Vrijwilligersvacatures HellendoornDoet!

Datum: 24-11-2023

11.08 uur - Wil je iets leuks doen, zet je dan in als vrijwilliger! Op www.hellendoorndoet.nl staan diverse uiteenlopende vrijwilligersvacatures, waarbij jouw inbreng en inzet meer dan welkom zijn! Voor jong en oud, bij sport-, welzijn-, zorg- en natuurorganisaties. Hieronder een willekeurige greep uit de vacaturebank:

0 reactie(s)

Lees meer... »

Wet voorkeursrecht gemeenten op gronden in Daarlerveen

Datum: 23-11-2023

13.26 uur - Dat er meer woningen nodig zijn in onze gemeente, is geen nieuws. De gemeente Hellendoorn onderzoekt welke mogelijkheden er zijn om te voldoen aan de grote vraag die bestaat. In Daarlerveen is mogelijk een plek gevonden. Op de locatie achter de Brugstraat en Nieuwstraat (even nummers), met nu een agrarische bestemming met bijbehorende gebouwen, heeft de gemeente de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) gevestigd. Dit betekent dat als de eigenaren deze gronden willen verkopen, ze deze eerst te koop moeten aanbieden aan de gemeente.

3 reactie(s)

Lees meer... »

Cursus Valpreventie, voor iedereen die steviger wil staan

Datum: 22-11-2023

13.46 uur - Bent u recent gevallen, merkt u dat u angstig bent om te vallen of wilt u gewoon steviger op de benen staan? Dan is de cursus valpreventie van De Welle wellicht iets voor u. Deze start op donderdag 14 december en duurt tien weken.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Het Huis van Sinterklaas

Datum: 20-11-2023

13.35 uur - Sinterklaas nodigt alle kinderen uit om een kijkje te komen nemen in zijn huis. Ja, je leest het goed, je mag bij hem op bezoek! Wie heeft een leuke vraag voor Sinterklaas en durft die ook aan hem te stellen? Of wil je gewoon een handje geven, je mooiste tekening overhandigen of op de foto met Sinterklaas? Je bent van harte welkom.  

0 reactie(s)

Lees meer... »

Vogelmarkt Zang en Kleur

Datum: 20-11-2023

13.23 uur - Vogelvereniging Zang en Kleur afdeling Nijverdal/Hellendoorn organiseert op zaterdag 25 november 2023 weer een vogelmarkt in het clubgebouw van de P.V. Vitesse aan de Veldsweg 11 te Nijverdal. Er worden kanaries, tropen, parkieten en duiven verwacht. De vogelmarkt is geopend van 13.30 uur t/m 15.30 uur.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Bijeenkomst Het Regge Biergilde

Datum: 20-11-2023

12.54 uur - Enige tijd geleden hebben we melding gemaakt van de start van het Regge Biergilde. Momenteel hebben we een groep van 10 bierbrouwers, van aspirant tot zeer ervaren en komen elke maand een avondje bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en delen de passie van het bierbrouwen.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Nieuwe inrichting voor plein aan het Kuperserf in de Kruidenwijk

Datum: 17-11-2023

15.15 uur - Het plein aan het Kuperserf in de Kruidenwijk in Nijverdal wordt in de toekomst opnieuw ingericht. Het stenige en inmiddels verouderde plein krijgt een aantrekkelijke invulling en wordt vooral groener. Omwonenden, ondernemers en anderen die zich betrokken voelen bij het plein worden op verschillende manieren uitgenodigd om mee te denken over het ontwerp. Het is de bedoeling dat het ontwerp rond de zomer van 2024 klaar is. Het plein wordt in 2025 aangelegd.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Adventsconcert “Looft den Heer” Hellendoorn

Datum: 17-11-2023

14.54 uur - Zaterdagavond 2 december belooft een mooie muzikale avond te worden. Dan geeft het koor “Looft den Heer” uit Hellendoorn zijn concert. Dit keer is het thema ‘Advent’. Dirigent Gerrit Hoekstra heeft weer mooie muziek uitgezocht die deze keer afgewisseld zal worden met stukjes Schriftlezing. Een soort Lessons & Carols. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Theatervoorstelling Lichtstilte

Datum: 16-11-2023

13.38 uur - Lichtstilte, onder die titel organiseert het Performance collectief: Project Wildeman - in samenwerking met de Sterrenwacht Hellendoorn- , een ‘ bezwerende, zinnedovende rituele’ theatervoorstelling over het Donkere Niets. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Lusthof der edelen: havezaten langs de Regge

Datum: 16-11-2023

9.41 uur - Langs het riviertje de Regge stonden in vroeger tijden maar liefs 26 havezaten: omgrachte, aanvankelijk ook versterkte huizen. De grachten werden uiteraard gevoed door water uit de Regge. Vanaf de zeventiende eeuw werden de burchten vaak omgebouwd tot elegante edelmanshuizen omgeven door een fraai park. Een anonieme auteur noemde het gebied langs de Regge dan ook paradisus nobilum, lusthof der edelen. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

FC Twente-iconen Wout en Maud komen vertellen over hun kinderboek in Huis voor Cultuur en Bestuur

Datum: 23-11-2023

16.42 uur - Wout Brama en Maud Roetgering komen vrijdag 8 december naar het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal. Op Paarse Vrijdag komen de twee voetbaliconen van FC Twente vertellen over het kinderboek dat zij samen hebben gemaakt. Ook worden boeken uitgedeeld.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Nieuwe verkeerslichten kruising De Joncheerelaan met Trompweg/Van Limburg Stirumstraat

Datum: 23-11-2023

12.52 uur - De verkeerslichten aan de Joncheerelaan, ter hoogte van de Trompweg/Van Limburg Stirumstraat in Nijverdal zijn aan het einde van hun levensduur. Dat geldt ook voor de technische besturing daarvan. Daarom vervangt aannemer Heijmans deze verkeerslichten in opdracht van de gemeente Hellendoorn. Dit gebeurt in twee fases in de periode van maandag 4 december tot en met 20 december. Zowel fietsers als gemotoriseerd verkeer worden omgeleid. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

De Derde Termijn – vrijdag 24 november op HOi tv

Datum: 21-11-2023

9.24 uur - Vrijdag 24 november kunt u op HOi tv om 19.30 uur weer kijken naar het politieke programma De Derde Termijn.

19 reactie(s)

Lees meer... »

Nieuwe (kerst) kaskrakers in december te zien bij ZINema

Datum: 20-11-2023

13.28 uur - In december neemt ZINema je weer mee in drie nieuwe avonturenfilms: Vogelvlucht, Wonka en Juf Braaksel en de Magische Ring. In ‘Vogelvlucht’ (vanaf 6 december) zien we de grappige, gevederde eendenfamilie Mallard de wereld gaan ontdekken. ‘Wonka’ (vanaf 13 december) is natuurlijk een remake van de film ‘Sjakie en de Chocoladefabriek’ uit 1971. En in ‘Juf Braaksel en de Magische Ring’ (23 december) verzint juf Brakel allemaal vervelende regels op school en daarom noemen de kinderen haar Juf Braaksel.  

0 reactie(s)

Lees meer... »

Luid Kerstmis in met concertfilm ‘Andre Rieu’s White Christmas’

Datum: 20-11-2023

13.04 uur - Vind je het vervelend dat het alweer zo vroeg donker is en word je daar wat somber van? ZINema weet wel hoe we je helemaal in  de kerststemming kunnen krijgen, zodat je weer helemaal opfleurt. Kom op zondag 10 december naar ZINema, want om 16.00 uur vertonen we op het grote witte doek de betoverende concertfilm 'André Rieu's White Christmas'. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Met prinses Lene en prins Buck kan carnaval in Hellendoorn niet meer stuk!

Datum: 18-11-2023

9.34 uur - Op de St. Sebastianusschool in Hellendoorn heeft gisteren de bekendmaking van de prins en prinses plaatsgevonden. De jeugdprins en jeugdprinses van Hellendoorn zijn geworden: Prins Buck I en Prinses Lene I. Samen met de Jeugdraad van 11 en de dansmariekes zijn ze klaar voor dit carnavalsjaar!

0 reactie(s)

Lees meer... »

Kledingwinkel Leger des Heils Nijverdal

Datum: 17-11-2023

15.08 uur - Het Leger des Heils heeft een prachte tweedehands kleding winkel waar iedereen welkom is om voor een kleine prijs mooie kleding te kopen. De Kledingwinkel van het Leger des Heils in Nijverdal is van dinsdag tot en met zaterdag geopend. Op maandag wordt door de vrijwilligers de winkel op orde gemaakt zodat er vanaf dinsdag weer volop gewinkeld kan worden. 

1 reactie(s)

Lees meer... »

Kom voor je Sinterklaasgedicht naar de ZINiN last minute gedichtenservice

Datum: 16-11-2023
 
13.50 uur - 


Beste lezer, we hebben hier heel op tijd een express-bericht,
Over de last-minute gedichtenservice, dit jaar verheven tot een ZINiN-plicht
Op zaterdag 2 december, van 13.00 tot 16.00 uur,
Lekker binnen in de ZINiN-bieb Nijverdal, want buiten is het guur
0 reactie(s)

Lees meer... »

Vrijwilligersvacatures HellendoornDoet!

Datum: 16-11-2023

13.33 uur - Wil je iets leuks doen, zet je dan in als vrijwilliger! Op www.hellendoorndoet.nl staan diverse uiteenlopende vrijwilligersvacatures, waarbij jouw inbreng en inzet meer dan welkom zijn! Voor jong en oud, bij sport-, welzijn-, zorg- en natuurorganisaties. Hieronder een willekeurige greep uit de vacaturebank:

0 reactie(s)

Lees meer... »

Gezellige Kerstmarkten in Woonzorgcentra van ZorgAccent in Nijverdal

Datum: 14-11-2023

11.41 uur - Dinsdag 12 december wordt er een kleine, gezellige kerstmarkt georganiseerd in woonzorgcentrum de Hoge Es, Duivenbreestraat 24a, in Nijverdal van 14.30 tot 17.00 uur. Een tiental kraamhouders bieden hun, kerst gerelateerde, waar aan. Tevens zorgt de keuken voor lekkere, winterse hapjes.

1 reactie(s)

Lees meer... »