Wekelijks pannenkoeken eten in De Cirkel

Datum: 28-07-2020

12:49 uur - Senioren zijn weer van harte welkom voor het gezamenlijk pannenkoeken eten in De Cirkel. Om te voldoen aan alle coronamaatregelen kunnen er maximaal twaalf senioren per keer deelnemen. Kinderen en kleinkinderen kunnen voorlopig niet mee. De Welle wil echter wel zoveel mogelijk senioren in de gelegenheid stellen om te genieten van de heerlijke pannenkoeken die de vrijwilligers hier bakken. Daarom wordt deze activiteit nu wekelijks georganiseerd op dinsdag van 17.00 tot 18.30 uur.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Hertruiters behalen klinkende resultaten

Datum: 27-07-2020

9.50 uur - Deze week werd er volop gedressuurd door de leden van de Hertruiters. Van Friesland tot Geesteren kwamen diverse combinaties in actie en reden zich daarbij in de prijzen! In Friesland werd er een Bixie wedstrijd voor de jongste ruitertjes gereden en daaraan deed Isabelle Plijter mee. Met 79 en 81 punten in de klasse A, behaalde ze met haar pony Karlos van Orchid's twee keer een tweede prijs!

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

'Eerlijk Winkelen Route' nu ook in Gemeente Hellendoorn

Datum: 25-07-2020

10.01 uur - De Stichting Fairtrade Gemeente Hellendoorn wil graag consumenten de weg wijzen naar winkels die Fairtrade producten verkopen. Dit is goed voor de bekendheid van de producten, dan kunnen de consumenten ook ervaren dat Fairtrade producten niet altijd duurder zijn en dat ze op heel veel locaties verkrijgbaar zijn.

1 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Helaas toch geen Heldersfees (op het terras)

Datum: 24-07-2020
13:17 uur - Zoals jullie ons kennen zoekt de Oranjevereniging Hellendoorn met het Helders Fees altijd de mogelijkheden op om binnen het toelaatbare het mooiste dorpsfeest te organiseren. Zo zijn we vier weken geleden n.a.v. de versoepelingen, en in goed overleg met de gemeente Hellendoorn en Veiligheidsregio Twente, direct aan de slag gegaan met de plannen van een groot terras waar ‘zittende’ activiteiten konden plaatsvinden, zoals o.a. een pubquiz, bierproeverij, kerkdienst en vogelschieten.
2 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Hulpfonds maakt wereld van verschil

Datum: 17-07-2020

8.53 uur - Een renteloze lening voor de aanschaf van laptops voor kinderen van statushouders, geld voor wandelschoenen, een koelkast, een wasmachine of een treinkaartje, of financiële ondersteuning bij echtscheiding. De hulpvragen waarmee mensen de eerste helft van dit jaar aanklopten bij de stichting Hulpfonds Hellendoorn waren weer zeer divers. "Het gaat soms om heel kleine dingen, maar voor de betrokkenen maken deze een wereld van verschil."

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

De Lantaarn weer wekelijks open als Sitdown Pub!

Datum: 17-07-2020
8.46 uur - We moeten nog aardig wat shows inhalen, we hebben goeie moed en kijken vol vertrouwen de toekomst in, maar volle avonden met 300+ mensen zit er voorlopig nog niet in. Tóch willen we gewoon lekker door gaan. Om die reden hebben we een nieuw concept bedacht:
De Lantaarn Sitdown PUB.
 
0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Lokaal Hellendoorn en Henri Geugies niet samen verder

Datum: 15-07-2020

8.13 uur - Wegens een andere visie op politiek en een andere manier van politiek bedrijven hebben Lokaal Hellendoorn en Geugies in goed overleg besloten ieder hun eigen koers te varen. Op dit moment beraadt Geugies zich over het behoud van zijn raadszetel, of dat hij deze laat bij Lokaal Hellendoorn.

29 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Nederlands Kampioen Nikki Löwik organiseert workshops gewichtheffen

Datum: 15-07-2020

8.34 uur - In een land als Nederland waar het olympisch gewichtheffen een kleine sport is, is het uitzonderlijk als een atleet het tot internationaal niveau kan schoppen, en dat is precies wat Nikki Löwik in minder dan twee jaar tijd voor elkaar heeft gekregen.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Diepe Hel Holterbergloop op zondag 25 oktober 2020 gaat door in aangepaste vorm

Datum: 14-07-2020

14:48 uur - .Na maanden van coronaperikelen en afgelaste evenementen is er ook iets positiefs te melden. Stichting Diepe Hel Holterbergloop heeft besloten om alleen op zondag 25 oktober het hardloopevenement in een aangepaste vorm door te laten gaan. 'Er zullen drie afstanden van start gaan in Nijverdal: Sans-Online 6km, Hemink 10km en de VolkerWessels halve marathon.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Ingezonden brief: Duidelijk!!!

Datum: 11-07-2020
09:58 uur - Dit is het pad tussen makelaar Piksen en flat Molenhof (Smidsweg,Jacob v Houtenstraat). Hier fietst men geregeld door terwijl het een voetpad is. Bewoners met rollator, stok of lopend met hond worden hier aangereden, uitgescholden, verwezen aan de kant te gaan of in de bosjes geduwd. Hier wonen veel ouderen en er is een brief naar de gemeente gegaan en nu staan er borden. 
19 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

YU MAN RACE wordt verplaatst naar 2021

Datum: 27-07-2020 =
15:49 uur - Tot onze grote spijt moeten we jullie mededelen dat de YU MAN RACE verplaatst moet worden naar 4 en 5 september 2021. De afgekondigde aangepaste Covid-19 maatregelen voor evenementen en het ogenschijnlijk opnieuw oplaaien van het coronavirus, maakt het voor de organisatie onmogelijk de YU MAN RACE OBSTACLE RUN aanstaande 6 september verantwoord door te laten gaan. Ook de KIDS OBSTACLE RUN en de HALF MARATHON van 5 september worden verplaatst. “We nemen dit besluit met pijn in ons hart.”
0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Bruisend Nijverdal komt met ‘coronaproof’ programma

Datum: 26-07-2020 =

08:44 uur - Het oorspronkelijke programma was al bijna klaar, de organisatie van Bruisend Nijverdal was er klaar voor en toen kwam ineens dat virus de hoek om en werd alles anders. Een bittere pil! Omdat organiseren ons nu eenmaal in het bloed zit, werken we op dit moment heel hard aan een   corona-proof en dus veilig programma. 

8 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Binnenkort in Nijverdal Da Nini!

Datum: 24-07-2020 =

 

15:32 uur - Aan de Grotestraat 154 in Nijverdal opent binnenkort Da Nini. Deze nieuwe horecagelegenheid zal zich richten op lunch, wijn, aperitivo en pasta. Op dit moment wordt er hard gewerkt om deze mooie nieuwe zaak er piekfijn uit te laten zien. Hieronder alvast een impressie van het ex- en interieur.

8 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Hertruiters in de prijzen tijdens wedstrijden dressuur en springen

Datum: 20-07-2020 =

08:11 uur - De officiële wedstrijden zijn weer begonnen en leden van de Hertruiters hebben de nodige prijzen in de wacht weten te slepen! 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

De Welle organiseert zomeractiviteiten voor jong en oud

Datum: 20-07-2020 =

16:42 uur - De temperaturen stijgen weer, de bomen worden groen en de voorjaarsbloemen staan te pronken in de lentezonnestralen. Tijd voor zomerse activiteiten! Dit jaar ziet de zomervakantie er wellicht anders uit dan gepland. Ga je niet meer op vakantie of juist wat dichter bij huis. Stichting De Welle heeft leuke zomeractiviteiten georganiseerd die hopelijk bijdragen aan het zomerse gevoel. Dit alles natuurlijk binnen de huidige covid-19 maatregelen. Lijkt het jou leuk om aan een van de activiteiten deel te nemen, meld je dan snel aan! 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Komeet te zien!

Datum: 16-07-2020 =

9.04 uur - Hoewel de Sterrenwacht Hellendoorn momenteel gesloten is in verband met de Covid19 crisis, zijn individuele vrijwilligers van de sterrenwacht toch actief om de pas ontdekte komeet NEOWISE ( C/2020F3) te bewonderen en te fotograferen aan de sterrenhemel.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Nijverdalse Noabers organiseren tijdens de vakantie IJsjes Weggeefdagen

Datum: 15-07-2020 =

8.45 uur - Verenigingen en Stichtingen in Nijverdal hebben samen met de Stichting IkkanWelzijn, de Huiskamer van Nijverdal het initiatief genomen om na de Corona Periode tijdens de vakantieperiode IJsjes Weggeefdagen te organiseren. Het Nijverdals netwerk wil met inzet van hun vrijwilligers iedereen een hart onder de riem steken en de mensen deze zomer graag laten genieten van een gratis ijsje. De IJsjes Weggeefdagen vinden plaats op zaterdag 18 juli, 1 , 15 en 29 augustus van 13.00 tot 16.00 uur.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Ben jij/ken jij de eigenaar van deze witte personenauto?

Datum: 14-07-2020 =
18:14 uur - Op dinsdag 14 juli 2020, in de ochtend uren, heeft er een aanrijding plaats gevonden tussen twee personenauto’s. Beide auto’s stonden geparkeerd op de parkeerplaats van de Action aan de Smidsweg in Nijverdal (gemeente Hellendoorn).
De veroorzaker heeft bij het wegrijden van de parkeerplaats een witte personenauto geraakt.

 

1 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Museum Erve Hofman gaat weer open!

Datum: 14-07-2020 =

11:18 uur - Na ruim drie maanden gesloten te zijn geweest, zetten we onze deuren vanaf 21 juli 2020 weer open. Voorlopig nog twee middagen per week, dinsdag en donderdag van 13.30 – 17.00 uur.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

10 en 11 juli 2020 - Hellendoorn Open Air online

Datum: 10-07-2020 =

10:02 uur - Hellendoorn Open Air 2020 Hét jaarlijkse evenement van Hellendoorn dat je niet mag missen! Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn ook wij genoodzaakt het dit jaar anders aan te pakken. De Bingo en Pubquiz kunnen gewoon doorgaan! Alleen mogen jullie niet naar ons feestje komen, dus brengen wij het feestje naar jullie! Lees hieronder verder!

1 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »