Dagje Hellendoorn: een gezellig uitje voor jong en oud

Datum: 24-09-2021

10.58 uur - Zaterdag 25 september 2021 is het er weer: het Dagje Hellendoorn! Vorig jaar kon het feest van de oude ambachten niet doorgaan. Dit jaar zal het iets kleinschaliger zijn en er zijn vaste looproutes en een aparte in- en uitgang. Maar verder blijft alles bij het oude, met hier en daar wat nieuwe activiteiten.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Lokaal Hellendoorn komt met een alternatief plan voor oversteek N35

Datum: 24-09-2021

8.22 uur - Lokaal Hellendoorn staat niet achter het plan van B&W Hellendoorn om voor fietsers en wandelaars twee bruggen over de N35 bij de Paarse Poort en in het verlengde van de Oude Deventerweg te realiseren. De lokale politieke partij heeft daarom een alternatief plan ontwikkeld dat veiliger en efficiënter is.

0 reactie(s)

Lees meer... »

No Time to Die eindelijk in première

Datum: 23-09-2021

13.12 uur - Eindelijk komt de James Bondfilm ‘No Time to Die’ in de bioscoop, nadat hij vorig jaar uitgesteld werd door de coronapandemie. James Bond-liefhebbers kunnen er eens rustig voor gaan zitten, de film duurt maar liefst 163 minuten, bijna twee uur en drie kwartier. De film gaat op zaterdag 2 oktober bij ZINema van start. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Week tegen eenzaamheid

Datum: 22-09-2021

10.59 uur - In het kader van de Week tegen Eenzaamheid organiseert De Welle in samenwerking met de Gemeente Hellendoorn van 30 september t/m 7 oktober diverse activiteiten en initiatieven om mensen dichter bij elkaar te brengen. In deze week staat ontmoeting en verbinding centraal, want eenzaamheid aanpakken begint bij het in contact komen.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Halloween voor jong en oud in Heksendoorn!

Datum: 21-09-2021

15.40 uur - Tweeduizend pompoenen, vrolijke vogelverschikkers en Opperheks Odelia keert terug! Families maken zich op voor de 22ste editie van Heksendoorn, het griezeligste én leukste gezinsevenement van het jaar. Met het wegvallen van de 1,5 meter en zonder testen voor toegang belooft het een mooie afsluiting van het seizoen te worden.

2 reactie(s)

Lees meer... »

Inloopavond Veteranen Hellendoorn

Datum: 21-09-2021

8.50 uur - Veteranen Hellendoorn organiseert vrijdag 24 september a.s. voor het eerst sinds lange tijd weer een inloop avond voor alle Veteranen in de Gemeente Hellendoorn. U bent van harte welkom bij het Memory Museum in Nijverdal. Tevens zal er een officiële opening zijn van het Witte Anjerperkje.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Zondag 3 oktober Damian Alferink in de Gauwe Geit

Datum: 20-09-2021

0 reactie(s)

Lees meer... »

Royals Verzamelbeurs gaat door

Datum: 19-09-2021

09:56 uur - Op zaterdag 9 oktober 2021 zal de 19e editie van de Royals Verzamelbeurs plaatsvinden. Locatie is zoals gebruikelijk het kerkelijk zalencentrum ‘t Vischnet aan de Grotestraat 70 in Nijverdal. De afgelopen anderhalf jaar hebben we veel maatregelen in Nederland gehad rondom corona en inmiddels kan er steeds meer zonder maatregelen. In 2020 was er geen beurs, maar dit jaar mag het wel doorgaan met als enige maatregel de toegangscontrole door middel van de QR-code en uw identiteitsbewijs.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Extra kaarten beschikbaar gekomen voor Helligen Hendrik

Datum: 18-09-2021

11.47 uur - 

Het was uitverkocht: de show van Helligen Hendrik op donderdag 30 september in het ZINiN Theater. Door de aangekondigde versoepelingen kan het ZINiN Theater weer op volledige zaalcapaciteit draaien en dat betekent dat er extra kaarten beschikbaar zijn voor de show van Helligen Hendrik op donderdag 30 september. Gezien de populariteit van deze nukkige cabaretier is het advies om deze laatste kaarten snel te reserveren.0 reactie(s)

Lees meer... »

ZINema brengt concertfilm over Ludwig von Beethoven

Datum: 16-09-2021

15:15 uur - Liefhebbers van het oeuvre van Ludwig von Beethoven zitten op zondagochtend 3 oktober helemaal goed bij ZINema, de bioscoop van ZINiN. Om 11.00 uur gaat de film ‘Concerto: A Beethoven Journey’ van start. De kijker krijgt een zeldzaam inkijkje in de wereld van de pianist Leif Ove, die het publiek met diverse pianoconcerten door het leven van Beethoven leidt. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

SVDO Besitas Tocht vervangt de Mountainbikemania van 2021

Datum: 24-09-2021

10.12 uur - De Tourbuffels, de organisatie van Mountainbikemania heeft helaas moeten besluiten dat het niet mogelijk is om een tocht te organiseren zoals de mensen kennen en verwachten van Mountainbikemania. Voorzitter Fons Arkes: “De huidige Corona regels zorgen ervoor dat het niet de tocht en de beleving kan worden die iedereen van ons gewend is. Dat vinden we jammer en afbreuk doen aan de tocht, we willen een top evenement neerzetten en dat is gewoon niet haalbaar”. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Start Voorzieningenwijzer in de gemeente Hellendoorn

