0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Kunstuitleen voor basisscholen

Datum: 07-10-2020

14:06 uur - Samen met kinderen naar een kunstwerk kijken en erover praten, leidt tot verwondering en verbeelding bij kinderen. Een kunstenaar is een onderzoeker die je een verrassende andere wereld laat zien. Dat levert altijd een sleutelervaring, een ‘wow’ feeling, een positief schrikeffect of een magisch moment op waardoor kinderen op een andere manier naar kunst leren kijken.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Schuilenburg tot leven gebracht

Datum: 06-10-2020

14:21 uur - Geschiedenis…… voor veel mensen niet echt het meest favoriete vak op school. Anders wordt het, als het gaat om de geschiedenis in je eigen achtertuin, zoals bij voorbeeld “Schuilenburg”. “Op het terrein is er weinig meer te zien, maar hier ligt zeker 6 eeuwen historie”, zegt Cees Ortelee. Cees is één van de mensen die zich verdiept heeft in de geschiedenis van Schuilenburg.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Benefietconcert incl. docu op HOi tv

Datum: 06-10-2020

12:35 uur - In augustus vorig jaar verzorgde Hans Dijsselhof met zien Twentsche muzikanten een grandioos benefiet-concert in het Openluchttheater te Nijverdal. Van dat concert zijn toen opnamen gemaakt die nu in een drieluik worden uitgezonden op HOi tv. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Weerbaarheidstraining No one is you and that’s your power

Datum: 05-10-2020

16.23 uur - No one is you and that´s your power is een weerbaarheidstraining van Avedan, Evenmens en De Welle die van start gaat op 17 november. De training richt zich op jongeren van twaalf tot zestien jaar. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten met elk een ander thema. Zo komen de onderwerpen samenwerken, vertrouwen, houding en stemgebruik aan bod. Ook is er aandacht voor stressbestendigheid, grenzen stellen en seksuele voorlichting. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Twee personen aangehouden voor handel in harddrugs

Datum: 05-10-2020

11.08 uur - In de nacht van zaterdag 3 oktober op zondag 4 oktober, rond 05:15 uur, werd op de Grotestraat in Nijverdal een personenauto gecontroleerd. De inzittenden, een bestuurder uit Zutphen en een bijrijder uit Deventer, werden aangehouden terzake handel in harddrugs.

42 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Klinkende resultaten voor Hertruiters

Datum: 05-10-2020

10.47 uur - Afgelopen week waren er prijzen met springen in IJsselmuiden en Wierden en reden leden van de Hertruiters zich in de prijzen met mooie dressuurproeven in Rijssen en Heeten.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Hulpfonds geeft lucht bij financiële problemen

Datum: 05-10-2020

10.37 uur - Onverwachte tandartskosten, tijdelijk minder opdrachten als zzp-er, een arbeidscontract dat niet wordt verlengd, echtscheiding of een wasmachine die kapot gaat. Ook wie zijn financiën altijd goed op orde heeft, kan zomaar in financiële problemen komen. De vrijwilligers van het Hulpfonds komen deze situaties regelmatig tegen.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

SVVN tankt zelfvertrouwen tegen VV Mariënberg

Datum: 05-10-2020

8.22 uur - De teams zijn één voor één het veld op gekomen en de wedstrijd VV Mariënberg 1 – SVVN 1 staat op het punt van beginnen. Slechts een handjevol officials van beide clubs zijn getuige van deze wedstrijd. Een troosteloze ambiance derhalve. Vanuit SVVN kant is er geen cameraman en fotografe aanwezig. U zult het dus met dit ooggetuigenverslag moeten doen.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Eerste stap richting uitbreiding van Haarle is gezet

Datum: 02-10-2020

18.28 uur - Het college van burgemeesters en wethouders heeft afgelopen dinsdag, 29 september, enkele gronden ten noorden van de kern Haarle, op grond van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) aangewezen als mogelijke toekomstige woningbouwlocatie.

1 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Ilse (14 jaar) wint vrijwilligersactie

Datum: 07-10-2020 =

14:55 uur - Afgelopen zomer organiseerden WierdenDoet! en HellendoornDoet!, beide onderdeel van Stichting De Welle, een winactie met als doel om jongeren die vrijwilligerswerk doen meer zichtbaar te maken. Jongeren werden opgeroepen om een foto of filmpje in te sturen van vrijwilligerswerk dat zij hadden verricht tijdens hun vakantie. Uit alle inzendingen is een winnaar naar voren gekomen: Ilse van 14 jaar! Nogmaals gefeliciteerd, Ilse.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Pilot: taalondersteuning kinderen van minima en statushouders bewijst meerwaardeDatum: 07-10-2020 =

12.56 uur - Stichting Vluchtelingenwerk Nijverdal/Hellendoorn, onderdeel van De Welle, heeft in samenwerking met de NT2 begeleider/taalcoach en Kennis Educatie Centrum in de gemeente Hellendoorn een pilot georganiseerd. Het doel van deze pilot was te onderzoeken of minima-kinderen van basisschoolleeftijd baat hebben bij extra begeleiding. In 4 maanden tijd maakte een groep kinderen gebruik van deze ondersteuning. Hierbij werd een digitaal programma, dat hen ondersteunde op het gebied van de Nederlandse taal, ingezet. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Gemeentebegroting 2021: inkomsten en uitgaven in evenwicht

Datum: 06-10-2020 =

12:40 uur - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hellendoorn presenteert een sluitende gemeentebegroting voor 2021. Dankzij de ingrijpende ombuigingen die vorig jaar zijn ingezet om de gemeentelijke inkomsten en uitgaven weer in evenwicht te brengen, zijn in de gemeente Hellendoorn voor 2021 geen extra bezuinigingen noodzakelijk bovenop de afgesproken bezuinigingen in de begroting van 2020.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Drie goede doelen bundelen krachten in unieke collecte

Datum: 06-10-2020 =

12:30 uur - Samen langs de deur voor een gezond hart, longen, spieren en gewrichten……. Van 12 t/m 24 oktober 2020 houden ReumaNederland, Longfonds en de Hartstichting een unieke collecte. Door corona konden de collectes van de drie goede doelen in het voorjaar niet doorgaan. In de herfstvakantie worden de bussen daarom eenmalig gebundeld en lopen duizenden vrijwilligers van ReumaNederland, Longfonds en de Hartstichting samen één collecte. Voor de gezondheid van alle mensen, en speciaal voor mensen met een hart- of vaatziekte, een reumatische aandoening of een longziekte.  

15 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

ZINiN ontvangt geen ontheffing van veiligheidsregio


Datum: 05-10-2020 =

11.15 uur - ZINiN heeft van de veiligheidsregio Twente helaas geen ontheffing gekregen om meer dan dertig bezoekers toe te laten bij de voorstellingen de komende drie weken. Concreet betekent dit voor ZINiN dat de voorstelling van O’Dreams van a.s. zaterdag 10 oktober niet door kan gaan.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

‘Aandacht voor elkaar’

Datum: 05-10-2020 =

10.53 uur - Week van de Ontmoeting in Hellendoorn: Een week waarin speciale aandacht wordt gevraagd voor alle mensen die zich regelmatig alleen voelen staan. Niet voor iedereen is het namelijk  vanzelfsprekend familie te hebben of een vriendenkring. Met de gebakjesactie tijdens de Week van de Ontmoeting stimuleert Evenmens mooie en waardevolle contacten tussen mensen. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Winst heren en verlies dames Het Ravijn

Datum: 05-10-2020 =

10.42 uur - De waterpolocompetitie in de Eredivisie is na een half jaar, het afgelopen weekend weer van start gegaan. Eindelijk mocht er weer gewaterpolood worden, al was het wel zonder publiek . Dit in verband met de regels rondom corona die vorige week door de overheid zijn vastgesteld.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

NKC '51 klimt naar tweede plaats na winst op Ritola

Datum: 05-10-2020 =

10.31 uur - Zaterdag speelde NKC ‘51 de belangrijke thuiswedstrijd tegen Ritola. Beide ploegen stonden vooraf op zes punten. Voor NKC ‘51 was het dus zaak om te winnen en daardoor aansluiting te houden met de bovenste plaatsen. Bij verlies moet er weer naar onderen worden gekeken. De weersomstandigheden waren alles behalve gunstig door de regen en wind, ook kwam daarbij dat er door de aangescherpte maatregelen geen publiek meer welkom is bij de wedstrijden. Om 16:00 floot het prima leidende scheidsrechtersduo voor het eerst. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Lezing Marjan Minnesma op 5 oktober om 20.00 uur via Livestream

Datum: 03-10-2020 =

9.19 uur - Op maandag 5 oktober zou Marjan Minnesma in het kader van de Hellendoornse Week van de Duurzaamheid Hellendoorn 2 keer een presentatie geven met de titel “Opschieten en Opschalen”.Door de aangescherpte Coronaregels is besloten om dit te vervangen door één presentatie via Livestream.Aansluitend is er de mogelijkheid om vragen te stellen, opmerkingen te maken, reacties te geven enz.

26 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Onthulling gedenksteen Grobbink, Maris en Neuman

Datum: 02-10-2020 =

18.21 uur - Op 9 april 1945 kwamen Gerrit Jan Grobbink, Marinus Maris en onderduiker Klaas Andries Neuman om door geallieerd granaatvuur, een dag voor de bevrijding van Hellendoorn. Na driekwart eeuw is door Oald Heldern De Noaberschop en Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal besloten voor deze drie slachtoffers een gedenkteken te plaatsen op de hoek van de Kluversweg en de Pastoor Rientjesstraat.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »