Van FixTeam naar FIXbrigade Hellendoorn

Datum: 21-03-2024

9.16 uur - In het 4e kwartaal van 2023 zijn wij gestart met het Fixteam Hellendoorn, als nieuwe activiteit vanuit de Stichting Duurzaamheidscentrum gemeente Hellendoorn. Doel is om eind 2025 circa 300 minima-gezinnen gratis geholpen te hebben met energiebesparende maatregelen waardoor ze gemiddeld € 425 per jaar besparen op hun energierekening.

 

Inmiddels werken we nauw samen de landelijke organisatie Stichting FIXbrigade Nederland (FN). FN steunt ons met een basispakket materialen (folie, strips, lampen enz.), met gereedschap, een bakfiets, opleiding van fixers en vooral ook met kennis en ervaring in 40 andere gemeenten.
 
Reden om de naam te wijzigen van Fix Team Hellendoorn naar FIXbrigade Hellendoorn.
 
De kosten van de FIXbrigade Hellendoorn worden, naast de bijdragen in natura van het FN, gefinancierd door een LEI-voucher van de provincie Overijssel voor de opstartfase en voor de komende twee jaar ondersteund door de gemeente Hellendoorn.
 
Frans Brughuis, voorzitter van de Stichting Duurzaamheidscentrum, geeft aan dat er inmiddels 7 fixers actief of in opleiding zijn en dat er nog gezocht wordt naar nieuwe mensen. Dit omdat een aantal mensen maar een dag per week beschikbaar zijn.
Er hebben zich inmiddels 25 gezinnen aangemeld en de eerste 12 adressen zijn nu geholpen.
 
Na aanmelding is er eerst een intakegesprek om te bepalen wat er allemaal moet gebeuren in de woning, vervolgens komen 2-3 fixers 4-6 uur om de maatregelen uitvoeren. Daarna is er een nagesprek om samen te kijken hoe e.e.a. is verlopen, wat er is blijven liggen en wat er door de bewoners zelf nog meer kan worden gedaan om de energierekening verder omlaag te krijgen.
 
Aanmelden voor hulp door de FIXbrigade Hellendoorn kan op 3 manieren:
1. Telefonisch via 06-12365067, van woensdag tot en met zaterdag tussen 13.00 en 17.00 uur.
2. Door een mail met je gegevens te sturen naar duurzaamheidscentrumnijverdal@gmail.com.
3. Door je gegevens in te vullen op de website www.duurzaamhellendoorn.nl/fixteam/
 
Stichting Duurzaamheidscentrum gemeente Hellendoorn geeft in haar Duurzaamheidscentrum aan de Grotestraat 164 in Nijverdal informatie over verduurzaming in de breedste zin van het woord.
Iedereen kan hier terecht voor informatie en advies over materialen en maatregelen voor energiebesparing, maar ook het besparen van water, het vergroenen van je tuin enz.
 
Tevens is op deze locatie het repaircafé gevestigd. Apparaten met een stekker (uitgezonderd witgoed en vergelijkbare apparaten), speelgoed en andere kleine spullen kunnen hier gebracht worden en worden door een team van deskundige vrijwilligers kosteloos gerepareerd (inbrengers betalen alleen de eventuele onderdelen).
 
Het duurzaamheidscentrum aan de Grotestraat is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.
 
De stichting wordt bij haar activiteiten ondersteund door de gemeente Hellendoorn.
 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: