Saskia Noort en Stella Bergsma naar Nijverdal met bruisende theatershow

Datum: 27-11-2023

12.17 uur - Wat maakt een vrouw tot wie ze is? Is het haar positie in de maatschappij, haar lichaam, haar relaties of haar uiterlijk? Deze vragen en meer worden op een licht humoristische wijze verkend in de bruisende theatershow 'Unbeschreiblich Weiblich'. Saskia Noort en Stella Bergsma, twee sprankelende iconen in de wereld van literatuur en muziek, nemen het publiek mee op een avontuurlijke reis door het vrouw-zijn op vrijdag 15 december in het ZINiN Theater in Nijverdal.


Samen met hun bloedeigen band Flaming Vulva's en een divers leger aan schrijfsters beschrijven en bezingen ze alles wat ze meemaken, wat hen opwindt of irriteert, kortom hoe het is om vrouw te zijn in deze tijd. Van daten tot bodyshamen. Van abortus tot ouderschap. Van politiek tot romantiek. Verwacht te huilen, te lachen en ademstokkende herkenning. Bij het verlaten van de zaal voelt het publiek zich gegarandeerd geïnspireerd, vol zusterliefde en natuurlijk onbeschrijfelijk vrouwelijk. De regie van deze inspirerende voorstelling is in handen van niemand minder dan Wimie Wilhelm.

Saskia Noort: een vrouw van vele talenten
Saskia Noort, bekend als schrijfster en columniste, heeft meer dan 3 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht, die in vijftien talen zijn vertaald. Haar werk heeft het witte doek, televisieschermen en theaterpodia bereikt, met titels als 'Terug naar de Kust', 'De Verbouwing', 'Nieuwe Buren', 'Stromboli' en 'De Eetclub'. Ze heeft talloze prijzen ontvangen, waaronder de GNM Meesterprijs voor haar gehele oeuvre, en is officier in de orde van Oranje Nassau voor haar inzet voor vrouwenemancipatie. Afgelopen juni verscheen haar langverwachte boek 'De Nazaten', het vervolg op 'De Eetclub' en 'Debet'.

Stella Bergsma: een dwarsdenkende woordkunstenaar
Stella Bergsma, schrijver, opiniemaker en frontvrouw van de band EinsteinBarbie, heeft met haar debuutroman 'Pussy Album' Nederland in vervoering gebracht. Ze is de bedenkster van de term 'sletvrees' en heeft dit woord genomineerd zien worden voor woord van het jaar 2013. Stella is niet bang om haar mond open te doen en de discussie over feminisme aan te gaan. Afgelopen april verscheen haar nieuwe boek 'Meesterwerk voor de prullenbak', een gedichtenbundel die de kracht van haar woorden weerspiegelt.

Flaming Vulva’s: de soundtrack van vrouwelijkheid
Geen voorstelling is compleet zonder muziek, en de huisband Flaming Vulva's levert avond aan avond de beste en mooiste nummers, perfect passend bij alle thema's die in 'Unbeschreiblich Weiblich' aan bod komen.

Kaarten reserveren
‘Unbeschreiblich Weiblich’ geeft op humoristische wijze antwoord op alle vragen die een vrouw graag beantwoord ziet. Kaarten zijn te reserveren via www.zinin.com, telefonisch via de reserveerlijn (0548) 624489 of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal.

 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: