Zomertijd

Datum: 28-03-2020

0 reactie(s)

Lees meer... »

Gemeenten en Soweco NV bereiken akkoord over toekomstig uitvoeringsmodel

Datum: 26-03-2020

12:37 uur - De zes deelnemende gemeenten en Soweco NV hebben een akkoord bereikt over de toekomstige uitvoering van het begeleiden en plaatsen van mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie in de regio Almelo. "Ik ben blij dat we het beste van beide denkrichtingen nu in één gezamenlijk plan hebben staan. Dat geeft voor alle betrokkenen richting en voor de toekomst rust en duidelijkheid", zegt Arjen Maathuis namens het Dagelijks Bestuur van Soweco. Voorzitter Herman Hazewinkel van de RvC is het met hem eens: "Natuurlijk waren wij het liefst doorgegaan op de in 2017 afgesproken lijn met betrekking tot de doorontwikkeling van de maatschappelijke onderneming Soweco. Maar mede dankzij onze inbreng ligt er nu een plan op hoofdlijnen, waarin we de zorg en begeleiding voor de kwetsbare mensen, waarvoor wij ons als Soweco inzetten, goed borgen voor de toekomst. En waarbij ook alle andere medewerkers van Soweco hun kennis en ervaring kunnen blijven aanwenden voor deze doelgroep in een setting waarin zij gewend zijn te functioneren." 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Kinderboerderij blij met uitspraak Raad van State

Datum: 26-03-2020

9.39 uur - De Raad van State heeft vandaag na een traject van ruim 2 jaar eindelijk uitspraak gedaan in de procedure die een 3-tal omwonenden hadden aangespannen tegen het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning van de kinderboerderij aan de Derde Kampsweg. Het bestuur is opgelucht en blij dat dit lange traject nu eindelijk achter de rug is en dat men nu echt kan gaan beginnen aan de voorbereidingen van de bouw van een aantal gebouwen op het bijna 4 ha grote terrein.

3 reactie(s)

Lees meer... »

Ribs & Blues afgelast

Datum: 24-03-2020

13.55 uur - De aangescherpte overheidsmaatregelen om het Corona virus in te dammen, die vooralsnog gelden tot 1 juni, zijn duidelijk: Ribs & Blues 2020 gaat niet door net als heel veel andere evenementen. Het gewenste programma was rond, tenten, podia, geluid en licht waren gereserveerd, de planning liep gesmeerd en wij als organisatie en al onze vrijwilligers keken uit naar de altijd prachtige Pinksterdagen in Raalte. De uitbraak van een wereldwijde pandemie laat zich echter door niemand voorzien.

1 reactie(s)

Lees meer... »

Leuk initiatief van de bewoners van de Bosrand in Nijverdal

Datum: 22-03-2020

11:47 uur - Vanmorgen hingen op de diverse balkons van de Bosrand aan de Bonteweg in Nijverdal  witte t-shirts met een rood hart om de zorgverleners te bedanken. Wederom een mooi initiatief in deze moeilijke tijden. 

22 reactie(s)

Lees meer... »

Evenmens Hellendoorn: “Wij blijven onze mantelzorgers ondersteunen”

Datum: 21-03-2020

12.13 uur - Opeens staat de wereld op z'n kop. Het is een gekke tijd. Onze eerste prioriteit is dat we het coronavirus helpen indammen. Daarom volgt Evenmens Hellendoorn uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Als mantelzorger wilt u natuurlijk wel graag weten waar u rekening mee moet houden in de zorg voor uw kwetsbare naaste; wat kan wel en wat kan niet? 

1 reactie(s)

Lees meer... »

Koningsdag 2020 in Nijverdal gaat niet door

Datum: 19-03-2020

22.58 uur - Het bestuur van Bruisend Nijverdal heeft besloten om de activiteiten op Koningsdag, waaronder de Nijverdalse Vrijmarkt, op 27 april niet door te laten gaan. Reden is de impact van de maatregelen om het coronavirus te bestrijden. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Afgelasting Slag um Heldern

Datum: 19-03-2020

14:31 uur - Vorig jaar waren we euforisch met elkaar en vastberaden een supermooi evenement terug te halen in Hellendoorn; De Slag um Heldern zou weer terugkomen in 2020. Jullie hadden er zin in, want binnen no time hadden we het maximale aantal teams bereikt. We zaten volop in de voorbereidingen en we hadden er net als jullie enorm veel zin in.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Nick Brinkhuis gunt iedereen een lichtpuntje in de duisternis

Datum: 18-03-2020

17:32 uur - Met z’n nieuwe single 'Je kunt het nooit meer overdoen’ gunt Nick Brinkhuis iedereen een lichtpuntje in de duisternis. Zeker in deze aangrijpende periode die in het teken staat van het coronavirus. Het onderwerp waarover Nick zingt, zet je wel aan het denken. Geniet van het leven, het is te kort om stil te staan. Zie het leven als een feest dat je nooit meer over kunt doen.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Prachtige foto's

Datum: 17-03-2020

19.54 uur - Marscha Mulder maakte vanavond deze prachtige foto's toen ze langs de Regge in Hellendoorn wandelde.

0 reactie(s)

Lees meer... »

16 jarige Kevin vermist in Haarle

Datum: 26-03-2020

UPDATE: De jongen is terecht! 15:37 uur - Haarle - De politie is vanmiddag op zoek naar de 16-jarige Kevin in Haarle. De politie spreekt van een urgente vermissing.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Feestweek 100 jaar De Zweef uitgesteld

Datum: 26-03-2020

12:31 uur - Bestuur en jubileumcommissie van Rksv De Zweef hebben besloten de feestweek ter gelegenheid van het eeuwfeest van deze voetbalclub vanwege de coronacrisis uit te stellen. Op 15 juni aanstaande is het precies 100 jaar geleden dat de club werd opgericht. Op en rond deze periode was een feestweek gepland met tal van activiteiten voor jong en oud.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Het 65 jarig Jubileum Festival van de Folkloristische Dansgroep Hellendoorn gaat niet door

Datum: 25-03-2020

9.18 uur - In het vervolg van de maatregelen van de overheid gaat het” Internationaal Folkloristisch Dans en Muziek festival” van 24 tot en met 26 april niet door. De FDH heeft besloten om het Festival te verplaatsen naar het Palmpasen weekend, 26 tot en met 28 maart 2021.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Radio HOi fm 106.6 met SamenZijn op donderdagmorgen

Datum: 23-03-2020

18.16 uur - Nu veel mensen de deur niet uit kunnen, een sociaal isolement doormaken in verband met de Coronacrisis wil HOi de bewoners van Hellendoorn een lokaal programma aanbieden onder de naam SamenZijn. Onder het motto: laten we met elkaar afstemmen op HOi en zo betrokken zijn op elkaar. Alleen of met anderen op je kamer, of je huis, maar toch verbonden met elkaar.

0 reactie(s)

Lees meer... »

FysioCentrumNijverdal tijdelijk gesloten vanwege het coronavirus

Datum: 22-03-2020

9.19 uur - Hoe graag we het ook anders hadden gezien, hebben we afgelopen donderdag het moeilijke besluit genomen om t/m 6 april voorlopig te stoppen met de fysieke behandelingen. Dit betekent dat alle afspraken voor behandeling die in deze periode staan gepland tot nader bericht komen te vervallen.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Tijdelijk geen behandeling bij 14 vestigingen De Haere vanwege coronavirus

Datum: 20-03-2020

15.48 uur - Na grondige afweging heeft fysio- en ergotherapiepraktijk De Haere het moeilijke besluit genomen om van vrijdag 20 maart t/m 6 april geen mensen meer te behandelen bij de 14 vestigingen in de regio. Datzelfde geldt ook voor de niet-urgente thuisbehandelingen. De fysio- en ergotherapeuten werken wel door, blijven in contact met hun patiënten en stappen over op therapie op afstand via telefoon en/of beeldbellen. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Telefonische hulplijn Stichting De Welle en Stichting Evenmens

Datum: 19-03-2020

 

15:09 uur - Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn verregaande maatregelen van kracht die een belangrijke impact hebben op het dagelijkse leven. De overheid roept iedereen op om deze maatregelen te respecteren. Blijf thuis, zorg voor uzelf en voor anderen! Om die reden hebben Stichting De Welle en Stichting Evenmens de handen ineen geslagen om een speciale hulplijn op te zetten. Zij worden met de praktische invulling van eventuele hulpvragen ondersteund door Woningstichting Reggewoon en vele vrijwilligers die hun bereidheid tot helpen via de Facebookpagina Coronahulp HellendoornDoet! of rechtstreeks bij de organisaties hebben aangeboden.

0 reactie(s)

Lees meer... »

't Brilleke Optiek sluit na bijna 35 jaar de deuren

Datum: 19-03-2020

13.21 uur - 't Brilleke Optiek en Contactlenzen gevestigd aan het Keizerserf sluit woensdag 29 april na bijna 35 jaar de deuren.De komende weken vindt er een opheffingsuitverkoop plaats.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Vervangende data voor groot deel geannuleerde voorstellingen ZINiN Theater

Datum: 18-03-2020

12.41 uur - In een periode van onzekerheid kan ZINiN toch wat positief nieuws brengen. Achter de schermen is er door de medewerkers van ZINiN hard gewerkt om de bezoekers van de geannuleerde voorstellingen (als gevolg van de Corona-maatregelen) te informeren. Het positieve nieuws is dat er voor een groot gedeelte van de geannuleerde voorstellingen vervangende data zijn gevonden.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Maatregelen ZINiN Bibliotheek

Datum: 17-03-2020

12.45 uur - Naar aanleiding van de maatregelen die het kabinet afkondigde rondom het Corona virus, moesten wij helaas het besluit nemen om onze bibliotheekvestigingen en ook onze Tourist Info te sluiten tot 6 april. Ook al onze activiteiten zijn tot deze datum geannuleerd. 

0 reactie(s)

Lees meer... »