Studiekring houdt uw geest actief

Datum: 24-07-2018

13.35 uur - Op woensdag 19 september om 19.30 uur gaat de Studiekring van de ZINiN Bibliotheek weer van start. Deze studiekring is bedoeld voor 50-plussers, die hun geest actief willen houden en nieuwe dingen willen ontdekken. Tijdens de bijeenkomsten van de Studiekring kunt u zich in allerlei onderwerpen verdiepen, kennis en gedachten met elkaar willen uitwisselen en leeftijdgenoten ontmoeten. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Nieuwe Club voor kinderen die opgroeien in een stressvolle gezinssituatie

Datum: 24-07-2018

10.48 uur - De Billy Boem club gaat 4 oktober voor het eerst van start voor de inwoners van de gemeente Hellendoorn. De club is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die opgroeien in een gezin met stress en spanning. Dit heeft op kinderen een grote impact. Daarom organiseert Impluz in samenwerking met Avedan en stichting de Welle de doe-praatclub “Billy Boem”. Hier leren de kinderen met lastige situaties en hun emoties om te gaan. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Yogaclub uit Nijverdal bestaat 40 jaar

Datum: 23-07-2018

11.51 uur - De yogaclub uit Nijverdal bestaat dit jaar 40 jaar. Onderstaand een interview met de oprichtster van deze club, Elly Gaalman.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Expositie “Tsjernobyl, 32 jaar later” in Huis voor Cultuur en Bestuur

Datum: 23-07-2018

08:47 uur - In 1986 escaleert een routine-oefening in een kerncentrale in het Oekraïense Tsjernobyl tot een nucleaire ramp van ongekende proporties. Harry List, Bert Protzman, Elroy Rudde, David Joseph en Reinier Valk van Fotoclub Wierden bezochten ruim dertig jaar later het verlaten gebied, de kerncentrale en het in de exclusion zone gelegen arbeidersdorp Pripyat. Wat zij daar hebben gezien is vastgelegd op foto en wordt vanaf 1 augustus geëxposeerd in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal.

1 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Fietser gewond na aanrijding met vrachtwagen

Datum: 23-07-2018

08:34 uur - Een fietser is vanmorgen gewond geraakt bij een aanrijding met een vrachtwagen op de Energiestraat in Nijverdal. Door nog onverklaarbare oorzaak botste de de fietser achterop een stilstaande vrachtwagen.

1 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Procesverbaal opgemaakt vanwege kampvuur

Datum: 21-07-2018
11:09 uur - Vanmorgen om 7:29 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Bergleidingweg. De brand bevond zich ter hoogte van de Rietslenke. Een groep jongeren had daar een kampvuur gemaakt in de zandkuil.
8 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Grote zorgen bij buurtbewoners over bouwplannen laatste deel ‘Hart van Noetsele’

Datum: 20-07-2018

8.54 uur - Buurtbewoners maken bezwaar tegen het laatste nog te bouwen deel met woningen binnen 'Hart van Noetsele', het college van B&W lijkt dit plan te gaan goedkeuren. Naar de mening van de buurtbewoners meet de gemeente duidelijk met 2 maten. 

7 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Mitsubishi Auto Aaltink wederom trotse sponsor Strongmanrun en StrongSisterRun!

Datum: 20-07-2018

8.39 uur - Krachtig, sterk en garant staan voor aansprekende prestaties! Duidelijke overeenkomsten tussen de Mitsubishi Eclipse Cross en de deelnemers van één van de grootste obstacle runs in Nederland, de StrongmanRun en StrongSisterRun. Niet verwonderlijk dus dat deze stoere en opvallende auto’s tijdens het evenement volop te bewonderen zijn.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Droogte plaagt ook tuinders op de Jipkesbelt: toch open dagenDatum: 20-07-2018

8.25 uur - Ondanks de grote droogte, houden de tuinders op de Jipkesbelt op zaterdag 28 juli weer een open huis van 10.00 tot 13.00 uur. Het is deze zomer dan ook een grote uitdaging om de gewassen te laten groeien, daar moet heel wat moeite voor worden gedaan door de tuinders. 1 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Britt Tijhof uit Nijverdal brons op het EK BMX 2018

Datum: 19-07-2018

13.29 uur - Britt Tijhof uit Nijverdal heeft afgelopen zondag 15 juli wederom een podiumplek weten te behalen tijdens het EK BMX in Sarrians, Frankrijk (European BMX Championships 2018). In de categorie girls 11 year.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Gezocht: vrijwilligers voor kleine klusjes en vervoer behandelgroepen Reggeberg

Datum: 24-07-2018

11.59 uur - Bij de behandelgroepen op 'De Reggeberg' in Hellendoorn verblijven kinderen tussen de 7 en 15 jaar met diverse achtergronden en problematiek zoals autisme, ADHD, hechtingsstoornis of ODD. Een aantal van de kinderen gaat in de zomervakantie een week op zomerkamp. Voor het vervoer naar en van het kamp zoekt Trias vrijwilligers. Het gaat om vakantiekampen in onder meer Mierlo, Veldhoven en Vierhouten.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Echtpaar Reurink-Gerding 60 jaar getrouwd

Datum: 23-07-2018

14.28 uur - De heer en mevrouw G. Reurink-Gerding uit Nijverdal waren gisteren 60 jaar getrouwd. Loco-burgemeester Jelle Beintema heeft het echtpaar vanmorgen gefeliciteerd.

1 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Zomer orgelconcert Gert van Hoef

Datum: 23-07-2018

10:35 uur - Op vrijdag 3 augustus 2018 geeft 'Gert van Hoef' een zomerorgelconcert in de Regenboogkerk in Nijverdal. Regelmatig geeft hij optredens, waarbij hij eigen bewerkingen en improvisaties van psalmen en gezangen, filmmuziek en klassieke concerten voor orkest op het orgel ten gehore brengt.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Weer rozetten voor Hertruiters

Datum: 23-07-2018

08:40 uur - Ook dit weekend gingen leden van PSV Hertruiters met hun paarden op stap naar verschillende wedstrijden. Ondanks het warme weer werden er goede prestaties neergezet: Milou Ekkel startte met haar paar Uvonia in de klasse Z1 in Varsseveld. In een sterk deelnemersveld wist zij de overwinning op te eisen met 217,5 punten.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Tijd VOOR vandaag OOK geopend !

Datum: 22-07-2018

 

12:29 uur - Eigenaar Frank Timmermans  van Tijd VOOR maakt vanmiddag een statement richting de politiek in de gemeente Hellendoorn door net als de supermarkten zijn winkel vandaag te openen. Timmermans geeft aan het oneerlijk te vinden dat de supermarkten in de gemeente Hellendoorn op zondag geopend mogen zijn en andere winkeliers niet. 

30 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Isa Baan 3e op EK BMX in Sarrians

Datum: 20-07-2018

12.50 uur - Zondag 15 juli stonden Maud en Isa Baan van de Lochsprinters aan de start voor het Europees Kampioenschap BMX in Sarrians. Het was een hele hete (37 graden) en spannende dag!  Wat een spektakel en wat een belevenis.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Werkgroep zoekt foto’s en anekdotes van Ibbenbüren

Datum: 20-07-2018

8.44 uur - De ’werkgroep expositie’ van de Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal is het afgelopen half jaar druk bezig geweest met het samenstellen van de exposite in september in de Smidse. Het thema van Open Monumentendag is dit jaar “Europa” en we hebben 50 jaar een partnerschap met de Duitse plaats Ibbenbüren. De werkgroep zou graag nog wat meer foto’s van Ibbenbüren ontvangen en is ook op zoek naar anekdotes over bezoeken over en weer.

10 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Exposanten voor BusinessFestival gezocht

Datum: 20-07-2018

8.34 uur - Het BusinessFestival bleek vorig jaar een doorslaand succes tijdens Bruisend Nijverdal. Daarom dit jaar op herhaling. Het is nog mogelijk om uw bedrijf te presenteren tijdens deze avond die plaatsvindt op woensdag 5 september! Meld je nu aan op de website https://bruisendnijverdal.com/bfdeelnemer/ als exposant. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Stap deze zomer in de wereld van de Vakantie-Dojo

Datum: 20-07-2018

8.01 uur - Tijdens de zomervakantie hoef je je niet te vervelen want in de ZINiN Bibliotheek wordt de  Vakantie-Dojo gehouden! Maar liefst drie zaterdagen van 14.00 tot 16.00 uur waar je je helemaal kunt uitleven met coderen, robots en techniek! Wat dacht je van je eigen ontwerp met 3D maken? De eerste workshop is op zaterdag 28 juli aanstaande. 


0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

André Rieu in Maastricht-concert te zien bij ZINema

Datum: 17-07-2018

19.00 uur - André Rieu, de Koning van de Wals, heeft aangekondigd dat zijn concertserie in Maastricht met de titel ‘Amore, my Tribute to Love’ op zaterdag 28 juli en zondag 29 juli wordt uitgezonden bij ZINema in Nijverdal en in nog eens 2.000 bioscopen wereldwijd. Als echte muziek-fan mag u deze voorstelling dan ook niet missen, het wordt echt een fantastische belevenis, te meer omdat de presentatie dit keer in handen is van Robert ten Brink. 0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »