Lisa Loïs opent ZINiN theaterseizoen

Datum: 11-09-2019

8.23 uur - Na een succesvolle uitverkochte clubtour brengt Lisa Loïs opnieuw een ode aan Adele. Ze neemt het publiek mee met mooie verhalen, fantastische anekdotes en niet te vergeten: prachtige muziek. Op zaterdagavond 28 september zal de knallende openingsvoorstelling van Lisa Loïs & haar zeskoppige band in het ZINiN Theater te zien zijn.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Onderscheiding Yad Vashem postuum uitgereikt aan Hellendoorns echtpaar Broeze-Mondeel

Datum: 10-09-2019

11.52 uur - Het echtpaar Hendrik Jan Broeze en Wilhelmina Mondeel uit de gemeente Hellendoorn heeft maandagmiddag 9 september postuum een Yad Vashem-onderscheiding ontvangen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bood het echtpaar veilig onderdak aan een 2-jarig Joods jongetje. De ambassadeur van Israël, Naor Gilon, reikte de Yad Vashem-onderscheiding uit aan mevrouw Ine van der Veer- Bosch, het oudste kleinkind van het echtpaar. Dat gebeurde tijdens een indrukwekkende bijeenkomst in de Liberaal Joodse Synagoge in Den Haag.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Het sport- en cultuurfestival bruist van de activiteiten

Datum: 09-09-2019

14.35 uur - 

Het Sport- en Cultuurfestival was afgelopen zaterdag 7 september in alle opzichten een spetterend festijn! Ondanks dat de opening even uitgesteld moest worden, omdat de regen met bakken uit de lucht viel, werd het een drukbezochte middag waaraan maar liefst meer dan 40 sport- en cultuurverenigingen en organisaties met wervelende optredens en ludieke activiteiten aan deelnamen.

1 reactie(s)

Lees meer... »

Koninklijke Onderscheiding voor jubilerende Joop van Keulen

Datum: 06-09-2019

21.21 uur - De heer Joop van Keulen uit Nijverdal is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje- Nassau. Tijdens de festiviteiten ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van Van Keulen Interieurbouw op vrijdag 6 september speldde burgemeester Anneke Raven hem de bijbehorende versierselen op.

31 reactie(s)

Lees meer... »

Open Monumentendag 2019

Datum: 06-09-2019

16.14 uur - Dit jaar is het thema van Open Monumentendag: 'Plekken van plezier'. Deze dag wordt op 14 september om 10.00 uur officieel geopend door wethouder Anja van den Dolder bij eetcafé "De Droadnagel", Molenweg 8 in Haarle. Muziek en cabaret gaan vooraf aan de officiële opening. Iedereen is van harte welkom op deze plek van Plezier!

0 reactie(s)

Lees meer... »

Lezing op 8 september door Jan Rosman over Het Ravijn

Datum: 06-09-2019

15.56 uur - Op zondag 8 september om 14.30 uur houdt Jan Rosman, voormalig bedrijfsleider van Het Ravijn zwem sport zorg een lezing over de ontwikkeling van Het Ravijn tot de voorziening die het nu is. De lezing vindt plaats op het podium van De Smidse, waar deze maand de jaarlijkse expositie wordt gehouden.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Maak jij anderstaligen enthousiast voor de Nederlandse taal?

Datum: 06-09-2019

15.41 uur - Kom dan op de maandag van 9.00 tot 12.00 uur in de ZINiN bibliotheek Nijverdal helpen! Veel nieuwe inwoners uit de gemeente Hellendoorn die een andere moedertaal hebben, willen beter Nederlands leren spreken. Daar kun jij hen eenvoudig bij helpen. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Na-zomeren in de Gauwe Geit

Datum: 06-09-2019
 
8.24 uur - Op zaterdag 14 september wordt er In de Gauwe Geit na-gezomerd  met zomerse salsa-muziek, die  DJ Virgil  door de Geit zal laten schallen. En wie graag salsa wil dansen, maar de techniek nog niet machtig is…..er zal een “salsa- juf”aanwezig zijn om te proberen je de eerste beginselen bij te brengen.
0 reactie(s)

Lees meer... »

De Welle helpt ouderen digitaal op weg

Datum: 05-09-2019

13.45 uur - Met Google-maps de weg vinden, een fietsnetwerk-app voor mooie fietsroutes, googlen voor een leuk terrasje onderweg, appen met de thuisblijvers en natuurlijk foto’s maken. De mobiele telefoon is een soort mini-computer geworden met oneindig veel mogelijkheden.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Folkloristische Dansgroep Hellendoorn naar Indonesie

Datum: 05-09-2019

13.17 uur - De Folkloristische Dansgroep Hellendoorn vertrekt donderdag 19 september naar Tenggarong op Oost-Kalimantan in Indonesie, waar ze gaan deelnemen aan het "Teggarong International Folk & Arts Festival Indonesia. Aan dit international opgezette dansfestival neemt de Folkloristische Dansgroep Hellendoorn deel met twee van de drie dansgroepen, de Boeren en de Noabers.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Spetterende modeshow op Nijverdal

Datum: 10-09-2019

11.58 uur - Het nieuwe modeseizoen staat voor de deur! En wat zou een nieuw seizoen zijn zonder een nieuwe garderobe? Om je alvast te voorzien van de nodige najaar- en winterkriebels en een kijkje te geven in de trends en collecties voor aankomend seizoen staat zaterdag 14 september in het teken van dé modeshows in het centrum van Nijverdal. 

1 reactie(s)

Lees meer... »

Violiste Anima van Malssen brengt muzikale schoonheid bij Muziek onder de Trap

Datum: 10-09-2019

8.50 uur - Donderdag 19 september opent Muziek onder de Trap vanaf 20.00 uur het seizoen met violiste Anima van Malssen. Zij wordt begeleid door pianist Alfred Snel. Tijdens dit concert wil Anima de schoonheid van de muziek onder de aandacht brengen en haar publiek meevoeren op betoverende vioolklanken. Het concert vindt plaats in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur, onder de trap bij de foyer van het ZINiN Theater.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Sport- en Cultuurfestival in centrum Nijverdal

Datum: 07-09-2019

16.07 uur - Vanmiddag presenteerden verenigingen en aanbieders van sport en bewegen, kunst en cultuur uit de gemeente zich tijdens het Sport- en Cultuurfestival.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Walking Football Toernooi op 17 september

Datum: 06-09-2019

16.33 uur - Drie jaar geleden werd Walking Football geïntroduceerd in de gemeente Hellendoorn. Samen wandelend voetballen, sociale contacten op doen en natuurlijk gezelligheid zijn de speerpunten van Walking Football. De animo was vanaf het begin groot. Na drie jaar begint WF Regge United volwassen te worden. Eigen naam en tenue en als zelfstandige groep wordt er elke dinsdagmorgen met veel enthousiasme gespeeld op het sportpark van de vv. Hellendoorn.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Marten Westra ontvangt Reizende Duurzaam Compliment

Datum: 06-09-2019

16.05 uur - Dinsdagmiddag 2 september 2019 werd Marten Westra tijdens een vergadering verrast met het Reizende Duurzame Compliment van Hellendoorn. Wim Feddes, penningmeester IVN Hellendoorn-Nijverdal overhandigde het kunstwerk. Marten was in de veronderstelling dat hij in het Bezoekerscentrum aanwezig was voor een vergadering over de Heideslak waar hij als vrijwilliger voor werkzaam is.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Nieuwe expositie in de Huiskamer

Datum: 06-09-2019

15.47 uur - De Huiskamer van Nijverdal heeft niet alleen een mooie nieuwe beschildering buiten, ook binnen is er ruimte voor lokale kunstenaars om hun werk te tonen. De komende weken hangen hier de mooie werken van de schildersgroep Aquamarijn. Het is een zeer diverse collectie schilderijen, portretten, stillevens, landschappen in Aquarel, Acryl, Pen en Pastellen.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Dag zon, hallo maan!

Datum: 06-09-2019

15.35 uur - Zaterdag 14 september organiseren de Sterrenwacht Hellendoorn en het BuitenCentrum van Staatbosbeheer in Nijverdal een gezamenlijke activiteit. Bij helder weer zeggen we de Zon gedag en verwelkomen de volle Maan. Een natuurverschijnsel dat niet dagelijks te zien is.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Tuinvereniging sluit seizoen met Jipkes After Summer FairDatum: 05-09-2019

18.56 uur - De zon zakt steeds verder achter de horizon, de dagen worden al weer beduidend korter en op menig tuin op tuinencomplex De Jipkesbelt verschijnen al lege plekken. Allemaal aanwijzingen dat het zomerseizoen op zijn einde is, de groentes en fruit geoogst zijn of worden en dat de herfst weer in aantocht is. De tuinders van Tuinvereniging De Jipkesbelt sluiten daarom dit seizoen op zaterdag 14 september af met Jipkes After Summer Fair en hebben daar andere ondernemers en standhouders bij uitgenodigd.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Start nieuw seizoen Jeugdnatuurclub Sallandse Heuvelrug

Datum: 05-09-2019

13.27 uur - Begin september start het nieuwe seizoen van de JeugdNatuurClub in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Dit seizoen is er iedere maand, van september t/m juni, een clubmiddag op woensdagmiddag, waarbij de kinderen allerlei leuke activiteiten gaan doen rondom het thema natuur. De data zijn 11 september, 9 oktober, 13 november, 11 december, 8 januari, 12 februari, 11 maart, 8 april, 13 mei, 10 juni.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Ravijn sluit mooi buitenseizoen af en is klaar voor het binnenseizoen

Datum: 05-09-2019

12.57 uur - Vorige week ontving Het Ravijn haar 25.000e bezoeker in de buitenbaden. Een mooie afsluiter van het zomerseizoen. De afgelopen weken stonden al weer in het teken van de voorbereidingen voor een nieuw binnenseizoen. “We zijn er klaar voor,” aldus manager Ruben Buijserd.

0 reactie(s)

Lees meer... »