Café De Zaak gaat Stoppen

Datum: 23-02-2019

08:46 uur - Café De Zaak aan de Joncheerelaan in Nijverdal gaat stoppen. In juni 2018 openden de huidige eigenaars hun deuren en ze laten nu op hun Facebookpagina weten dat er een andere eigenaar voor het café is gevonden. Het café blijft dus wel open. Donderdag 28 februari is het de laatste avond voor de huidige eigenaren. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Uitnodiging bijeenkomst 75 jaar Vrijheid

Datum: 22-02-2019

10.57 uur - In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetter. Ook in de gemeente Hellendoorn laten de ingrijpende gebeurtenissen in de WOII tot op heden diepe emotionele sporen na. Daarom is het goed om te blijven herdenken en de vrijheid te vieren. In het kader van 75 jaar bevrijding is een kernteam in het leven geroepen dat graag met de inwoners een activiteitenprogramma wil samenstellen. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Speelgoedwinkel Intertoys failliet

Datum: 21-02-2019

13.09 uur - De rechtbank heeft speelgoedwinkel Intertoys failliet verklaard. Hierdoor verliezen 3000 medewerkers hun baan. De winkels blijven voorlopig gewoon open. Tot duidelijk is hoe het nu verder gaat met de speelgoedketen blijft het personeel aan het werk.

6 reactie(s)

Lees meer... »

Koninklijke hond Corgi Rex bij ZINiN op het witte doek

Datum: 21-02-2019

11:40 uur - Het favoriete hondje van de Britse koningin Elizabeth, Corgi Rex, leidt een luizenleventje totdat er van alles misgaat en hij het koninklijk paleis uit wordt gewerkt. Hij komt in een kennel terecht en het is dan ook maar de vraag of hij zijn weg terug naar het paleis weet te vinden. Vanaf zondag 3 maart is deze onderhoudende animatiefilm ‘Corgi’ te zien op het witte doek bij ZINema, de bioscoop van ZINiN.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Doe uw belastingaangifte in de ZINiN Bibliotheek

Datum: 21-02-2019

11:21 uur - Bij veel mensen is de blauwe brief van de Belastingdienst weer op de mat gevallen: het is weer tijd voor de belastingaangifte. Om het u makkelijk te maken, kunt u vanaf maandag 4 maart terecht op het Belasting Spreekuur in de ZINiN Bibliotheken in Nijverdal, Hellendoorn, Haarle en Daarle. Hier zitten vrijwilligers van Stichting De Welle voor u klaar om u te helpen met al uw vragen over de belastingaangifte.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Kindercarnaval in de Kruidenwijk

Datum: 20-02-2019

9.26 uur - De hoogheid van K.C.V De Kruud'n Stampers Prins Devyn de 1ste en zijn adjudant Kevin nodigen alle kinderen van de gemeente Hellendoorn uit om vrijdagavond 22 februari a.s carnaval te vieren in de residentie het Kulturhus in de Kruidenwijk.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Inloopspreekuur over het openbaar vervoer voor senioren

Datum: 19-02-2019

09:07 uur - e vraag ik de OV-chipkaart aan, hoe werkt de 40% samenreiskorting, welk abonnement past het beste bij mij?
De OV-ambassadeurs geven graag advies op maat. Ook kunnen ze stap voor stap op de computer laten zien waar en hoe u uw reis kunt plannen.

 
0 reactie(s)

Lees meer... »

Rommelmarkt/Braderie tijdens Haarles Feest

Datum: 18-02-2019

11.07 uur - 
Evenals voorgaande jaren organiseren wij ook dit jaar tijdens het Haarles Feest een rommelmarkt/braderie. Vanaf 9.00 uur tot  14.00 uur kan elke cultuursnuiver, beroepshandelaar en verhuizer met een specialiteit in oude zolderkamertjes zijn ogen en oren weer de kost geven op het Haarles Feest.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Cursus lokale politiek bij Lokaal Hellendoorn

Datum: 17-02-2019

9.47 uur - Ben jij of bent u geïnteresseerd in de lokale politiek en het wel en wee van de gemeente Hellendoorn? Dan is deze cursus iets voor jou!! Lokaal Hellendoorn start in maart van dit jaar met een introductiecursus gemeentepolitiek. Deze cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten waarin gekeken wordt hoe de politiek in de gemeente werkt. Hoe komen beslissingen tot stand, wat gaat daaraan vooraf en welke invloed kun je uitoefenen?

4 reactie(s)

Lees meer... »

Sterrencollege: Nieuwe planeten, nieuw leven?

