Eten, drinken en genieten bij het Bos Food & Drinks Festival

Datum: 01-06-2023

8.53 uur - In een sfeervol dennenbos lekker kunnen genieten van food(trucks), drinks, dance en music? Dat kan op zaterdag 10 juni 2023 bij de vierde editie van het 'N Bos Food & Drinks Festival in het sfeervolle bos aan de Haarweg 1S in Daarle. Vanaf 14:00 tot 21:00 bieden foodtruckers veel lekkers aan. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Fietsen en eten op de Sallandse Heuvelrug

Datum: 30-05-2023

12.47 uur - Een heerlijk stuk fietsen en onderweg lekker eten? Trap van restaurant naar restaurant en geniet onderweg van de natuur tijdens het Culinair Rondje Sallandse Heuvelrug. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

v.v. Hellendoorn MO20-1 kampioen in Hoofdklasse

Datum: 30-05-2023

9.36 uur - v.v. Hellendoorn MO20 is afgelopen zaterdag kampioen geworden in de hoofdklasse. Dit is een zeer unieke prestatie in de historie van v.v. Hellendoorn. Afgelopen zaterdag werd de kampioenswedstrijd in en tegen Epe overtuigd met 1-4 gewonnen. Door deze knappe overwinning was het kampioenschap een feit. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

ZINiN houdt BoekStartdag voor de allerkleinsten

Datum: 26-05-2023

10.02 uur - Op zaterdag 3 juni organiseert de ZINiN bibliotheek in Nijverdal de BoekStartdag. Op deze dag heet de bibliotheek de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders/verzorgers extra hartelijk welkom met een aantrekkelijk programma in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal. Deze ochtend, die van 10.00 tot 12.00 uur duurt, is bedoeld voor kinderen van 1⁄2 tot 2 1⁄2 jaar. Om het aanbod voor deze leeftijdsgroep beter bereikbaar te maken, wordt de Boekstartdag gehouden met als motto: ‘Ontdek het in de bibliotheek. Want kleintjes houden van boeken!’

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

SLIB organiseert Dorpsquiz Hellendoorn op 7 oktober

Datum: 25-05-2023

14.02 uur - Stichting Leven in de Brouwerij (SLIB) maakt grootse comeback met Dorpsquiz Hellendoorn op 7 oktober.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Een goed gesprek begint met iemand écht zien

Datum: 25-05-2023

12.59 uur - Deze week is het de week van de mentale gezondheid. Landelijk, maar ook lokaal worden er acties op touw gezet om aandacht te vragen voor het onderwerp. Vaak kunnen problemen voorkomen worden, door op tijd aan de slag te gaan met elkaar. Voldoende bewegen, sporten, gezond eten en een sociaal netwerk hebben kan mentale problemen voorkomen. Voor de gemeente Hellendoorn is deze week het startsein van een grotere campagne rondom zelfmoord en dan met name gericht op jongeren, want uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 jongeren wel eens serieus nadenkt over zelfdoding. Het is een zwaar onderwerp en dat zal het ook blijven, maar wel een onderwerp dat uit de taboesfeer moet komen. Juist door met elkaar te praten, kan erger voorkomen worden.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Juventa´12 – SVVN

Datum: 25-05-2023

8.39 uur - Zaterdag speelt SVVN haar laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2022-2023. De seizoen sluiting zal plaatsvinden op Sportpark Het Lage Veld in Wierden waar Juventa’12 ons zal gaan ontvangen. Afgelopen zaterdag wist SVVN definitief de prachtige derde plaats te bemachtigen door ook thuis van VV Hellendoorn te vinden. Al na acht minuten stond SVVN op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Teun Bakhuis en Tygo Vliek. Op driekwart van de wedstrijd scoorde ook derde aanvaller Marvin Thomas een doelpunt.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Prijswinnaar De Welle op stap met Mooi Meegenomen

Datum: 24-05-2023

9.31 uur - Tijdens het symposium ‘Bewust Ouder Worden’ op 21 april 2023 in Het Centrum in Nijverdal konden de bezoekers meedoen aan een prijsvraag van De Welle. Hiervoor moesten ze het aantal winkelwagen-muntjes raden dat in een glazen pot zat. Het juiste antwoord werd gegeven door Marian Dijkman. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Open dag begraafplaatsen gemeente Hellendoorn

Datum: 23-05-2023

11.57 uur - Op zaterdag 3 juni organiseert de gemeente Hellendoorn een open dag op de gemeentelijke begraafplaatsen aan de Ninaberlaan, Meester Ponsteenlaan en bij Natuurbegraafplaats Het Kleine Blik. U bent van harte welkom tussen 10 uur en 14 uur. De beheerders leiden u langs de mooie en bijzondere plekken, monumenten en graven en ze beantwoorden al uw vragen.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

35e editie van de Diepe Hel Holterbergloop op 28 en 29 oktober 2023

Datum: 23-05-2023

9.09 uur - Hardloopfanaten hold your tight! De Diepe Hel Holterbergloop komt er weer aan. Voor de 35e keer op rij vindt de Diepe Hel Holterbergloop plaats, dit jaar op 28 en 29 oktober. Jaarlijks verzamelen duizenden lopers zich om de Holterberg te trotseren over een geliefd parcours onder de deelnemers, dwars door het landschap van de Sallandse Heuvelrug. De start en finish is in 2023 weer in Nijverdal!

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Molshooprit MCNH op 11 juni

Datum: 01-06-2023 =

8.47 uur - Na een prachtige rit richting de Veluwe, gaan we in deze toertocht naar het oosten. We gaan via Twente de Achterhoek in, dus knoop je boerenzakdoek maar aan je spiegel. Dit prachtige boerenlandschap is het bezoeken waard. Wie echt wil genieten kan de lange route van ca. 250 km rijden, voor wie minder tijd heeft hebben we ook een versie van ca. 190 km.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

SVVN ontvangt 30 mei voor de nacompetitie Be Quick uit Zutphen

Datum: 30-05-2023 =

9.43 uur - Vanavond ontvangt SVVN dus Be Quick uit Zutphen. Voor SVVN is dit een onbekende club. Nooit eerder speelde SVVN een wedstrijd tegen de blauwwitte formatie. Be Quick stapte in 2017 over van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. Meteen werden ze kampioen in de 4de Klasse en herhaalden ze dat huzarenstukje een jaar later in de 3de Klasse.

1 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Periode, periode, periodekampioen!

Datum: 29-05-2023 =

8.30 uur - Afgelopen zaterdag speelde SVVN alweer haar laatste competitiewedstrijd van het prachtige seizoen 2022-2023. De reis ging naar Wierden waar Juventa’12 de tegenstander zou zijn. Stond er nog wat op het spel? Jazeker. Bij winst werd SVVN op eigen kracht winnaar van de tweede periode. Nu is het wel zo dat de nacompetitieplek die normaal hieraan verbonden is al een aantal weken geleden werd bemachtigd, maar het zou een ware bekroning zijn op een fantastische tweede seizoenshelft die SVVN heeft gespeeld. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Vrijwilligersvacatures HellendoornDoet!

Datum: 25-05-2023 =

14.08 uur - Wil jij graag aan de slag als vrijwilliger, maar weet je niet hoe? Op www.hellendoorndoet.nl staan diverse uiteenlopende vrijwilligersvacatures, waarbij jouw inbreng en inzet meer dan welkom zijn! Voor jong en oud, bij sport-, welzijn-, zorg- en natuurorganisaties. Hieronder een willekeurige greep uit de vacaturebank.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Beleven en proeven bij de boer

Datum: 25-05-2023 =

13.06 uur - Wat is er nou leuker dan lekker buiten zijn en ook nog eens heerlijke én gezonde dingen kunnen proeven bij de boer. Dit kan op donderdag 15 juni bij boerderij Suydbroek, Bisschopsweg 2 in Haarle tijdens de ‘Week van de Gezonde Jeugd (12 t/m 17 juni). 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Brandweer in Hellendoorn opent nieuwe kazerne

Datum: 25-05-2023 =

12.52 uur - Sinds maandag 17 april 2023 is de nieuwe brandweerkazerne aan de Kasteelstraat 9 in gebruik genomen. Het korps van 26 vrijwilligers is die avond verhuisd naar het nieuwe onderkomen en rukt vanaf die locatie uit. Donderdag 1 juni wordt de kazerne officieel geopend. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Laat je verrassen bij het Straattheater in Nijverdal

Datum: 24-05-2023 =

13.43 uur - Laat je verrassen door de maffe en spraakmakende straattheaterartiesten met hun kostuums en wees getuige van adembenemende luchtacrobatiek! Tijdens het Straattheater in Nijverdal, dat Tweede Pinksterdag weer plaatsvindt, word je in het centrum verrast en vermaakt met optredens van diverse acts. Voor je het weet zit je zelf in de act, dus blijf op je hoede voor alle bijzondere typetjes die er rondlopen.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Nieuwe expositie in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur van Fotoclub Nijverdal - Hellendoorn

Datum: 23-05-2023 =

15.20 uur - Tot en met maandag 12 juni 2023 zijn de prachtige foto’s van de leden van FotoClub Nijverdal – Hellendoorn te zien in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur. De expositie is gratis te bezoeken.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Seniorenbijeenkomst HKHN groot succes

Datum: 23-05-2023 =

10.10 uur - De eerste seniorenbijeenkomst georganiseerd door de Historische Kring Hellendoorn Nijverdal was een groot succes. Rond veertig ouderen verzamelden zich in d’Oale Pastorie. Na ontvangst met koffie en gebak werd de eerste film getoond: Een wandeling door de Dorpsstraat in Hellendoorn. De film is eigendom van de stichting Oald Heldern De Noaberschop en vertelt het verhaal van de Dorpsstraat aan de hand van oude foto’s en is ingesproken door Tieneke van Buren.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

SVVN is going to Brazil. Again!

Datum: 22-05-2023 =

11.35 uur - Afgelopen zaterdag speelde SVVN haar laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen. En wat voor een affiche! Nummer twee en onze gemeentegenoten VV Hellendoorn kwam op bezoek. De Hellendoorners moesten vorige week de titel overlaten aan Rigtersbleek omdat zij zelf thuis verloren van DE Esch en de Bleek wel wist te winnen. VV Hellendoorn staat vast op de tweede plaats en kunnen zich opmaken voor de nacompetitie. 

1 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »