Moddit Digital Agency verhuist naar eigen pand aan Energiestraat in Nijverdal

Datum: 26-06-2024

 

19.37 uur - Nijverdallers Simon Hogenkamp en Sjoerd van der Hulst zijn samen eigenaar van Moddit Digital Agency, dat inmiddels al 16 jaar bedrijven succesvol helpt op het gebied van digitalisering en online marketing. Na vele jaren gehuisvest te zijn in het pand van Solarlux aan de Marie Curiestraat 2 is het voor de ambitieuze Nijverdallers nu tijd voor een volgende stap: een eigen pand aan de Energiestraat 2 op het Nijverdalse bedrijventerrein.

2 reactie(s)

Lees meer... »

De wondere wereld van de bijen: lezing door imker Willem van Coeverden

Datum: 26-06-2024

18.50 uur - Vrijdagmiddag 12 juli van 14.00 – 16.00 zal imker Willem van Coeverden ons meenemen naar de wondere wereld van de bijen. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Boeken voor een prikkie tijdens boekverkoop in ZINiN Bibliotheken

Datum: 26-06-2024

18.40 uur - Op vrijdag 5 juli start de jaarlijkse boekverkoop in de ZINiN Bibliotheek Nijverdal, een moment waar boekliefhebbers tegen een klein prijsje hun slag kunnen slaan. Je hebt voor 50 cent per exemplaar al kans om je favoriete boek of dvd te kunnen scoren en er is keus genoeg. En voor slechts 1 euro heb je maar liefst tien tijdschriften naar keuze. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Heerlijke line-up bij Doktersbos Rock in het Openluchttheater Nijverdal


Datum: 25-06-2024

15.08 uur - 
Traditiegetrouw staat ook deze zomer ‘Doktersbos Rock’ weer op het programma van het Openluchttheater Nijverdal. Op zaterdag 13 juli kan het publiek in het Openluchttheater Nijverdal genieten van een avondje lokale en regionale muziekhelden. De line-up bestaat uit James ON, TwentyFive en Accidentals. Een perfecte avond om te genieten van een lekker drankje, heerlijke muziek en de sfeer in het Doktersbos.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Genieten van Hollandse Nieuwe

Datum: 24-06-2024

21.52 uur - Bewoners van verzorgingstehuizen in Hellendoorn en Nijverdal genoten vorige week als eersten van de overheerlijke Hollandse Nieuwe. Het is inmiddels een geliefde traditie geworden, georganiseerd door de Stichting Bruisend Nijverdal (S.E.N.) in samenwerking met Vishandel Zwaan.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Nieuwe Beweeggids De Welle is uit!

Datum: 20-06-2024

12.58 uur - Bewegen is het beste medicijn met de gezelligste bijwerking! Door meer te bewegen houdt u uw lichaam sterk en gezond. Om het bewegen makkelijker vol te houden, kunt het beste activiteiten kiezen die u zelf leuk vindt om te doen en die u eenvoudig kunt inplannen in uw dagelijkse leven. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

‘Leven in Nijverdal’, tentoonstelling van ‘t Kleurenpalet

Datum: 19-06-2024

15.59 uur - Van 22 juni tot en met 7 juli 2024 exposeert de schilderclub ’t Kleurenpalet zeer divers werk in het Schoapenschot achter museum Erve Hofman met als thema Leven in Nijverdal. De feestelijke opening door Lia de Waard, wethouder cultuur, vindt plaats op vrijdag  21 juni om 15.00 uur. Iedereen is welkom. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Ondertekening akkoord op hoofdlijnen voor de herontwikkeling van het Hoge Dijkje in Nijverdal

Datum: 18-06-2024

16.18 uur - Een nieuwe groene woonwijk met zo’n 165 woningen, met een historisch karakter en een verbindende rol van een stadsbeek. Daar gaat het over als we het hebben over de herontwikkeling van het Hoge Dijkje in Nijverdal. Een plek tussen het centrum en de Regge waar al bijna 200 jaar de fabriek van Ten Cate is gevestigd en waar Nijverdal in feite is ontstaan. Ter Steege is al meerdere jaren eigenaar van het 4,5 hectare grote terrein.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Rondleiding op de Canadese Begraafplaats in Holten

Datum: 17-06-2024

16.20 uur - Dinsdag 25 juni om 14.00 uur 

kunt u deelnemen aan een rondleiding vanuit het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats Holten. U krijgt informatie over de bevrijding van Oost- en Noord-Nederland door de Canadezen, het ontstaan en de indeling van de begraafplaats en u hoort indrukwekkende verhalen over gevallen soldaten die in Holten begraven liggen.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Laatste ZINema filmhuisfilm voor de zomervakantie: ‘The Holdovers’

Datum: 17-06-2024

15.58 uur - Paul Hunham is een strenge hoogleraar aan de, uitsluitend voor jongens geschikte, Barton Academy waar hij zelf ooit ook studeerde. Zijn studenten en collega’s hebben een hekel aan hem om zijn starre houding en scheldpartijen. Als Hunham weigert om de zoon van een invloedrijke politicus voor te trekken, wordt hij gedwongen om toezicht te houden op een vijftal studenten, die tijdens de kerstvakantie op de campus achter moeten blijven. Onder hen is de dwarse puber Angus Tully, wiens moeder liever op huwelijksreis gaat met haar nieuwe liefde, dan de kerst door te brengen met haar zoon. Deze film is te zien op dinsdag 25 juni in het ZINema Filmhuis en is de laatste filmhuisfilm voor de zomervakantie. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Vrijwilligersvacatures HellendoornDoet!

Datum: 26-06-2024

19.31 uur - Wil jij graag aan de slag als vrijwilliger, maar weet je niet hoe? Op www.hellendoorndoet.nl staan diverse uiteenlopende vrijwilligersvacatures, waarbij jouw inbreng en inzet meer dan welkom zijn! Voor jong en oud, bij sport-, welzijn-, zorg- en natuurorganisaties. Hieronder een willekeurige greep uit de vacaturebank:

0 reactie(s)

Lees meer... »

Verkenning van start naar ontwikkeling Landgoed Weeldernisse

Datum: 26-06-2024

18.45 uur - Ontwikkelaar Aedes van Paul Geertman en agrariër Bert-Jan Kloosterman verkennen op dit moment de mogelijkheden voor de ontwikkeling van Landgoed Weeldernisse op de huidige locatie van de familie Kloosterman in Marle. “Weeldernisse wordt een plek waar gastvrijheid, gastronomie, buitengebied, rust en natuur hand-in-hand gaan”, vertelt Geertman over het initiatief.

17 reactie(s)

Lees meer... »

ZINema brengt weer nieuwe titels op het witte doek

Datum: 26-06-2024

18.33 uur - ZINema heeft in de eerste helft van de maand juli een drietal nieuwe films op het programma staan. Om te beginnen is er vanaf 30 juni de film ‘Verschrikkelijke Ikke’. Gru en zijn familie keren terug met stemrollen voor Jon van Eerd, Kim van Kooten en Pip Pellens. Daarna is het tijd voor ‘Laatste Ronde’ (vanaf 3 juli), een vervolg op de film ‘Ventoux’ uit 2015. ‘De Mooiste Dag’ draait vanaf 14 juli, een film met onder andere Frank Lammers, Katja Schuurman en Isa Hoes. Kijk voor de speeldata op www.zinin.com.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Jeugdherinneringen herbeleven tijdens Oldtimermeeting Nijverdal

Datum: 24-06-2024

21.57 uur - Het centrum van Nijverdal is zondag 30 juni het decor van de grootste Oldtimermeeting van Oost-Nederland met honderden klassieke auto's. Ook dit jaar kun je een groot aantal hele speciale klassiekers bekijken. Maar ook bijzondere trucks, prachtige motoren en heel veel entertainment zorgen voor een geweldige dag in Nijverdal. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Opening kledingwinkel Leger des Heils Nijverdal

Datum: 20-06-2024

16.19 uur - Na een kleine renovatie gaat de kledingwinkel op dinsdag 25 juni om 10.00 uur weer open voor de klanten. De winkel is opnieuw ingericht en door sponsoring van Ikea is de ontmoetingsruimte geheel vernieuwd.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Korendag in centrum Hellendoorn

Datum: 20-06-2024

9.08 uur - In het kader van het partnerschap van de Stadt Ibbenbüren en de gemeente Hellendoorn wordt op zaterdag 29 juni een grootse Korendag georganiseerd. In het centrum van Hellendoorn staan deze dag drie podia, waar diverse koren uit Nederland en Duitsland een optreden verzorgen. Daarnaast zijn er extra optredens van de Folkloristische Dansgroep Hellendoorn nabij het Bakkerij- IJsmuseum.

4 reactie(s)

Lees meer... »

Versterking elektriciteitsnet in de gemeente Hellendoorn

Datum: 19-06-2024

15.53 uur - Op veel huizen liggen zonnepanelen, meer auto’s worden elektrisch geladen en de warmtepomp maakt zijn opmars. Op dit moment merken we nog weinig van de zware belasting van het stroomnet, maar het stroomverbruik zal de komende jaren verder toenemen. Op momenten waarop veel stroom wordt opgewekt, teruggeleverd of verbruikt, kan de stroom in een wijk uitvallen. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Hellendoorn sluit het jaar 2023 financieel positief af

Datum: 18-06-2024

15.10 uur - Hellendoorn sluit het jaar 2023 financieel positief af. De gemeenterekening laat een positief resultaat zien van € 3,6 miljoen. "Dit is voor nu goed nieuws, maar vanaf 2026 ontvangen we minder geld vanuit Den Haag. Men spreekt ook wel over een 'ravijnjaar'. Dus we zijn blij met dit resultaat, maar weten ook dat de toekomst waarschijnlijk minder rooskleurig is", zegt wethouder Financiën Egbert Nijenbanning.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Lid van verdienste neemt afscheid met finale met als inzet het Nederlands Kampioenschap

Datum: 17-06-2024

16.15 uur - Op zaterdag 15 juni jl. heeft ons 74-jarige lid Anton Kreileman uit Nijverdal de finale van de nacompetitie gefloten. Inzet was de Nederlandse titel en plaatsing voor de nieuw te vormen Youth League. Het betrof de wedstrijd tussen KVV Quick’20 JO 19-1 en BVV Barendrecht JO 19-1. Deze uiterst sportieve wedstrijd eindigde in 1-1, waarna de manschappen uit Barendrecht de strafschoppenserie met 4-5 winnend afsloten.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Burgemeester feliciteert de heer en mevrouw Pronk met hun 65-jarig huwelijk

Datum: 17-06-2024

11.07 uur - Gisteren, zondag 16 juni, waren de heer en mevrouw Pronk uit Hellendoorn 65 jaar getrouwd. De heer Pronk is 89 jaar oud en mevrouw Pronk-Heuven is 88 jaar oud. 

0 reactie(s)

Lees meer... »