Hulzense Boys onnodig onderuit tegen Den Ham

Datum: 04-02-2018

15.36 uur - Zaterdag 3 februari stonden in de tweede klasse H de eerste returnwedstrijden op het programma. Voor Hulzense Boys betekende dit een uitwedstrijd tegen nummer twee Den Ham. Een lastige wedstrijd tegen een ploeg die in de eerdere ontmoeting duidelijke de bovenliggende partij was en met een 1-2 overwinning aan het langste eind trok.

Hulzense Boys is inmiddels geklommen op de ranglijst en men was van plan om een stuk beter voor de dag te komen dan die eerste competitiewedstrijd. Vooraf was afgesproken om niet in het mes van Den Ham te lopen, namelijk een balverovering en een snelle tegenstoot. Hierdoor stond de beginfase van de wedstrijd in het teken van aftasten. Den Ham had wat meer balbezit, maar tot gevaar leidde dit niet. Het enige wapenfeit, een afstandsschot van aanvaller Zorgdrager, kon door doelman Loohuis eenvoudig worden opgepakt. Hulzense Boys werd ook niet echt gevaarlijk en ook hier waren de enige wapenfeiten enkele afstandsschoten. Na ongeveer een half uur spelen is er een duel aan de rand van het strafschopgebied. Devin Poorterman krijgt een klein duwtje in de rug en wordt als het ware met zijn hand tegen de bal aangeduwd. Helaas geen overtreding en vrije trap voor Hulzense Boys, maar een vrije trap voor de thuisploeg op een alleraardigste plek. Deze werd strak binnengeschoten door Joost Veurink en zo bracht hij Den Ham op een 1-0 voorsprong. Dit was ook de ruststand.

In de rust werden de spreekwoordelijke punten op de i gezet en ging men bij Hulzense Boys vol goede moed de tweede helft in. Helaas keek de ploeg echter na vijf minuten in die tweede helft al tegen een 2-0 achterstand aan. Net als bij de eerste goal was het ook nu een stilstaande situatie die tot doelpunt werd gepromoveerd. Een vrije trap werd ingebracht en verdediger Tom Hallink won zijn kopduel en de bal verdween over doelman Loohuis in de verre hoek, 2-0. Deze stand stond er eerder dit seizoen tegen Den Ham ook op het scorebord en toen werd de wedstrijd alsnog spannend. Om dit weer te bewerkstelligen besloot Bram Freie direct om achterin een-op-een te gaan spelen en verdediger Jorg Roetgerink werd naar voren gestuurd. Met lange ballen werd geprobeerd om de aansluitingstreffer te forceren. Deze kwam er ook. Jorg Roetgerink kopte een lange bal van Sebastiaan te Wierik door en de doorgelopen Danny Schoenmaker schoot de bal heerlijk in het dak van het doel 2-1. Omdat Hulzense Boys risico’s ging nemen kreeg Den Ham in de tegenstoot een grote kans om de marge weer op 2 te zetten. Een voorzet kwam voor de voeten van een aanvaller van de thuisploeg, maar met een uiterste inspanning wist doelman Patrick Loohuis knap zijn doel schoon te houden en Hulzense Boys in de wedstrijd te houden. Wat later had de ingevallen Jasper de Jong een fraai steekballetje op Jorg Roetgerink in huis. De voorzet van Jorg was vervolgens op maat en kon door Machiel van Keulen binnengekopt worden. De 2-2 was een feit en de roodhemden gingen op jacht naar de voorsprong. Helaas voor de ploeg werd de wedstrijd echter kort onderbroken door een op hol geslagen geluidsinstallatie, die een harde vrolijke noot over het koude Sportpark De Rohorst bracht. Direct nadat de wedstrijd weer hervat werd was er een wissel aan de zijde van Den Ham. Danny Laarman viel in en hij stond nog geen minuut in het veld of was al beslissend. Een voorzet vanaf rechts kopte hij met een snoekduik tegen de touwen en zo was de 3-2 een feit. Hulzense Boys probeerde het daarna nog wel, maar het mocht niet meer baten.

Zo eindigde de wedstrijd in een 3-2 nederlaag. Al met al toch een wat onnodige nederlaag tegen een pittige tegenstander. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en er werden deze wedstrijd aan beide kanten niet veel kansen gecreëerd. Helaas vielen er echter twee tegengoals uit stilstaande situaties en trok Den Ham ook dit keer aan het langste eind. Toch merk je dat het team zicht ontwikkelt, aangezien de ploegen in tegenstelling tot de vorige ontmoeting nu weinig voor elkaar onder deden. Volgende week speelt Hulzense Boys de bekerwedstrijd tegen FC Winterswijk. Deze eersteklasser komt naar Sportpark Smidserve, waar om 17.00 uur de aftrap is.