Burgemeester reikt Koninklijke Erepenning uit en feliciteert De Hellendoornse Harmonie met 100-jarig jubileum

Datum: 12-07-2024

20.00 uur - Afgelopen 12 januari vierde muziekvereniging De Hellendoornse Harmonie haar 100-jarig bestaan. Dit mijlpaal wordt gevierd met een jubileumfestival op 12 en 13 juli in Park de Geuren in Hellendoorn. Vrijdagavond 12 juli heeft burgemeester Eijbersen de Koninklijke Erepenning uitgereikt aan de voorzitter, Jeroen Tijhuis, van de vereniging. Deze onderscheiding symboliseert het respect en de waardering voor de bijzondere verdiensten van de vereniging, die al een eeuw lang een belangrijke rol speelt in de gemeenschap van Hellendoorn.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Gemeente Hellendoorn verwacht meer zorgvuldigheid COA: ‘Het moet beter’

Datum: 10-07-2024

19.48 uur - De gemeente Hellendoorn is teleurgesteld in het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). In korte tijd is de gemeente twee keer onaangenaam verrast door de opvangorganisatie.,,Wij steken onze nek uit door zelf een locatie aan te bieden voor een azc", zegt burgemeester Jorrit Eijbersen. ,,Dan helpt het niet als het COA fouten maakt. Dat heb ik het bestuur van het COA ook rechtstreeks laten weten."

2 reactie(s)

Lees meer... »

TenCate kunstgrasleverancier van Decathlon Premier Padel Rotterdam

Datum: 10-07-2024

14.29 uur - TenCate Grass Holding B.V. ("TenCate"), een groep van toonaangevende bedrijven die gezamenlijk innovatieve, hoogwaardige kunstgrasvelden ontwikkelt, levert en installeert, wordt kunstgrasleverancier van Decathlon Premier Padel Rotterdam. Het enige Nederlandse padeltoernooi op de internationale kalender van Premier Padel in 2024. Decathlon Premier Padel Rotterdam vindt dit jaar plaats van 9 tot en met 15 september 2024 in Rotterdam Ahoy.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Versla de Antilezer met het BiebBoys Spionnenspel in de ZINiN Bibliotheek

Datum: 10-07-2024

14.19 uur - Heb je het al gehoord? Deze zomer kun je het BiebBoys Spionnenspel spelen in de ZINiN Bibliotheek Nijverdal om de Antilezer te verslaan! De BiebBoys zijn die avontuurlijke jongens die erom bekend staan dat ze lezen leuk en spannend weten te maken. Deze zomervakantie gaan ze op een spannende missie om hun grootste vijand, de Antilezer, te stoppen, die met zijn nieuwe uitvinding bijna alle boeken heeft laten verdwijnen. En ze hebben jouw hulp hard nodig om die Antilezer in zijn kraag te vatten!

0 reactie(s)

Lees meer... »

Zomerwandeling voor mantelzorgers

Datum: 08-07-2024

13.38 uur - Mantelzorgers hebben vrijdag 26 juli de mogelijkheid om mee te doen aan een zomerwandeling. "Tijdens onze wandelingen merk ik hoeveel het mensen brengt. Ze delen niet alleen vreugde en gelach, maar ook zorgen en moeilijke momenten. Samen wandelen biedt afleiding en ontspanning, een kans waarbij ik als consulent graag een steentje bijdraag”, aldus Anjolien Smelt, één van de consulenten.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Feestelijke juli maand in Nijverdal: Acties en kinderentertainment in het centrum

Datum: 04-07-2024

11.04 uur - De herinrichting van het centrum van Nijverdal is in volle gang. Als alles volgens planning verloopt, zullen de werkzaamheden in 2025 afgerond zijn. Dan beschikt Nijverdal over een nóg aantrekkelijker dorpscentrum; een mooie plek met veel beleving, waar het leuk shoppen en heerlijk eten, drinken of gewoon even relaxen is.

1 reactie(s)

Lees meer... »

Gemeente Hellendoorn ziet oefenterrein van Defensie op de Sallandse Heuvelrug niet zitten

Datum: 02-07-2024

17.21 uur - De Sallandse Heuvelrug is wat het college van de gemeente Hellendoorn betreft geen geschikt terrein voor Defensie om te oefenen met explosieven. Gezien de onrust in de wereld heeft het college er wel begrip voor dat Defensie meer ruimte nodig heeft om te oefenen.

8 reactie(s)

Lees meer... »

Verkeersveiligheids-maatregelen aan de Hammerweg en Zuidelijke Kanaaldijk in Marle

Datum: 02-07-2024

13.52 uur - De kruising Hammerweg-Zuidelijke Kanaaldijk is een gevaarlijk kruispunt in de gemeente Hellendoorn. Er zijn meerdere ongelukken gebeurd. Op verzoek van omwonenden en van de gemeenteraad onderzocht de gemeente Hellendoorn welke maatregelen genomen kunnen worden om de verkeersveiligheid te verbeteren. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Vakantielezen weer van start in de ZINiN Bibliotheek Nijverdal/Hellendoorn

Datum: 02-07-2024

13.03 uur - Ben je op school al aan de slag geweest met Vakantielezen? Vakantielezen is een spannend avontuur voor jonge lezers. En het goede nieuws is dat dit avontuur de hele zomer doorgaat! Elke zomer blijkt Vakantielezen een succes bij kinderen, ouders, scholen en bibliotheken. In de ZINiN Bibliotheken van Nijverdal en Hellendoorn is er een speurtocht uitgezet. In de bieb zijn overal schatten te vinden, die zijn aangespoeld. Kun jij ze vinden? Verzamel alle schatten en ontdek met de puzzelstukjes het geheime codewoord.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Informatie-ochtend Afrika Reizen

Datum: 29-06-2024

12.57 uur - Op vrijdagochtend 2 augustus organiseert Afrika Reizen een informatie-ochtend. Aan de hand van dia's wordt informatie gegeven over de reizen die georganiseerd worden naar Zuid-Afrika en Namibië.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Vrijwilligersvacatures HellendoornDoet!

Datum: 12-07-2024

12.57 uur - Wil jij graag aan de slag als vrijwilliger, maar weet je niet hoe? Op www.hellendoorndoet.nl staan diverse uiteenlopende vrijwilligersvacatures, waarbij jouw inbreng en inzet meer dan welkom zijn! Voor jong en oud, bij sport-, welzijn-, zorg- en natuurorganisaties. Hieronder een willekeurige greep uit de vacaturebank:

0 reactie(s)

Lees meer... »

MCNH organiseert kerstmarkt Hellendoorn

Datum: 10-07-2024

14.39 uur - Nadat Jan, Marel en Ruben sinds 2013 negen edities van de kerstmarkt hebben georganiseerd neemt MCNH het stokje over.

Jan Olthof, Marel de Groot-Olthof en Ruben de Groot organiseerden in 2013 de eerste kerstmarkt van Hellendoorn. Dit deden ze samen met een groep vrijwilligers. Stands werden opgebouwd, een warm vuurtje ontstoken muzikale aankleding werd verzorgd en er waren veel standhouders die hun waar aan de man brachten. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Van de nood een deugd: 
Tijdelijke zandbak siert vanaf nu Maximaplein

Datum: 10-07-2024

14.24 uur - In het kader van de herinrichting van het centrum van Nijverdal, is de plantenbak op het Maximaplein tijdelijk omgetoverd tot een zandbak. De plantenbak stond leeg en zou volgend jaar geheel plaatsmaken voor de nieuwe inrichting van het plein. In plaats van de lege bak, waar inmiddels het onkruid tot over de rand groeide, heeft Op Naar Nijverdal ervoor gekozen om er een tijdelijke zandbak van te maken, compleet met leuke speeltjes.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Cursus ‘Klik & Tik: de basis van digitale vaardigheden’ van start bij ZINiN

Datum: 08-07-2024

13.43 uur - Het valt niet meer te ontkennen: internet, mobiele telefoons, e-mailen en nog veel meer zijn een onmisbaar deel van ons dagelijks leven geworden. Misschien wil je ook graag meer kunnen doen met je computer, maar weet je niet precies waar je moet beginnen. Dan is de gratis vijfdelige cursus 'Klik & Tik: de basis van digitale vaardigheden' precies wat je nodig hebt. Deze cursus start op donderdag 12 september tussen 9.30 en 11.30 uur in de ZINiN Bibliotheek Nijverdal. We beginnen bij de basis en gaan stap voor stap verder, zodat je steeds meer leert en vertrouwder raakt met de digitale wereld.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Zonneweken 2024

Datum: 04-07-2024

11.09 uur - Ook dit jaar organiseert De Welle weer de Zonneweken in de gemeente Hellendoorn. Deze zijn in week 34 (19, 20 en 21 augustus 2024) en in week 35 (26, 27 en 28 augustus 2024). Het programma is voor beide weken gelijk en staat vol leuke en interessante activiteiten. Denk aan samen sporten, naar een museum gaan en met elkaar het bos in. Zo zei een deelnemer aan de Zonneweken vorig jaar: “Tijdens het kickboksen kon ik even goed losgaan op de boksbal. Misschien ga ik me wel aanmelden, zodat ik dit iedere week kan doen!”

0 reactie(s)

Lees meer... »

Veiliger uitgaan dankzij gezamenlijke 'horecaban' in Hellendoorn

Datum: 03-07-2024

12.01 uur - Overlast? Vernielingen? Drugsgebruik? Vanaf nu kunnen horecazaken in de gemeente Hellendoorn samen een persoon weigeren die bekend staat als overlastgever. Horecaondernemers, politie en gemeente hebben de handen ineengeslagen om dit mogelijk te maken.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Terugblik Peuterfestijn, ochtend vol beweging en plezier

Datum: 02-07-2024

17.16 uur - Maar liefst 230 peuters uit de gemeente Hellendoorn kwamen op 27 juni naar het Peuterfestijn in Het Ravijn. En dat zorgde voor veel plezier.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Vrijwilligersvacatures HellendoornDoet!

Datum: 02-07-2024

13.07 uur - Wil jij graag aan de slag als vrijwilliger, maar weet je niet hoe? Op www.hellendoorndoet.nl staan diverse uiteenlopende vrijwilligersvacatures, waarbij jouw inbreng en inzet meer dan welkom zijn! Voor jong en oud, bij sport-, welzijn-, zorg- en natuurorganisaties. Hieronder een willekeurige greep uit de vacaturebank:

0 reactie(s)

Lees meer... »

Sallandse Wegenbouw kondigt nieuwe directie aan

Datum: 02-07-2024

9.39 uur - Door recente ontwikkelingen bij Sallandse Wegenbouw, het verlies van technisch directeur Edmond Geers, is de organisatie opnieuw ingericht. Ludo Kemper is per 1 september 2024 de nieuwe algemeen directeur en voormalig projectleider Bertil Slomp is de nieuwe technisch directeur. Samen met Kim Middelkamp als directeur impact en ontwikkeling vormen zij de nieuwe directie van het bedrijf. 

1 reactie(s)

Lees meer... »

Cindy Scholthof maakt historische stap naar eerste elftallen!

Datum: 27-06-2024

13.02 uur - Op woensdag 19 juni jl. heeft de KNVB de promoties en degradaties bekend gemaakt. Ondanks de versterkte degradatie hebben 13 leden van Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken (SNO) een promotie afgedwongen. Vandaag wens ik specifiek stil te staan bij ons sympathieke lid Cindy Scholthof. 

Cindy is 21 jaar en bij de KNVB actief als scheidsrechter en als assistent-scheidsrechter. 

0 reactie(s)

Lees meer... »