Datum: 23-09-2021

16.02 uur - Het kan maar zo zijn dat inwoners teveel betalen voor hun energiekosten of verzekeringen of recht hebben op toeslagen en steunregelingen, waar ze geen weet van hebben. De Voorzieningenwijzer is een tool die dat inzicht geeft en wordt sinds 2016 ingezet. Inmiddels door zo’n 50 gemeenten, woningcoöperaties en welzijnsorganisaties in Nederland. Met als resultaat dat er al meer dan 11.000 huishoudens geholpen zijn aan een gemiddelde besparing van 500 euro netto per jaar.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Dansavond dansclub Hulsen

Datum: 23-09-2021
13.05 uur - Dansclub Hulsen organiseert zaterdagavond 2 oktober weer een dansavond in het dorpshuis Sion aan de G.H.Kappertstraat 45a te Hulsen. De avond begint om 20.30uur. Deze avond wordt er muziek gedraaid voor een groot scala aan verschillende dansen en op verzoek kan men dansen aanvragen. Tevens gaat er regelmatig een lekker hapje rond.
0 reactie(s)

Lees meer... »

De Welle wil iedereen mee laten doen: nieuwe service “hulp bij aanvragen vaccinatiebewijs”.

Datum: 22-09-2021
10:48 uur - Wilt u een vaccinatiebewijs aanvragen maar komt u er niet helemaal uit hoe dit moet? De Welle helpt hier graag bij zodat iedereen weer mee kan doen! Vanaf 27 september a.s. kunt u van maandag tot en met vrijdag tussen 13.00u en 17.00u terecht bij de balie van De Welle (Constantijnstraat 32a in Nijverdal).

 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Dit is de trieste aanblik van wat er over is van de Bowlingboerderij

Datum: 21-09-2021

10:03 uur - Gisteren vond de alles verwoestende brand van de Bowlingboerderij plaats. Een groot verlies, in de eerste plaats voor de eigenaren, maar ook voor de inwoners van de gemeente Hellendoorn. Dat iedereen erg betrokken is blijkt wel uit het feit dat er inmiddels een doneeractie is gestart. 

2 reactie(s)

Lees meer... »

Grote brand bij de Bowlingboerderij in Nijverdal

Datum: 20-09-2021

UPDATE 15.40 uur: Helaas staat momenteel ook pannekoekenhuis de Hooischuur in brand, ook dit zorg weer voor een enorme rookontwikkeling.
13.48 uur - Vanmiddag rond 13.00 uur is de brandweer uitgerukt voor een grote brand bij de Bowlingboerderij aan de Koersendijk in Nijverdal. De brand gaat gepaard met een grote rookontwikkeling. De rook is in de wijde omgeving te zien. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

22 reactie(s)

Lees meer... »

Foto's Hellendoorn Rally 2021

Datum: 19-09-2021

19.27 uur - Onderstaand foto's van de zaterdag verreden Hellendoorn Rally, waarbij Gert-Jan Kobus met navigator Martin Nortier deze rally op hun naam schreven. Foto's zijn gemaakt door Jaco Veenstra.

0 reactie(s)

Lees meer... »

‘Fijn Leven’, een project om gezond oud te worden en levenskwaliteit te verbeteren

Datum: 18-09-2021

11.52 uur - Waar inwoners normaal met vragen over zorg en welzijn naar de gemeente of De Welle toe gaan, zullen inwoners nu actief benaderd worden. Deze week krijgen ongeveer zevenhonderdvijftig mensen uit de doelgroep (67 tot 79 jaar) een vragenlijst in de brievenbus. In deze vragenlijst worden vragen gesteld over het welzijn en het ervaren van gezondheid, welke vervolgens teruggestuurd kunnen worden met de bijgevoegde envelop.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Het fietsen kan beginnen!

Datum: 18-09-2021

11.40 uur - Gistermiddag lanceerden initiatiefnemers en tevens raadsleden Bertus Webbink en Roy Zijlstra onder toeziend oog van de dichters en cultuurwethouder Anja van den Dolder de websitepagina met de gedichtenfietsroute tijdens de officiële opening in In De Tonne in Hellendoorn.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Oproep speelgoed Sinterklaasattentie voor vluchtelingen en andere minima in de gemeente Hellendoorn

Datum: 16-09-2021

13:44 uur - Sinterklaas en zijn geweldige assistenten zijn aan het nadenken hoe ze veilig en Coronaproof naar Nederland kunnen komen. Maar Sinterklaas heeft de commissie “Help Sint Helpen” al wel weer gevraagd om hem ook dit jaar weer te helpen met het organiseren van een leuk Sinterklaasmoment voor vluchtelingen en andere minima. Uiteraard wil de commissie dat graag doen, maar ook zij kunnen het niet alleen. Daarom deze oproep aan iedereen die het Sinterklaasfeest voor deze mensen een warm hart toedraagt!

0 reactie(s)

Lees meer... »