Songfestival Top 30 op HOi fm

Datum: 14-05-2020

14.38 uur - De finale van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam zou op zaterdagavond 16 mei plaatsvinden. Door de Coronacrisis gaat dit helaas niet door. Nu komt het programma Goedemorgen Hellendoorn op HOi fm zaterdagmorgen 16 mei tussen 8.00 en 10.00 uur met een Songfestival Top 30. Deze lijst is samengesteld aan de hand van het aantal punten dat een winnende artiest of groep in de Nederlandse Top 40 heeft behaald. De lijst is samengesteld door Songfestivalkenner Robert Schepers.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Ingenium biedt online podium

Datum: 12-05-2020

13.12 uur - Hetgeen dat we het liefst doen, is momenteel helaas niet mogelijk, maar we zitten niet stil! Ingenium komt online naar jou toe. En wel met een online Open Mic! Ben jij tussen de 12 en 25 jaar, heb jij een talent en wil je dit graag met ons delen? Dan is dit je kans. Stuur voor 31 mei jouw video in naar talent@zinin.com.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Lokaal Hellendoorn: Gemeente Hellendoorn passeert inwoners bij invulling klimaatakkoord

Datum: 11-05-2020

8.21 uur - Lokaal Hellendoorn heeft in een brief het College van B&W van de gemeente Hellendoorn vragen gesteld over de Regionale Energie Strategie Twente (RES Twente). Het college van de gemeente Hellendoorn heeft in het concept van de RES Twente al harde afspraken gemaakt over de invulling van het klimaatakkoord. Dit gebeurt in een fase dat de inwoners van de gemeente Hellendoorn in werkgroepen nog volop bezig zijn met het maken van plannen en het creëren van draagvlak. 

23 reactie(s)

Lees meer... »

Steun longonderzoek

Datum: 08-05-2020

0 reactie(s)

Lees meer... »

Onderzoek naar bereidheid melden van vermoedelijke hennepteelt

Datum: 07-05-2020

11.14 uur - In de gemeente wordt momenteel een onderzoek uitgevoerd naar de bereidheid van inwoners om melding te maken van vermoedens van hennepteelt. Dit onderzoek is het afstudeeronderzoek van Amber Mensink, studente van de opleiding psychologie, specialisatie Conflict, Risico en Veiligheid aan Universiteit Twente. Zij heeft ons gevraagd om dit bericht te delen in onze wijk.

1 reactie(s)

Lees meer... »

Join Us: voor jongeren met behoefte aan contact in coronatijd

Datum: 04-05-2020

18.55 uur - We kunnen er niet meer omheen: COVID-19, ofwel corona. Er wordt in het nieuws veelvuldig gesproken over de negatieve gevolgen van dit virus voor oudere mensen. Zij kunnen geen bezoek meer ontvangen en vallen met betrekking tot hun leeftijd in de risicogroep. Toch zijn er ook andere groepen op wie de eenzaamheid veel impact heeft: jongeren. Daar waar jongeren eerder aansluiting vonden op school, de sportvereniging of scouting, zitten zij nu veelal thuis. Juist op een leeftijd waarbij contact en aansluiting met anderen heel belangrijk zijn! Veel jongeren hebben via de digitale wereld wel contact met hun vrienden en leeftijdsgenoten, maar wat nu als je dat niet hebt of als dat niet zo goed lukt?

0 reactie(s)

Lees meer... »

Deze week is het de landelijke Fairtrade week

Datum: 04-05-2020

9.07 uur - Wellicht hebt u daarover in de pers iets gelezen of hebt u de gezamenlijke folder van onze supermarkten gezien. Daarin staan weer veel produkten die u dagelijks koopt en het Fairtrade keurmerk hebben. Door de coronacrisis was het voor de werkgroep Fairtrade Gemeente Hellendoorn niet mogelijk activiteiten te organiseren zoals in het verleden het Fairttrade Happen en Trappen dan wel Happen en Stappen, in samenwerking met Wereldwinkel Nijverdal.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Egmond Vintage Wings met ‘Missing man formation’ op 4 mei

Datum: 02-05-2020

10.50 uur - Egmond Vintage Wings voert op 4 mei de eervolle ‘missing man formation’ uit. Het militaire eerbetoon dat al sinds de Eerste Wereldoorlog bestaat. Een symboliek, ter ere aan alle gesneuvelden tijdens de oorlog of conflict, zowel militair als burger. Omdat de reguliere herdenking bij het monument op 4 mei geen doorgang kan vinden in verband met het coronavirus, komt de formatie van Egmond Vintage Wings om en nabij 20.15 uur over het Nijverdalse centrum.

1 reactie(s)

Lees meer... »

Online bloemenmarkt Hellenbdoornse Harmonie

Datum: 29-04-2020

9.07 uur - In verband met het coronavirus/COVID-19 heeft de Hellendoornse Harmonie de jaarlijkse bloemenmarkt actie aangepast. Daarbij worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd. De leden gaan bloemen verkopen via de online bloemenmarkt.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Hoe staat Hellendoorn stil bij 4 en 5 mei?

Datum: 28-04-2020

14.42 uur - Op 4 mei herdenken we de oorlogsslachtoffers, waarbij rekening wordt gehouden met de maatregelen die nodig zijn om het coronavirus onder controle te krijgen. We herdenken samen in verbondenheid, ieder met zijn eigen herinneringen en gedachten. Op 5 mei staan we stil bij het einde van de Tweede Wereldoorlog, nu 75 jaar geleden. Dat doen we in het besef dat vrijheid nooit vanzelfsprekend is. Vrijheid is kwetsbaar en vraagt verantwoordelijkheid van ons allen, juist nu er een beroep op ons wordt gedaan om goed voor elkaar te zorgen.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Beweegt u ook met ons mee?

Datum: 13-05-2020

8.34 uur - Langzaamaan worden beweegactiviteiten weer opgestart, kinderen mogen weer naar de sportclubs maar alles met aangepaste regels. Buiten sporten in groepen is voor alle leeftijden toegestaan met ingang van 11 mei, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Geen wedstrijden, geen gezamenlijke kleedkamers of douches.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Dauwtrappen en onderweg Happen!

Datum: 11-05-2020

Twents Ribhouse & Partycentrum Noabers I.s.m. Tante Stoof Restaurant en Catering Dauwtrappen & onderweg Happen!
Inschrijving reeds gestart!!

Kosten zijn slechts € 9.95 p.p.
Kinderen tot 10 jaar € 4.95 p.p.

1 reactie(s)

Lees meer... »

Omzien naar Elkaar Nijverdals netwerk bundelt de krachten voor haar Noabers

Datum: 08-05-2020

11:29 uur - Verenigingen en Stichtingen in Nijverdal hebben samen met de Stichting IkkanWelzijn, de Huiskamer van Nijverdal en De Welle de krachten gebundeld om tijdens de Corona Crisis initiatieven op te zetten om mensen in Nijverdal met elkaar in contact te brengen en te verbinden. Vrijwilligers worden gestimuleerd, gevraagd en ingezet voor o.a. het maken van een praatje via de telefoon, beeldbellen, iemand opfleuren of gewoon een leuk kaartje te schrijven. Op basis van de wensen en behoeften met de focus op ouderen worden de vrijwilligers ingezet voor o.a. boodschappen, klussen, hond uitlaten, vervoer en maaltijd bezorgen.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Leuk cadeautje voor deelnemers Kom d'r In

Datum: 08-05-2020

8.00 uur - Bezoekers van Ontmoetingscentrum  Kom d'r In hebben deze week een bezoekje gekregen. Een aantal medewerkers van Evenmens en De Welle en vrijwilligers van het Ontmoetingscentrum Kom d’r in Nijverdal brachten een bloemetje en tijdschriften langs. Iedereen was blij verrast met het onverwachte bezoekje. 'Het is zo stil' aldus één van de deelnemers. 'Fijn te weten dat er mensen zijn die aan je denken'

0 reactie(s)

Lees meer... »

Medewerkers Soweco en gemeenten samen aan de slag met uitwerking afspraken contourennota

Datum: 06-05-2020

18.36 uur - Medewerkers van Soweco en van de zes gemeenten in de regio Almelo zijn samen begonnen om de afspraken uit de in maart gepresenteerde contourennota uit te werken naar de dagelijkse praktijk. Zo kan het plaatsen en begeleiden van mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie na 1 januari 2021 onverminderd doorgaan en versterkt worden.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Auto Aaltink Nijverdalse CityRun afgelast

Datum: 04-05-2020

10.28 uur - De Auto Aaltink Nijverdalse CityRun beleeft in 2020 geen vierde editie. Het gezellige hardloopevenement stond gepland voor zondag 27 september.  Hoewel het landelijke verbod op evenementen met een vergunning- en meldplicht geldt tot 1 september, heeft de organisatie in Nijverdal besloten dat de Cityrun definitief geen doorgang vindt.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Muziek in de Tuin-Hellendoorn 2020 gaat niet door

Datum: 02-05-2020
14.20 uur - Na deze periode waarin veel van iedereen wordt gevraagd, hadden we jullie graag getrakteerd op deze editie van MidT-Hellendoorn. We hadden weer prachtige tuinen en zeer gevarieerde artiesten die met veel enthousiasme voor jullie wilden spelen. Na de persconferentie van dinsdag 21 april was het duidelijk. De werkgroep nam het besluit; Muziek in de Tuin-Hellendoorn 2020 gaat niet door.
 
0 reactie(s)

Lees meer... »

20 jaar de wereld ontdekken met Columbus Junior!

Datum: 30-04-2020

13.32 uur - In de maand dat de kinderopvang weer open mag, viert Columbus Junior, de kinderopvangorganisatie uit Twente, haar 20-jarig bestaan! In verband met de coronacrisis wordt het lustrum op bescheiden wijze gevierd.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Op tijd signaleren van schulden kan grotere problemen voorkomen

Datum: 28-04-2020

14.54 uur - Schaamte, onduidelijkheid en vooral ook niet weten hoe het opgelost moet worden. Schulden. Nog altijd zijn er veel mensen met schulden, die geen hulp zoeken. Terwijl het zo belangrijk is om actie te ondernemen, om zo grotere problemen te voorkomen. Daar wil ook de gemeente Hellendoorn zich hard voor maken. Vanaf eind april gaat de gemeente aan de slag met de pilot ‘vroegsignalering van schulden’.

4 reactie(s)

Lees meer... »

Johanna zit er klaar voor! Fijne Koningsdag (Woningsdag)

Datum: 27-04-2020

0 reactie(s)

Lees meer... »