LH stelt vragen over de situatie van dorps- en buurthuizen in coranacrisis

Datum: 18-05-2020

10:41 uur - Lokaal Hellendoorn stelt vragen aan het college met betrekking tot de dorps- en buurthuizen in de gemeente Hellendoorn in deze corona-crisistijd, waarin zij noodgedwongen gesloten moeten blijven en tegen welke problematiek zij daardoor aanlopen.

Hieronder de brief:

27 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Nieuw in Hellendoorn Pannenkoeken en Springpaleis Hellendoorn

Datum: 17-05-2020

Nieuw in Hellendoorn!!! De Sprookjes Koning van YouTube opent een Pannenkoeken en Springpaleis in Hellendoorn! 
Vanaf 1 juni geopend!! "Grote opening" uiteraard in aangepaste vorm volgens richtlijnen RIVM
Lokatie wordt binnenkort bekend gemaakt!!!

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Snorfietser negeert stopteken en gaat er vandoor

Datum: 15-05-2020

13.04 uur - Gisteren, donderdag 14 mei, rond 20.50 uur zagen agenten een snorfietser ineens keren bij het zien van hun dienstvoertuig op de Boomcateweg in Nijverdal. Ter controle probeerden zij de snorfietser te laten stoppen, maar hierbij negeerde hij meerdere malen het stopbevel. Geprobeerd werd de snorfietser klem te rijden, maar dit lukte niet.

3 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Songfestival Top 30 op HOi fm

Datum: 14-05-2020

14.38 uur - De finale van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam zou op zaterdagavond 16 mei plaatsvinden. Door de Coronacrisis gaat dit helaas niet door. Nu komt het programma Goedemorgen Hellendoorn op HOi fm zaterdagmorgen 16 mei tussen 8.00 en 10.00 uur met een Songfestival Top 30. Deze lijst is samengesteld aan de hand van het aantal punten dat een winnende artiest of groep in de Nederlandse Top 40 heeft behaald. De lijst is samengesteld door Songfestivalkenner Robert Schepers.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Ingenium biedt online podium

Datum: 12-05-2020

13.12 uur - Hetgeen dat we het liefst doen, is momenteel helaas niet mogelijk, maar we zitten niet stil! Ingenium komt online naar jou toe. En wel met een online Open Mic! Ben jij tussen de 12 en 25 jaar, heb jij een talent en wil je dit graag met ons delen? Dan is dit je kans. Stuur voor 31 mei jouw video in naar talent@zinin.com.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Lokaal Hellendoorn: Gemeente Hellendoorn passeert inwoners bij invulling klimaatakkoord

Datum: 11-05-2020

8.21 uur - Lokaal Hellendoorn heeft in een brief het College van B&W van de gemeente Hellendoorn vragen gesteld over de Regionale Energie Strategie Twente (RES Twente). Het college van de gemeente Hellendoorn heeft in het concept van de RES Twente al harde afspraken gemaakt over de invulling van het klimaatakkoord. Dit gebeurt in een fase dat de inwoners van de gemeente Hellendoorn in werkgroepen nog volop bezig zijn met het maken van plannen en het creëren van draagvlak. 

23 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Steun longonderzoek

Datum: 08-05-2020

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Onderzoek naar bereidheid melden van vermoedelijke hennepteelt

Datum: 07-05-2020

11.14 uur - In de gemeente wordt momenteel een onderzoek uitgevoerd naar de bereidheid van inwoners om melding te maken van vermoedens van hennepteelt. Dit onderzoek is het afstudeeronderzoek van Amber Mensink, studente van de opleiding psychologie, specialisatie Conflict, Risico en Veiligheid aan Universiteit Twente. Zij heeft ons gevraagd om dit bericht te delen in onze wijk.

1 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Medewerkers Soweco en gemeenten samen aan de slag met uitwerking afspraken contourennota

Datum: 06-05-2020

18.36 uur - Medewerkers van Soweco en van de zes gemeenten in de regio Almelo zijn samen begonnen om de afspraken uit de in maart gepresenteerde contourennota uit te werken naar de dagelijkse praktijk. Zo kan het plaatsen en begeleiden van mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie na 1 januari 2021 onverminderd doorgaan en versterkt worden.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Brandweer Nijverdal naar zeer grote brand in Vroomshoop

Datum: 05-05-2020

15.25 uur - Momenteel woedt er een zeer grote brand in een meubelzaak in Vroomshoop. Diverse korpsen uit de omgeving zijn uitgerukt naar deze brand, waaronder ook het korps van Nijverdal.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Café aan de Rijssensestraat in Nijverdal krijgt proces-verbaal

Datum: 17-05-2020 =

14:49 uur - Op zaterdagmiddag 16 mei heeft een uitbater van een cafe aan de Rijssensestraat in Nijverdal en enkele bezoekers, welke gezamenlijk aan 1 tafel op het terras zaten, proces-verbaal gekregen o.b.v. de noodverordening.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Motorcrosser zwaar gewond bij eenzijdig ongeval

Datum: 16-05-2020 =

17.21 uur - Vanmiddag is op het crossterrein aan de Koetreeweg in Hellendoorn een motorcrosser zwaar gewond geraakt.

1 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Directeur Jaap Calkhoven treedt om gezondheidsredenen terug

Datum: 15-05-2020 =

10.10 uur - Jaap Calkhoven is deze week om gezondheidsredenen teruggetreden als directeur van HOi media, de lokale omroep van de gemeente Hellendoorn. Sinds zijn aantreden in december 2018 is Calkhoven ook hoofdredacteur van de omroep, bij elkaar een intensieve combinatie en dat kost hem te veel energie. Dat leidt er nu toe dat hij zich terugtrekt uit zijn bestuurlijke functies. 

1 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Beweegt u ook met ons mee?

Datum: 13-05-2020 =

8.34 uur - Langzaamaan worden beweegactiviteiten weer opgestart, kinderen mogen weer naar de sportclubs maar alles met aangepaste regels. Buiten sporten in groepen is voor alle leeftijden toegestaan met ingang van 11 mei, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Geen wedstrijden, geen gezamenlijke kleedkamers of douches.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Dauwtrappen en onderweg Happen!

Datum: 11-05-2020 =

Twents Ribhouse & Partycentrum Noabers I.s.m. Tante Stoof Restaurant en Catering Dauwtrappen & onderweg Happen!
Inschrijving reeds gestart!!

Kosten zijn slechts € 9.95 p.p.
Kinderen tot 10 jaar € 4.95 p.p.

1 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Omzien naar Elkaar Nijverdals netwerk bundelt de krachten voor haar Noabers

Datum: 08-05-2020 =

11:29 uur - Verenigingen en Stichtingen in Nijverdal hebben samen met de Stichting IkkanWelzijn, de Huiskamer van Nijverdal en De Welle de krachten gebundeld om tijdens de Corona Crisis initiatieven op te zetten om mensen in Nijverdal met elkaar in contact te brengen en te verbinden. Vrijwilligers worden gestimuleerd, gevraagd en ingezet voor o.a. het maken van een praatje via de telefoon, beeldbellen, iemand opfleuren of gewoon een leuk kaartje te schrijven. Op basis van de wensen en behoeften met de focus op ouderen worden de vrijwilligers ingezet voor o.a. boodschappen, klussen, hond uitlaten, vervoer en maaltijd bezorgen.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Leuk cadeautje voor deelnemers Kom d'r In

Datum: 08-05-2020 =

8.00 uur - Bezoekers van Ontmoetingscentrum  Kom d'r In hebben deze week een bezoekje gekregen. Een aantal medewerkers van Evenmens en De Welle en vrijwilligers van het Ontmoetingscentrum Kom d’r in Nijverdal brachten een bloemetje en tijdschriften langs. Iedereen was blij verrast met het onverwachte bezoekje. 'Het is zo stil' aldus één van de deelnemers. 'Fijn te weten dat er mensen zijn die aan je denken'

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Jeugd vv de Zweef weer aan het voetballen

Datum: 06-05-2020 =

18.43 uur - Voor de jeugd van voetbalclub De Zweef was het op woensdag 6 mei een beetje feest. Na weken thuis zitten, mocht en kon er weer gevoetbald worden. Onder toezicht, met desinfecterende middelen en anderhalve meter afstand van de trainer lukte het allemaal best.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Tunnel dicht: loslopende pony op de weg

Datum: 06-05-2020 =

13.40 uur - Vanmiddag is de SallandTwente tunnel een poosje afgesloten geweest. Ter hoogte van Nijverdal liep een pony op de weg.

1 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Join Us: voor jongeren met behoefte aan contact in coronatijd

Datum: 04-05-2020 =

18.55 uur - We kunnen er niet meer omheen: COVID-19, ofwel corona. Er wordt in het nieuws veelvuldig gesproken over de negatieve gevolgen van dit virus voor oudere mensen. Zij kunnen geen bezoek meer ontvangen en vallen met betrekking tot hun leeftijd in de risicogroep. Toch zijn er ook andere groepen op wie de eenzaamheid veel impact heeft: jongeren. Daar waar jongeren eerder aansluiting vonden op school, de sportvereniging of scouting, zitten zij nu veelal thuis. Juist op een leeftijd waarbij contact en aansluiting met anderen heel belangrijk zijn! Veel jongeren hebben via de digitale wereld wel contact met hun vrienden en leeftijdsgenoten, maar wat nu als je dat niet hebt of als dat niet zo goed lukt?

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »