Jip Ottes wint rubriek tijdens CSI Twente

Datum: 01-07-2024

10.50 uur - Jip Ottes deed afgelopen week goede zaken met haar paard For Shizzle bij CSI Twente in Geesteren. Op dag één wist het duo bijna 60 combinaties achter zich te laten in het 1.10m twee fasen parcours en de eerste prijs mee te nemen. Op dag twee behaalde Jip ook een podiumplaats in de 1.10 m springrubriek en werd zij derde in eveneens een groot deelnemersveld. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Cindy Scholthof maakt historische stap naar eerste elftallen!

Datum: 27-06-2024

13.02 uur - Op woensdag 19 juni jl. heeft de KNVB de promoties en degradaties bekend gemaakt. Ondanks de versterkte degradatie hebben 13 leden van Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken (SNO) een promotie afgedwongen. Vandaag wens ik specifiek stil te staan bij ons sympathieke lid Cindy Scholthof. 

Cindy is 21 jaar en bij de KNVB actief als scheidsrechter en als assistent-scheidsrechter. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Vrijwilligersvacatures HellendoornDoet!

Datum: 26-06-2024

19.31 uur - Wil jij graag aan de slag als vrijwilliger, maar weet je niet hoe? Op www.hellendoorndoet.nl staan diverse uiteenlopende vrijwilligersvacatures, waarbij jouw inbreng en inzet meer dan welkom zijn! Voor jong en oud, bij sport-, welzijn-, zorg- en natuurorganisaties. Hieronder een willekeurige greep uit de vacaturebank:

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Verkenning van start naar ontwikkeling Landgoed Weeldernisse

Datum: 26-06-2024

18.45 uur - Ontwikkelaar Aedes van Paul Geertman en agrariër Bert-Jan Kloosterman verkennen op dit moment de mogelijkheden voor de ontwikkeling van Landgoed Weeldernisse op de huidige locatie van de familie Kloosterman in Marle. “Weeldernisse wordt een plek waar gastvrijheid, gastronomie, buitengebied, rust en natuur hand-in-hand gaan”, vertelt Geertman over het initiatief.

17 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

ZINema brengt weer nieuwe titels op het witte doek

Datum: 26-06-2024

18.33 uur - ZINema heeft in de eerste helft van de maand juli een drietal nieuwe films op het programma staan. Om te beginnen is er vanaf 30 juni de film ‘Verschrikkelijke Ikke’. Gru en zijn familie keren terug met stemrollen voor Jon van Eerd, Kim van Kooten en Pip Pellens. Daarna is het tijd voor ‘Laatste Ronde’ (vanaf 3 juli), een vervolg op de film ‘Ventoux’ uit 2015. ‘De Mooiste Dag’ draait vanaf 14 juli, een film met onder andere Frank Lammers, Katja Schuurman en Isa Hoes. Kijk voor de speeldata op www.zinin.com.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Hertruiters plaatsen zich voor regiokampioenschappen

Datum: 24-06-2024

22.01 uur - Afgelopen week werden de Almelose Ruiterdagen georganiseerd die op zaterdag tevens de selectie voor kring Reggedal was voor de regiokampioenschappen van de regio Overijssel. Dinsdag werd ook een teamdressuurwedstrijd georganiseerd waar gelegenheidsteam “Four-of-a-kind” van de Hertruiters aan deel nam. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Genieten van Hollandse Nieuwe

Datum: 24-06-2024

21.52 uur - Bewoners van verzorgingstehuizen in Hellendoorn en Nijverdal genoten vorige week als eersten van de overheerlijke Hollandse Nieuwe. Het is inmiddels een geliefde traditie geworden, georganiseerd door de Stichting Bruisend Nijverdal (S.E.N.) in samenwerking met Vishandel Zwaan.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Nieuwe Beweeggids De Welle is uit!

Datum: 20-06-2024

12.58 uur - Bewegen is het beste medicijn met de gezelligste bijwerking! Door meer te bewegen houdt u uw lichaam sterk en gezond. Om het bewegen makkelijker vol te houden, kunt het beste activiteiten kiezen die u zelf leuk vindt om te doen en die u eenvoudig kunt inplannen in uw dagelijkse leven. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

‘Leven in Nijverdal’, tentoonstelling van ‘t Kleurenpalet

Datum: 19-06-2024

15.59 uur - Van 22 juni tot en met 7 juli 2024 exposeert de schilderclub ’t Kleurenpalet zeer divers werk in het Schoapenschot achter museum Erve Hofman met als thema Leven in Nijverdal. De feestelijke opening door Lia de Waard, wethouder cultuur, vindt plaats op vrijdag  21 juni om 15.00 uur. Iedereen is welkom. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Ondertekening akkoord op hoofdlijnen voor de herontwikkeling van het Hoge Dijkje in Nijverdal

Datum: 18-06-2024

16.18 uur - Een nieuwe groene woonwijk met zo’n 165 woningen, met een historisch karakter en een verbindende rol van een stadsbeek. Daar gaat het over als we het hebben over de herontwikkeling van het Hoge Dijkje in Nijverdal. Een plek tussen het centrum en de Regge waar al bijna 200 jaar de fabriek van Ten Cate is gevestigd en waar Nijverdal in feite is ontstaan. Ter Steege is al meerdere jaren eigenaar van het 4,5 hectare grote terrein.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Informatie-ochtend Afrika Reizen

Datum: 29-06-2024 =

12.57 uur - Op vrijdagochtend 2 augustus organiseert Afrika Reizen een informatie-ochtend. Aan de hand van dia's wordt informatie gegeven over de reizen die georganiseerd worden naar Zuid-Afrika en Namibië.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Moddit Digital Agency verhuist naar eigen pand aan Energiestraat in Nijverdal

Datum: 26-06-2024 =

 

19.37 uur - Nijverdallers Simon Hogenkamp en Sjoerd van der Hulst zijn samen eigenaar van Moddit Digital Agency, dat inmiddels al 16 jaar bedrijven succesvol helpt op het gebied van digitalisering en online marketing. Na vele jaren gehuisvest te zijn in het pand van Solarlux aan de Marie Curiestraat 2 is het voor de ambitieuze Nijverdallers nu tijd voor een volgende stap: een eigen pand aan de Energiestraat 2 op het Nijverdalse bedrijventerrein.

2 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

De wondere wereld van de bijen: lezing door imker Willem van Coeverden

Datum: 26-06-2024 =

18.50 uur - Vrijdagmiddag 12 juli van 14.00 – 16.00 zal imker Willem van Coeverden ons meenemen naar de wondere wereld van de bijen. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Boeken voor een prikkie tijdens boekverkoop in ZINiN Bibliotheken

Datum: 26-06-2024 =

18.40 uur - Op vrijdag 5 juli start de jaarlijkse boekverkoop in de ZINiN Bibliotheek Nijverdal, een moment waar boekliefhebbers tegen een klein prijsje hun slag kunnen slaan. Je hebt voor 50 cent per exemplaar al kans om je favoriete boek of dvd te kunnen scoren en er is keus genoeg. En voor slechts 1 euro heb je maar liefst tien tijdschriften naar keuze. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Heerlijke line-up bij Doktersbos Rock in het Openluchttheater Nijverdal


Datum: 25-06-2024 =

15.08 uur - 
Traditiegetrouw staat ook deze zomer ‘Doktersbos Rock’ weer op het programma van het Openluchttheater Nijverdal. Op zaterdag 13 juli kan het publiek in het Openluchttheater Nijverdal genieten van een avondje lokale en regionale muziekhelden. De line-up bestaat uit James ON, TwentyFive en Accidentals. Een perfecte avond om te genieten van een lekker drankje, heerlijke muziek en de sfeer in het Doktersbos.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Jeugdherinneringen herbeleven tijdens Oldtimermeeting Nijverdal

Datum: 24-06-2024 =

21.57 uur - Het centrum van Nijverdal is zondag 30 juni het decor van de grootste Oldtimermeeting van Oost-Nederland met honderden klassieke auto's. Ook dit jaar kun je een groot aantal hele speciale klassiekers bekijken. Maar ook bijzondere trucks, prachtige motoren en heel veel entertainment zorgen voor een geweldige dag in Nijverdal. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Opening kledingwinkel Leger des Heils Nijverdal

Datum: 20-06-2024 =

16.19 uur - Na een kleine renovatie gaat de kledingwinkel op dinsdag 25 juni om 10.00 uur weer open voor de klanten. De winkel is opnieuw ingericht en door sponsoring van Ikea is de ontmoetingsruimte geheel vernieuwd.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Korendag in centrum Hellendoorn

Datum: 20-06-2024 =

9.08 uur - In het kader van het partnerschap van de Stadt Ibbenbüren en de gemeente Hellendoorn wordt op zaterdag 29 juni een grootse Korendag georganiseerd. In het centrum van Hellendoorn staan deze dag drie podia, waar diverse koren uit Nederland en Duitsland een optreden verzorgen. Daarnaast zijn er extra optredens van de Folkloristische Dansgroep Hellendoorn nabij het Bakkerij- IJsmuseum.

4 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Versterking elektriciteitsnet in de gemeente Hellendoorn

Datum: 19-06-2024 =

15.53 uur - Op veel huizen liggen zonnepanelen, meer auto’s worden elektrisch geladen en de warmtepomp maakt zijn opmars. Op dit moment merken we nog weinig van de zware belasting van het stroomnet, maar het stroomverbruik zal de komende jaren verder toenemen. Op momenten waarop veel stroom wordt opgewekt, teruggeleverd of verbruikt, kan de stroom in een wijk uitvallen. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Hellendoorn sluit het jaar 2023 financieel positief af

Datum: 18-06-2024 =

15.10 uur - Hellendoorn sluit het jaar 2023 financieel positief af. De gemeenterekening laat een positief resultaat zien van € 3,6 miljoen. "Dit is voor nu goed nieuws, maar vanaf 2026 ontvangen we minder geld vanuit Den Haag. Men spreekt ook wel over een 'ravijnjaar'. Dus we zijn blij met dit resultaat, maar weten ook dat de toekomst waarschijnlijk minder rooskleurig is", zegt wethouder Financiën Egbert Nijenbanning.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »