SVVN 1 pleegt diefstal

Datum: 21-02-2022

10.09 uur - De trein dendert door en de volgende wedstrijd voor SVVN 1 was afgelopen zaterdag op Sportpark Noppenweide tegen VV Bruchterveld. Het verschil in punten tussen beide was vooraf slechts één punt in het voordeel van SVVN. Beide ploegen zijn terug te vinden in de middenmoot. Met zo’n vol programma en de naweeën van corona is het elke week maar weer de vraag welke spelers beschikbaar zijn.

In vergelijking met vorige week heeft Patriz Loohuis zijn plek onder de kant weer ingenomen. Teun Bakhuis was hersteld en startte in de basis. Dat gold ook voor Melvin Morsink die het vorige week nog moest doen met een invalbeurt. Nu is het nooit windstil in Bruchterveld, maar nu stond er helemaal een straffe wind over de lengte van het veld. Een wind die nog wel eens een rol zou kunnen gaan spelen in het verloop van deze wedstrijd.

Om half drie gaf scheidsrechter Erik Geubels het startsein voor deze wedstrijd. SVVN had de eerste 45 minuten de wind in de rug. Vanaf het begin was het een open wedstrijd. Beide teams probeerden de aanval op te zoeken. SVVN begon fel en zat de thuisploeg erg op de huid. Daardoor kon SVVN dreigender worden dan Bruchterveld. Een vrije trap van Melvin Morsink op een meter of 20 recht voor het doel eindigde nog in de muur. In de 11de minuut krijgt SVVN een ingooi op links. Jimmy Scharphof slingert de bal de zestien in. Een perfecte aanname van Marvin Thomas die zich vervolgens knap wegdraait van zijn tegenstander en de bal snoeihard in het doel schiet. Een fijne vroege voorsprong voor SVVN.

Ook na de voorsprong bleef SVVN de bovenliggende partij door fel op de tegenstander te zitten. Ze kregen wat kleine kansjes waarbij een vrije trap met lastige stuit die met moeite door de doelman uit het doel werd geranseld misschien wel de grootste was. Ook de thuisploeg kreeg een kans, maar het schot net binnen de zestien ging ruim over. In de 35ste minuut leek Melvin Morsink binnen de beruchte lijnen onderuit getrokken te worden, maar de scheidsrechter wuifde het weg. In de 38ste minuut schiet Delano Burnama nog op doel maar zijn schot mist kracht en precisie en gaat voorlangs. In de 44ste minuut is er op links een goede combinatie tussen Teun Bakhuis en Marvin Thomas. Die eerste gaat de zestien in en gaat daar in duel met zijn tegenstander onderuit. Nu wijst de scheidsrechter wel naar de stip en Melvin Morsink benut deze buitenkans.

SVVN heeft in deze fase van de wedstrijd de tegenstander in zijn geheel op de rug liggen. Keer op keer wordt het vijandelijke doel onder vuur genomen wat nog een handvol hoekschoppen oplevert. Het is geen hoekschop maar een afgemeten voorzet van Sharma Ekuchu die het hoofd van de geheel vrijstaande Teun Bakhuis weet te vinden. Teun maakt vlak voor het scheiden van de markt de 0-3. Wat een weelde. De voorsprong is verdiend alhoewel hij misschien wel aan de ruime kant is. SVVN speelde een prima eerste helft en dit was de beloning. Toch was niemand binnen SVVN er gerust op dat de punten mee terug zouden gaan naar Nijverdal.

De tweede helft dus wind tegen. Toch kreeg SVVN in de 47ste minuut de uitgelezen kans om de score uit te bouwen. De keeper lost op een schot van afstand maar de uitstekend spelende Teun Bakhuis weet de rebound niet achter de doelman te krijgen. Even later probeert Melvin Morsink nog een corner ineens in het doel te krullen. Maar daarna gaat het helemaal mis bij SVVN. In de 53ste minuut wordt Rutger Dijk geen stro breedte in de weg gelegd om naar het doel te wandelen. Als dan ook nog een tackle gemist wordt mag hij de 1-3 aantekenen.

Bij SVVN wordt fout op fout gestapeld en een fel Bruchterveld is er als de kippen bij om het af te straffen. En worden door de thuisploeg nogal wat kansen om zeep geholpen mede dankzij goed optreden van keeper Patriz Loohuis. Op een afstandsschot van Lesley op de Haar in de 57ste minuut is hij echter kansloos en daarmee bracht hij de marge terig naar één. In de 62ste minuut raakt Sharma Ekuchu het been van de tegenstander in plaats van de bal en gaat de bal wederom op de stip. Lesley op de Haar verzilvert de buitenkans en tekent de gelijkmaker in.

Er wordt gewisseld en na de gelijkmaker komt de wedstrijd in evenwicht. Beide ploegen gaan voor de winst en dat levert een open laatste gedeelte van de wedstrijd op met kansen over en weer. Beide ploegen lijken genoegen te moeten gaan nemen met één punt en dat gelijke spel zou ook de perfecte weerspiegeling van de wedstrijd zijn geweest. Diep in blessuretijd slingert Tijn Poortman nog een ingooi de zestien in. Via een verdediger van Bruchterveld en Sven Boerkamp valt plots de bal voor de voeten van Marvin Thomas die al vallend de bal in het doel schiet. Dolle vreugde bij alles wat de Volharding een warm hart toedraagt en een verbouwereerd Bruchterveld achterlatend.

Niet veel later beëindigd de scheidsrechter de wedstrijd en neemt SVVN onverdiend de volle buit mee terug naar Nijverdal. SVVN kan terug kijken op een prima eerste helft, maar wat er tussen minuut 53 en 62 gebeurde was onbegrijpelijk. Door de overwinning mag SVVN naar boven kijken en heeft het de subtop weer in het vizier. Volgende week speelt SVVN een thuiswedstrijd tegen Voorwaarts V. De wedstrijd begint om 14:30 uur. Wees welkom op Sportpark Groot Lochter!