De Zweef verrast leden met grootse voetbaldoos

Datum: 12-06-2021

18.21 uur - De Zweef verraste op zaterdag 12 juni alle leden met een grootse voetbalverrassing. Zo’n veertig vrijwilligers stonden vanaf 8 uur ’s morgens paraat om de hen toebedeelde adressen te voorzien van een grote doos vol lekkere en leuke presentjes. Dit alles om al die leden te bedanken voor de trouw aan hun club in de afgelopen corona-periode. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Sallandse Wegenbouw vult Techniekdag 2021 op eigen wijze in

Datum: 11-06-2021

18.58 uur - De Techniekdag kon vorig jaar wegens corona helaas niet doorgaan. Dit jaar hoopte Sallandse Wegenbouw B.V. uit Haarle de leerlingen van groep 7/8 van basisschool De Marliaantjes uit Hellendoorn te mogen ontvangen voor een dag boordevol techniek. Door de nasleep van corona was een techniek uitje voor De Marliaantjes helaas nog niet mogelijk. Om deze dag niet ongemerkt voorbij te laten gaan, heeft de Sallandse Wegenbouw, geheel op eigen wijze, voor de leerlingen een ontwerpwedstrijd georganiseerd.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Van regelarme bijstand naar een basisinkomen

Datum: 10-06-2021

8.27 uur - Op 6 oktober wil de werkgroep Basisinkomen in de gemeente Hellendoorn, in samenwerking met het Clientenplatform, u graag informeren over stand van zaken en ontwikkelingen rond het basisinkomen in Nederland en de mogelijkheden en ervaringen rond regelarme bijstand. Er is veel discussie in Nederland over de wijze waarop de bijstand wordt uitgevoerd. Met name het wantrouwen naar bijstandsgerechtigden en het grote aantal verplichtingen waaraan zij moeten voldoen staan daarin centraal.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Hellendoorn realiseert ombuigingen ondanks corona en sluit 2020 af met positief saldo van € 2,3 miljoen

Datum: 09-06-2021

14.12 uur - 2020 stond natuurlijk voor een belangrijk deel in het teken van de gevolgen van corona en het resultaat van de gemeenterekening wordt daar dan ook sterk door beïnvloed. Toch is dat resultaat ronduit goed te noemen. “Terugkijkend mogen we meer dan tevreden zijn. Onze dienstverlening ging ‘gewoon’ door, we hebben inwoners en bedrijven op alle mogelijke manieren kunnen helpen en ook nog eens meer dan 90% van de forse ombuigingsopgaven waargemaakt. We hebben bewezen dat we als gemeente, ook op financieel gebied, flexibel en wendbaar zijn,” constateert wethouder Jelle Beintema.

6 reactie(s)

Lees meer... »

Kom naar de workshop Coderdojo+ 3D ontwerpen in de ZINiN Bieb

Datum: 03-06-2021

14:05 uur - Op zaterdag 19 juni kun je in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal meedoen aan de workshop Coderdojo+ 3D ontwerpen. Je gaat je eigen ontwerp maken met het gratis softwareprogramma Blender. Het wordt een kleurig geheel, je ontwerp kan in zes kleuren uitgeprint worden.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Museum Erve Hofman gaat weer open!

Datum: 01-06-2021

9.39 uur - Vanaf dinsdag 8 juni a.s. mag museum Erve Hofman weer open. Voorlopig nog twee middagen per week, dinsdag en donderdag van 13.30 – 17.00 uur.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Tweede editie Muziek in de Tuin - Hellendoorn in september

Datum: 31-05-2021

12:55 uur - Na de zomer is de tweede editie van Muziek In De Tuin – Hellendoorn.  In navolging van de succesvolle eerste editie in 2019. Zondag 12 september zal tijdens deze muzikale belevenis weer in vele particuliere tuinen muziek ten gehore worden gebracht door verschillende artiesten.  De toegang is gratis.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Nieuwe website rksv De Zweef

Datum: 29-05-2021

11.13 uur - Voetbalvereniging De Zweef heeft een nieuwe website (www.dezweef.nl). Een jaar of tien sinds de laatste upgrade werd het tijd voor iets heel anders. De club is daarvoor in zee gegaan met VoetbalAssist, waardoor de website bijvoorbeeld automatisch gekoppeld is aan het KNVB-voetbalprogramma, uitslagen van wedstrijden en de ledenlijst, zodat het simpeler is de teamindeling te publiceren.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Windhoos van gisteren blijkt tornado te zijn geweest

Datum: 26-05-2021

0 reactie(s)

Lees meer... »

Windhoos veroorzaakt schade in onder andere deel Kruidenwijk

Datum: 25-05-2021

 

14.44 uur - Vanmiddag omstreeka 14.00 uur werden de bewoners van enkele straten in de Kruidenwijk Zuid opgeschrikt door een windhoos. Deze nam op zijn weg van alles mee: dakpannen, schuttingen, trampolines etc werden weggeblazen.
 
0 reactie(s)

Lees meer... »

Uitreiking Koninklijke onderscheidingen

Datum: 12-06-2021

18.11 uur - Op zaterdagmiddag 12 juni 2021 rond 16.15 uur overhandigt Hellendoorns burgemeester Anneke H. Raven de versierselen die horen bij het lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau. De twee Koninklijke onderscheidingen zijn bestemd voor de heren L.A. Geurtse (72) en G.J.M. Verschoor (74), beiden uit Nijverdal. De overhandiging gebeurt aan de echtgenotes van de beide heren die vervolgens die onderscheiding bij hun echtgenoten zullen opspelden. Alles absoluut coronaproof.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Mantelzorgcompliment voor alle mantelzorgers

Datum: 11-06-2021

16.15 uur - De gemeente Hellendoorn heeft grote waardering voor het werk van mantelzorgers. Zij zijn van onschatbare waarde. Dankzij mantelzorg kunnen mensen vaak langer thuis blijven wonen en contacten blijven onderhouden met hun eigen omgeving. Als blijk van waardering biedt de gemeente mantelzorgers graag een compliment ter waarde van € 50 aan of een arrangement van ZINiN. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

'Wat bezielt je' 18 juni met Johan Wessels

Datum: 10-06-2021

8.30 uur - Hij wordt De Viking genoemd, maar zelf wil hij liever Tubant heten of Tukker. Hij gelooft in God, maar in de kerk komt hij niet meer. Hij noemt zich kunstenaar, maar hij werkt ook als sociaal pedagogisch werker. Hij is gescheiden, maar heeft nog een liefdevolle verhouding met zijn ex en is een zorgzame vader voor zijn dochters. Johan Wessels, de man met de knot en de baard, is gast in 'Wat bezielt je'.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Vrijwilligerscollege De Welle: Suïcide

Datum: 08-06-2021

14.43 uur - Suïcide-gedachten, hoe herken je deze gedachten en gevoelens bij een ander en hoe ga je over dit lastige onderwerp in gesprek?  Suïcide is een onderwerp dat mensen het liefst uit de weg gaan. Ze zijn bang om iets verkeerd te zeggen, bang om de gedachten erger te maken of mensen weten simpelweg niet hoe je dit onderwerp bespreekbaar maakt.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Dauwpop maakt programma 2021 grotendeels compleet

Datum: 01-06-2021

13.34 uur - The Waterboys, Basement Jaxx (dj set), Froukje, Son Mieux, Dool, Bad Nerves, Kevin en TikTokTammo zijn enkele namen die het festivalaffiche van Dauwpop dit jaar nog mooier maken. Vanwege corona is het festival, dat normaal gesproken rond Hemelvaart plaats vindt, dit jaar in de nazomer op zaterdag 4 september.

3 reactie(s)

Lees meer... »

ZINiN draait vanaf 5 juni weer films bij ZINema

Datum: 01-06-2021

8.19 uur - Vanaf zaterdag 5 juni kan ZINiN eindelijk weer haar deuren openen voor publiek. Met de bioscoop wordt ZINiN weer op gang gebracht. ZINiN is dan ook heel blij dat het vanaf 5 juni weer films kan gaan draaien. Achter de schermen is men druk bezig geweest om de filmagenda weer goed te vullen en met films als ‘De Slag om De Schelde’, ‘Pieter Konijn op de vlucht’ en ‘Buurman & Buurman’ is dit goed gelukt.

0 reactie(s)

Lees meer... »

ChristenUnie Hellendoorn organiseert zonnebloemwedstrijd

Datum: 29-05-2021

11.20 uur - De ChristenUnie Hellendoorn bezorgt deze week in de wijk Groot-Lochter in Nijverdal huis-aan-huis zakjes met zonnebloempitten voor een zonnebloemwedstrijd. Zonnebloemen brengen kleur in je tuin en in je wijk, maar zonnebloemen trekken ook bijen, vlinders, hommels en andere insecten aan.  

0 reactie(s)

Lees meer... »

‘Helaas nog niet in de tent, maar alsnog een mooi Haarles Feestweekend’

Datum: 27-05-2021

08:08 uur - Normaal gesproken staat Haarles Feest in het teken van vier dagen lang feest voor jong en oud met een kermis, allerlei gezellige activiteiten en goede muziek. Hoewel de feesttent dit jaar nog niet mag worden opgezet, laat de organisatie zich niet tegenhouden om er net als vorig jaar alsnog wat moois van te maken. Op 5 en 6 juni vindt het Haarles Feestweekend plaats met diverse kinderactiviteiten, een online pubquiz én de zoektocht naar de BBQ Master van Haarle. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

De Lantaarn kijkt weer vooruit!

Datum: 26-05-2021

12.42 uur - In deze bizarre tijden, waar we lange tijd de deuren gesloten hebben moeten houden, durven we weer vooruit te kijken – met meer energie dan ooit! De komende weken gaan we de agenda`s vanaf het najaar weer vullen, vol goede hoop dat we dan toch echt weer kunnen knallen en jullie weer kunnen verwelkomen bij ons in De Lantaarn!

0 reactie(s)

Lees meer... »

Plan voor een Noabershof in Nijverdal

Datum: 25-05-2021

8.54 uur - Nijverdallers Jos van den Born en André Odding willen een 'Nobershof' realiseren in Nijverdal. Een nog niet bestaande woonvorm in de gemeente Hellendoorn, waarin jong en oud zelfstandig wonen en elkaar helpen en steunen waar dat nodig is.

1 reactie(s)

Lees meer... »