Porgy Franssen en Liz Snoijink te zien in prijswinnende komedie in het ZINiN Theater

Datum: 16-09-2024

13.06 uur - De theaterklassieker ‘DOEK!’ van Maria Goos won in 2011 de prestigieuze ‘Toneel Publieksprijs’ en keert nu terug in het theater met Liz Snoijink en Porgy Franssen in de hoofdrollen. ‘DOEK!’ is een schurende komedie over echt en onecht op het toneel, in de kunst en in de liefde. Voor elke acteur een uitdaging om te spelen. Maar de ervaren topacteurs Snoijink en Franssen weten hun rollen subliem neer te zetten. Op vrijdag 4 oktober is deze ouderwets goede komedie te zien in het ZINiN Theater.

 

Een schurende komedie over een vernietigend liefdesverhaal
‘DOEK!’ vertelt het verhaal van de acteurs Lies Oorthuizen en Richard Berkhove. Wanneer zij samen op het toneel staan, spatten de vonken ervan af. Maar wanneer ze van het podium afstappen is het een ander verhaal. Een vernietigende kant staat de liefde in de weg. Ze verliezen elkaar uit het oog.
Wanneer in een gepland toneelstuk meerdere tegenspelers van Richard hun rol teruggeven, wordt Lies opgeroepen om de rol te spelen. Wanneer Lies en Richard weer samen op het toneel staan, blijkt hun chemie nog steeds aanwezig te zijn. En niet alleen op het toneel.

Porgy Franssen en Liz Snoijink: gewaardeerde en ervaren topacteurs
Porgy Franssen is een gelauwerd acteur en heeft meerdere prijzen gewonnen (o.a. een Gouden Kalf voor beste acteur) voor zijn indrukwekkende rollen. Franssen is bekend van televisieseries als ‘Moordvrouw’ en ‘Dokter Deen’, maar hij schittert ook op het toneel in een voorstelling als ’14 de musical’.
Liz Snoijink, bekroond actrice, excelleert op televisie in series als ‘Meiden van De Wit’ en ‘Dokter Deen’. Haar inmiddels ruim 40-jarige acteer carrière op het toneel in verschillende grote producties en kleine intieme voorstellingen maken haar een gerespecteerd icoon in de toneelwereld.

Kaarten reserveren
Kaarten voor deze prijswinnende comedy zijn te reserveren via www.zinin.com, telefonisch via de reserveerlijn (0548) 624489 of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal. 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: