Humor en verhalen rond De Piepe met Herman Kampman

Datum: 19-10-2021

7.50 uur - Het dialectcafé in het Noaberhuus is weer terug! We beginnen op woensdagavond 10 november a.s. een nieuwe reeks meteen met een uitsmijter: Herman Kampman vertelt over zijn nog te verschijnen boek Humor en verhalen rond De Piepe. De avond wordt opgeluisterd door de begenadigd gitarist Jan Niewold, die liedjes speelt op teksten van Herman. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Vrijdag 29 oktober lezing over het gevoelige kind

Datum: 18-10-2021

14.57 uur - Is je kind gevoelig? Is je kind vaak overprikkeld? Heb je het gevoel dat je kind een sterke intuïtie heeft? Ben je op zoek naar tips en handvatten hoe je je gevoelige kind kan helpen? Vrijdag 29 oktober a.s. geven de vrijwilligers van De Blauwe Olifant weer een lezing over het gevoelige kind.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Explosion Rockets in De Lantaarn

Datum: 18-10-2021

11.14 uur - Op zaterdag 13 november komen de Explosion Rockets uit Brabant naar Hellendoorn voor een muzikale ode aan al die beroemde artiesten uit de jaren zestig en zeventig. We hebben het dan uiteraard over Elvis Presley, Buddy Holly of Chuck Berry enz.  Stuk voor stuk artiesten die tot op de dag van vandaag, van invloed zijn op de hedendaagse muziek en menig artiest tot voorbeeld is.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Mega ‘Jump & Swim’-festijn in Het Ravijn

Datum: 15-10-2021

17.28 uur - Tijdens de herfstvakantie, op dinsdag 19 oktober, is er een mega ‘Jump & Swim’-festijn in Het Ravijn – zwem sport zorg –. Sporthal Het Ravijn is deze dag ingericht tot binnenspeeltuin waar kinderen van 4 tot 13 jaar jaar heerlijk kunnen springen, klimmen en klauteren. Zo staan er verschillende springkussens, een spektakelbaan, een mega twister spel, hobbelpaardjes.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

'Rondom ’n Oalen Griezen’ boek over kerk, met korting verkrijgbaar

Datum: 15-10-2021

17.09 uur - Vrijdag 12 november a.s. presenteert Uutgeverieje ’n Boaken het boek ‘Rondom ’n Oalen Griezen’, een bijzonder boek over de middeleeuwse kerk van Hellendoorn, een must-have voor de liefhebber om te lezen en te bekijken. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Apache gevechtshelikopters trainen in en rondom omgeving Hellendoorn

Datum: 14-10-2021

16.31 uur - Van 18 oktober tot en met 22 oktober tussen 9.30 en 22.30 uur trainen Apache gevechtshelikopters van het Defensie Helikopter Commando (DHC) in en rondom omgeving Hellendoorn. De Apaches trainen (gesimuleerd) het aanvallen en uitschakelen van gronddoelen onder verhoogde dreiging. De helikopters vliegen daarbij meerdere keren per dag op lage hoogte. Eenheden van de landmacht ondersteunen deze oefening vanaf de grond.

1 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

SVVN ontvangt Oranje Nassau

Datum: 14-10-2021

08:04 uur - De stofwolken in Aadorp zullen inmiddels weer neergedaald zijn en de enige juiste conclusie die getrokken mag worden is dat SVVN na de ontmoeting met ASV’57 drie punten mag toeschrijven aan zijn totaal dat hiermee verdubbeld na drie wedstrijden. Nee, het was geen lust voor het oog en er ging veel mis op allerlei fronten. Het was een waar voetbalgevecht van beide kanten en we koesteren dan maar de gedachten dat we ook zulke wedstrijden kunnen winnen. Zeker in de wetenschap dat het spelniveau van SVVN veel beter kan.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Sterke teamprestatie van Hulzense Boys tegen Be Quick’28

Datum: 12-10-2021

8.45 uur - De derde competitiewedstrijd van Hulzense Boys was er eentje tegen Be Quick’28 uit Zwolle. Op voorhand een interessant duel aangezien beide ploegen uit de eerste twee wedstrijden vier punten wisten te halen. Het jonge Be Quick kende de nodige mutaties ten opzichte van vorig seizoen, waardoor de ploeg duidelijk een stap vooruit heeft gemaakt. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Onthulling Plaquette bij beeld “Muzikant met Boerendanspaartje”

Datum: 11-10-2021

08:14 uur - Afgelopen zaterdag heeft wethouder Anja van den Dolder-Soeten de plaquette onthult op het beeld “Muzikant met Boerendanspaartje”.Dit beeld van kunstenaar Gerard van der Leeden uit Bergen, staat al sinds 1996 in het park De Geuren in Hellendoorn.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Gelukkige overwinning in Aadorp

Datum: 11-10-2021

08:04 uur - Ons eerste team reisde afgelopen zaterdag af naar Aadorp om daar de degens te kruizen met de plaatselijke ASV’57. Een bijzondere ontmoeting voor beide trainers omdat zij vorig seizoen van club ruilden en deze wedstrijd afgelopen seizoen geen doorgang kon vinden. Een zonovergoten zaterdagmiddag trok vele supporters naar Sportpark ’t Heuveltje. Er had afgelopen week weer een scheidsrechter wijziging plaatsgevonden en nu was de heer Fatih Yilanci de leidsman.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Inloopspreekuur voor reizen met het OV

Datum: 18-10-2021 =

15.03 uur - Nu het reizen met het openbaar vervoer niet alleen meer voor noodzakelijke reizen geldt, zijn de inloopspreekuren op locatie binnen de provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel weer te bezoeken. Tijdens deze inloopspreekuren geven OV-ambassadeurs senioren uitleg over het reizen met trein en bus. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Informatiebijeenkomst Noabershof Nijverdal op 15 november

Datum: 18-10-2021 =

11.47 uur - Het initiatief van de Nijverdallers Jos van den Born en André Odding om een Noabershof in Nijverdal te realiseren is breed omarmd. Op dit moment hebben maar liefst 120 echtparen en/of alleengaanden zich gemeld als geïnteresseerde. Dit geeft duidelijk aan hoe groot de behoefte is voor veel inwoners om zelfstandig te kunnen blijven wonen, dan wel kleiner te willen gaan wonen in een mooie sociale omgeving.

2 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

SVVN legt het af tegen O.N.

Datum: 18-10-2021 =

8.19 uur - Afgelopen zaterdag werd de ontmoeting tussen SVVN en Oranje Nassau gespeeld. De gasten worden door velen gezien als kampioenskandidaat, maar met de twee gelijke spelen en één overwinning kan men wel spreken van een stroeve start. SVVN is met twee overwinningen en een nederlaag zelfs iets hoger te vinden.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Cursus verenigingsscheidsrechter

Datum: 15-10-2021 =

17.22 uur - Veel regionale voetbalverenigingen hebben te kampen met tekorten qua clubscheidsrechters! SNO Nijverdal heeft gezamenlijk met de clubs uit de regio (Dalfsen, Hardenberg, Ommen, Rijssen en Holten) de handen ineengeslagen om hier actie op te ondernemen!

In samenspraak met KNVB docent Ernst van der Hoek, de Technische Commissie van SNO Nijverdal en de voetbalvereniging RKSV De Zweef uit Nijverdal, organiseert Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken een cursus Verenigingsscheidsrechter!

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Griezelig spannende heksendisco in zwembad Het Ravijn

Datum: 15-10-2021 =

11.47 uur - De herfstvakantie staat voor de deur … dat wordt weer griezelen in Hellendoorn. Ook in Het Ravijn is het tijdens de herfstvakantie griezelig spannend!

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Inloopspreekuur huur-en zorgtoeslag

Datum: 14-10-2021 =

13.46 uur - Hulp nodig bij het aanvragen van huur- of zorgtoeslag? Kom naar de ZINiN Bibliotheek Nijverdal op vrijdag 29 oktober a.s. tussen 09.00 - 09.30 uur. Bij de balie van de Bibliotheek kan men zich melden zonder vooraf een afspraak te maken. Belastingvrijwilligers van De Welle helpen je bij het beantwoorden van deze vragen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

NKC ’51 is op zoek naar jongens!


Datum: 12-10-2021 =

8.55 uur - Korfbalvereniging NKC ’51 in Nijverdal is op zoek naar coole, sportieve jongens! Korfbal is een gemengde sport, maar momenteel is er bij de jeugd een meisjesoverschot. De vereniging kan dus heel goed nieuwe jongens gebruiken om de balans weer wat recht te trekken. Daarom wordt er een clinic georganiseerd speciaal voor jongens van 4 t/m 12 jaar.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Alzheimercafé op 27 oktober 2021

Datum: 11-10-2021 =

13.05 uur - Op woensdag 27 oktober wordt weer een Alzheimercafé gehouden bij ‘In de Tonne’, Dorpsstraat 66 in Hellendoorn. Aanvang is 19.30 uur, zaal open om 19.15 uur. Het thema van deze avond is “AlzheimerMuziekGeluk”. Spreker is Mariska Oolhorst.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Hertruiters presteren ook bij Broekelo

Datum: 11-10-2021 =

08:09 uur - Dit weekend werden er weer prijzen in de wacht gesleept door leden van PSV Hertruiters. Voor de verandering gingen Melissa en Thijs Eshuis naar Broekland om aan daar een crosscountry, Broekelo genaamd, mee te doen. Ze hadden er veel plezier in en reden ook nog eens supergoed rond. Ze waren eerste met hun groepje ABC pony’s. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Vele mensen blij met een bezoek en een gebakje

Datum: 08-10-2021 =

14.07 uur - In de gemeente Hellendoorn werden deze week ruim 200 gebakjes opgehaald om te delen met mensen die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. Deze actie werd georganiseerd in het kader van de Week van de Ontmoeting. Ook alle wethouders en burgemeester Anneke Raven kwamen een gebakje halen en gingen op bezoek bij iemand die zich regelmatig alleen voelt staan. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »