NKC'51 kampioen na overtuigende zege op Sparta

Datum: 18-03-2019

8.17 uur - Zaterdag stond voor NKC’51 dé wedstrijd van het zaalseizoen op het programma. Drie wedstrijden moesten er vooraf nog gespeeld worden in de zaal en één daarvan moest er gewonnen worden door NKC’51 om kampioen te worden. NKC’51 speelde thuis tegen Sparta uit Nijkerk, dat nog strijdt tegen degradatie, dus de thuisploeg wist dat het de overwinning niet zomaar in de schoot geworpen kreeg. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Geniet van vogelconcerten in maart

Datum: 17-03-2019

12.40 uur - Staatsbosbeheer introduceert dit jaar 12 Buitengewone Belevenissen: elke maand zetten we een bijzonder natuurfenomeen centraal om zo iedereen uit te dagen de natuur in te gaan. Die fenomenen wil iedereen namelijk ooit in zijn of haar leven meegemaakt hebben, én ze zijn gewoon om de hoek te beleven.

6 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

CU-fractie Vechtstromen op bezoek bij wethouder Anja vd Dolder

Datum: 16-03-2019

11:09 uur - Met striemende regen en buiten de oevers tredende Regge met elkaar in gespreek over water. Zo ontmoetten fractie CU-Vechtstromen wethouder Anja vd Dolder en CU fractie van Hellendoorn elkaar op vrijdagmiddag 15 maart. Johan ten Dam praatte ons, binnen bij Wilgenwaerd, bij over gebruiksmogelijkheden van de Regge: fietsers, wandelaars, ruiters, mountainbikers, kanoërs, vissers, ze weten de Regge te vinden. De vrijetijdseconomie doet haar intrede. Meer mensen naar buiten, laat zelfs de huisartsen fluiten!

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Fotowedstrijd Earth Hour groot succes

Datum: 15-03-2019
 
8.34 uur - De door Stichting Platform Duurzaam Hellendoorn georganiseerde fotowedstrijd in het kader van Earth Hour is een groot succes.
In de afgelopen weken stuurden 46 fotografen in totaal 145 foto’s op om deel te nemen aan de fotowedstrijd in het kader van het thema: “Licht in de duisternis”.
0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Helaas Intertoys Nijverdal gaat toch sluiten

Datum: 14-03-2019

 

14:06 uur - De nieuwe eigenaren van Intertoys sluiten nog eens zo’n zestig a zeventig  vestigingen van Intertoys. Eerder werd al aangekondigd dat er zo’n negentig vestigingen gingen sluiten Toen hoorde Nijverdal daar nog niet bij, nu helaas wel. De winkel zal per half mei gaan sluiten.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Leer meer over films tijdens fascinerend Filmhuiscollege van Dick Smits


Datum: 14-03-2019

9.27 uur - ZINema biedt haar bezoekers op donderdag 28 maart de kans om in de diepere lagen van een film door te dringen tijdens het Filmhuiscollege van Dick Smits, oprichter en eigenaar van het Filmkenniscentrum in Nijmegen. Met dit Filmhuiscollege bieden we ZINema-bezoekers en andere filmliefhebbers de kans om de nog betere toeschouwers te worden en filmhuisfilms nog toegankelijker te maken. 0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

ReumaNederland collecteweek 18 t/m 23 maart

Datum: 13-03-2019
 
16.48 uur - Het Reumafonds is na 92 jaar uitgegroeid tot meer dan een organisatie die wetenschappelijk reumaonderzoek financiert. De nieuwe naam ReumaNederland past bij de koers die een aantal jaren geleden is ingezet om naast gezondheidsfonds, ook de patiëntenorganisatie voor ruim 2 miljoen mensen met reuma in Nederland te zijn.
6 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Lekker springen, dansen, gooien en rollen tijdens het Peuterfestijn!

Datum: 13-03-2019

11.34 uur - Op donderdag 11 april kunnen peuters uit de gemeente Hellendoorn op laagdrempelige wijze kennismaken met verschillende sporten en sportverenigingen. Het peuterfestijn, de tweede editie van de sport en spelochtend voor peuters, vindt dan plaats in sporthal het Ravijn in Nijverdal. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Susan Smit houdt de rol van ‘De Moeder, De Vrouw’ tegen het licht in De Smidse

Datum: 13-03-2019

10:58 uur - Hoe gangbaar is de rol van vrouwen en moeders nog in onze voortdenderende maatschappij? Dat is één van de vele vragen die Susan Smit zich op woensdag 27 maart stelt tijdens het Boekenweek Theatercollege in De Smidse. Heeft een vrouw twee identiteiten; moeder en vrouw? En hoe zijn die twee identiteiten met elkaar verbonden? En hoe is het anno 2019 gesteld met de gelijkheid der seksen? Zij laat haar licht schijnen over deze onderwerpen en zij nodigt u uit om daarover met haar mee te denken.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Boomfeestdag afgelast wegens extreme weersomstandigheden

Datum: 12-03-2019

10:28 uur - Het planten van enkele tientallen bomen aan de Kathuizenweg door wethouder Anja van den Dolder en leerlingen van de Elimschool in het kader van de Boomfeestdag op woensdag 13 maart gaat niet door. De weersverwachting voor woensdag is zo slecht dat de veiligheid van de leerlingen niet kan worden gegarandeerd.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

SVVN doet goede zaken in Ommen

Datum: 17-03-2019

14:23 uur - Afgelopen zaterdag reisde het eerste elftal van SVVN af naar Ommen op daar op Sportpark Westbroek op te nemen tegen OZC. SVVN harkte sinds de winterstop slechts vier punten binnen en was mede daardoor afgezakt naar de negende plaats. Slechts drie punten scheiden nog tussen SVVN en een plek waar over een paar maand nacompetitie moet worden gespeeld voor behoud voor 3de Klasse.

 
0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Enorme drukte gisteravond bij Grandcafé N-Joy

Datum: 16-03-2019

 

13:27 uur - Een lange rij gisteravond voor de deur van Grandcafé N-Joy. Nostalgische taferelen dus, die doen denken aan de tijd van Nitelife. Zo’n 500 mensen bezochten de derde editie van Boogie Denz: een dansfeest in discostijl met de dj’s Fransiscus, Viencé en IJzersterk Soundsystem. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

USVA fiets- en autotoertocht op zondag 7 april 2019

Datum: 15-03-2019

15:53 uur - Op zondag 7 april as houdt Stichting USVA een fiets- en autotoertocht langs de mooiste plekjes van Overijssel. Je kunt een route fietsen van 25 of 40 kilometer of een mooie autoroute rijden. Je wordt hartelijk verwelkomd met koffie/thee en iets lekkers in de ontmoetingsruimte. Tussendoor zal een lekkere lunch worden aangeboden.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

SVVN reist af naar Ommen

Datum: 15-03-2019

8.17 uur - Afgelopen zaterdag was goed voetbal onmogelijk. Het veld op Sportpark Groot Lochter was slecht en de weersomstandigheden mogelijk nog slechter. SVVN kwam in de wedstrijd tegen Kloosterhaar achter, maakte gelijk en incasseerde vlak voor rust een rode kaart. Met een man minder loerde Kloosterhaar geduldig op een foutje van SVVN. Die kwam er en daarna kwam de hernieuwde voorsprong voor de gasten niet meer in gevaar. SVVN was te onmachtig om een vuist te maken.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Wouters Platenkast gaat op 23 maart a.s. In de Gauwe Geit door als De Platenkoffer

Datum: 14-03-2019

11:06 uur - Op zaterdag 23 maart 2019 is het tijd voor De Platenkoffer. Vanaf 21.00 uur worden in café In de Gauwe Geit de beste en verrassendste covers gedraaid.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Wooncafé Huren of kopen

Datum: 14-03-2019

9.19 uur - Donderdagavond 28 maart organiseren Reggewoon en Rabobank Noord en West Twente het Wooncafé Huren of kopen. Tijdens het Wooncafé stap je tussen 18.30 en 21.00 uur met al jouw woonvragen binnen bij Reggewoon, Storkstraat 11 in Nijverdal. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Onderwijsminister brengt werkbezoek aan de Es basisonderwijs in Hellendoorn

Datum: 13-03-2019

13:49 uur - Zaterdag 16 maart zal de minister van onderwijs Arie Slob een werkbezoek afleggen aan basisschool de Es in Hellendoorn. De school is in het geselecteerd omdat de minister zich wil laten informeren over twee bijzondere projecten: het groene eiland en het project tutoring.

8 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Folkloristische Dansgroep Hellendoorn organiseert wandeltocht

Datum: 13-03-2019

11:03 uur - Op 31 maart organiseert de Folkloristische Dansgroep Hellendoorn weer haar traditionele Wandeltocht.  Met afstanden van ongeveer 6-11-20 km is er voor iedereen voldoende keuze om mee te kunnen doen. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Eurol Hellendoorn Rally terug naar Hellendoorn

Datum: 13-03-2019

10:52 uur - De 38e Eurol Hellendoorn Rally zal dit jaar weer starten in de manege in Hellendoorn.In 2013 verhuisde het podium al eens terug naar zijn ‘roots’ in de Dorpstraat in Hellendoorn en de afgelopen twee jaar was alles geconcentreerd op het industrieterrein in Nijverdal. De komende editie is het centrum van de rally dus weer terug in manege ’t Oale Spoor.

1 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Lysa Aaltink opent binnenkort een nieuwe ontbijt/lunchroom aan de Maximastraat in Nijverdal

Datum: 12-03-2019

09:49 uur - Op dit moment wordt er nog druk geklust aan de Maximastraat, waar Lysa Aaltink op 29 maart de deuren opent van haar nieuwe ontbijt/lunchroom. Gezonde voeding staat bij haar hoog in het vaandel. Hieronder vertelt zij zelf meer over dit voor Nijverdal unieke concept 

4 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »