Laatste week expositie De Smidse, 29 september sluiting

Datum: 23-09-2024

14.25 uur - De laatste week van de jaarlijkse expositie in De Smidse is al weer aangebroken. Voor mensen die nog een bezoekje willen brengen is er nog gelegenheid tot en met zondag 29 september om de expositie te bezoeken. Tot dusverre deden dit circa 700 mensen, die opnieuw lovend waren over wat ze in De Smidse te zien hadden gekregen.

Voor de Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal is dit één van de gelegenheden om een klein deel van de grote hoeveelheid materiaal, die ze in haar archief heeft te laten zien aan belangstellenden.
 
Het thema van de expositie van dit jaar is Verbindingen over water, spoor en weg. De spoorwegen zijn een belangrijk onderdeel van de verbindingen in onze gemeente. Op de expositie is ook een maquette van het station in Nijverdal te zien en van de loods die na afbraak is overgebracht naar het Spoorwegmuseum. Evenals een aantal modellen van de Enterse Zomp.
Ook zijn er presentaties van oude films en foto’s.
 
In 1247 werd voor de eerste keer gesproken over een zandweg tussen Almelo en Zwolle. In de zomermaanden was de route begaanbaar en wie geld had, ging met een postkoets. De rit duurde een dag. Als de weg te slecht was, dan moest je lopend of op de fiets. In de winter was reizen via de zandwegen vaak niet eens mogelijk. Onze voorouders hebben zich echt moeten behelpen om van Almelo naar Zwolle te komen.
 
De expositie in De Smidse is op werkdagen geopend van 13.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 11.00 tot 17.00 uur. Op zondag 29 september sluit de expositie om 16.00 uur.
De toegang is gratis, een vrije gift is natuurlijk welkom.
Iedere bezoeker krijgt een gratis boekje over het thema van de expositie om thuis nog eens na te kijken. Voor mensen die slecht ter been zijn, is er een stoeltjeslift aanwezig en ook de vrijwilligers helpen u graag de expositie te bezoeken.
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: