Golfplezier Twente is de nieuwe naam van golfclub Erve Braakman

Datum: 03-10-2022

11.37 uur - Golfclub Erve Braakman heet vanaf vandaag, 1 oktober 2022, Golfplezier Twente. Sinds de overname van golfclub Erve Braakman een jaar geleden door Martijn van Baars en Nicole van der Deen zijn er veel zaken aangepast. De golfbaan die in begin 2000 is opgezet staat bekend om zijn laagdrempeligheid: je kan hier golfspelen zonder eerst een golfexamen (GVB) te hoeven afleggen. De nieuwe eigenaren hebben het afgelopen jaar naast het paviljoen ook de driving range grondig aangepakt. Het geheel heeft  de uitstraling van deze tijd gekregen. En daarbij past een nieuwe naam en een nieuw logo!

0 reactie(s)

Lees meer... »

Nationale Ouderendag: hoe mobiel zijn Twentse senioren?

Datum: 03-10-2022

11.20 uur - Op 7 oktober is het Nationale Ouderendag. Dit jaar is er speciale aandacht voor de bewegingsvrijheid van senioren. Ook in de gemeente Hellendoorn is dit een belangrijk onderwerp.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Zaterdag 8 oktober autocross aan de Loomsweg te Daarle

Datum: 02-10-2022

10.32 uur - Zaterdag 8 oktober gaan weer alle remmen los op de Daarlese autocross! De organisatie is blij dat het weer mogelijk is dit evenement te organiseren. Na 2 jaar de cross te hebben moeten aflassen door corona was het afgelopen voorjaar de regenval die maakte dat de cross van april niet door kon gaan.  

0 reactie(s)

Lees meer... »

Opening historisch centrum d’ Oale Pastorie van de Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal op zaterdag 8 oktober

Datum: 30-09-2022

13.14 uur - De Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal heeft dit jaar veel te vieren: De vereniging bestaat 30 jaar, het 25-jarig jubileum van Uutgeverieje ‘n Boaken, en de opening van ons nieuwe historisch centrum d’Oale Pastorie. Tijdens deze opening presenteren wij ook een nieuw logo en vernieuwde website. Het vernieuwde logo benadrukt beter ons doel om voor de gehele gemeente actief te zijn.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Kom naar de Vrijwilligersmarkt

Datum: 30-09-2022

07:19 uur - Donderdag  6 oktober a.s. 2022 vindt weer de Vrijwilligersmarkt plaats. Wil je vrijwilligerswerk doen, maar weet je niet wat de mogelijkheden zijn? Kom dan naar “Het Centrum” aan de Constantijnstraat 7a in Nijverdal.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Zaterdag 8 oktober Buddy Friends in de Gauwe Geit

Datum: 28-09-2022

0 reactie(s)

Lees meer... »

Expositie kunstenaars Kunstfabriek in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur

Datum: 28-09-2022

06:53 uur - Van woensdag 28 september tot en met maandag 24 oktober is in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur een prachtige expositie te zien van de kunstenaars uit de Kunstfabriek in Nijverdal. Iedereen is van harte welkom om alle prachtige kunstwerken te komen bewonderen tijdens de openingstijden van het Huis voor Cultuur en Bestuur.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Autisme Belevings Circuit

Datum: 27-09-2022

12.10 uur - ‘Hoe kunnen we autisme beter begrijpen als we het zelf niet eerst voelen?’ Evenmens, informele zorg voor elkaar organiseert ook dit voorjaar weer het ABC (Autisme Belevings Circuit). Door middel van tien korte opdrachten brengt het ABC u in de gevoelswereld van autisme.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Inloopavond fietspad Helmkruidlaan

Datum: 27-09-2022

11.52 uur - De verkeersveiligheid van de rotonde op de kruising Helmkruidlaan – Baron van Sternbachlaan in Nijverdal moet verbeterd worden. Er vinden geregeld (bijna) ongevallen plaats tussen fietsers en auto’s. Maatregelen die in het verleden genomen zijn om de automobilist erop te attenderen dat er fietsers in twee richtingen oversteken, hebben tot op heden onvoldoende effect gehad.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Laatste week expositie in De Smidse

Datum: 26-09-2022

13.30 uur - De expositie in De Smidse over ’t Rooie Dorp en de Joncheerelaan en natuurlijk de groepsfoto’s en een film is alleen nog deze week te bezoeken. Zondag 2 oktober a.s. om 16.00 uur wordt de expositie afgesloten. En gaat de werkgroep nadenken over de thema’s in de komende jaren.

0 reactie(s)

Lees meer... »

‘Rock and Romance’ met Jan Niewold en een verrassende mix muzikanten LSB Experience en Marathon Men


Datum: 03-10-2022

11.28 uur - Op zaterdagavond 22 oktober staat de Nijverdalse gitarist Jan Niewold in het ZINiN Theater met een top band. Een verrassende mix van muzikanten van The LSB Experience en Marathon Men. Zij brengen hun ‘Rock and Romance’ show, waarmee ze in de winter van 2021 tijdens een muziekfestivalcruise in het Caraibisch gebied voeren in gezelschap van grote bands als 10CC en Little River Band.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Samen gaan voor cultuur!

Datum: 03-10-2022

10.39 uur - Een aantal inwoners met een cultuurhart hebben vorig jaar de handen ineengeslagen om een breed platform voor alle culturele en evenementen verenigingen, instellingen, organisaties en individuen in de gemeente op te gaan zetten.Door de coronaperikelen moest helaas twee keer de geplande informatiebijeenkomst afgelast worden.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Gemeentelijke erepenning voor 100-jarige voetbalvereniging DES

Datum: 01-10-2022

13.51 uur - Voetbalvereniging Door Eendracht Sterk (DES) uit Nijverdal, die zondag 2 oktober exact 100 jaar bestaat, kreeg gisteravond uit handen van burgemeester Jorrit Eijbersen de erepenning van de gemeente Hellendoorn overhandigd. De bronzen penning werd uitgereikt tijdens de jubileumreceptie van de voetbalvereniging, vrijdagavond rond 20.00 uur op het Sportpark Gagelman.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Extra energietoeslag voor huishoudens met een lager inkomen

Datum: 30-09-2022

07:26 uur - De energietoeslag voor huishoudens in de gemeente Hellendoorn met een laag inkomen wordt verhoogd van 800 euro naar 1.300 euro. De toeslag is bedoeld om inwoners met een inkomen tot 120 procent van het sociaal minimum te helpen met het betalen van hun energierekening.

2 reactie(s)

Lees meer... »

The Last Bus: Een busreis met uitzonderlijke uitdagingen

Datum: 28-09-2022

14.45 uur - De filmhuisfilm ‘The Last Bus’, die op woensdag 28 september en dinsdag 28 september bij ZINema gedraaid wordt, is een film waarin de hoogbejaarde Tom een, na een lang leven op een van de meest noordelijke gelegen plekken van de Britse Eilanden, besluit om terug te gaan naar zijn geboortegrond, het meest zuidelijke puntje van Engeland. Terug naar het zuiden moet hij eindeloos overstappen, honderden kilometers af te leggen om de cirkel rond te maken.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Aanleg bruggen maakt oversteek N35 veilig voor fietsers, wandelaars en langzaam verkeer

Datum: 28-09-2022

08:34 uur Vanuit het coalitieakkoord op hoofdlijnen is om een bondige analyse gevraagd van het besluitvormingsproces van De Nieuwe Verbindingen.Uit de analyse blijkt dat er vanuit de samenwerkende partijen geen draagvlak is om het huidige besluit te herzien omdat het besluit op alle punten voldoet aan de gestelde doelstellingen.

9 reactie(s)

Lees meer... »

Nieuw platform voor senioren: Vind Gezelschap

Datum: 27-09-2022

15.58 uur - Tijdens de Week tegen Eenzaamheid, van 29 september t/m 6 oktober, staan ontmoeting en verbinding centraal. Bij uitstek voor De Welle hét moment om de nieuwe dienst ‘Vind Gezelschap’ te lanceren, waarbij ‘ontmoeten’ centraal staan. Een mooie aanvulling op de activiteiten en initiatieven deze week. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Beleefweek 1-8 oktober in en rond Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Datum: 27-09-2022

12.01 uur - Ontdek het gebied Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal in de prachtige kleurige herfst tijdens de Beleefweek. Geniet van het bos en de heide, de prachtige vergezichten, landschappen en de dynamische rivier De Regge. Er is voor iedereen wat te doen met meer dan 40 activiteiten. Kom jij ook dit mooie gebied verder ontdekken in de eerste week van oktober?

0 reactie(s)

Lees meer... »

De bokkentocht in Hellendoorn komt terug!

Datum: 27-09-2022

11.40 uur - Na een jaar van afwezigheid is het weer tijd voor een fijne bokkentocht door Hellendoorn! De Heldern Bockt bokbiertocht brengt je gezellig langs kroegen,restaurants en zalen die ons mooie dorp rijk is. Hoe werkt het ook alweer? Nou, best wel simpel:

0 reactie(s)

Lees meer... »

Week tegen eenzaamheid – kom erbij

Datum: 26-09-2022

13.21 uur - Kom erbij! De Week tegen Eenzaamheid 2022 is van 29 september t/m 6 oktober en tijdens deze week staan ontmoeting en verbinding centraal. Ook in de gemeente Hellendoorn worden verschillende initiatieven georganiseerd.

0 reactie(s)

Lees meer... »