Standhouders voor Grootse Bruisende Braderie gezocht!

Datum: 14-05-2021

8.44 uur - Het tweede weekend van september staat Nijverdal wederom in het teken van Bruisend Nijverdal. De organisatie gaat ervan uit dat we de coronacrisis tegen die tijd zoveel mogelijk onder controle hebben en dat vooral een mooie buitenactiviteit zeker moet lukken. Het centrum van Nijverdal wordt op zondag 12 september van 13.00 tot 17.00 uur ’s omgetoverd tot een GROOTSE BRUISENDE BRADERIE welke zijn weerga niet kent. Standhouders kunnen zich nu alvast aanmelden voor deze gezellige braderie. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

'Wat bezielt je' met Joop Staman

Datum: 12-05-2021
13:39 uur - In de mei-uitzending  van het programma Wat bezielt je staat de oorlog centraal. De grote oorlog van 1945, maar ook de kleine "oorlog" in het leven van mensen. 
3 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Daag jij ons uit? Provincie zoekt inwoners die 'het zelf beter kunnen'

Datum: 11-05-2021

9.04 uur - De provincie heeft uitdaagrecht, oftewel het Right to Challenge ingevoerd. Inwoners kunnen hierbij uitvoerende taken van de provincie overnemen als zij denken het slimmer, beter, goedkoper of anders te kunnen doen. Hiermee wordt de overheid 'uitgedaagd'. Initiatieven die worden goedgekeurd kunnen daadwerkelijk worden uitgevoerd.  

1 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Eurol Service Point houdt landelijke campagne

Datum: 10-05-2021

12.55 uur - Onder de slogan ‘Stuur je factuur in en win’ houdt Eurol de komende zes weken een landelijke campagne voor de ruim 150 Eurol Service Points. Via een speciale actiepagina kunnen klanten van de Eurol Service Points hun werkplaatsfactuur insturen. Elke week vergoedt Eurol een factuur én wint iemand een compleet verzorgd kartarrangement voor twee personen inclusief meet & greet met Tim Coronel. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Plezier en uitdagingen voor jeugd op velden van v.v. Hellendoorn

Datum: 10-05-2021

9.01 uur - Op zaterdag 8 mei heeft de jeugd van 8 tot 13 jaar van v.v. Hellendoorn een sportieve ochtend gehad: MoodStudios DRW verzorgde een bootcamp voor de ene helft van de jeugdteams, terwijl de andere helft ondertussen een onderling mixtoernooi afwerkte.  

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Collecte Stichting Handicamp Overijssel 2021

Datum: 07-05-2021

16.27 uur - In de week van 25 april tot en met 1 mei 2021 gingen er in de gemeente Hellendoorn collectanten op pad om geld in te zamelen voor Handicamp Outdoor (Stichting Handicamp Overijssel). De opbrenst is  € 5721.37 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

‘De barg’ zoekt mooie projecten, wij goede bestuurders

Datum: 07-05-2021

8.30 uur - De Stichting Sámen steunt de doelen van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. 
Dat doen we door projecten op gebied van natuur en landschap te steunen  met geld dat we vooral verkrijgen via Support for Nature. Hebt u een project of een idee waardoor de ‘barg’ nog mooier en waardevoller wordt, dan kunt u een verzoek voor een bijdrage aan dat project/idee indienen voor 31 mei 2021 bij herman.reimerink@gmail.com.  

3 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Zaterdag 22 mei oud ijzeractie voor jeugd De Zweef

Datum: 06-05-2021

8.20 uur - Op zaterdag 22 mei houdt De Zweef een oud ijzer-actie. Dat gebeurt in samenwerking met metaalhandel Finke. Op deze zaterdag kan alles wat oud ijzer is, worden ingeleverd. De opbrengst van de actie is voor de jeugd van De Zweef. Op het parkeerterrein bij de club  aan de Koersendijk wordt een route uitgezet waarlangs men kan rijden om het oude ijzer in te leveren.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Burgemeester sluit perceel pluswoning en opstallen aan Reefhuisweg in Hellendoorn op grond van Opiumwet

Datum: 03-05-2021

18:23 uur - Op 3 mei 2021 is op last van burgemeester Anneke Raven van de gemeente Hellendoorn een perceel inclusief woning en opstallen aan de Reefhuisweg in Hellendoorn gesloten voor een periode van drie maanden. De politie trof in de woning een professionele hennepkwekerij aan. Ook is op het erf en in de andere opstallen hennep gerelateerd materiaal gevonden.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

v.v. Hellendoorn viert bevrijding!

Datum: 02-05-2021

8.49 uur - Hellendoorn 76 jaar bevrijd!! Ook binnen v.v. Hellendoorn werd dit gevierd. Afgelopen zaterdag werd voor de hele jeugdafdeling een Bevrijdingstoernooi georganiseerd. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Ultra-Arenda is geselecteerd voor het Nederlands team en mag naar het WK in Roemenië

Datum: 13-05-2021 =

9.06 uur - Op 8 en 9 mei werd in Nijverdal op de atletiekbaan van ASV Atletics door Arenda Könnecke de 24 uursloop georganiseerd. Met officiële tijdregistratie door atletiekvereniging MPM. Deze 24 uur moest een aantal keren worden uitgesteld vanwege de avondklok.  Maar afgelopen zaterdag ging deze kleinschalige loop met 6 deelnemers van start.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

De Welle verzorgt uitleen hulpmiddelen Medipoint

Datum: 12-05-2021 =

8.22 uur - Voor uitleen van zorg- en welzijnshulpmiddelen kunnen inwoners uit de gemeente Hellendoorn terecht bij Stichting De Welle. De welzijnsorganisatie heeft de werkzaamheden van Medipoint sinds 1 mei overgenomen. De artikelen van Medipoint kunnen dankzij deze nieuwe constructie toch makkelijk en laagdrempelig bij de mensen komen die deze het hardste nodig hebben.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Fietstocht Eschländerkapel Hellendoorn op Hemelvaartsdag

Datum: 11-05-2021 =

8.38 uur - Op donderdag 13 mei, Hemelvaartsdag, organiseert de Eschländerkapel Hellendoornh een (familie) fietstocht vanuit Hellendoorn. Routes van 27 en 49 km. Vertrek tussen 09.00 en 11.00 uur vanuit Park de Geuren in Hellendoorn. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Nieuw trainersduo Hulzense Boys Vrouwen 1

Datum: 10-05-2021 =

9.09 uur - Hulzense Boys heeft voor aankomend seizoen een nieuw trainersduo voor vrouwen 1 aangesteld. Dit past in de ontwikkeling van de club, die de afgelopen maanden stappen heeft gezet in het verder professionaliseren van de meiden- en vrouwentak. Met Roland Nijmeijer en Marco Overkamp heeft de club twee bekwame en ambitieuze trainers gevonden.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Schuilenburg auto puzzelrit Het Vechtdal 2021 met Hemelvaart

Datum: 08-05-2021 =
15.03 uur - Let op: de Vechtdal route is alleen geschikt voor auto’s met een maximale hoogte van 2.20 meter en een breedte van 2.30 meter.

Even lekker er tussenuit. Gewoon gezellig met het eigen gezin, in de eigen auto op pad.
Een helemaal nieuwe, mooie route, dit keer door het prachtige Vechtdal.
 
0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

GroenLinks Hellendoorn: Actie Steenbreker 15 mei 'Tegels eruit, groen erin'

Datum: 07-05-2021 =
 
14.57 uur - Als je je tuin groener maakt, verhinder je overlast bij hoosbuien omdat het water meer door de grond wordt opgenomen. Bovendien geef je vogels en insecten de ruimte. Ga aan de slag om versteende voortuinen deels te vervangen door planten. Om iedereen een zetje in de rug te geven, kun je 15 mei a.s. bij GroenLinks een tegel omruilen voor een vaste plant.
1 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Controle PMD-containers

Datum: 06-05-2021 =

10.19 uur - Op maandag 10 en dinsdag 11 mei 2021 controleert de gemeente Hellendoorn de helft van alle PMD-containers in de gemeente. De andere helft PMD-containers (uit de donderdag- en vrijdagroutes) wordt in juni 2021 gecontroleerd. Tijdens de reguliere inzamelronde zullen voorlopers van de huisvuilauto de containers beoordelen op de eventuele aanwezigheid van afvalstoffen die er niet in thuishoren. Deze actie maakt deel uit van een programma om de kwaliteit van het ingezamelde PMD-materiaal verder te verbeteren.

15 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Toespraak burgemeester Anneke Raven: Vrijheid in verantwoordelijkheid

Datum: 04-05-2021 =

Dames en heren, jongens en meisjes,

In Nederland herdenken we vandaag alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden, of elders in de wereld, zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Tijdens die oorlog of bij oorlogen en vredesmissies erna. Dat doen we net als vorig jaar sober.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Waterpoloheren Het Ravijn strandden in het zicht van de haven in kwartfinale Play-Off

Datum: 03-05-2021 =

10.01 uur - De waterpoloheren van Het Ravijn zijn er zondagmiddag in het eigen Ravijnbad niet in geslaagd om de halve finale van de strijd om het landskampioenschap te bereiken. In de derde en laatste wedstrijd, zondagmiddag gespeeld in Het Ravijn, werd in de beslissende vierde periode een 12-7 voorsprong op de heren van Polar Bears volledig uit handen gegeven.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Duurzaamheidscentrum vanaf donderdag 29 april weer geopend

Datum: 30-04-2021 =

14.20 uur - Het Duurzaamheidscentrum van Stichting Platform Duurzaam Hellendoorn aan de Grotestraat 164 in Nijverdal gaat na 4,5 maand sluiting vanwege de Coronamaatregelen weer open. Aangezien nog niet alle vrijwilligers zijn ingeënt zal dit in ieder geval tot 1 juni alleen op de donderdag, vrijdag en zaterdag het geval zijn. Ook het spreekuur van de wooncoaches van Duurzaam Thuis Twente vindt vanaf donderdag 20 mei weer wekelijks plaats van 18.30 tot 19.30 uur.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »