SVVN heeft eerherstel maar beloont zich nog niet

Datum: 18-03-2024

18.02 uur - Afgelopen zaterdag kon SVVN op zoek naar eerherstel na de aanfluiting van de laatste twee wedstrijden. Dat moest dan gebeuren tegen koploper Helios.

Er waren de afgelopen week de nodige gesprekken geweest en dat mistte zijn uitwerking niet op het veld. SVVN begon scherp aan de wedstrijd. Door een enorme dosis werklust kon SVVN het surplus aan kwaliteit van de tegenstander neutraliseren. SVVN trok brutaal ten aanval en dat resulteerde in 5de minuut al in een doelpunt. Marvin Thomas duikt op een lange bal tussen een verdediger en keeper door en is ze beide te slim af. Het schiet de bal in het nu lege doel.
Ook vorige week kwam SVVN in de 5de minuut op voorsprong maar daarmee houdt de vergelijking ook op. SVVN werkt zich een slag in de rondte om de voorsprong te behouden.
 Het is een enerverende eerste helft met name door de arbeidsethos wat SVVN deze middag op de mat legt. Het is een genot om te zien en ruststand mag dan met 1-0 verrassend zijn, onverdiend is ie zeker niet. Als SVVN dit vol weet te houden dan is een stunt zeker niet ondenkbaar.

De goede lijn van de eerste helft wordt in de tweede helft door SVVN doorgezet. De kansen aan beide kanten zijn minder talrijk dan in het eerste bedrijf wat betekent dat SVVN relatief eenvoudig de voorsprong kan verdedigen door de dezelfde werklust van de eerste helft. In de 70ste minuut gaat een aanvaller van Helios onderuit in de zestien. De scheidsrechter ziet vast houden van een verdediger terwijl het eigenlijk de lepe aanvaller zelf is die vasthoudt. Maar de bal gaat wel op de stip en Jarmo van ’t Hof schiet het cadeautje onberispelijk binnen.
Wie denkt dat verzet van SVVN na deze tegenvaller is gebroken komt bedrogen uit. In de 77ste minuut levert Tijn Poortman een keurige voorzet af bij Teun Bakhuis. In kansrijke positie schiet Teun over. Twee minuten later geeft Teun Bakhuis een voorzet vanaf links. Jimmy Scharphof kopt de bal op goal, maar keeper Sven Kreukniet van Helios weet met een wereldredding een doelpunt te voorkomen. In de 82ste minuut even een moment van onoplettendheid. Vanaf rechts wordt de bal op links naar Sem Thomassen geschoten die met een fraaie uithaal Helios op voorsprong schiet.
Twee minuten later had Jarmo van ’t Hof de wedstrijd in het slot kunnen gooien maar zijn kopbal gaat in het zijnet. In de 86ste minuut bereikt een bal links Marvin Thomas die de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal schiet. Het blijkt dé kans te zijn geweest op de verdiende gelijkmaker. SVVN gaat vol in de aanval en diep in blessuretijd weerhoudt Patriz een aanvaller van scoren. Aan de stand veranderd niets en zo krijgt SVVN niet wat het verdient.

SVVN kan terugkijken op een prima wedstrijd waar het zeker een punt had verdiend. Dat kwam er helaas niet, maar gezien het spel werd er volop vertrouwen gekweekt voor de volgende wedstrijden. Om te beginnen volgende week in Holten. Dan gaat SVVN op bezoek bij Blauw Wit’66. De wedstrijd op Sportpark ’t Vletgoor zal om 15:00 uur beginnen.