Datum: 15-02-2019

14.17 uur - Is de aarde nog wel zo uniek? De laatste twintig jaar zijn er al zo’n vierduizend planeten ontdekt rondom andere sterren, de zogenaamde exoplaneten. Met die ontdekkingen worden vragen die de mensheid zich al duizenden jaren heeft gesteld, weer extra actueel: Is  er ander leven in het universum? Zijn er mogelijk andere door levend organismen bewoonde planeten? Hoe is ons zonnestelsel eigenlijk ontstaan?   Etc. etc. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Koningsdag Nijverdal met wederom Grootse Nijverdalse Vrijmarkt

Datum: 22-02-2019

11.01 uur - Op zaterdag 27 april 2019 wordt Koningsdag in Nederland gevierd. Deze dag is Nijverdal ook weer van jou en van al je vrienden en vriendinnen! Iedereen is welkom om spulletjes te verkopen in de straten van het centrum. Het centrum van ons dorp is die dag namelijk omgetoverd tot een Grootse Nijverdalse Vrijmarkt.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Jouw talent delen? Meld je aan voor de StageNight!

Datum: 21-02-2019

14:26 uur - Speel jij in een band of zing jij de hele dag? Wil jij je muzikale skills verder uitbreiden? Dan is de StageNight echt iets voor jou! Op zaterdagavond 6 april houdt het ZINiN de StageNight in ‘De Smidse’. Tijdens de StageNight mag jij het podium op om het publiek te entertainen met de kans dat jouw talent ontdekt wordt!

0 reactie(s)

Lees meer... »

Photo Event 2019

Datum: 21-02-2019

 

11:50 uur - Na 2 jaar een zeer succesvol evenement georganiseerd te hebben, staat het  Photo Event 2019 voor de deur. Dit maal is er weer een mooie locatie gevonden bij Henk Bennink exclusieve houtbouw in Marle. Dit jaar gaan we werken met een thema, Western. In het pand zullen verschillende hoekjes ingericht worden in de western stijl door Vint-iets.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Hellendoorn Open Air Pubquiz 2019

Datum: 21-02-2019

11:27 uur - Op-en-top gezelligheid, frisse biertjes, hersenkrakende vragen een eersteklas hilariteit. We hebben het natuurlijk over de Hellendoorn Open Air Pubquiz 2019. Op zaterdag 13 juli is het weer Pubquiz time in Hellendoorn. 125 teams gaan de strijd met elkaar aan in Park "De Geuren" te Hellendoorn.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Opkomst en ondergang van landgoed De Eversberg

Datum: 20-02-2019

13:22 uur - Over de eeuwenlange geschiedenis van huis De Eversberg en de bijbehorende landerijen in de marke Notter heeft Jan Lohuis een boeiend boek samengesteld. Niet alleen wordt de ontstaansgeschiedenis van dit landgoed beschreven, maar ook wordt aandacht geschonken aan de lange reeks eigenaren. Hun positie in de gewestelijke politiek komt aan de orde, evenals hun militaire carrière, hun invloed tijdens vergaderingen van de marke Notter, het kopen van gronden na de afschaffing van de marke, de bouw van pachtboerderijen en de spelregels waaraan pachters zich hebben te houden. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Verklaring van het college van B&W n.a.v. persverklaring van VVD-fractie in Tubantia

Datum: 19-02-2019

13.39 uur - Het college van B&W van de gemeente Hellendoorn heeft met verbazing kennisgenomen van de persverklaring van de VVD in Tubantia. Het is feitelijk onjuist dat het college niet beschikbaar was voor het politiek debat.

17 reactie(s)

Lees meer... »

Fotowedstrijd met thema: Licht in de duisternis

Datum: 18-02-2019

11.22 uur - Op 30 maart 2019 doen wereldwijd van 20.30 tot 21.30 uur plaatselijke tijd in het kader van Earth Hour veel mensen het licht uit! Platform Duurzaam Hellendoorn zorgt ook dit jaar voor een programma. Doet u ook mee?!

0 reactie(s)

Lees meer... »

Alzheimercafé op woensdag 27 februari

Datum: 18-02-2019

10.58 uur - Het thema van deze avond is “De rol van de huisarts en praktijkondersteuner”. Spreker: Leo de Vries, ervaringsdeskundige. Wanneer je op enig moment in je leven geconfronteerd raakt met geheugenproblemen, komt er veel op je af. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Op weg in de stilte ... lectio divina


Datum: 15-02-2019

13.25 uur - Op donderdag 28 februari houdt de werkgroep ‘Op weg in de stilte’ weer een meditatieve avond in Het Vischnet (bij de VEG). Eeuwenlang wordt er in kloosters, kerken en kringen gemediteerd via de weg van de ‘lectio divina’ (mediterend Bijbellezen of ook wel ‘Bijbellezen met je hart’).

0 reactie(s)

Lees meer... »

Baalderborg begeleidt mensen naar betaald werk

Datum: 15-02-2019

14.09 uur - De jobcoaches van de Baalderborg Groep hebben van het UWV een erkenning gekregen waardoor zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk met een loonwaarde mogen begeleiden. Het gaat om mensen die al bij de Baalderborg Groep wonen en/of werken, maar ook om werkzoekenden van collega zorgorganisaties, schoolverlaters en personen die vanuit huis ambulant worden begeleid.

0 reactie(s)

Lees meer... »