AGON Nijverdal gaat drie dagen op reis met haar leden

Datum: 18-05-2024
9.11 uur - Direct na de pinksterdagen gaat AGON Nijverdal drie dagen op reis met haar leden. AGON is de Algemene Gehandicaptenorganisatie Nederland en is gevestigd in Nijverdal. AGON werkt aan het verbeteren van de levensomstandigheden van mensen zoals die zijn ontstaan, als gevolg van een beperking of chronische ziekte. AGON-Nijverdal e.o. doet dit vanuit praktijkervaring van de leden door te informeren, adviseren en door individuele hulp en collectieve belangenbehartiging.
0 reactie(s)

Lees meer... »

Ongetemd Talent haalt €6500 op voor ‘Hart voor Vakantie’

Datum: 17-05-2024

14.34 uur - Afgelopen Koningsdag heeft Ongetemd Talent een prachtig bedrag van €6500 opgehaald voor het goede doel ‘Hart voor Vakantie’. Dit evenement, georganiseerd door Rotary Hellendoorn-Nijverdal, bracht een avond vol muzikale optredens waarin deelnemers hun zangtalent inzetten voor het goede doel.  

0 reactie(s)

Lees meer... »

Ga op BoekStartdag op ontdekkingstocht met Nijntje in de ZINiN Bibliotheek

Datum: 15-05-2024

13.07 uur - De BoekStartdag, die dit jaar op zaterdagochtend 1 juni in de ZINiN Bibliotheek Nijverdal wordt gehouden, staat helemaal in het teken van de allerliefste knuffel Nijntje. In de bibliotheek ga je op een superleuke ontdekkingstocht, waarbij er van alles te zien en te beleven is. De BoekStartdag start om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. Alle peuters en kleuters tussen 0,5 en 2,5 jaar zijn van harte welkom met (groot)vaders en (groot)moeders en/of verzorgers.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Portefeuilleverdeling college gemeente Hellendoorn bekend

Datum: 14-05-2024

21.00 uur - Vanwege de komst van twee nieuwe wethouders heeft het college van de gemeente Hellendoorn de portefeuilles opnieuw verdeeld. De verdeling is in de collegevergadering van 14 mei vastgesteld.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Vriendschap kleurt je leven

Datum: 14-05-2024

10.18 uur - Dit is het thema van een bijzondere viering op zondag 26 mei. Vriendschap is voor iedereen verschillend, maar één ding is zeker: vrienden geven kleur aan je leven en daar heeft ieder mens behoefte aan.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Jonge ‘Cyber Agents’ krijgen huldiging in Huis voor Cultuur en Bestuur

Datum: 13-05-2024

17.09 uur - Vier jonge ‘Cyber Agents’ uit de gemeente Hellendoorn krijgen donderdag 16 mei loon naar werken. Ze worden die dag gekroond tot de lokale winnaars van HackShield, een online game die kinderen weerbaar maakt tegen cybercriminaliteit.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Film ‘Back to Black’ over Amy Winehouse te zien bij ZINema

Datum: 08-05-2024

17.31 uur - Amy Winehouse groeide tijdens haar leven al uit tot een icoon, ondanks haar frequente optredens op het podium in beschonken toestand en haar vaak negatieve verschijning in de media. In de film 'Back to Black' wordt haar levensverhaal verteld vanuit haar eigen perspectief, waarbij regisseur Sam Taylor-Johnson haar eigen woorden als leidraad nam. Vanaf zondag 19 mei is deze film te zien bij ZINema. Kijk voor de speeldata op www.zinin.com.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Het gaat weer knallen met de autorodeo in Luttenberg

Datum: 06-05-2024

14.56 uur - Op zondag 12 mei vindt de 32ste editie van de Autorodeo Luttenberg plaats. Naar verwachting zullen ruim tachtig coureurs uit de regio met hun barrels de arena betreden. Onder hen uiteraard ook een groot aantal Luttenbergers. Denk daarbij aan oudgedienden als het autorodeo/bangercollectief Gas Hoal’n en Team Black and Yellow, maar ook de nieuwe generatie gaat zich roeren.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Weerbaarheidstraining voor pubers vanaf 12 jaar

Datum: 03-05-2024

8.40 uur - Goed nieuws! Na het succes van onze laatste weerbaarheidstraining, beginnen we op 15 mei met een nieuwe editie speciaal voor pubers vanaf 12 jaar. 

2 reactie(s)

Lees meer... »

Geld beschikbaar voor goede ideeën die leiden tot beweging: 'Iedereen moet kunnen sporten'

Datum: 01-05-2024

19.10 uur - Bijzondere ideeën die ertoe leiden dat inwoners van de gemeente Hellendoorn meer gaan sporten of bewegen, maken weer kans op subsidie. Er is bijna 34.000 euro beschikbaar voor nieuwe initiatieven vanuit het zogenoemd Lokaal Sportakkoord.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Parkinson en verkeer

Datum: 17-05-2024

14.39 uur - Moet je melden dat je Parkinson hebt bij de verzekering? Ben ik wel verzekerd? Je moet altijd opnieuw rijexamen doen. Dit zijn vragen en opmerkingen die vaak gehoord worden, Maar hoe zit het nu echt? Wat moet, wat mag en moeten we ons daar ongerust over maken? Wanneer krijg je (weer) groen licht?

0 reactie(s)

Lees meer... »

Internationaal G-Team Toernooi

Datum: 15-05-2024

13.12 uur - Zaterdag 25 mei 2024 is op het sportterrein van vv DES alweer het 2e internationaal sporttoernooi. De G-teams van de gemeente Hellendoorn en partner gemeente Ibbenbüren strijden tegen elkaar. Daarnaast nemen de G-teams van de omliggende plaatsen Rijssen en Ommen deel aan het toernooi.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Vrijwilligersvacatures HellendoornDoet!

Datum: 15-05-2024
13.01 uur - Wil jij graag aan de slag als vrijwilliger, maar weet je niet hoe? Op www.hellendoorndoet.nl staan diverse uiteenlopende vrijwilligersvacatures, waarbij jouw inbreng en inzet meer dan welkom zijn! Voor jong en oud, bij sport-, welzijn-, zorg- en natuurorganisaties. Hieronder een willekeurige greep uit de vacaturebank:
0 reactie(s)

Lees meer... »

Bruisend Nijverdal zoekt donateurs

Datum: 14-05-2024

10.23 uur - Bruisend Nijverdal is een gratis dorpsfeest voor iedereen, van de kleinste kinderen tot onze ouderen uit de verzorgingshuizen, en we willen dat graag zo houden: GEEN ENTREE! Echter, we kunnen dit niet langer volhouden met alleen de opbrengst van drankjes, onze sponsoren en de bijdrage uit het dorpsbudget. Ondanks dat ons feest volledig wordt gerund door vrijwilligers, overtreffen de kosten de opbrengsten.

6 reactie(s)

Lees meer... »

Film over de kledingindustrie door St. Fairtrade Gemeente Hellendoorn bij ZINema

Datum: 14-05-2024

10.10 uur - Op donderdag 23 mei om 20.00 uur vertoont de St. Fairtrade Gemeente Hellendoorn twee documentaires van Teun van de Keuken over de wantoestanden in de kledingindustrie. De mode-industrie is sterk vervuilend bij de productie en het draagt bij aan het afvalprobleem doordat er veel kleding wordt weggegooid.

0 reactie(s)

Lees meer... »

‘Anatomy of a Fall’: een film voor de ware filmhuisliefhebber


Datum: 13-05-2024

17.04 uur - Op een noodlottige dag wordt vader Samuel levenloos aangetroffen door zijn bijna blinde zoon Daniël. Terwijl de twijfel zich binnen de rouwende familie verspreidt, rijst de vraag: was het een ongelukkige val, een duister duwtje of misschien wel zelfgekozen einde? De verdenking richt zich al snel op Samuels vrouw Sandra. Wil je het mysterie ontrafelen en de waarheid achterhalen? Kom dan op dinsdag 28 mei naar het filmhuis van ZINema en laat je meevoeren naar de ontknoping van dit intrigerende verhaal.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Dansavond dansclub Hulsen

Datum: 07-05-2024
18.27 uur - Dansclub Hulsen organiseert zaterdagavond 11 mei 2024 weer een dansavond in het dorpshuis Sion aan de GH.Kappertstraat 45a te Hulsen. De avond begint om 20.30 uur. Deze avond word er muziek gedraaid voor een groot scala aan verschillende dansen en men kan dansen aanvragen.
0 reactie(s)

Lees meer... »

‘Priscilla’: Leven naast Elvis allesbehalve een sprookje

Datum: 06-05-2024

14.51 uur - De filmhuisfilm ‘Priscilla’ speelt zich af in sprookjesachtige decors, maar voor Priscilla Beaulieu was het leven naast Elvis Presley allesbehalve een sprookje. Als Priscilla de superster voor het eerst ontmoet op een feestje in Duitsland is hij 24, zij is veertien. De film draait vooral om hoe het voor een modaal tienermeisje was om als de uitverkorene van ‘The King’ in te trekken op Graceland, het pompeuze domein, dat voor haar al snel een gevangenis werd. Deze film is op dinsdag 14 mei te zien in het filmhuis van ZINema.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Inloopochtend voor minima op dinsdag 21 mei

Datum: 01-05-2024

19.14 uur - Op dinsdag 21 mei a.s. wordt alweer de vijfde inloopochtend van 2024 van Trefpunt Minima gehouden. Dit is de gebruikelijke derde dinsdag van de maand. De inloopochtend begint om 9.30 uur en is voor iedereen toegankelijk. Er zijn geen kosten aan verbonden. Deze ochtend gaan we met elkaar creatief bezig voor wie dat wil.

0 reactie(s)

Lees meer... »

‘Pronken’ in museum Erve Hofman

Datum: 01-05-2024

19.07 uur - In museum Erve Hofman is de tentoonstelling Op stand, een kijkje in het leven van de gegoede burgerij te zien. In deze expositie staan drie negentiende-eeuwse vooraanstaande families centraal: Ninaber, Biben en Kluvers. Uit de nalatenschap van die families zijn verschillende voorwerpen en kledingstukken te bewonderen. Van de familie Kluvers wordt bijvoorbeeld prachtig kantwerk tentoongesteld. 

0 reactie(s)

Lees meer... »