Startbijeenkomst Cultuurnetwerk Hellendoorn op 1 december

Datum: 26-10-2021

15.43 uur - Leden van de CultuurCaravaan en Stichting Cultuurnetwerk gemeente Hellendoorn hebben de handen ineengeslagen om een breed platform voor alle culturele en evenementenorganisaties, verenigingen, instellingen en zelfstandigen in de gemeente op te zetten. Op woensdag 1 dec. is er in de Lantaarn in Hellendoorn een startbijeenkomst voor alle partijen die betrokken zijn bij en met cultuur in brede zin.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Gratis ijs voor leerlingen van Basisschool de Es

Datum: 24-10-2021

10.26 uur - Een knusse ijskar van Brood- en banketbakkerij Lorkeers was deze week bij Basisschool de Es uit Hellendoorn te vinden. Alle 300 leerlingen kregen een ijsje aangeboden van de plaatselijke banketbakkerij en Atletiekvereniging Atletics. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Duofiets nu ook te huur in Hellendoorn

Datum: 22-10-2021

17.14 uur - Vrijdag 22 oktober namen mevrouw Ploeger, bewoonster van Zorgaccent locatie De Blenke, haar schoonzoon Siebe en wethouder Jelle Beintema een nieuwe duofiets in gebruik. Deze fiets stelt bewoners van De Blenke in staat om met een verwante of bekende fietstochtjes te maken, waar dat alleen niet meer zo goed gaat.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Paulien Cornelisse: taalvirtuoze en zeer komischDatum: 21-10-2021

13.51 uur - 

Paulien Cornelisse is terug in het theater met haar nieuwste voorstelling ‘Aanstalten’. De taalfanaat en cabaretier is op zaterdag 6 november te zien in het ZINiN Theater in een show over onzekerheid en hoe daarmee om te gaan. Op de door haar bekende zeer komische en taalkundige wijze zal Paulien tot in de kleinste details het publiek op een nieuwe en onverwachte manier naar onzekerheid laten kijken.


0 reactie(s)

Lees meer... »

Subsidie beschikbaar om de Sallandse Heuvelrug nog mooier te maken

Datum: 21-10-2021

13.33 uur - De Stichting Sámen voor het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug financiert projecten die gaan over natuur, landschap en cultuurhistorie op de Sallandse Heuvelrug en directe omgeving. Bent u op zoek naar financiering voor uw project, activiteit of idee? Doe dan een aanvraag voor 1 december 2021. Toegekende projecten ontvangen een bijdrage van maximaal 50% van de kosten.

0 reactie(s)

Lees meer... »

ZINema draait The Great Composers: In Search of Haydn

Datum: 20-10-2021

11.11 uur - Door middel van onthullende interviews met experts, gedetailleerde fragmenten uit de persoonlijke herinneringen van Haydn, krijg jij als kijker een geweldig inzicht in het leven van de componist Joseph Haydn. De nadruk van de film, die op zondag 7 november om 11.00 uur bij ZINema draait, ligt bij de uitvoering en interpretatie van de werken van deze bijzondere componist. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Workshop over seksuele voorkeur en insluiting en uitsluiting in de sport

Datum: 19-10-2021

19.12 uur - Binnen de Wmo-raad is inclusiviteit een belangrijk terugkerend thema. Daarom heeft de Wmo-raad deelgenomen aan de raadswerkgroep LHBTI+ van de Gemeente Hellendoorn. Op 25 oktober wordt er een workshop georganiseerd door de John Blankenstein Foundation van 20.00 tot 21.00 uur in het Huis voor Cultuur en Bestuur.

0 reactie(s)

Lees meer... »

CDA Hellendoorn deelt het voorjaar uit

Datum: 19-10-2021

18.59 uur - Het lijkt nog ver weg, maar op 16 maart 2022 vinden er weer gemeenteraadsverkiezingen plaats. Om de inwoners van de gemeente Hellendoorn alvast voor te bereiden deelden de fractieleden van CDA Hellendoorn de afgelopen week honderden zakjes bloembollen uit in de gemeente.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Wonen bij September Nijverdal trakteert bewoners op vakantie


Datum: 19-10-2021

18.40 uur - Een heerlijke vakantie op Terschelling. Dat werd werkelijkheid voor bewoners – ouderen met dementie - van Wonen bij September in Nijverdal. Het werden prachtige dagen. Niet alleen voor bewoners, maar zeker ook voor medewerkers. Voor degenen die thuisbleven, werd ook goed gezorgd. Zij vierden vakantie in eigen huis. Een prachtig initiatief!

0 reactie(s)

Lees meer... »

Humor en verhalen rond De Piepe met Herman Kampman

Datum: 19-10-2021

7.50 uur - Het dialectcafé in het Noaberhuus is weer terug! We beginnen op woensdagavond 10 november a.s. een nieuwe reeks meteen met een uitsmijter: Herman Kampman vertelt over zijn nog te verschijnen boek Humor en verhalen rond De Piepe. De avond wordt opgeluisterd door de begenadigd gitarist Jan Niewold, die liedjes speelt op teksten van Herman. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Duurzaamheidsmarkt op zaterdag 30 oktober 2021: Informatie en spanning voor jong en oud

Datum: 26-10-2021

13.06 uur - Op zaterdag 30 oktober a.s. organiseren de gemeente Hellendoorn, Werkgroep Fairtrade en Platform Duurzaam Hellendoorn de jaarlijkse Duurzaamheidsmarkt. Op de markt kunt u terecht voor duurzaam woonadvies, plaatselijke duurzame initiatieven, technische informatie en financieel advies over verduurzamen van je woning en omgeving.

0 reactie(s)

Lees meer... »

De Sinterklaasfilm voor jong en oud!

Datum: 23-10-2021

11.37 uur - De Sinterklaascommissie Nijverdal komt ook dit jaar met een geweldige film. Komt dat zien! Sinterklaas en de pieten zijn druk bezig met alle voorbereidingen voor pakjes avond. Alles lijkt goed te gaan. Nou ja bijna alles, Keukenpiet heeft wat ongelukkige incidenten door zijn omvang en de andere pieten vinden dat hij fitter moet worden, dus wordt er gezocht naar een personal trainer.

1 reactie(s)

Lees meer... »

Klepperderk draagt na 10 jaar de klepper over

Datum: 22-10-2021

14.25 uur - Na ruim 10 jaar Klepperderk te zijn geweest heeft Wim Hofman vanmiddag de klepper overgedragen.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Muziekvereniging KSW laat weer van zich horen

Datum: 21-10-2021

13.43 uur - Op zondag 7 november laat Muziekvereniging KSW weer van zich horen. Na een lange coronatijd niet met elkaar gerepeteerd te hebben, zijn wij als vereniging heel blij dat dit weer kan en dat wij onze muziek weer met u kunnen delen. Dat is waarvoor wij muziek maken. Inmiddels zijn wij als vereniging verhuisd naar het gebouw van Plaatselijk Belang Hulsen: Sion en de kantine van de Hulzense Boys. Een plek waar we ons nu al thuis voelen en u graag willen ontvangen.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Jarenlang plezier door samen zingen

Datum: 20-10-2021

15.17 uur - Tijdens de ledenvergadering van het koor ‘Looft den Heer’ uit  Hellendoorn werden maar liefst vier jubilarissen gehuldigd. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

New Valley Singers met nieuwe show VINTAGE

Datum: 20-10-2021

11.04 uur - Ze mogen weer! Het 2e weekend van november is het weer tijd voor de jaarlijkse show van de New Valley Singers. Onder de titel ‘VINTAGE’ staan zangers en band weer op het podium om een keur aan nummers uit hun rijke repertoire ten gehore te brengen. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Stilte-wandeling op zaterdag 30 oktober a.s.

Datum: 19-10-2021

19.08 uur - Zaterdagmorgen 30 oktober organiseert ‘Op weg in de stilte’ (werkgroep van de Raad van Kerken) in samenwerking met de Kleine Kapel een meditatieve wandeling.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Oproep: Wie helpt Sint helpen?

Datum: 19-10-2021

18.53 uur - De Sinterklaascommissie “Help Sint Helpen” is druk bezig met alle voorbereidingen om er ook dit jaar weer een leuke Sinterklaasactie van te maken. Voorgaande jaren heeft de Sinterklaascommissie kinderen en hun gezinnen kunnen verblijden met mooie cadeautjes en lekkernijen, en dat wil de commissie ook dit jaar graag weer doen. Hier hebben zij de hulp van inwoners van de Gemeente Hellendoorn bij nodig! Helpt u ook?

0 reactie(s)

Lees meer... »

De raad daagt jou uit: € 155.000 voor jouw gezonde idee!

Datum: 19-10-2021

18.30 uur - De gemeenteraad van Hellendoorn daagt jou uit. Heb jij een plan waarmee je de gezondheid van de inwoners van de gemeente Hellendoorn kunt verbeteren? Stuur dan jouw idee in en maak kans op 155.000 euro, waarmee jij je plan kunt uitvoeren!

0 reactie(s)

Lees meer... »

Inloopspreekuur voor reizen met het OV

Datum: 18-10-2021

15.03 uur - Nu het reizen met het openbaar vervoer niet alleen meer voor noodzakelijke reizen geldt, zijn de inloopspreekuren op locatie binnen de provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel weer te bezoeken. Tijdens deze inloopspreekuren geven OV-ambassadeurs senioren uitleg over het reizen met trein en bus. 

0 reactie(s)

Lees meer... »