Dansavond dansclub Hulsen

Datum: 27-11-2023

11.16 uur - Dansclub Hulsen organiseert zaterdagavond 2 december weer een dansavond in het dorpshuis Sion aan de G.H..Kappertstraat 45a te Hulsen. De avond begint om 20.30 uur. Deze avond wordt er muziek gedraaid voor veel verschillende dansen en er kunnen dansen aangevraagd worden.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Nieuwe woningen op de oude Blenkeschool locatie in Hellendoorn

Datum: 24-11-2023

11.25 uur - Hellendoorn krijgt er nieuwe woningen bij. Op de oude Blenkeschool locatie aan de Leerlooierstraat 2 in Hellendoorn worden 19 sociale huurwoningen gebouwd vanuit een samenwerking tussen de gemeente en woningcorporatie Reggewoon.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

FC Twente-iconen Wout en Maud komen vertellen over hun kinderboek in Huis voor Cultuur en Bestuur

Datum: 23-11-2023

16.42 uur - Wout Brama en Maud Roetgering komen vrijdag 8 december naar het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal. Op Paarse Vrijdag komen de twee voetbaliconen van FC Twente vertellen over het kinderboek dat zij samen hebben gemaakt. Ook worden boeken uitgedeeld.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Nieuwe verkeerslichten kruising De Joncheerelaan met Trompweg/Van Limburg Stirumstraat

Datum: 23-11-2023

12.52 uur - De verkeerslichten aan de Joncheerelaan, ter hoogte van de Trompweg/Van Limburg Stirumstraat in Nijverdal zijn aan het einde van hun levensduur. Dat geldt ook voor de technische besturing daarvan. Daarom vervangt aannemer Heijmans deze verkeerslichten in opdracht van de gemeente Hellendoorn. Dit gebeurt in twee fases in de periode van maandag 4 december tot en met 20 december. Zowel fietsers als gemotoriseerd verkeer worden omgeleid. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Cursus Valpreventie, voor iedereen die steviger wil staan

Datum: 22-11-2023

13.46 uur - Bent u recent gevallen, merkt u dat u angstig bent om te vallen of wilt u gewoon steviger op de benen staan? Dan is de cursus valpreventie van De Welle wellicht iets voor u. Deze start op donderdag 14 december en duurt tien weken.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Het Huis van Sinterklaas

Datum: 20-11-2023

13.35 uur - Sinterklaas nodigt alle kinderen uit om een kijkje te komen nemen in zijn huis. Ja, je leest het goed, je mag bij hem op bezoek! Wie heeft een leuke vraag voor Sinterklaas en durft die ook aan hem te stellen? Of wil je gewoon een handje geven, je mooiste tekening overhandigen of op de foto met Sinterklaas? Je bent van harte welkom.  

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Vogelmarkt Zang en Kleur

Datum: 20-11-2023

13.23 uur - Vogelvereniging Zang en Kleur afdeling Nijverdal/Hellendoorn organiseert op zaterdag 25 november 2023 weer een vogelmarkt in het clubgebouw van de P.V. Vitesse aan de Veldsweg 11 te Nijverdal. Er worden kanaries, tropen, parkieten en duiven verwacht. De vogelmarkt is geopend van 13.30 uur t/m 15.30 uur.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Thema-avond ‘Levens- en stervenskunst’

Datum: 13-11-2023

11.20 uur - Op donderdag 30 november om 20.00 uur wordt er in de Leerkamer aan de Zuid Esweg te Hellendoorn een thema-avond gehouden. Inleider is dr. Bert-Jan Heusinkveld.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Bijeenkomst Het Regge Biergilde

Datum: 20-11-2023

12.54 uur - Enige tijd geleden hebben we melding gemaakt van de start van het Regge Biergilde. Momenteel hebben we een groep van 10 bierbrouwers, van aspirant tot zeer ervaren en komen elke maand een avondje bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en delen de passie van het bierbrouwen.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Nieuwe inrichting voor plein aan het Kuperserf in de Kruidenwijk

Datum: 17-11-2023

15.15 uur - Het plein aan het Kuperserf in de Kruidenwijk in Nijverdal wordt in de toekomst opnieuw ingericht. Het stenige en inmiddels verouderde plein krijgt een aantrekkelijke invulling en wordt vooral groener. Omwonenden, ondernemers en anderen die zich betrokken voelen bij het plein worden op verschillende manieren uitgenodigd om mee te denken over het ontwerp. Het is de bedoeling dat het ontwerp rond de zomer van 2024 klaar is. Het plein wordt in 2025 aangelegd.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

De heer en mevrouw Hut 60 jaar getrouwd

Datum: 24-11-2023 =
11.30 uur - Op zaterdag 25 november 2023 zijn de heer en mevrouw Hut uit Nijverdal 60 jaar getrouwd. De heer Hut is 81 jaar oud en mevrouw Hut-Zweistra is 85 jaar oud.
0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Vrijwilligersvacatures HellendoornDoet!

Datum: 24-11-2023 =

11.08 uur - Wil je iets leuks doen, zet je dan in als vrijwilliger! Op www.hellendoorndoet.nl staan diverse uiteenlopende vrijwilligersvacatures, waarbij jouw inbreng en inzet meer dan welkom zijn! Voor jong en oud, bij sport-, welzijn-, zorg- en natuurorganisaties. Hieronder een willekeurige greep uit de vacaturebank:

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Wet voorkeursrecht gemeenten op gronden in Daarlerveen

Datum: 23-11-2023 =

13.26 uur - Dat er meer woningen nodig zijn in onze gemeente, is geen nieuws. De gemeente Hellendoorn onderzoekt welke mogelijkheden er zijn om te voldoen aan de grote vraag die bestaat. In Daarlerveen is mogelijk een plek gevonden. Op de locatie achter de Brugstraat en Nieuwstraat (even nummers), met nu een agrarische bestemming met bijbehorende gebouwen, heeft de gemeente de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) gevestigd. Dit betekent dat als de eigenaren deze gronden willen verkopen, ze deze eerst te koop moeten aanbieden aan de gemeente.

3 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Wilhelminaschool – SVVN

Datum: 22-11-2023 =

15.13 uur - Aanstaande zaterdag wordt op Sportpark De Vikkershoek de wedstrijd tussen Wilhelminaschool en SVVN gespeeld. Normaal begint de voorbeschouwing met een korte terugblik op afgelopen zaterdag maar de wedstrijd tussen SVVN en Enter Vooruit kon geen doorgang vinden omdat door de regenval de natuurvelden onbespeelbaar waren geworden en het sportpark van SVVN niet over kunstgras beschikt gelukkig kon er elders in de gemeente en de regio wel volop gevoetbald worden. Door resultaten op de andere velden zakte SVVN twee plaatsen en staat het nu elfde.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

De Derde Termijn – vrijdag 24 november op HOi tv

Datum: 21-11-2023 =

9.24 uur - Vrijdag 24 november kunt u op HOi tv om 19.30 uur weer kijken naar het politieke programma De Derde Termijn.

19 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Nieuwe (kerst) kaskrakers in december te zien bij ZINema

Datum: 20-11-2023 =

13.28 uur - In december neemt ZINema je weer mee in drie nieuwe avonturenfilms: Vogelvlucht, Wonka en Juf Braaksel en de Magische Ring. In ‘Vogelvlucht’ (vanaf 6 december) zien we de grappige, gevederde eendenfamilie Mallard de wereld gaan ontdekken. ‘Wonka’ (vanaf 13 december) is natuurlijk een remake van de film ‘Sjakie en de Chocoladefabriek’ uit 1971. En in ‘Juf Braaksel en de Magische Ring’ (23 december) verzint juf Brakel allemaal vervelende regels op school en daarom noemen de kinderen haar Juf Braaksel.  

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Mooie resultaten voor de Hertruiters

Datum: 20-11-2023 =

13.12 uur - Ook dit weekend wisten leden van de Hertruiters zich weer in de prijzen te rijden tijdens diverse wedstrijden in de regio. Jip Ottes sprong met haar paarden in Wenum Wiesel en Mariënheem. In Wenum Wiesel won ze met For Shizzle het 1.00m rijstijlparcours en werd ze tweede in het 1.10 parcours op snelheid. In Mariënheem won For Shizzle een 3e prijs tijdens het 1.00m parcours en won ze met Alexia Z een 5e prijs in het 1.10m parcours.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Luid Kerstmis in met concertfilm ‘Andre Rieu’s White Christmas’

Datum: 20-11-2023 =

13.04 uur - Vind je het vervelend dat het alweer zo vroeg donker is en word je daar wat somber van? ZINema weet wel hoe we je helemaal in  de kerststemming kunnen krijgen, zodat je weer helemaal opfleurt. Kom op zondag 10 december naar ZINema, want om 16.00 uur vertonen we op het grote witte doek de betoverende concertfilm 'André Rieu's White Christmas'. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Met prinses Lene en prins Buck kan carnaval in Hellendoorn niet meer stuk!

Datum: 18-11-2023 =

9.34 uur - Op de St. Sebastianusschool in Hellendoorn heeft gisteren de bekendmaking van de prins en prinses plaatsgevonden. De jeugdprins en jeugdprinses van Hellendoorn zijn geworden: Prins Buck I en Prinses Lene I. Samen met de Jeugdraad van 11 en de dansmariekes zijn ze klaar voor dit carnavalsjaar!

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Kledingwinkel Leger des Heils Nijverdal

Datum: 17-11-2023 =

15.08 uur - Het Leger des Heils heeft een prachte tweedehands kleding winkel waar iedereen welkom is om voor een kleine prijs mooie kleding te kopen. De Kledingwinkel van het Leger des Heils in Nijverdal is van dinsdag tot en met zaterdag geopend. Op maandag wordt door de vrijwilligers de winkel op orde gemaakt zodat er vanaf dinsdag weer volop gewinkeld kan worden. 

1 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »