Bruisend Nijverdal 2024: Vier dagen feest voor iedereen!

Datum: 05-09-2024

9.34 uur - Nijverdal maakt zich op voor de dertiende editie van Bruisend Nijverdal, die dit jaar van 12 tot en met 15 september plaatsvindt. Het evenement, dat inmiddels een vaste waarde is geworden in de regio, belooft opnieuw een groot feest te worden voor jong en oud. Dankzij de steun van sponsoren en de inzet van talloze vrijwilligers is de toegang tot alle activiteiten gratis.

 
De organisatie, bestaande uit enthousiaste Nijverdallers, heeft ook dit jaar gezorgd voor een uitgebreid programma. De feestelijkheden spelen zich af op de Evenementenweide, een locatie die vorig jaar al een groot succes bleek. Het terrein is sfeervol ingericht met een grote kermis, diverse foodtrucks, een overdekt terras, buitenbar en een zandbak voor de kinderen. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een geslaagd dorpsfeest.
 
Programma-overzicht:
Donderdag 12 september opent het festival met een gezellige show voor basisschoolkinderen in de feesttent. In de avond is het de beurt aan de scholieren van CSG Reggesteyn, die kunnen genieten van een besloten schoolfeest. Een mooie traditie die de jeugd van Nijverdal verbindt.
 
Vrijdagmiddag staat in het teken van de ouderen met de Gouwe Ouwe Meezing Middag. Bezoekers kunnen terug in de tijd met klassiekers uit de jaren '60 en '70, gespeeld door een liveband. Of je nu komt om te dansen, te sjansen of gewoon te genieten van de muziek, deze middag belooft groter dan ooit en een feest van herkenning te worden. (14.00 – 16.00 uur)
 
Clubavond
De vrijdagavond belooft een explosieve clubervaring te worden, met DJ Chris Deluxe, La Fuente en Tony Junior die de dansvloer tot leven brengen. Chris Deluxe brengt een energieke mix van dance, house en urban beats, terwijl La Fuente met zijn vurige set vol house, EDM en latin invloeden de feesttent op zijn kop zet. Tony Junior, bekend om zijn krachtige beats, maakt het feest compleet. Samen zorgen ze ervoor dat het dak eraf gaat!
 
Zaterdag 14 september begint met een gloednieuwe activiteit: de Hulpverlenersdag. Van 12.00 tot 16.00 uur kunnen bezoekers op de parkeerplaats van de Evenementenweide kennismaken met de brandweer, ambulance en andere hulpdiensten. Een superleuk uitje voor het hele gezin, waarbij kinderen zelfs in een hulpverleningsvoertuig kunnen klimmen.
 
Gezelligste kroeg van Nijverdal
's Avonds verandert de feesttent in de gezelligste kroeg van Nijverdal, waar Jan Smit, Wesly Bronkhorst en Django Wagner het publiek zullen vermaken met hun grootste hits. Met deze topartiesten wordt het een avond vol Hollandse gezelligheid. Dit is dé avond voor liefhebbers van het Nederlandse levenslied.
 
Sportievelingen kunnen zich diezelfde zaterdag uitleven tijdens de Strade Bianche, een fietstocht door het uitdagende landschap rondom Nijverdal. Of je nu kiest voor 40, 80 of 120 kilometer, deze tocht biedt voor iedere fietser een passende uitdaging.
 
Noaberschap

Zondag 15 september begint met de Bruisende Kerkdienst om 10.00 uur, dit jaar georganiseerd door de RK Sint Marcellinusparochie en de Vrije Evangelische Gemeente. Met muzikale bijdragen van het KSW-harmonieorkest en de koren Qua Vadis en Popkorn wordt het thema ‘Noaberschap’ gevierd. Na afloop is er gelegenheid om na te praten met koffie en krentenwegge.
 
Voor mensen die op zoek zijn naar een rustige kermiservaring, is er van 13.00 tot 14.00 uur een prikkelarme kermis. Tijdens dit uur worden storende elementen zoals harde muziek en felle lichten zoveel mogelijk beperkt, zodat iedereen op een ontspannen manier van de attracties kan genieten. Direct daarna kunnen kinderen genieten van de Kikaballa Discoshow met Kareltje en Jasmijn op het buitenpodium, een feest vol dans, spelletjes en kinderhits.
 
Daarna is het tijd voor de Grootse Nijverdalse Pubquiz, gevolgd door een geweldige afterparty met onder andere DJ Lars en Dennis van Dam. De Edwin Evers Band sluit vervolgens de gehele feestweek af met een spetterend optreden. Optreden is voor de Edwin Evers Band sowieso één van de leukste dingen die er is, dus het plezier spat er elk optreden weer vanaf op het podium. Met een bezetting van dertien(!) top muzikanten kan de band daadwerkelijk alles spelen.
 
Let op! Kom elke dag op tijd, want vol = vol. Bruisend Nijverdal 2024 belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor iedereen die erbij is. Mis het niet!
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: