Henk Vruggink neemt na 30 jaar afscheid van de brandweer

Datum: 25-01-2021

22.00 uur - Vanavond is door een paar collega's van brandweerkorps Nijverdal afscheid genomen van Henk Vruggink. Na ruim 30 jaar trouwe dienst was het vanavond tijd om afscheid te nemen. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Lokaal Hellendoorn wil harde aanpak zorgfraude

Datum: 22-01-2021

14.26 uur - Lokaal Hellendoorn maakt zich zorgen over fraude door malafide zorgpartijen en roept het college op om snel actie te ondernemen. Uit onderzoek blijkt dat er alleen in Twente er de laatste tijd 22 gevallen van zorgfraude zijn geconstateerd. Uit het onderzoeksrapport blijkt ook dat er weinig toetredingseisen en controles zijn waardoor misbruik van zorggeld gemakkelijk is.

9 reactie(s)

Lees meer... »

College stelt raad voor OZB niet te verhogen en rioolheffing te verlagen; kosten voor afval stijgen

Datum: 21-01-2021

15:03 uur - Het college van B&W stelt voor aan de gemeenteraad om de onroerende-zaakbelastingen (OZB) dit jaar niet te verhogen en de rioolheffing te verlagen.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Verhalen gezocht voor 'Humor en verhalen rond de Piepe'

Datum: 21-01-2021

0 reactie(s)

Lees meer... »

Schuilenburg auto puzzelrit 2021

Datum: 20-01-2021

09:45 uur - Even lekker er tussenuit. Gewoon gezellig met het eigen gezin, in de eigen auto op pad. Een mooie route, lastige puzzels, hersenkrakers en iets lekkers voor onderweg. De start is bij Schuilenburg, waar je de route ophaalt met de puzzelvragen en je een "borreltas" met lekkere hapjes en wat te drinken meekrijgt.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Twents verlengt vakantiedienstregeling t/m 27 februari

Datum: 14-01-2021

13.30 uur - De overheid heeft de lockdown met 3 weken verlengd. Nog steeds is de oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven en niet onnodig op pad te gaan. Voor het OV blijft gelden: reis alleen als het noodzakelijk is. Door de verlening van de maatregelen maken ook de komende tijd minder reizigers gebruik van het Openbaar Vervoer. Daarom verlengt Twents de Kerstvakantiedienstregeling tot en met 27 februari.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Spieren voor Spieren, maatschappelijk partner van YU MAN RACE

Datum: 14-01-2021

9.01 uur - YU MAN RACE en stichting Spieren voor Spieren bundelen de komende drie jaar hun krachten. De aftrap van deze samenwerking vindt plaats tijdens de YU MAN RACE THROWDOWN die gepland staat op 17 april 2021. Onder het motto gezonde spieren voor zieke spieren worden deelnemers en ambassadeurs tijdens dit nieuwe en uitdagende sport event, uitgedaagd het maximale uit zichzelf te halen en zoveel mogelijk geld in te zamelen.

4 reactie(s)

Lees meer... »

Afhaalbieb blijft open tijdens verlengde lockdown

Datum: 13-01-2021

 

14:50 uur - Nu de lockdown in Nederland tot 9 februari verlengd is, blijft de ZINiN afhaalbieb in alle vestigingen gewoon geopend om de leden de kans te bieden lekker te blijven lezen. De mogelijkheid om boeken af te halen bij de afhaalbibliotheek blijft dus. Tot die datum kunnen leden op afspraak en vertoon van hun bibliotheekpas een boekenpakket afhalen. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Weinig te besteden?

Datum: 13-01-2021

10:04 uur - 'Weinig te besteden? Dat pakken we samen aan!' Dit is de titel van de flyer die elk jaar wordt uitgegeven door het Netwerk Sociale Zekerheid. Hierin vertellen verschillende organisaties hun verhaal over armoedebestrijding in de gemeente Hellendoorn.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Waterpoloheren en -dames van ZPC Het Ravijn mogen weer

Datum: 11-01-2021

15:01 uur - Het kabinet heeft groen licht gegeven om een aantal topsportcompetities weer te hervatten. Zo mogen ook de eerste teams van ZPC Het Ravijn uit Nijverdal weer beginnen met hun competitie. Beide teams spelen op het hoogste niveau in Nederland; de eredivisie. Op 23 januari 2021 hervatten zij hun seizoen weer. Heren 1 begint om 18:00 thuis tegen Polar Bears, helaas zonder publiek. Bij de dames klinkt het fluitsignaal om 17:30 al, echter wel in Leiden.

 
0 reactie(s)

Lees meer... »

Ben jij tussen de 11 en 17 jaar oud en droom jij er ook van om in de Grolsch Veste te voetballen?

Datum: 25-01-2021

17:53 uur - Stel met je vrienden een team samen en dwing in de kwalificatie van vier maanden respect af in je wijk door het uitvoeren van buurtbijdrages en voetvalactiviteiten. Heb je voldoende punten verdiend, dan ben je automatisch geplaatst voor het eindtoernooi in mei op de heilige mat van De Grolsch Veste. Tijdens de kwalificatie zijn tevens fantastische beloningen te verdienen zoals het complete wedstrijdtenue van FC Twente.

 
0 reactie(s)

Lees meer... »

Uitzondering avondklok voor mantelzorgers

Datum: 22-01-2021

11.40 uur - Tijdens de persconferentie van 20 januari is een avondklok aangekondigd. Deze gaat in op zaterdag 23 januari en zal duren tot 10 februari 4.30 uur. Tijdens deze periode blijft iedereen vanaf 21.00 uur ’s avonds tot de volgende ochtend 4.30 uur binnen. Mensen mogen alleen bij uitzondering de straat op en hebben dan een verklaring nodig. Ook voor mantelzorgers is een uitzondering mogelijk.

3 reactie(s)

Lees meer... »

Palmpasenoptocht en Paasvuur gaan niet door

Datum: 21-01-2021

12.50 uur - 

In verband met de lockdown en alle beperkende maatregelen heeft het bestuur van de stichting Oald Heldern De Noaberschop met pijn in het hart moeten besluiten dat het Paasvuur, de Palmpasenoptocht en het eieren zoeken niet doorgaan.  Het is onmogelijk deze activiteiten coronaproof te organiseren, er zal dus ook geen vergunning voor verstrekt worden.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Compostactie Muziekvereniging KSW 2021

Datum: 21-01-2021

9.05 uur - Vanwege de Coronacrisis is Muziekvereniging KSW al een tijdje noodgedwongen ‘Koos Repetitieloos’ en helaas dus ook ‘Koos Concertloos’. Maar ondanks al het gemis zijn wij zeker niet ‘Koos Kleurloos’! En inmiddels is gebleken dat de KSW zelfs niet ‘Koosloos’ is. Want Koos heeft zich gemeld bij de KSW en gevraagd of wij hem willen helpen de bloemetjes buiten te zetten.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Pedicures in de gemeente Hellendoorn vragen aandacht voor voetklachten tijdens de lockdown

Datum: 15-01-2021

07:51 uur - Branchevereniging ProVoet  verzond onlangs onderstaand persbericht, om aandacht te vragen voor de positie van de pedicure in de samenleving. Pedicures in de gemeente Hellendoorn maken zich zorgen om de huidige situatie en de klachten van hun cliënten. Hieronder het persbericht.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Dierenambulance Twente, afdeling Rijssen-Holten-Hellendoorn en Stichting Kinderboerderij gaan samenwerken

Datum: 14-01-2021

9.36 uur - In september 2020 gaf de Dierenambulance aan dat ze op zoek moest naar een nieuwe plek omdat er nieuwbouw werd gepleegd op hun plek aan het Rembrandtplein. Die plek heeft men nu gevonden op het terrein van de Kinderboerderij Nijverdal aan de Derde Kampsweg 51 in Nijverdal.

5 reactie(s)

Lees meer... »

Thema dieren luidt fotowedstrijd 'Het mooiste kiekje' in

Datum: 13-01-2021

16.31 uur - Om de wintermaanden meer kleur te geven, start De Welle vanaf 18 januari met een fotoproject ‘Het mooiste kiekje’. De welzijnsorganisatie daagt mensen in de gemeentes Wierden en Hellendoorn uit om de mooiste foto te maken.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Maandmenu In De Gauwe Geit !

Datum: 13-01-2021

1 reactie(s)

Lees meer... »

Hameroverdracht bij plaatselijk belang Haarle

Datum: 12-01-2021

7.58 uur - Tijdens de algemene ledenvergadering op 9 maart 2021 zal John Disselhorst, voorzitter van het Plaatselijk Belang Haarle, zijn voorzitterschap neerleggen. Tevens stelt hij zichzelf, na 3 jaren van inzet binnen het bestuur, niet verkiesbaar voor een tweede termijn. John is een geboren en getogen Haarlenaar en heeft zich met name flink ingezet voor de werkgroep wonen.

0 reactie(s)

Lees meer... »

'Wat bezielt je' met Rob Loomans

Datum: 07-01-2021

15:33 uur - De naam van Rob Loomans, de baas van de supermarkt in de gemeente Hellendoorn is een begrip. De winkel aan de Dorpsstraat in Hellendoorn is behalve de plek waar je je boodschappen doet, een ontmoetingscentrum, de plaats waar nieuwtjes worden uitgewisseld, afspraken worden gemaakt en de krant kan worden gelezen aan de stamtafel.

12 reactie(s)

Lees meer... »