Maatregelen ZINiN Bibliotheek

Datum: 17-03-2020

12.45 uur - Naar aanleiding van de maatregelen die het kabinet afkondigde rondom het Corona virus, moesten wij helaas het besluit nemen om onze bibliotheekvestigingen en ook onze Tourist Info te sluiten tot 6 april. Ook al onze activiteiten zijn tot deze datum geannuleerd. 

 
Geen boete

De boeken die uitgeleend zijn en bezit zijn van de ZINiN Bibliotheken met inleverdatum 13 maart tot en met 19 april hebben inmiddels een nieuwe inleverdatum gegeven van 20 april. Dit kunnen wij helaas niet regelen voor de boeken die buiten onze stichting zijn aangevraagd en uitgeleend. Hiervan zullen wij de boete bij inlevering kwijtschelden. 
 
Reserveringen 

De boeken die bij ons op de reserveringsplank/kast staan blijven beschikbaar tot 20 april.

Telefonisch spreekuur

Voor alle vragen is ZINiN Bibliotheek Nijverdal telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur op telefoonnummer 0548-613342. De andere vestigingen zijn telefonisch niet te bereiken. 
Zodra er andere maatregelen komen, zullen wij ons beleid hierop aanpassen en  iedereen weer informeren hierover.

Digitale mogelijkheden

Gelukkig kun je digitaal doorlezen met de ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen van de online Bibliotheek. Of probeer eens een luisterboek: download de LuisterBieb-app met ruim 3.700 luisterboeken voor alle leeftijden (ook peuters en kleuters). We hebben tijdelijk een extra reeks mooie luisterboeken aan de app toegevoegd. Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Met een luisterboek zijn de kinderen heerlijk geboeid en toch los van hun schermpjes. 
 
Nog meer leuke tips voor kinderen staan op www.jeugdbibliotheek.nl: inspiratie voor leuke boeken en allerlei informatie voor spreekbeurten en werkstukken. Voor kinderen die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld bij dyslexie en beginnende lezers, is er karaokelezen (luisteren met ondertitels) via www.yoleo.nl. Daar vind je ook Junior Einstein, waarmee je schoolvakken kunt oefenen. Voor de allerjongsten hebben we naast luisterboeken ook leuke voorleesfilmpjes via https://0-6.jeugdbibliotheek.nl/lezen/voorleesfilmpjes.html
 
Nu de kinderen thuis en veel online zijn, is dit een ideaal moment voor de DataDetox Game en de quiz veilig internetten via https://9-12.jeugdbibliotheek.nl/weten/mediawijsheid.html.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: