De Welle organiseert digitale lezing over positieve gezondheid

Datum: 22-12-2020

17:42 uur- Grip houden op je eigen gezondheid en kwaliteit van leven, wil natuurlijk iedereen. Soms raak je de grip (even) kwijt en raak je uit balans. Ook de gevolgen van het  COVID-19 virus kunnen zowel bij jong als oud de balans aardig verstoren. 

Stichting De Welle werkt vanuit het positieve gezondheidsprincipe. Wij geloven dat gezondheid meer is dan alleen wel of niet ziek zijn / voelen, het is een zoektocht waar het gaat om veerkrachtig omgaan met lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen en dagelijks leven. 

Tijdens de digitale lezing gaan de leefstijlcoaches van De Welle dieper in op deze theorie. Door middel van concrete voorbeelden vertalen we het onderwerp naar de praktijk. Ook ontvang je praktische tips waardoor je zelf aan de slag kunt met het thema. 

Wanneer: Woensdag 6 januari om 19.00 uur
Duur: 1 uur (evt. uitloop voor vragen)
Aanmelden: bit.ly/digitalelezing

De lezing is bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Hellendoorn en Wierden. Ook professionals of vrijwilligers zijn van harte welkom!
Een dag voor de lezing ontvang je een mail met hierin o.a. de link (Microsoft Teams) en een handleiding om deel te nemen.

Meer informatie? Neem contact op met Kitty van der Steege of Kayra Rodijk
leefstijlcoaches@stichtingdewelle.nl of 0546-571693

 

 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Wat ben ik toch een tut! schreef op 28-12-2020

De trend van de laatste 20 jaar is dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen leven, gezondheid en dus geluk. Want iedereen heeft z.g. gelijke kansen. Wanneer jij je maar genoeg inzet, je best doet, ben je een winnaar, dus gelukkig. Met als gevolg dat falen, somberheid, het niet mee kunnen komen in de maatschappij ook je eigen fout is; je hebt niet genoeg je best gedaan en ben je dus lui en een loser. Dit is een misvatting. Iedereen heeft ongelijke kansen. Het begint al wie je ouders zijn, en of je sterke en gezonde genen hebt meegekregen. En waar je wiegje heeft gestaan, in welk gezin, welke religie, welke beroep je ouders hebben, of je gezinsleden psychische en lichamelijk gezond zijn, je woonplaats, je vrienden, je uiterlijk etc.. Er is een ideaalbeeld van een mens, die moet sociaal, ambitieus, avontuurlijk, sportief, mondig zijn en perfect uiterlijk nastreven. Voldoe je niet aan die norm, krijg je een stempel opgedrukt; ADHD-er, Autist, Dikzak, Luiwammes, Profiteur, Slappeling. Iedereen die niet voldoet aan de norm, daar wordt ingegrepen, door trainingen, medicatie, dieet, cursus, beugel, operatie, etc. probeert men je in de gewenste vorm te persen. Jammer, want het is gewoon natuurlijk en dus nuttig dat er variatie is in menselijke eigenschappen.

Geronimo schreef op 29-12-2020

tut, als je insteek al uitgaat van het negatieve, ja dan word het nooit wat.

Pibernik schreef op 29-12-2020

Tut, bij de geboorte krijg je al een stempel door o.a. opmerkingen die over je worden gemaakt zoals je uiterlijk of trekjes die je hebt. Die stempel kan in je verdere leven verdwijnen maar er komt wel een andere voor terug. Je ontkomt er niet aan tot het einde blijf je een stempel houden en voor sommigen onder ons kan dat een zware last zijn. Ik probeer het in ieder geval positief te bekijken, zou u ook eens moeten doen.

Mitis schreef op 29-12-2020

Nou Tut en meelezers, huilie huilie zo gaan we echt 2021 niet in. Ik wens u allen eerst een goed en vooral een gezond 2021. Tut zegt: De trend van de laatste 20 jaar is dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen leven. En zo is het helemaal Tut, tenminste zolang je over een redelijk gezond lijf en hersens beschikt. Is dat niet (meer) zo heb je recht op hulp. Het eigen falen, ja dat moet je ook weer zelf oplossen, niemand in het reservaat Nederland komt om van de honger. En wat anderen over jou of tegen je zeggen is heel oninteressant, laat ze lekker lullen en doe je eigen ding, maar later niet zeuren als het fout gaat, door vechten. Life is a game play to win...

Mitis schreef op 30-12-2020

Tut kijk maar eens naar de bikkels van 26.000 gezichten. Vijftien jaar geleden zond de VARA korte portretten uit met de naam '26.000 Gezichten', met als doel 26.000 uitgeprocedeerde asielzoekers een gezicht te geven, in de hoop dat zij een verblijfsvergunning zouden krijgen. Mede onder druk van de filmpjes kwam er een generaal pardon en mocht deze groep blijven. Nu gaat een aantal filmmakers terug naar de kinderen die zij destijds portretteerden: Pariya, Nikola, Ariunsanaa en Edris. Hoe kijken zij terug op de onzekere, stressvolle periode van toen? Welke impact had dit op hun leven? En hoe gaat het nu met hen? Wat hen verbindt is hun enorme veerkracht en de motivatie om iets van hun leven te maken.

Jos schreef op 31-12-2020

Benieuwd of de ouders van Tut ook in herhaling vielen en zeer negatief waren op anderen.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 01-01-2021

Jullie noemen het negatief, ik zie het eerder als kritisch denken; niet klakkeloos geloven van alle info die je krijgt van media of wat mensen je vertellen. Ik denk als eerste ‘Wáárom krijg ik deze info op dit moment; welke bedoeling zit hierachter’. B.v. zoveel druk om je eigen verantwoordelijkheid te nemen is natuurlijk gebaseerd op de uit de hand gelopen ziektekosten en toeslagen/uitkeringen. Het Rijk zegt tegen universiteiten dat ze moeten samenwerken met het bedrijfsleven en zo onderzoeksgeld binnenhalen. Bedrijfsleven wil winst maken, dus bedenken ze b.v. dure apparatuur waar dure medewerkers voor moeten komen om deze te bedienen. Terwijl de aandacht dan niet gaat naar betere methodes die veel goedkoper en eenvoudiger zijn. Daar komen diagnoses uit waar de dure medicijnen al voor klaarstaan. Want de medicijnfabrikanten kijken naar bijwerkingen van bestaande medicijnen, en deze vormen de basis voor nieuwe toepassingsgebieden. B.v. viagra is bedacht door de bijwerking van hogebloeddrukmedicijn. Dus de pharmaceutische bedrijven zijn constant op zoek naar nieuwe ziektes of bestempelen normale lichaamsfuncties als ziekte die behandeling nodig heeft. Vandaag in de krant interview van de depressieve Bennie Jolink, reken maar dat dit onderdeel is van nieuwe reclamecampagne. Bekende Nederlanders worden dik betaald om deze ‘ziekte’ onder de aandacht te brengen. En in vervolgberichten zal worden benadrukt dat je hiervoor naar de huisarts moet gaan. Deze heeft al geschenken en leuke vakanties aangeboden gekregen, waarin ze een dagje ‘bijscholing van de fabrikant’ hebben gekregen.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 01-01-2021

@Mitis en Pibernik; Precies wat jullie zeggen: Dat je altijd een stempel krijgt en de buitenwereld je beoordeelt en behandelt daarnaar. En “En wat anderen over jou of tegen je zeggen is heel oninteressant, laat ze lekker lullen en doe je eigen ding” En in de serie over asielzoekers hoor je dat je een eigen doel moet nastreven, dat geeft kracht om te vechten.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 01-01-2021

@Jos/Richard, heerlijk toch om iemand te hebben waarin je je eigen ongenoegen op botvieren ; ) Klopt, net als jij val ik ook vaak in herhaling. En daarom zijn we samen aan het roeptoeteren.

Jos schreef op 01-01-2021

Wat is tut toch slim....of gewoon naïef,...heb je wel een prettig leven zo? Dan moet je het verhaal van Bennie Jolink hier goed vertellen...hij komt er weer op zonder medicijnen haha. Waarom ben jij geen huisarts geworden Tut? Zeker geen goede genen zal het verhaal zijn, maar vast en zeker gewoon laks op school geweest is het echte antwoord.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 01-01-2021

@Jos/Richard, ik schreef dat bekende Nederlanders ‘ziektes’ onder de aandacht brengen’. Dat deed Bennie Jolink dus vandaag in Nederlandse kranten. Het is reclamecampagne, dus binnenkort komen er vervolgberichten waar wel de medicijnnaam wordt onthult. Paar jaar geleden was hij in het nieuws met lovende woorden over astmamedicijn. Hij trad op in Astma Fonds commercials. AstmaFonds kreeg bedrag van € 100.00,- van fabrikant van dit medicijn. “”””” Het grootste bedrag, meer dan 100.000 euro, gaf GSK vorig jaar aan het Astma Fonds. Het geld is vooral gebruikt voor een meerjarige publiekscampagne van het fonds voor bewustwording van COPD. GSK brengt diverse middelen op de markt voor luchtwegaandoeningen. Het bedrijf is marktleider met het COPD-middel Seretide, waarvoor in 2005 een miljoen recepten werden uitgeschreven (kosten 114 miljoen euro).””””

Jos schreef op 01-01-2021

Tut wel alles kopiëren en plakken....... Het is voor het eerst dat een farmaceutisch bedrijf via internet aan de samenleving openheid geeft over samenwerking met belangenorganisaties van patiënten.

Hendrik schreef op 04-01-2021

Straks na de pandemie pakt iedereen z'n eigen idealistische leventje weer op. De jeugd gaat weer aan het lachgas en de GHB, en de ouderen die nog over zijn gaan door met het slikken van Statines, om het cholesterol en de immuniteit maar zover mogelijk naar beneden te krijgen, ondanks alle bijwerkingen. En de drugswereld en farmacie zijn de lachende derde, dus verdiep je in de werkelijkheid en leef je eigen leven.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 04-01-2021

De politiek, probeert met leefstijl- of gezondheidspolitiek de burgers als individu een gezonde en zelfverantwoordelijkwoordelijke levensstijl bij te brengen. Terwijl deze politici zelf de oorzaken van onze ongezondheid door onze strot geduwd heeft. Het is dus maatschappelijk probleem, waarvan het individu de schuld krijgt en aan zichzelf moet gaan werken. 1. Campagnes om te stoppen met roken, meer bewegen, minder te drinken, terwijl industrie, vliegverkeer, snelheidsverhoging auto’s alle ruimte krijgen. Hierdoor meer uitstoot gevaarlijke stoffen. Geen en belasting en BTW op kerosine en vliegtickets. 2. Invoering neoliberalisme; onderwijs, post/telefonie, gezondheidszorg, nutsbedrijven etc. zijn commercieel geworden, dat betekent niet dathet welzijn van de burger, maar de winst is het belangrijkste geworden. Alles zo goedkoop mogelijk, daardoor zijn veel eenvoudige (productie-) banen wegbezuinigd. Gevolg hiervan is dat heel veel banen aan de onderkant van de samenleving zijn vervangen door computers, machines of verplaatst naar andere landen. Daardoor hebben heel veel mensen met een ‘stoornis’ of lageropgeleiden geen baan meer, of kwamen in de Wajong, zitten werkeloos thuis, voelen zich waardeloos, en worden depressief. En krijgen ook nog een het verwijt over zich dat ze zich niet genoeg inspannen en profiteren. Banen die nog over zijn, zijn vooral in de dienstverlening; hiervoor heb je sociale vaardigheden en goed uiterlijk nodig. B.v. autisten zijn niet sociaal ingesteld en zitten dus werkeloos thuis. Doordat iedereen zo moet presteren om gelijk op te gaan met collega’s, klasgenoten, ontstaat er veel stress en burn-out. In de jaren 70/80 van vorige eeuw werd door premie’s eigen woningbezit gestimuleerd. Hierdoor werden vrouwen gedwongen om mee te werken om de hypotheek af te lossen. Door dit extra werk werd de schatkist gevuld. Door studiebeurzen kreeg iedereen kans om te studeren, nu is er een overschot aan hoogopgeleiden terwijl ze geen bijbehorend salaris hebben om hun studieschuld af te lossen. Kleuters en schoolkinderen worden voortdurend gestrest en beoordeeld, wat voor stress voor ouderen en kinderen zorgt. Dus eigenlijk is iedereen in Nederland gestresst door de druk van hoe de maatschappij ingericht is door de overheid. Het is dan onjuist om de schuld en schaamte bij de individuele burger te leggen, die is ook gewoon slaaf van de omstandigheden.

Hendrik schreef op 04-01-2021

Aan Tut, eenvoudige productiebanen zijn niet wegbezuinigd, mensen met een stoornis of lager opgeleid waren werkzaam in sociale werkplaatsen, en die zijn allemaal opgedoekt onder het bewind van Jetta Klijnsma. Deze mensen moesten allemaal ondergebracht worden in het bedrijfsleven, maar vielen letterlijk tussen de wal en het schip. Deze vrouw vliegt thans rond op haar bezem in Drente als commissaris van de Koning.

Mitis schreef op 04-01-2021

@ Hendrik en Tut, jullie leven vol van argwaan en negativiteit over bijvoorbeeld de jeugd stemt me heel even triest. Ik zie het leven als 1 groot feest, nee niet alle dagen soms was het even minder maar daarna is het feest nog groter. En over medicatie gesproken, het is de enige reden dat ik jullie nog corrigerend kan toespreken. En inderdaad wordt daar grof geld verdient, heb ik ook altijd. Jullie 2 hebben natuurlijk altijd of niet of voor niets gewerkt....

Jos schreef op 05-01-2021

Snelheidsverhoging? Mag met mijn RS zelfs geen 120 meer op de snelweg in de spits omdat deze is verlaagd naar 100 km. Rotterdam wil in het centrum 30 km per uur als Max. Grens.

Jos schreef op 05-01-2021

Premie a b of c is onzin, starters tm 35 jaar betalen nu geen overdrachtsbelasting.

Jos schreef op 05-01-2021

Tut last van een burn-out want je typt al lange tijd onzin...... Naast de belasting op kerosine wordt er in 2021 nog een andere belasting geheven op vliegen. Dan gaan passagiers op vliegtickets een belasting van 7 euro per ticket betalen. Die zogenoemde vliegtaks geldt voor passagiers die vanaf de Nederlandse luchthavens vertrekken, maar niet voor transferpassagiers. De vliegtaks levert de staatskas zo'n 200 miljoen euro op.

jos schreef op 05-01-2021

Tut jij wilt straks dus niet het Corona vaccin, waar sommige bedrijven winst op maken? indien deze bedrijven geen winst mochten maken waren ze er waarschijnlijk niet geweest en was er niet zo snel een Corona vaccin geweest. Doordat jij thuiszit met een depressie verkondig je de grootste onzin hier :)...laat het vaccin maar komen.

Jos schreef op 05-01-2021

Steeds meer bedrijven in het noordoosten van onze provincie hebben steeds hoger opgeleid personeel nodig. Zoals Itter B.V. in Hardenberg. "En voor dat personeel is bereikbaarheid een heel belangrijk iets", zegt oprichter en voormalig eigenaar Henk Wiersma. "Nu duurt het een eeuwigheid om in Groningen te komen. Tot aan Emmen gaat het nog wel, daarna moet je met een soort buurtbus door naar Groningen. Dat duurt gemiddeld twee tot tweeënhalf uur, en soms wel drie uur. Dat is toch wel heel erg lang." De Nedersaksenlijn zou daarom een perfecte oplossing zijn, stelt Wiersma. "Als die spoorlijn er komt, kan dat ook nog eens een explosie betekenen in economische groei in dit gebied, waardoor veel meer mensen gebruik gaan maken van die trein."

Anonymous schreef op 05-01-2021

Jos, laat het vaccin maar komen schrijft u. De media, virologen, de farmaceuten en nog vele andere enge mensen doen je geloven dat het vaccin ons enige redmiddel is. Onze regering staart zich blind op wat zij zeggen en verschuilen zich daar achter, opdat zij niet verantwoordelijk zijn voor deze onmenselijke maatregelen. Vorige week bevestigde de WHO dat ivermectine ingezet als therapie bij Covid-19 de sterfte met 83% doet dalen. Tevens is bekend dat vitamine D in hoge dosis goede resultaten geeft in preventie en symptoomvermindering. Ook quercetine is zeer uitgebreid onderzocht en is een goede behandeling bij Covid-19 samen met zink,” Gezonde voeding, eerlijke voeding eten en niet de bewerkte voeding die door onze grote supermarktketens gemaakt worden, dat zal ons mensen al veel gezonder en weerbaarder maken voor ziekten. Onze regering zou hierin een grote rol moeten spelen. Alles heeft te maken met het verdienmodel, zo ook het vaccin, een aantal experts van het RIVM hebben directe belangen bij het vaccin (aandelen). Onze zorg is overbelast, dat is een feit, dit valt niet te ontkennen. Maar, dit is het directe resultaat van verkeerd beleid. Onze IC capaciteit is in 10 jaar tijd van bijna 3000 IC bedden naar 1100 IC bedden gegaan, dit door bezuinigingen, bezuinigingen en nog eens bezuinigingen. Bezuinigingen op verplegend personeel, terwijl de staff enkel meer is geworden. Tegen deze grove fouten lopen wij als Nederland nu tegen aan. En wij burgers zijn de dupe. Sinds 2016 klagen onze ziekenhuizen en ic's steen en been over grote drukte, overvolle bedden en te weinig mensen tijdens het griep seizoen. Hier is door onze regering niets mee gedaan, er is zelfs nog meer bezuinigd. Nederland moet op slot door hun wanbeleid, waar wij burgers de kosten voor moeten dragen. Nu doen zij geloven, dit via de virologen en al die andere enge mensen dat het vaccin ons enige redmiddel is. Dit corona virus cq moment kon niet beter uitkomen voor onze rekening, gezien zijzelf er een puinhoop van gemaakt hebben, wat zij nooit gaan toegeven. Hierachter verschuilen onze politici zich en gaan ze vrijuit. Ik hoop echt dat het zorgstelsel volledig op de kop gaat na de verkiezingen, deze zittende regering gaat niets meer doen, dat staat vast. Zorgverzekeraars hebben teveel macht gekregen, waardoor zij bepalen welke behandeling wij krijgen en niet de arts of dokter. Wanneer er geen verdienmodel aan een bepaald medicijn zit, dan zul je hem nooit krijgen. En dit is een ernstige ontwikkeling. Daarnaast schrijf jij dat de farmaceutische bedrijven geld mogen verdienen, maar moeten deze bedrijven miljarden, maar dan ook miljarden verdienen over onze rug? Ook hier draait het om macht en geld. Wat heeft Bill Gates te maken met het vaccin zou ik mezelf maar eens gaan afvragen, ook hij heeft teveel macht gekregen. En onze regering, maar wij inwoners van Nederland net zo goed, laten dit allemaal gebeuren. En natuurlijk kan men ernstig ziek worden van het corona virus, maar bewezen is en dit zijn echte getallen van het RIVM, 2 procent wordt ook daadwerkelijk ziek, terwijl bij 98 procent geen tot nauwelijks klachten heeft. Van die 2 procent komt vervolgens weer een percentage in het ziekenhuis te liggen waar onze rekening 2/3 weg heeft bezuinigd. Dit betekent dat door wanbeleid van onze regering, de burger kan bloeden, de ondernemer kapot wordt gemaakt, vele andere zieke mensen niet de benodigde zorg krijgen die ze zouden moeten krijgen, de regering zich niet gaat inzetten voor gezonde voeding, omdat het RIVM hier geen verdienmodel in ziet, vitamine D nooit aangeprezen zal worden door het RIVM (dezelfde reden, verdienmodel) en ga zo maar even door. Alles heeft met macht en geld te maken. Zo ook jou vaccinatie Jos die jij omarmt.

Jos schreef op 06-01-2021

Als een bedrijf miljarden verdiend, dan doen ze het goed. Je moet geen vaccin je mag een vaccin !! Facebook verdiend miljarden en moet je kijken wat dit voor onzin brengt. Amazon maakt denk ik de meeste winst, deze maakt o.a. De middenstand kapot, maar tijden veranderen....Was vroeger alles beter? Vitamine D versterkt het immuunsysteem. Onvoldoende is aangetoond of (extra) vitamine D het risico op infecties zoals het coronavirus vermindert.

Hendrik schreef op 06-01-2021

Anonymous, dat de farmacie een verdienmodel is valt niet te ontkennen, maar dat hoeft niet te betekenen dat daarom een vaccin moet weigeren. Het accepteren is geen individuele zaak, doe het dan voor je naasten waarmee je onbeschermd in contact gaat komen, zonder het te merken. Anders is het met een pil die de farmacie middels grote campagnes dropt bij het KWF en de Hartstichting (die door de farmacie gesponsord worden) en uiteindelijk terecht komt bij de huisartsen. Die vervolgens d.m.v. een app een berekening maken, en aan de patient dit medicijn voorschrijven. En als je daar dan gevoelig voor bent (angst) dan ga je dat slikken, je kunt dan weer gewoon met je (misschien slechte manier van) leven verder. Daar kun je dus zelf heel veel aan doen, en nog mooier zou zijn als de regering gezond voedsel BTW vrij maakt.

Jos schreef op 06-01-2021

Hier hoor ik niemand over...... In Nederland mogen de volgende produkten bestraald worden: kruiden en specerijen, garnalen, vlees van pluimvee, graanvlokken. peulvruchten, gedroogde groenten, kikkerdelen (tillen), gedroogde zuidvruchten en diepvriesmaaltijden voor dieetpatienten. Daar werknemers en bevolking risico's lopen, zou van de overheid verwacht mogen worden dat er strenge normen gehanteerd worden. Het tegenovergestelde blijkt het geval te zijn: de huidige normen dateren uit 1957, toen nog gedacht werd dat straling in kleinere hoeveelheden niet schadelijk zou zijn.

Anonymous schreef op 06-01-2021

Jos, typisch een opmerking van iemand die onder ontwikkeld is. Jij ziet niet de daadwerkelijke problemen waarmee Nederland te maken heeft. We hebben het hier over bezuinigingen op bezuinigingen op bezuinigingen in de zorg, terwijl de zorgverzekeraars miljoenen winst maken. De farmaceutische bedrijven miljarden winst maken. Maar daar waar de echte zorg verleend moet worden, wordt uitgeknepen. Uitgeknepen door diegenen die de macht hebben. En onze regering laat het gebeuren en speelt het spelletje mee. Nu de zorg vastloopt gaat het vingertje naar de burger, omdat wij ons niet aan de door hun opgelegde corana regeltjes houden, terwijl de regering dit allemaal heeft laten gebeuren en aan mee heeft gewerkt. De regering is dan ook direct verantwoordelijk voor deze gehele crisis, voor te weinig capaciteit in de zorg, voor het wegbezuinigen van ic bedden, voor het wegbezuinigen van ziekenhuis bedden, voor het wegbezuinigen van verzorgend personeel en nog vele zaken meer. Jos, jij snapt totaal niet wat er gaande is, waar de problemen echt liggen. Het is niet uit te leggen dat de zorgverzekeraars rijker en rijker worden, terwijl op de werkvloer de ene bezuiniging wordt opgevolgd door de andere. Het is niet uit te leggen dat de zorgverzekeraar bepaald welk medicijn wij krijgen en niet de arts, ook al is hetgene wat de arts voorschrijft beter. Het is niet uit te leggen dat een farmaceut een medicijn verkoopt waarvan de kostprijs luttele tientjes is en verkoopt voor meer dan 50.000 euro. Dus houd je aub uit deze discussie als je niets zinnigs te melden hebt.

Mitis schreef op 06-01-2021

Jos ik respecteer je, maar van gebruik van RA bestraling blijkt dat je geen verstand heb, lul niet mee over dingen waar je niets van weet. Angst is een slechte raadgever, ik zie heden avond tig onbenullen het Captiool overnemen I feel sorry for them en denk aan 1933 toen was er oost van ons landje ook zo'n held, iedereen weet wat dat gebracht heeft. (mag ik hopen)

Mitis schreef op 06-01-2021

Als ik het bericht van je nogmaals door lees moet ik lachen, weet je het verschil wel tussen straling en bestraling, vrees van niet. Dus wees consequent, nooit meer een röntgen of MRI . Hoewel dat niet precies het zelfde is maar vast net zo bedreigend voor een niet al te slimme Medelander...

Anonymous schreef op 07-01-2021

Hendrik, ook jij snapt niet wat er gaande is. Lees het verhaal nog eens en meld je dan weer. Dit gaat niet om het wel of niet willen van het vaccin. Dit gaat niet over jou pil die de farmacie middels grote campagnes bij het KWF en de Hartstichting dropt. Waar gaat het dan wel op? Daar waar de zorg nodig is en daar waar de zorg verleend moet worden, daar wordt bezuinigd, daar wordt alle geld weggetrokken. Door wie? Door diegenen die de macht hebben, door diegenen die het geld hebben, door diegenen voor wie wij er niet toe doen. Het hele probleem is het verdienmodel in de zorg. Jammer dat vele Nederlanders dit nog niet zien, of misschien wel geen weet van hebben. Die betalen netjes hun ziektekostenverzekering maandelijks, zonder er bij na te denken, waarom de premie ieder jaar hoger wordt. Ik zal u nog een voorbeeld geven van hoeveel macht onze zorgverzekeraar heeft. Veel Nederlanders wijken uit naar het buitenland om een operatie of behandeling te ondergaan, waarom zul je je afvragen? De reden is dat onze zorgverzekeraar deze operatie of behandeling niet vergoed, gezien er geen rooie cent aan te verdienen valt, ook al is deze operatie of behandeling levensreddend. Nogmaals, dit is een ernstige situatie. Waarom ernstig zult u zich afvragen, het is ernstig dat de zorgverzekeraar bepaald welke operatie of behandeling ik, jij en de rest van Nederland gaat krijgen en niet de behandelende arts.

Hendrik schreef op 07-01-2021

Anonymus, ik snap wel heel goed wat er gaande is. Vanaf het moment dat de marktwerking zijn intrede deed, hebben de verkeerde mensen grip op onze zorg. We moeten terug naar een nationale zorgaanbieder met een inkomensafhankelijk premie.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 07-01-2021

@Anonymous, dank voor je verhelderende uitleg. Dit is wat er aan de hand is. B.v. psychiatriebedden in ziekenhuizen worden plekken voor hartpatiënten, omdat dit acht keer zoveel opbrengt. Ik ben het niet helemaal met je eens; je mag niemand de mond snoeren, iedereen mag zijn zegje doen, ongeacht niveau. Door ieders stem te horen, hoor je ook de mening van alle niveaus, of van ieder een een verkeerd beeld van een situatie heeft. Hier kun je weer reactie op geven, zodat diegene wel de juiste informatie krijgt.

William S. Burroughs schreef op 07-01-2021

Aan Hendrik. Volledig mee eens. Prettige dag

Mitis schreef op 07-01-2021

En wat was het doel van de marktwerking in de zorg? Het zorgsysteem betaalbaar houden. Alles wat je door ambtenaren laat doen wordt uiteindelijk veel inefficiënter dus duurder.

Anonymus schreef op 07-01-2021

Dit doet me deugd. Gelukkig zien velen het daadwerkelijke probleem in. Iedereen weet dat je Alpha en Betà mensen nodig hebt in onze ambtelijke molen, helaas ontbreekt het ons aan Betà mensen in onze regering en ons bestuursorgaan in de gemeente Hellendoorn.

Hendrik schreef op 07-01-2021

Een schoolmeester op een bestuurlijke functie werk ook niet, die luisteren niet en willen altijd hun eigen zin doordrijven.

Mitis schreef op 07-01-2021

@ Anonymus: Lullen is makkelijk, rekenen voor velen erg lastig. @ Hendrik, Klopt, dat komt omdat kinders die de meester tegenspreken brutaal genoemd worden vooral als ze ook nog vaak gelijk blijken te hebben, de reden dat mijn een na jongste zoon naar een andere school moest. Gelijk hebben en krijgen is nog steeds niet het zelfde. De humor vind ik dat hij nu in de USA tig keer meer verdient dat zijn vervelende meester...

Jos schreef op 08-01-2021

Het haast blinde vertrouwen in werking en effectiviteit van de verschillende COVID vaccins baart grote zorgen. Er is nog zoveel dat we gewoonweg niet weten. Zijn de vaccins veilig genoeg? Hoe beschermd zijn gevaccineerden feitelijk? Hoe zit het met de (bij)werking voor specifieke groepen zoals vrouwen in de vruchtbare leeftijd?

Wat ben ik toch een tut! schreef op 08-01-2021

@Jos/Richard, jij citeert huisarts Vingerhoets. Precies zo denk ik er over. De ouderen worden als eerste ingeënt. Proefkonijnen? Ik had liever gezien dat de politici en virologen en andere deskundigen als eerste de prik zouden krijgen. Maar ja, iets wat nieuw is kan niet optimaal getest worden; straks komen pas de bijwerkingen op langere termijn naar boven.

Jos schreef op 09-01-2021

Het haast blinde vertrouwen in werking en effectiviteit van de verschillende COVID vaccins baart grote zorgen. Er is nog zoveel dat we gewoonweg niet weten. Zijn de vaccins veilig genoeg? Hoe beschermd zijn gevaccineerden feitelijk? Hoe zit het met de (bij)werking voor specifieke groepen zoals vrouwen in de vruchtbare leeftijd?

Hendrik schreef op 10-01-2021

Aan Jos, een van de positieve bijwerkingen van het vaccin is, dat je niet in herhaling valt.

Anonymous schreef op 12-01-2021

Onlangs schreef ik over macht en geld. Helaas hebben we gisteren allemaal in de krant kunnen lezen dat Moderna de factor "twee" gaat toepassen op hun vaccin, Dit is nu precies wat de farmaceut wil, meer geld en meer macht.

Jos schreef op 13-01-2021

Veiligheid van het coronavaccin staat bovenaan. Hier gelden strenge eisen voor. Net als bij andere vaccins. Bij twijfel over de veiligheid van een vaccin mag het niet worden toegelaten in Nederland. Ook voor de bijwerkingen gelden strenge regels. Een van de Vaccins is een bestaand reuma middel en bestaand ontstekingsremmer zijn hier gecombineerd....prikken is ongevaarlijk.

Hendrik schreef op 14-01-2021

Aan Jos, dit schreef de Volkskrant dinsdag jl.: "Een combinatie van een ontstekingsremmer en een reumamiddel kan bij de allerziekste covid-19-patiënten de sterfte met ruim 60 procent verminderen. Nederlands onderzoek, dat dinsdag werd gepubliceerd, geeft hiervoor aanwijzingen. Het is een van de spectaculairste resultaten die tot nu toe zijn geboekt tegen het coronavirus". We hebben het hier dus over een medicijn, en niet over een vaccin!

Mitis schreef op 14-01-2021

Kijk zo gaat het al zelfs zonder directe marktwerking. NRC 15022021:Verloskundigen en arts-assistenten van het Meander MC in Amersfoort zijn boos omdat zij niet en de managers wél zijn gevaccineerd. Teut maar lekker naïef verder...

Mitis schreef op 14-01-2021

@ Anonymous het doel van elk bedrijf is winst genereren, werk of heb jij voor niets gewerkt...

Anonymous schreef op 14-01-2021

Mitis, ik heb mijn geld altijd goed kunnen verdienen door keihard te werken en heb er veel voor gelaten in mijn leven. Helaas weet de belastingdienst dit ook en betaal altijd braaf. Farmaceutische bedrijven drijven kunstmatig de prijs omhoog, puur uit zelfverrijking en macht, want zij weten dat zij iets leveren wat wij nodig zijn. Een vitamine D pilletje gaan hun nooit leveren, omdat op natuurlijke producten geen patenten aangevraagd kunnen worden. Het patent dat zij op medicijnen hebben, geeft hun het alleenrecht. Maar goed, het artikel in de NRC heb ik ook gelezen, ook hier kan je zien dat de hardwerkende op de werkvloer lucht is voor het management. Deze mensen moeten zich kapot schamen. Het rivm en ons kabinet doet ons geloven dat het vaccin ons enige redmiddel is. Alternatieven zijn er genoeg en deze hebben zich ook bewezen, maar dit alles wordt afgewimpeld door onze vakidioten van het rivm. Ook dit vind ik een kwalijke zaak. In 2009 stak het mers virus de kop op. Ook dit zou een extreem dodelijk virus zijn. Miljarden zijn er uitgegeven om vaccins te kopen. Achteraf bleek dit virus een milde griep te zijn en vaccineren was niet nodig. Vervolgens zijn al deze vaccins vernietigd voor nog vele miljarden meer aan belastinggeld. Kostte wat kost wil men deze situatie voorkomen en we worden bijna gedwongen om dat vaccin te nemen. Bewezen is ook dat 98% geen tot milde klachten heeft. 2% wordt ziek, waarvan een percentage in het ziekenhuis belandt. En laten we even realistisch naar deze cijfers kijken. Momenteel liggen er 2500 mensen in het ziekenhuis. 2500 mensen van 17.000.000 inwoners van Nederland. Begrijp me niet verkeerd, dat mensen ernstig ziek zijn en komen te overlijden is altijd erg. 2500 zieken op een inwonersaantal van 17.000.000 bepaald momenteel de druk op de zorg. Deze zorg is volledig uitgewrongen door onze regering. Nu kan je pas nagaan hoe ver ons kabinet het heeft laten komen. Vervolgens worden wij Nederlanders weggezet als personen die zich niet aan de corona regels houden, dat wij Nederlanders de oorzaak zijn van al die besmettingen en noem maar op. Zelfs het laatste stukje vrijheid, de wandeling in de avonduren om maar geen besmetting over te brengen, willen ze ons ook nog eens afpakken. Maar ons kabinet heeft hier geen schuld aan, dat wij Nederlanders in deze situatie zijn gekomen. Door hun uitmelken van de zorg, worden wij beperkt in vrijheid. Het roer moet om daar in Den Haag.

Jos schreef op 14-01-2021

Je hoeft geen vaccin je mag een vaccin.

Hendrik schreef op 14-01-2021

Anonymus,en de winst (meer dan vijftig miljoen) zit bij de zorgverzekeraars, waarvan de drie grootste, Achmea, CZ en Aegon, bestuurders hebben die respectifelijk 513000, 415000 en 676000 euro verdienen. Het is dus niet alleen de farmacie die graait.

Mitis schreef op 14-01-2021

Wij, jij en ik, allemaal zijn we homo economicus, Het ergste vind ik de "rode" graaiers, mooie woorden en maar graaien, maar ik heb me ook te veel op de hals gehaald door voor een heel prettig maximum te gaan door klussen rond de wereld te accepteren en mijn maatje met de 4 boys alleen te laten. De een na jongste was bij tijden onhandelbaar, beetje lullig dat je dan alleen via de telefoon je bijdrage kunt leveren, maar goed we hebben het toch gered. En alle 4 doen het heel verschillend maar goed.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 14-01-2021

(Oud-)politici die bestuursfuncties vervullen bij b.v. zorgverzekeraars en ziekenhuizen. https://www.groene.nl/artikel/de-macht-van-de-zorgverzekeraars-een-netwerkanalyse

Mitis schreef op 14-01-2021

@ Anonymus, je schrijft: Helaas weet de belastingdienst dit ook en betaal altijd braaf. Ik heb van belasting gedoe nooit veel begrepen, het boeide me ook nooit ik ging 100% voor het avontuur, geweldig man!!! Ik mis het elke dag! Ik vroeg gewoon wat scoort het onder de streep en ik wil business class vliegen kwam altijd goed. KPMG regelde dat en ik wist ongeveer wat we konden verwachten van de blauwe brief. Dat voordeel heb je als je bij een professioneel bedrijf werkt, ik heb geen moeite met belasting betalen, jij wel lijkt het.

Jos schreef op 15-01-2021

Shell had een winst van 23 miljard en de benzine prijs ging niet naar een euro o.d. So watt, wanneer bedrijven geen winst halen hebben ze geen bestaansrecht.

Jos schreef op 15-01-2021

Hendrik eerlijke informatie vertellen. Algemeen bezoldigingsmaximum 2021 vastgesteld op € 209.000

Anonymous schreef op 15-01-2021

Hendrik, dit klopt. Ik had deze leugenaars, sorry, de zorgverzekeraars ook al genoemd in mijn eerdere reacties. Wat deze personen verdienden wist ik, mijn dank voor uw reactie. Dit zijn bedragen die niet in verhouding staan met wat zij doen en presteren. Verder wil ik er nog één ding over zeggen. Het valt op dat een groot deel van de media en ook het RIVM & het kabinet elk positief nieuws gelijk weer weet te bagatelliseren. Het dagelijkse aantal positieve tests daalt al bijna 3 weken lang significant, maar het kabinet en "ons" rivm roept dan weer 'dat het te langzaam gaat'. Wat denkt men nu eigenlijk? Dat we in 3 weken tijd van 12000 besmettingen naar 2000 besmettingen kunnen gaan? De cijfers zijn gewoon positief. Het is vrijwel niet mogelijk met het winterseizoen virussen volledig uit te bannen. Wanneer men dat denkt dan kunnen onze experts en onze vakidioten van het rivm beter vandaag hun ontslag nog aanbieden, want dan zijn ze hun titel "expert" niet waard. Nu worden we weer 'bang gemaakt' met de Britse variant. Ongelofelijk gewoon. De ziekenhuisopnames dalen al significant. 2500 mensen in het ziekenhuis. We hebben 37.000 ziekenhuisbedden in Nederland. De reguliere zorg ligt nagenoeg stil, met alle respect voor de zieken en mensen die zijn overleden, waarom moet Nederland op slot voor 2500 bezette bedden? Het aantal dagelijkse besmettingen dalen significant (Corona Dashboard), maar blijkbaar mogen we gewoon geen goed nieuws meer horen lijkt het wel. De geloofwaardigheid is weg, het zijn allemaal noodsprongen van het kabinet die zich verschuilen achter een stel idioten, die het virus enkel benaderen vanuit hun vakgebied met oogkleppen op, waardoor zij geen enkele notie hebben dat zij vele ondernemers de strot om draaien.

Anonymous schreef op 15-01-2021

Mitis, nee hoor, ik heb geen hekel aan belasting betalen. Dit hoort er immers bij. Daar verdien en verdiende ik naar.

Anonymous schreef op 15-01-2021

Breaking news. Ernst Kuipers waarschuwt ons alvast voor de derde golf in Maart, om ons maar even weer bang te maken. Gelukkig kunnen we het betaalde voetbal nog kijken, blijkbaar zijn zij immuun voor het virus en houden zij Nederland nog enigszins draaiende. Ik bedoel maar, het betaalde voetbal moet doorgaan, terwijl over de rug van kinderen hun ouders verplicht thuis worden gehouden. Goddank is het kabinet gevallen, dit tot verdriet van het rivm, want nu kan het kabinet niet meer dansen naar hun pijpen. Hoewel de val van het kabinet natuurlijk wel symbolisch is, moeten de verantwoordelijken worden bestraft in mijn ogen.

Mitis schreef op 16-01-2021

Ben zo benieuwd op welke universiteit Anonymous zijn opleiding tot viroloog heeft gehad, of kletst hij zonder kennis zo maar wat, dat komt op deze site vaker voor...

hennie schreef op 16-01-2021

Anonymous; wat een gelul, liggen de mensen voor hun lol in de ziekenhuizen??? zijn er mensen voor hun plezier overl????? dat dit kabinet is gevallen gaat over andere zaken .ik vermoed dat jij aangesloten bent bij die demonstranten die maar wat roepen.

Mitis schreef op 16-01-2021

Inderdaad Hennie, helaas bestaat een groot gedeelte van de menselijke populatie uit slecht opgeleid of gewoon dom volk. Bij dit type mensen regeert de onderbuik die willen zo graag bedrogen worden en geloven in de aangeboden fake hemel op aarde. Zo maar een greep b.v. Benito Mussolini, Hitler, Trump en er zijn er helaas nog veel meer. Het avontuur in de USA loopt uiteindelijk fout af in weer een burgeroorlog. De arm gehouden negroïde en latino bevolking groeit er veel sneller - dus ook hun invloed - dan de blanke bevolking, dat pikken de ultra rechtse blanke lieden uiteindelijk niet, is mijn overtuiging. Dat wordt dan tevens de val van de dollar en dus van jouw pensioen.

Anonymous schreef op 16-01-2021

Mitis & Hennie. Neem als voorbeeld Trump. Als je maar blijft roepen dat de verkiezingen gestolen, dan zal een hele menigte dit gaan geloven. Zo gaat het helaas ook met dit corona virus. Als die vakidioten maar blijven roepen dat deze variant van de griep extreem dodelijk is, de hele wereld in lock down moet, het vaccin ons enige redmiddel is, de kranten dit maar blijven schrijven, omdat goed journalistiek werk niet meer bestaat, dan gaat een hele grote menigte dit inderdaad geloven. En denk niet dat ik dom ben, of aangesloten ben bij die club van demonstranten. Soms moet je nadenken en realistisch zijn. Wat willen jullie dan? In de toekomst bij elke uitbraak van een griepvirus in lock down? Wachten tot er een vaccin is, om weer vrijheid te krijgen? Willen jullie dit? Is dit onze toekomst? Denk na, voordat je gelooft wat die vakidioten je allemaal voor kauwen. Een lock down is gerechtvaardigd als men niet weet wat er op je af komt. De lock down van maart 2020 was gerechtvaardigd. Maar wat ons nu wordt aangedaan, is met geen pen meer te beschrijven, is economisch niet meer verantwoord en valt niet meer goed te praten. Ondernemers zullen failliet gaan, extreem hoge werkloosheid, dit door het domino effect te gaat ontstaan bij faillissement van bedrijven. De staatsschuld zal oplopen naar misschien wel 150 miljard. Deze kosten gaan wij burgers dragen. Hoeveel is een mensenleven (en we hebben het over oude en of zieke mensen die verschillende onderliggende aandoeningen hebben) dan eigenlijk waard? En ja, ik zal jullie even een stap voor zijn. Er gaan ook gezonde mensen dood, ja dit gebeurt, maar dat zal ook altijd zo blijven, ook met griep. En dan nog een vraag aan jullie. Kinderen hebben recht op onderwijs, dit is bij wet geregeld. Hoeveel kinderen denken jullie die een leerachterstand gaan oplopen? Dit kan zo niet langer, bescherm de zwakkere medemens, en geef de vrijheid terug aan die 98% die geen tot nauwelijks klachten heeft.

Jos schreef op 16-01-2021

Juist Hennie...spijker op z’n kop

Anonymous schreef op 16-01-2021

Mitis en Hennie. Graag wil ik jullie vragen om de volgende video eens te gaan kijken. Waarschijnlijk hebben jullie daar wel tijd voor. https://youtu.be/aWrZxCx6L6g

Jos schreef op 16-01-2021

Haha video uit België....kijken we niet

Anonymous schreef op 16-01-2021

Jos, bijna elke YouTube video is een .be. Daar is helemaal niets raars aan, ook al is het Nederlandse video. Kijk, dat u dit nog nooit gezien heeft en niet snapt hoe dit allemaal werkt, zegt meer iets over uw verstandelijk vermogen. En trouwens, deze video was voor Mitis en Hennie bestemt, gezien zij zich blind staren op een paar vakidioten die dit virus enkel benaderen vanuit hun vakgebied. Wat er allemaal om hun heen gebeurt, dat bedrijven kapot gaan, kinderen geen onderwijs meer krijgen, huiselijk geweld fors is toegenomen, werkende ouders het water tot aan de lippen staat, psychische klachten explosief toenemen, de mensen een vaccin krijgen waarvan de werking op langere termijn niet bekend is, gezondheidexperts nu al zeggen, geef het niet aan de ouderen en zwakken. De eersten zijn al dood door dit vaccin. Ik kan nog wel een hele waslijst schrijven waar die vakidioten maling aan hebben. Er zijn ook nog economische belangen waar men rekening mee moet houden. Belangen van kinderen, belangen van werkenden. Ook jij Jos zult dit nooit snappen. En Jos, daarbij komend, ook deze informatie zal ver boven uw niveau zijn die u hieronder kunt lezen. De consequenties van het feit dat de unieke genetische samenstelling van het sars-cov-2 virus nog nooit is vastgelegd zijn enorm. Hoe kan je testen op een virus als je niet precies weet uit welk genetisch materiaal het virus bestaat? Wat er nu gebruikt wordt in de RT-PCR testen is een benadering van Sars-cov-2 die een computer heeft berekend. Er is geen enkele manier om te weten of de test in staat is het echte virus aan te tonen bij mensen zolang het virus niet correct geïsoleerd is. In navolging daarvan, hoe kan er een veilig en werkzaam vaccin ontwikkeld worden als de exacte samenstelling van sars-cov-2 niet bekend is? En allen, denk nu niet dat ik anti vaccinatie ben. Gezien ik werkzaam geweest ben over de gehele wereld (en nog wel eens bij moet springen), in gebieden werkte en werk waar echt enge ziektes heersen, die je echt niet wilt oplopen. Dan zult u begrijpen dat mijn vaccinatie paspoort meer dan vol staat met toegediende vaccinaties.

Anonymous schreef op 17-01-2021

Hieronder een berichtgeving die door alle bangmakerij en ons redmiddel door onze "onafhankelijke" media niet tot nauwelijks gepubliceerd worden. Bij veel patiënten die ernstig ziek worden van een corona-infectie is niet het virus zelf schuldig, maar de overdreven reactie van het eigen immuunsysteem, dat na een eerste aanval tegen de indringers van geen stoppen meer weet. Toen dat eenmaal duidelijk was, onderzochten Britse artsen of die doodzieke patiënten gebaat zouden zijn bij goedkope corticosteroïden, zoals dexamethason, middelen die normaal gesproken ontstekingsreacties bij bijvoorbeeld astma en allergieën bedwingen. De resultaten waren spectaculair: bij patiënten aan de beademing nam de sterfte met eenderde af. Corticosteroïden worden nu in alle Nederlandse ziekenhuizen gebruikt.

Jos schreef op 17-01-2021

Anonymous is vast gigolo van Tut.

Anonymous schreef op 17-01-2021

Jos, ook in deze opmerking ontbreekt het u aan intelligentie. Ga een discussie aan, kom met feiten of alternatieven.

Anonymous schreef op 17-01-2021

Hennie, u viel mij aan over het feit dat zeer broze mensen komen te overlijden en of ernstig ziek worden. Dat de hele wereld op slot zit voor deze groep mensen is de reden. Dat vele inwoners van Nederland en vele ondernemers in Nederland hun vraagtekens zetten bij de maatregelen is heel normaal. Jammer genoeg worden diegenen direct bestemmeld als complotdenkers. Lees het volgende bericht maar eens (link onderaan dit bericht). Wat hier gebeurt is moord. Bewust toedienen van een vaccin aan ouderen die zeer en zeer broos zijn. Deze ouderen zijn overleden aan de bijwerkingen. Deze bijwerkingen waren bekend, maar niemand die dit wat uitmaakt, ze waren broos en dit lag in de lijn der verwachting. Wereldwijd zijn er nu al honderden mensen met een broos gestel door het verkrijgen van een vaccin overleden. Wanneer men de kleine lettertjes leest, zal zowel de fabrikant als regering niet verantwoordelijk zijn voor deze bijwerkingen. Ik houd mijn hart van aanstaande week wanneer in Nederland 15000 kwetsbare ouderen een vaccin toegediend krijgen. https://nos.nl/artikel/2364820-experts-over-vaccinatie-voor-meest-kwetsbare-ouderen-zorgvuldig-afwegen.html

Mitis schreef op 17-01-2021

@ Anonymous, Ik heb de door u aanbevolen video bekeken. De video maakt een serieuze indruk. Toch raak ik er niet door van slag. Zo gauw er nieuwe ontwikkelingen zijn ontstaat altijd wat wrijving, niets mis mee er zijn altijd wel argumenten te vinden tegen nieuwe ontwikkelingen. De mens is conservatief en bang voor vooruitgang. Ik kan over de medische gemelde feiten niet oordelen want ik weet er te weinig van. Ik zie niet in waarom ik het verhaal uit het filmpje wel zou moeten geloven en de Europese deskundigen niet. U laat zich niet vaccineren, prima eigen keuze, ik wel en graag. Klaar. Het leven is een groot risico met gegarandeerde dodelijke afloop. Wat de ouderen betreft heeft u wel een punt. Mijn helaas wijlen en hele oude wakkere moeder, bijna 100 jaar had dat al scherp door na de vaccinatie tegen de griep zei ze eens: Let maar op komende week gaan er hier weer een paar dood en dat was meestal inderdaad zo.

Mitis schreef op 17-01-2021

@ Jos, u zit fout. Niet Anonymous is de gigolo van Tut, maar ik. Al had ik dat liever onder de pet gehouden.

Jos schreef op 17-01-2021

Met niks doen gaan er nog meer mensen dood..

Jos schreef op 17-01-2021

Bijna alle landen op de hele wereld hebben een lockdown, Bij veel landen worden de ouderen vaak als eerste ingeënt, maar al deze wetenschappers/regeringen hebben het mis. Anonymous weet alles beter.

Jos schreef op 17-01-2021

Naast de Britse mutant en de zuid Afrikaanse komen er steeds meer varianten bij. Het niet vaccineren of afstand houden vergroot de kans dat het virus zich muteert in een zeer dodelijk virus voor jong en oud waarbij een vaccin mogelijk niet direct voor handen is.

Anonymous schreef op 17-01-2021

Jos, met niks doen gaan er nog meer mensen dood. Is dit werkelijk het enige wat u kunt verzinnen? Dit soort mannen zijn wel makkelijk, ze vinden alles goed en luisteren braaf. Mocht u mijn man zijn geweest, dan had ik je kunnen sturen met mijn ogen.

Hendrik schreef op 17-01-2021

Anonymus, mijn beide ouders zijn op hoge leeftijd overleden in het verpleegtehuis aan een longontsteking in de griepperiode. Ik weet dus hoe het verloop was en de goede zorg. Uw associatie met dit soort gevallen en het vaccin, verwijzend naar het artikel van nos.nl 2364820 slaat helemaal nergens op!

Anonymous schreef op 18-01-2021

Zolang ik mij kan herinneren gaan er broze mensen dood tijdens het griep seizoen. Wat er nu gebeurt is niet zo maar uit de lucht komen vallen en nieuw voor ons. Tijdens deze griep seizoenen was er ook geen lock down. De huidige maatregelen gaan veel te ver, maar velen van jullie geloven alles wat de kranten schrijven. Expert en virologen die een andere manier van aanpak willen, er anders over denken worden monddood gemaakt door de media en bestempeld als complotdenkers. Dus jullie zeggen dat zij er geen verstand van hebben. Daarnaast maakt het OMT zich druk om een mutatie. Inmiddels is het corona virus al 3000 keer gemuteerd, dit is normaal dus ook niet nieuw. Als die Engelse variant zo besmettelijk was, dan hadden de cijfers er al wel heel anders uitgezien. Gommers zit maar te schreeuwen over code zwart op de ic, was het niet Gommers die al de bezuinigingen heeft toegelaten op de ic zorg? En als donderslag bij heldere hemel wil hij zich ook nog even ventileren over het feit dat vrouwen in deze "moeilijke" tijd zwanger worden. Met alle respect voor jullie, maar ik snap werkelijk niet dat jullie dit allemaal voor zoete koek aannemen wat deze man en al die andere mensen van het rivm ons willen doen geloven. Nog één ding, de rechter heeft bepaald dat de website voor foute artsen onlangs verboden is. Onze eigen Van Dissel en nog een aantal OMT leden stonden op deze website. Waarom vraag je je af, omdat ze grove medische missers hebben begaan. Sommigen hebben de dood van 1000 mensen op hun naam. Deze artsen bepalen nu ons beleid. Van Dissel heeft een eigen vermogen van 5 miljoen. Dit vermogen heeft hij opgebouwd omdat Van Dissel in het adviespanel zat voor toelating van medicijnen. De farmaceuten, zoals jullie weten schuiven graag met geld om hun producten aan de man te brengen. Mensen denk na, bescherm de zwakken, dat is mijn advies, maar geef gezonde mensen hun vrijheid terug. Laat kinderen weer naar school gaan. Laat ondernemers weer hun kost verdienen. Dat grote evenementen even niet kan, dat snap ik, maar momenteel wordt alles kapot gemaakt en de rekening krijgen wij burgers voor onze kiezen.

jos schreef op 18-01-2021

dus jij wilt het virus snel laten rondgaan over de wereld met mogelijk een echt dodelijk virus mutatie tot gevolg?

Wat ben ik toch een tut! schreef op 18-01-2021

@Anonymous, je zegt dat de zwakkeren bescherming nodig hebben en de rest weer hun gewone leven moet kunnen oppakken. Maar... er werken 1,3 miljoen mensen in de zorg om de zwakkeren te hulp te bieden. Al deze 1,3 miljoen medewerkers hebben een gezin, waarin ze dus besmet kunnen worden door huisgenoten die wel besmettingen oplopen tijdens hun werk, familie- en vriendenbezoek en in deun vrije tijd. Dus zo brengen de zorgwerkers het virus over naar de zwakkeren. Ik ken zorgwerkers die er helemaal doorheen zitten, uitgeput, collega’s die stuk voor stuk uitvallen, opgebrand, angstig. Hoesten je de situatie voor wanneer deze 1,3 miljoen zorgmedewerkers met burn-out of Corona thuis komen te zitten? Wié vervangt deze mensen?

Anonymous schreef op 18-01-2021

Tut. Met deze maatregelen zit heel Nederland er doorheen, niet alleen de zorgverlener. Er lopen scholieren met zelfmoord neigingen rond. En dit vind u oké? Dat heel Nederland kapot gaat staat niet in verhouding met het beeld wat u schetst. Dat de zorg uitgeknepen is door ons kabinet en onze zorgverzekeraars is niet mijn en de inwoners van Nederland zijn schuld. Als Gommers een vent is, pleit hij voor extra bedden op de ic, maar dit doet hij niet, je hoort hier niemand over, ook niet in het kabinet. Even een stukje biologie. Het virus wordt echt niet overgedragen van mens op mens door contact. Virusdeeltjes verspreiden zich door de lucht, het zit overal. De PCR test die men hiervoor gebruikt deugd in dit beleid ook niet. Deze test pakt ook dood virus materiaal, hiervan wordt men niet ziek en je bent al helemaal niet besmettelijk. Maar deze groep mensen telt men wel mee in de cijfers om ons bang te maken. Door het vele testen, heeft men ook veel positieve uitslagen, maar het percentage positief geteste mensen neemt per week af. Ze testen meer, maar het percentage wat hiervan positief is, wordt minder en minder. 1 en 1 is 2. Je snapt nu ook wel waarom alle basisschoolleerlingen ook getest moesten worden, enkel en alleen om maar zo veel mogelijk positieve uitslagen te hebben, opdat de mens banger en banger worden. Deze bange mensen zullen dan elke maatregel die onze "experts" voorstellen rechtvaardigen. Zodra de zwakke mensen een prik hebben gehad, dan zullen de ziekenhuizen leger en leger worden, tenzij deze groep mensen ziek wordt van het vaccin. Dit beeld zie je al in onze buurlanden. Helaas schenkt de media hier nauwelijks aandacht aan. Verder rest mij nog om te zeggen dat de adviezen van het WHO haaks staan op wat ons land doet. Ze hebben zich ergens in vast gebeten en willen dit niet loslaten. Wederom zullen ze gezichtsverlies lijden. Rutte is hier alles aan gelegen om gezichtsverlies te voorkomen, hij aast namelijk nog steeds op een plekje in het Europese parlement. Tja en dan moet je wel meedoen. Bewegen, buitenlucht en gezond eten, dat zult u vast met mij eens zijn. Ook hier hoor je niets over. Jezelf opsluiten, niet meer verplaatsen, zal ons immuunsysteem verder verzwakken.

Hendrik schreef op 18-01-2021

Anonymous,ook voor de coronacrisis liep het aantal jongeren met zelfmoordklachten en psychische storingen op, dus geen enkel verband. De jeugd is geen tegenslagen gewend, de lopen teveel van die verwende nesten rond (kwestie van opvoeden).

William S. Burroughs schreef op 18-01-2021

Aan Anonymous. Ik heb uw stukken gelezen en helaas ben ik in deze kwestie ook te volgzaam om uw man te kunnen wezen. NIet omdat ik bang ben om gestuurd te worden door uw ogen want dan hebt u de mijne nog niet gezien. Bovendien vond ik het ook niet nodig om tijdens het lezen van uw commentaar te knipperen met mijn ogen. Dat komt omdat er meer mensen denken zoals u denkt. Voortkomend uit een diepe frustratie over alles wat even niet meer mag gaat men alles ter discussie stellen dmv onwaarheden, getallen die niet kloppen en veelal indirect bewijs voor incompetentie van virologen of wetenschappen. Zo beweert u dat we dit al eerder hebben gehad en het dus niet onverwacht kwam. Griep was er al maar deze vorm hebben we nog niet eerder gehad. Dat het virus al 3000 keer gemuteerd is is volledig uit de lucht gegrepen. Dat iemand vroeger een fout heeft gemaakt zegt niets over zijn kennis van nu. Wanneer mijn slager vroeger gestolen heeft wil dat niet zeggen dat hij nu geen vlees kan snijden. Macht en geld spelen altijd een rol dus waarom nu niet en tot slot zal Rutte ook zonder pandemie ooit wel in Brussel belanden. Kortom uw argumenten rammelen in mijn beleving harder dan die waar u tegen rammelt. Maar dat is een kwestie van vertrouwen. Tot slot insinueert u dat een kleine groep mensen uit eigen belang de maatregelen laat voortduren. Ook dat geloof ik niet en ook dat is een kwestie van vertrouwen. Kortom we verschillen van mening ondanks het begrip voor de frustratie. Ook dat wordt gevoed door een stukje eigen belang en dat is logisch. Mijn belang? Ik val in een risicogroep en neem dus geen risico en voor mijn gevoel loop ik dat met uw oplossing wel. En zo is mijn keuze dus niet de uwe en dat mag. Prettige dag.

Geronimo schreef op 18-01-2021

@WSB, had niet verwacht dat jij je in deze onzinnige discussie zou mengen. Sommige personen zoeken altijd meer dan dat er is. Maar Rutte gaat alleen naar Brussel, indien hij voorzitter EU kan worden. Of hij krijgt een hoge functie bij de VN of iets dergelijks aangeboden. Zo niet, dan neemt hij meerdere commissariaten bij multinationals en gaat dan zijn zakken vullen.

William S. Burroughs schreef op 18-01-2021

Aan Geronimo. Dat was dan even onverwacht maar ik zal het hier bij laten. Naast het viris is het niet naleven van de regels onze grootste vijand en niet de mensen die het in goede banen proberen te leiden. Wat Rutte betreft heb ik zowel in het verleden, heden als in de toekomst nog nooit geen beklag gehad. Die red zich wel. Prettige dag.

Anonymous schreef op 18-01-2021

Uiteraard verschillen wij van mening. Dit is ook niet erg WSB. Denk overigens niet dat ik een complotdenker ben. Je zult mij ook zeker niet vinden op zo'n demonstratie die gisteren in Amsterdam te zien was. En neen, die arts heeft mijn voorkeur ook niet. Ik vind het enkel een zeer ernstige situatie dat alles in Nederland kapot wordt gemaakt. Wat mag het nog kosten? Wij burgers betalen de rekening, onze kinderen betalen de rekening. Onze kleinkinderen betalen de rekening. Over kinderen gesproken, over hun rug worden ouders dwangmatig thuis gehouden. Hoe laf kan een mens zijn om dit over de rug van kinderen te gaan spelen. Nederland is een vooruitstrevend land, staat wereldwijd bekend om hun kunnen, doen en innovatie. Maar als ik momenteel kijk hoe slecht zij de regie hebben, dan is dit diep triest. Wat ik al schreef, bescherm de broze zwakke mensen. Dit heeft mijn voorkeur ook. Dan kan de rest van Nederland weer opstarten. Maar hebben jullie al naar de cijfers gekeken van het percentage vaccins die toegediend zijn in Europa. Nederland bungelt onderaan. Er zit geen snelheid in. Ook hier slaat Nederland de plank volledig mis. De ziekenhuizen staan paraat om bij de springen, maar ook dit wordt wederom volledig genegeerd door onze expers. Als de noodzaak zo hoog is, dan wordt het eens tijd dat ze hier serieus werk van gaan maken.

Jos schreef op 18-01-2021

Hoe bescherm je dan de zwakkeren van de rest? Moet de verpleging dan ook 60+ zijn? Wij bungelen niet onderaan https://www.nrc.nl/nieuws/2021/01/17/van-duitsland-tot-hongarije-zo-staat-het-vaccineren-ervoor-in-europa-a4027759

Jos schreef op 18-01-2021

Wat betalen wij elk jaar aan de inzet van politie etc bij voetbal wedstrijden? Maak je toch niet zo druk joh. Hopelijk wordt de avond klok ingevoerd...oh nee visite verbod heeft de voorkeur voor politiek.

Jos schreef op 18-01-2021

De Britse variant van het coronavirus lijkt 30 procent besmettelijker. Dat kan als je doorrekent over drie maanden zomaar vijf tot zes keer meer besmettingen opleveren. Oftewel: nu 5000 per dag, dan richting de 30.000. Het zal de gehele ziekenhuiszorg verpletteren. Dan is het nog maar begin april.

Hendrik schreef op 18-01-2021

Anonymus, inderdaad, Nederland is een vooruitstrevend land met veel kunde en innovatie, wat vervolgens geëxporteerd wordt naar "Silicon Valley" met z'n vele Nederlandse wetenschappers en een Nederlandse CEO (Frank Slootman) met een maandsalaris van 108.000.000 dollar per maand.

Anonymous schreef op 19-01-2021

Jos, Bulgarije en Servië delen de laatste plaats, Nederland staat daar net boven. Dus ja, wij bungelen onderaan.

Anonymous schreef op 19-01-2021

Jos, met een avondklok willen ze de jeugd thuis houden. De jeugd zit elk weekend bij elkaar, en ik geef ze nog gelijk ook. Denk nu niet dat de jeugd met de avondklok wel thuis gaat blijven. Of, deze contactmomenten vinden overdag plaats in het weekend, of ze blijven allemaal massaal bij elkaar slapen. Verder zal de avondklok enkel averechts gaan werken op een groot deel van de Nederlanders. Veel mensen zullen opstandig worden en de tweedeling in Nederland zal enkel vergroten.

jos schreef op 19-01-2021

70% geeft aan zich aan de afspraak te houden van de avondklok en dit liever te zien dan het visiteverbod. Dit leid tot minder besnettingen, dus dan is het goed. Nu houden niet alle mensen zich aan de afspraken en straks ook niet, dat is normaal in elke maatschappij. Maar alle beetjes helpen. Ik rijd ook te hard en dat mag ook niet. Er is en kans dat ik daarvoor gepakt wordt. Veel mensen houden zich wel aan de maximum snelheid om geen boete te krijgen.

Mitis schreef op 19-01-2021

Aan de sprookje verteller Anonymous: Lees en huiver, https://www.nu.nl/coronavirus/6036016/5000-mensen-in-quarantaine-door-skireis-belgische-vrouw.html

William S. Burroughs schreef op 19-01-2021

Aan Anonymous. U vecht net als Don Quichot tegen windmolens. U beleeft hierbij veel frustratie vanwege opstanden en het tegen de regels ingaan. U verwacht zelfs een tweedeling tussen verantwoording nemen en geen verantwoording nemen. U wilt de zwakkeren graag beschermen door ze te isoleren als ware het een corona kolonie zoals men in de tijd van Don Quichot lepra kolonies had. Met als gevolg steeds weer een verlenging van de lock down. Beste Anonymous. Met uw instelling zal het allemaal nog veel langer duren en zullen de kosten blijven stijgen. We leven in een zogeheten beschaving waarin we door verantwoordelijkheid te nemen anderen kunnen beschermen zonder ze buiten de maatschappij te plaatsen. Hoe moeilijk kan het zijn? En hoe moeilijk wilt u het maken? Het komt echt wel weer goed maar dat hebben we zelf voor een groot deel in de hand. Prettige dag.

Anonymous schreef op 19-01-2021

Mitis en Hendrik. Lees het volgende artikel maar eens. De gevolgen van jullie zo graag gewilde maatregelen. Dit zijn geen leugens die ik verkondig, maar de werkelijkheid. De werkelijkheid waar jullie voor wegkijken. De "experts" zijn enkel gebrand op het virus, hun hobby kan je beter zeggen. Alles daar buiten wordt niet naar gekeken en volledig genegeerd, elk advies wordt afgedaan als een complottheorie. Dat er kinderen op de ic belanden omdat ze zelfmoord willen plegen, wordt niet naar gekeken. Te lezen in het artikel onderaan dit bericht. Het is ronduit triest dat jullie enkel geloven wat die "experts" vertellen. Waarschijnlijk ben ik de enigste die nog oog heeft voor de rest van Nederland en die zich daar voor inzet. Voor diegenen die niet de zorg krijgen die ze verdienen, kinderen die geen onderwijs meer krijgen, kinderen die blootgesteld worden aan huiselijkgeweld. Kinderen die het niet meer zijn zitten en er een eind aan willen maken. We leven toch in een beschaving die verantwoordelijkheid neemt? Dit is bij jullie niet te merken. En dan de ondernemers die met de grond gelijk worden gemaakt en geen compensatie krijgen. Natuurlijk krijgen we dit niet te horen. Wat "zij" doen is goed, en dat willen ze je maar al te graag doen geloven. Samen krijgen we corona onder controle, en de rest kan de tering krijgen, zal een betere slogan zijn in dit geheel. https://www.gelderlander.nl/dossier-corona-in-rivierenland/meer-kinderen-belanden-in-ziekenhuis-na-zelfmoordpoging-door-coronacrisis-het-wordt-steeds-erger~a339c4f6?fbclid=IwAR3rvI7auESwYqDyJdw-4-zqFW9hMImohCGP0YmUWrXPOSNWwuFQCzYoAPA&referrer=https%3A%2F%2Fniburu.co%2F

Jos schreef op 19-01-2021

Wat is het voordeel van heel veel extra en Corona doden en een compleet ontwrichte zorg wanneer er meer dan 20.000 besmettingen per dag komen en waarschijnlijk dubbele.

Hendrik schreef op 19-01-2021

Anonymus, u haalt er zaken bij die niets met deze pandemie en de bestrijding ervan ook maar iets te maken hebben.

Anonymous schreef op 20-01-2021

Hendrik en Jos. Kijken jullie maar weg van de werkelijkheid. Al die zaken die ik opnoem hebben direct verband met al die buitenproportionele maatregelen die onze "experts" ons opleggen. Door enkel te lezen wat de media schrijft, en dat zijn alleen maar het aantal besmettingen, het aantal ziekenhuisopnamen, het aantal doden en alle verhalen van mensen die aandacht willen en met hun kop in de krant willen en ons doen geloven dat zij door een ontzettend diep dal zijn gegaan, terwijl ze enkel een beetje koorts hadden. De zaken die ik benoem, wordt heel beperkt over geschreven door de media. Je kunt deze artikelen vinden, maar voorpagina nieuws wordt het nooit. Dit wil het rivm en het kabinet ook niet, want dan komt Nederland in opstand. Jullie handelen en reageren puur uit eigen belang. Wat er gebeurt om jullie heen, hebben jullie geen enkele notie van. Al deze zaken doen jullie af als onwaar, complottheorieën en zaken die niets met corona te maken hebben. Ik hoop oprecht dat er een parlementair onderzoek komt op den duur en dat iedereen geleden heeft onder deze maatregelen een schadeclaim kan indienen. En dat de verantwoordelijken het gevang in gaan.

Hendrik schreef op 20-01-2021

Anonymus, het riekt er toch wel naar dat u zelf heel ver van de werkelijk staat. En wat een parlementair onderzoek betreft, wat hebben al die onderzoeken van de laatste jaren nou opgeleverd? En wat te denken van al die grote bouwprojecten de laatste twintig jaar, waarbij de kosten torenhoog de pan uitrezen, een goed voorbeeld daarvan is de Betuwelijn (heeft nog geen cent opgeleverd) onder het bewind van Annemarie Jorritsma. Ik noem nog een paar van haar soortgenoten, Mayweggen, Zorgdrager, Mansveld en ga zo ma door, en ze komen allemaal met of zelfs zonder excuses weg. En denkt u nou echt dat deze mensen gaan boeten, of wat u stelt in het gevang moeten, droom lekker verder op uw zolderkamertje. Stem 17 maart a.s. op de goede partij, dat is wat u zelf er aan kunt doen, maar half Nederland zal wel weer gaan voor de charmes van de premier met de lange neus.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 20-01-2021

Alle argumenten van de voor- en tegenstanders van de coronamaatregelen kloppen. Jullie hebben allemaal gelijk. Maar punt is dat de regering als taak heeft om de belangen van de gehele bevolking te behartigen. En er dus altijd individuen zijn die hiervan de dupe zijn. Slechtste scenario is dat alle 1,3 miljoen werkers in de zorgsector uitgeput thuis komen te zitten. En dus de normale gezondheidsklachten niet meer behandelt kunnen worden.

Jos schreef op 20-01-2021

de overheid laat terecht het virus óns land niet overwoekeren wat net als in engeland percantage gewijs 400 doden per dag kan kosten. Beleid wat gevoerd wordt is goed en we volgen de andere EU landen zoals duitsland.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 21-01-2021

@Anonymous, ik heb me verder ingelezen en begrijp je standpunt wel. O.a. https://www.voxweb.nl/nieuws/filosoof-rene-ten-bos-een-avondklok-is-gewoon-een-vorm-van-angstbezwering

Anonymous schreef op 21-01-2021

Tut, u bent mijn held. Eindelijk iemand die ook het tegenbericht gelezen heeft. Eindelijk iemand die dit tegenbericht ook begrijpt. Onderhand lijkt het op een dictatuur waarin we leven. Angst zaaien moet de boventoon zijn lijkt het wel. Nu maar hopen dat Mitis, WSB, Jos, Hendrik en in een opwelling zag ik ook ene Geronimo reageren, dit artikel ook lezen. En hopende ook snappen. Ik hoop oprecht dat dit soort artikelen ook in de grotere dagbladen wordt gepubliceerd. Goed journalistiek werk is er allang niet meer bij. Na een persconferentie stellen journalisten vragen waarvan het antwoord al verteld was. Maar ja, angst verkoopt lekker makkelijk. Een echte journalist had dit allang voor de voeten geworpen van onze "experts" en het kabinet.

Anonymous schreef op 21-01-2021

Nog een artikel waar getwijfeld wordt aan het beleid van onze regering. Rutte en De Jonge doen alles wat onze "experts" maar bedenken, dit zonder enige medische onderbouwing of werkelijkheden. Het kabinet maakt zich zorgen over de Britse mutatie. De piek in de Londense ziekenhuizen correleert precies met kerstmis. De bezetting van de IC’s in Londen is nu lager dan in januari vorig jaar. Het probleem daar lijkt te komen doordat Engelse verpleegkundigen minder inzetbaar zijn doordat ze bij een positieve PCR-test verplicht thuis moeten blijven, waardoor de arbeidsproductiviteit daalt. Het aantal positieve PCR-tests in Engeland daalt overigens nu alweer in hoog tempo.” Uiteraard wordt daarover niet geschreven in onze kranten. https://www.ad.nl/dossier-coronavirus/steun-lijkt-broos-opa-en-oma-mogen-niet-naar-kleinkind-maar-kleinkind-wel-naar-hen~ad90f1f3/

Jos schreef op 21-01-2021

Een hoop mensen geven aan dat ze slachtoffer zijn, dat ze weigeren zich aan de avondklok te houden. Dat we niks meer kunnen. Geen boodschappen kunnen doen, terwijl vroeger de supermarkten om 18:00 dicht gingen en toen lukte het ook. Nu zijn de supermarkten zelfs ook zondags geopend en is online bestellen een oplossing. Sporten kan de hele dag en zelfs ‘s avonds na 21:00 uur in eigen tuin. Hoe zielig ben je het zijn maar 7,5 uur van de 24 die er in een dag zitten. Maar een aantal mensen willen perse na 21 uur naar buiten. Waarom? Hou je gewoon aan alle maatregelen. Ik vermoed dat een aantal mensen die er zwaar tegen ageren het afgelopen jaar ook niet aan de maatregelen heeft gehouden. (Ik zeg zeg een aantal, lang niet iedereen voor de duidelijkheid). Voor die mensen héél hartelijk dank voor het kapot maken van ons land. Want dat is dankzij u en niet dankzij de regering.

Anonymous schreef op 21-01-2021

Dat de media een verlengstuk zijn van de overheid was velen al bekend. De hoofdredacteur van de Volkskrant heeft nu op de radio ruiterlijk toegegeven dat hij kritiek op het coronabeleid censureert. Pieter Klok was te gast in het programma Spraakmakers om te spreken over de berichtgeving rond corona. Ronald Ockhuysen, hoofdredacteur van Het Parool, zei in de uitzending dat we gewend zijn om panklare antwoorden te krijgen, maar dat we nu nog niet alles weten, wat leidt tot ‘onzekerheid en complottheorieën’. “Er ontstaat ruimte voor andere verhalen.” Daarom moet de journalistiek ‘bij de feiten blijven en soms op de rem trappen’, zei Ockhuysen. Totale chaos De Volkskrant volgt dezelfde lijn. “Je bent niet te makkelijk kritisch, want dan ondermijn je het hele beleid en voordat je het weet is het totale chaos in het land,” zei Klok. “Je hebt wel een verantwoordelijkheid.” Hij zei normaal gesproken gewoon alles te publiceren en zich niet druk te maken over de reactie die de samenleving vertoont. “We moeten gewoon vertellen wat er allemaal gebeurt. En bij corona wil je niet dat het beleid ineens niet wordt opgevolgd.” Eind maart zei Klok – ook in Spraakmakers – dat overheid en wetenschap met één mond moeten spreken, en de journalistiek eigenlijk ook. “Ik denk dat het verstandig is om als land één lijn te trekken, om die lijn te steunen.” Hij bedoelde daarmee de overheidslijn. Presentatrice Ghislaine Plag vroeg: “En als iemand zich dan meldt bij jullie op de redactie van de Volkskrant met allerlei gegevens en zegt: ‘Het is wel belangrijk dat we dit geluid horen, maar het is wel een ander geluid dan het beleid van het kabinet en de strategie van het RIVM’, dan doe je dat niet?” Waarop de Volkskrant-hoofdredacteur antwoordde: “Ik zie de noodzaak niet. Laten we ons op andere dingen richten dan discussiëren.” Volgens hem moeten wij hier als bevolking geen mening over hebben: “Dat kan het RIVM heel goed bepalen.”

Anonymous schreef op 21-01-2021

Zorgprofessional Stacey Lennox zegt al maanden dat het narratief rond corona zal veranderen zodra Joe Biden president is geworden. Gisteren kreeg ze gelijk. In augustus vorig jaar publiceerde de New York Times een artikel waarin valt te lezen dat mogelijk tot wel 90 procent van de uitslagen van coronatests in 3 verschillende Amerikaanse staten fout-positief was. De oorzaak? Het aantal cycli dat gehanteerd werd, ook wel Ct-waarde genoemd, lag te hoog. Laboratoria draaiden 37-40 cycli terwijl epidemiologen destijds al aangaven dat je beter kunt stoppen bij 30. Uit gegevens van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC bleek dat de PCR-test geen levend virus meer detecteert bij meer dan 33 cycli. Toch adviseerde de CDC op 1 december vorig jaar nog steeds om 40 cycli te draaien. Kort voordat de New York Times het artikel publiceerde, paste de CDC de richtlijnen aan. Volgens de dienst zouden alleen mensen met klachten zich moeten laten testen. De media gingen door het lint en dr. Fauci, de Amerikaanse Jaap van Dissel, verscheen overal op tv om te vertellen dat hij niet verantwoordelijk was voor de aanpassing. Het gevolg was dat ook mensen zonder klachten weer werden getest, met een overgevoelige test. Gisteren, minder dan een uur na de inauguratie van Joe Biden, stuurde de WHO een bericht naar alle laboratoria die gebruikmaken van de PCR-test. De WHO schreef: WHO guidance Diagnostic testing for SARS-CoV-2 states that careful interpretation of weak positive results is needed (1). The cycle threshold (Ct) needed to detect virus is inversely proportional to the patient’s viral load. Where test results do not correspond with the clinical presentation, a new specimen should be taken and retested using the same or different NAT technology. In gewonemensentaal zei de WHO: als je geen klachten hebt, betekent een hoge Ct-waarde dat je hoogstwaarschijnlijk niet ziek zult worden of anderen ziek zult maken tenzij je zeer recentelijk bent blootgesteld aan een besmet persoon. Dr. Fauci wist dit in juli vorig jaar al toen hij zei dat je bij een Ct-waarde hoger dan 35 waarschijnlijk geen levend virus oppikt. De WHO zei verder: Most PCR assays are indicated as an aid for diagnosis, therefore, health care providers must consider any result in combination with timing of sampling, specimen type, assay specifics, clinical observations, patient history, confirmed status of any contacts, and epidemiological information. Een positieve PCR-test betekent dus niets als je geen klachten hebt en het lab meer dan 30 cycli draait, aldus Lennox. Als het percentage fout-positieven waar de New York Times op uitkwam klopt en overal hetzelfde is, dan zijn er tot nu toe geen 927.110 coronabesmettingen geweest in Nederland, maar slechts 92.711. En in de Verenigde Staten zijn er dan geen 24,3 miljoen gevallen, maar 2,43 miljoen. En zo kan deze ‘plandemie’ op magische wijze worden verholpen en wordt Joe Biden gezien als een held, schrijft Lennox. “En daarvoor hoeft hij helemaal niets te doen. Iedere ondernemer die failliet is vanwege lockdowns zou woest moeten zijn. En datzelfde geldt voor ouders van kinderen met een leerachterstand.”

Anonymous schreef op 22-01-2021

Jos, door het lezen van artikelen die onze media publiceren, waarin enkel wordt geschreven wat onze "experts" willen, (in mijn vorige reactie heeft de Volkskrant dit toegegeven) krijgt men tunnelvisie. Zo ook bij jou. In jou ogen zijn diegenen die zich niet houden aan de regels die ons opgelegd zijn onze "experts" de ratten van de maatschappij. Alles daarbuiten is in uw ogen niet waar, is een complottheorie en wordt afgedaan als onzin. Dat er tieners voor de trein willen springen en dit ook daadwerkelijk doen, zal u dan ook niet interesseren. Dat kinderen een leerachterstand oplopen interesseert u niet, dat ondernemers kapot worden gemaakt, is niet erg. En dat alles voor een virus dat vergelijkbaar is met een stevige griep en vanwege een kabinet dat niet in staat is om het aantal IC-bedden op te schalen. Hoeveel mag een mensenleven kosten Jos? En we hebben het over een groep oude mensen van boven de 80 die al ernstig ziek zijn. Deze groep komt op de ic en komt te overlijden. Natuurlijk gaan er ook gezonde mensen dood, maar er gaan ook gezonde mensen en kinderen, dood aan bijvoorbeeld kanker. Dood gaan hoort bij het leven en het lijkt momenteel wel of dood gaan een taboe is. Verder kent Nederland meer dan 9 miljoen chronisch zieke mensen. De overheid zal zich hier over moeten bekommeren. Campagne voeren om te bewegen, goede gezonde voeding etc. De supermarktketen aanpakken met hun kunstmatig gefabriceerd voer wat wij elke dag op ons bord krijgen. De mensen leven te ongezond. Aangaande de dictatuur waarin we leven, misschien moet u het boek 1984 van schrijver George Orwell eens lezen. Een echte aanrader.

Anonymous schreef op 22-01-2021

Jos, https://www.tubantia.nl/enschede/jongeren-in-de-regio-betalen-prijs-van-coronacrisis-enorme-stijging-ww-uitkeringen~ad725c1e/

Jos schreef op 22-01-2021

Dat zijn de gevolgen van het niet houden aan de regels. Dat velen zich niet aan regels houden is niet de schuld van regering. Dat winkels en scholen dicht moeten komt dóór een stijging van het aantal besmettingen! Regelt de regering het aantal positieve besmettingen?? Nee daar zijn wij verantwoordelijk vóór....dus afstand houden daarmee kunnen wij besmettingen voorkómen en hopen dat daarmee alles weer sneller open kan.

Anonymous schreef op 22-01-2021

Jos, misschien had je vroeger beter op moeten letten tijdens de biologie les. Een virus laat zich niet bedwingen en of uitroeien. Al die maatregelen zijn medisch niet onderbouwd en nooit bewezen dat het werkt.

Anoniem schreef op 22-01-2021

Mensen stop met het reageren op de verhalen van Anonymous Hij of zij schreeuwt om aandacht Alles wat in de media staat is niet waar volgens hem of haar Ik vraag me dan ook af waar hij al die informatie weghaalt ( dat moeten we natuurlijk wel geloven) Als iemand hem of haar kent ga er aub naartoe en geef hem of haar een aai over de bol of geef een bosje bloemen dan is dit gedram over

Jos schreef op 22-01-2021

anoniem...is er geen spuitje voor Anoymous haha...? Als de buurman een virus heeft en hij blíjft in zijn eigen huis en ik blijf in mij huis...wordt ik ook ziek volgens Anymous....prachtig dit ! Volgens mij is dit degene die pas op levenopnijverdal zat te stoken over het virus en viruswaanzin etc..

Hendrik schreef op 22-01-2021

Anonymus, ik ben met het lezen van uw geprezen publicatie niet verder gekomen dan het woord Management(filosoof), en ik zag nog voorbijkomen dat corona een bejaarden ziekte is. Nou heb ik verschrikkelijk de pest aan managers, en het zal me niet verbazen dat deze meneer aan het kraambed staat van dit soort uitwassen in de huidige maatschappij. In de laatste twintig jaren van mijn actieve loopbaan (van vijftig jaar) heb ik er teveel meegemaakt, jop hoppers, blaaskaken, en millenials. Vooral die laatste, verschrikkelijke mensen met de rand van de pispot nog in kont, zullen zij wel even vertellen hoe mensen die veertig jaar in het vak zitten zich moeten gedragen. En als het allemaal niet lukt, zijn ze plotseling verdwenen (na een spoor van vernieling) omdat zoals ze vaak zeggen, toe zijn aan een nieuwe uitdaging (lees meer salaris), maar later hoor je dat de directie ze wel wat in het oor gefluisterd heeft. En met het hele coronabeleid is het niet anders gesteld, het laatste jaar hebben we de ene naar de andere deskundige langs zien komen, met name de hele politieke banencarrousel, lees ex-politici met een dikke baan in de meest uiteenlopende takken van de gezondheidzorg. Neem de besluitvorming in aanloop naar de avondklok, een hele dag vergaderen over, of het een half uur later kan!! God behoede ons dat er geen nieuwe wereldoorlog komt, alleen over de keuze van de munitie zal dan drie weken vergaderd worden, het volk zit dan intussen al aan de Wodka of de Chinese thee. Zal ik u eens een goede tip geven, ga lekker samen met Tut een stevige wandeling maken in de natuur, en houd u ver van dit soort discussies en wint u niet teveel op, want u draagt echt niets bij met uw krantenknipsels.

Anonymous schreef op 22-01-2021

Anoniem, denk niet dat ik deze informatie uit mijn duim zuig, wat ik al schreef, kranten berichten deze info niet tot nauwelijks, daar wordt namelijk niet aan verdiend. Kranten maken vaak slechts een achterhoekje vrij voor dit soort berichten. Verder ben ik begaan met de mensen die echt te lijden hebben aan deze regeltjes, namelijk de kinderen, de pubers en ondernemers, dat zou jij ook moeten doen. We zijn een beschaving kreeg ik te horen van WSB. Ook aan kinderen, pubers en ondernemers denken hoort ook bij deze beschaving. En niet enkel aan een zeer kwetsbare groep mensen denken die al ziek zijn. Jos, wees niet bang, ik ben niet woonachtig in jullie gemeente, van mij zal je het virus niet krijgen.

Anonymous schreef op 22-01-2021

Anoniem, lees het volgende bericht maar eens. Dit is er dus aan de hand in medialand. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/linkedin-censureert-nederlandse-hoogleraren-en-ziekenhuisdirecteur~b4f710ff/

Anonymous schreef op 25-01-2021

Aan ieder. In jullie ogen verkondigde ik allemaal leugens. Goddank beginnen de landelijke kranten nu ook over het tegengeluid te schrijven. Nederland kan er niet meer omheen dat het middel erger is dan de kwaal. https://www.topics.nl/waar-blijft-het-oog-voor-jongeren-tijdens-deze-lockdown-a15521826parool/bcd414a060579e9923444fa008aceb61cac8c4000bf371b305952df3be27dba0/?utm_term=ankeiler&referrerBrand=tubantia&utm_campaign=topics-integratie-niet-ingelogd&utm_medium=referral&utm_source=TT&utm_content=topics

Anonymous schreef op 25-01-2021

https://nieuws.nl/algemeen/20210113/nico-sloot-ik-weet-zeker-dit-wordt-het-grootste-schandaal-van-de-eeuw/

Wat ben ik toch een tut! schreef op 25-01-2021

@Anonymous, SKEPP, een kritische organisatie, laat geen spaan heel van jouw genoemde documentaire... https://skepp.be/nl/aggregator/sources/2

Anonymous schreef op 26-01-2021

Tut, klopt. Het tegengeluid wil men niet in de wereld hebben. Angst zaaien, dat is wat ze willen. Iedereen die anders denkt wordt weggezet als complotdenker. Wat er trouwens gebeurt in de steden is natuurlijk niet goed te praten, dat gaat nergens over. Wat wel gebeurt, mensen raken meer en meer gefrustreerd, zijn hun vrijheid kwijt, hun baan etc. De overheid doet helemaal niets voor deze groep mensen. En die groep wordt groter en groter. Het OMT dat enkel bestaat uit een stel vakidioten met een sociaal gebrek houden geen enkele rekening met de impact op mensen. Zij willen enkel een virus te lijf gaan. De overheid die te bang is om zelf besluiten te nemen, schuilt zich volledig achter deze club met "experts". Goddank beginnen de kranten mondjesmaat te schrijven over het effect wat al die regels met zich meebrengen. En nu maar hopen dat dit meer en meer wordt, opdat de druk in Den Haag groter en groter wordt. Lees het volgende artikel maar eens Tut. Een nieuwsbrief van het WHO. Ik heb nog niet in de kranten gelezen, maar dat zal ongetwijfeld komen. Het testbeleid die men hanteert om besmettingen vast te stellen deugd niet. De PCR test is hiervoor onbetrouwbaar. In het artikel wordt dat even haarfijn uitgelegd door het WHO. https://www.who.int/news/item/20-01-2021-who-information-notice-for-ivd-users-2020-05

Anonymous schreef op 26-01-2021

https://www.nrc.nl/nieuws/2021/01/22/is-schoolsluiting-de-schade-aan-kinderen-waard-a4028781

Anonymous schreef op 26-01-2021

Anoniem. Je vroeg je af waar ik die informatie weg haal. (zie onderstaande link). Het is namelijk geen onzin, maar eerlijke informatie, maar die voor ons achter wordt gehouden. Dit wordt gedaan om mensen dom te houden, om mensen in het gareel te houden, om mensen voor te liegen, om mensen bang te maken, om mensen te doen geloven wat de "experts" zeggen. Jij en nog velen geloven de overheid volkomen, dit komt door onwetendheid, door niet logisch kunnen nadenken, door geen kennis van zaken te hebben, door gebrek aan inzicht, door gebrek aan aandacht om ons heen, door het niet begrijpen wat voor impact het heeft op 98 procent van de Nederlanders. Er staan schippers aan het roer in Den Haag die waarschijnlijk net hun naam kunnen schrijven. Kijk naar het vaccinatie beleid van onze Hugo. Wat komt hier van terecht. Managers kruipen voor op verzorgend personeel, in verpleeghuizen wordt de één wel gevaccineerd de ander niet. Zelfs man en vrouw worden afzonderlijk van elkaar gevaccineerd. En wij Nederlanders nemen dit beleid voor zoete koek aan, wij Nederlanders geloven dat Hugo het wel weet. Wij Nederlanders missen één ding en dat is militaire precisie. Onze bureaucratie blokkeert het vaccinatie beleid. Hieronder nog een interessant artikel, mocht je Engels kunnen. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/eci.13484

Anonymous schreef op 26-01-2021

Nog een stukje uitleg over "de test". Door foutief gebruik van de PCR, waarover ik al eerder schreef, wordt ons beleid gemaakt. De "experts" waarmee wij van doen hebben blijven maar geloven in zichzelf. https://www.sciencemag.org/news/2020/09/one-number-could-help-reveal-how-infectious-covid-19-patient-should-test-results

Anonymous schreef op 27-01-2021

Hendrik. Het onderzoek komt er. Zal niet lang meer duren, of de beerput wordt geopend. Lees het volgende. Op 15 maart 2020 heeft het kabinet aan de burgers van Nederland een scala aan regels opgelegd die de vrijheid van de burgers in verregaande mate beperken. Sinds die dag geldt in Nederland het nieuwe normaal: Vrijheden van burgers en ondernemingen worden in verregaande mate ingeperkt. Aanvankelijk was er geen kritiek op deze maatregelen. Immers, de WHO had op 11 maart 2020 uitgesproken dat er sprake was van een wereldwijde coronapandemie en de Nederlandse bevolking ging er van uit dat deze maatregelen van (zeer) tijdelijke aard zouden zijn en werden opgelegd om levens, met name die van de zwakkeren, te redden. Daarbij was er veel onbekend over ‘het’ coronavirus dat wel eens aan miljoenen mensen het leven kon kosten. Vragen als “Waarom worden deze maatregelen eigenlijk doorgevoerd” en “Zijn de maatregelen wel proportioneel” waren niet aan de orde. Nu de maatregelen een meer en meer permanent karakter blijken te krijgen ontstaat er kritiek. Artsen beginnen vraagtekens te zetten bij de ernst van het virus en te wijzen op de schade die de maatregelen aan de gezondheid met zich brengen. Wetenschappers uiten kritiek op de gebruikte (reken)modellen en testen. Raad van State, de rechtspraak en advocaten wijzen erop dat er géén legitieme basis bestaat voor de getroffen maatregelen middels noodverordeningen en wijzen ten aanzien van de nieuwe spoedwet op het (totale) gebrek aan democratische controle. Tegelijkertijd blijft de regering, middels persconferenties wijzen op de ernst van het virus, waardoor in de maatschappij een tweeledige angst is ontstaan: Ten eerste voor het coronavirus zelf, ten tweede voor de consequenties bij het niet naleven van de maatregelen. De regering legitimeert de getroffen maatregelen uitsluitend op basis van adviezen van het RIVM en het OMT en is daarbij niet transparant. De werkwijze, adviezen en/of de kritiek van artsen, deskundigen en wetenschappers buiten het RIVM en OMT worden door de regering niet geaccepteerd en/of volledig genegeerd. Mensen die waarschuwen voor een (te grote) invloed van de (farmaceutische) industrie op het beleid worden weggezet als complotdenkers. Voorgaande brengt met zich dat er in Nederland een situatie is ontstaan waarin op stelselmatige mate wijze zonder deugdelijke legitimatie en zonder deugdelijke democratische controle in grote mate grondrechten worden geschonden waarbij geen ruimte is voor een inhoudelijk debat dan wel kritiek. De commissie wil middels het horen van deskundigen, het openbaar maken en verslaglegging van deze verhoren en het opstellen van een onderzoeksrapport naar aanleiding van de verhoren, voor de Nederlandse bevolking inzichtelijk maken in hoeverre de genomen maatregelen daadwerkelijk worden getroffen in verband met (indamming van) het virus en in hoeverre de getroffen maatregelen proportioneel zijn. Op de regering rust de plicht het leven van de burgers van Nederland te beschermen en de regering kan in dit kader vergaande maatregelen treffen die de vrijheden van burgers beperken. Echter, deze maatregelen moeten wel strikt noodzakelijk zijn in een democratische samenleving en deze maatregelen moeten proportioneel zijn. Ook moeten de maatregelen geregeld zijn in een deugdelijke wet en mogen zij nimmer langer voortduren dan strikt noodzakelijk.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 27-01-2021

@Anonymous, jouw tekst komt van Pedro Kuit, een dominee... complotdenker. Hij heeft geen studie virologie gevolgd, dus kun je hem niet serieus nemen.

Anonymous schreef op 27-01-2021

Tut, die man zegt mij niets, maar het zal. De tekst heb ik niet van hem.

Hendrik schreef op 27-01-2021

Aan Pedro Kuit (lees Anonymous), stop nou eens een keer met die onzin!!!!!

Jos schreef op 27-01-2021

Dat de moderator deze Corona onwaarheden toestaat. Is niet in belang voor de volksgezondheid.

Anonymous schreef op 27-01-2021

Jos, wat zijn onwaarheden volgens u.

Jos schreef op 27-01-2021

Zijn alarm ging af toen China in januari werd lamgelegd om corona te stuiten. Ver voor de eerste besmetting of maatregel in Nederland voorzag Hugo Jansen de ramp en verdiepte zich in het virus. Nu roept de tegendraadse denker uit Ossendrecht covid-ontkenners op om de pandemie serieus te nemen. ,,Er is geen tijd voor complotten. We moeten voorkomen dat mensen ziek worden.” Peter de Brie 11-11-20, 19:48 Laatste update: 09:05 Bron: BN DeStem 5 2 Jansen (69) is geen doorsnee corona-watcher. De oud-pyschologiestudent, die in 1980 al voorop liep met biologische landbouw, bijt zich vast in wat hem raakt. Toen corona begin dit jaar voor het westen nog iets ver weg in Wuhan was, zocht hij al tot diep in de nacht online naar informatie over het virus en bekeek intussen al honderden medische blogs. ,,Ik wil mezelf en anderen weerbaar maken.” Billboards langs de A4 De eigenzinnige bioboer Hugo Jansen plaatste in 2017 drie billboards langs de A4 bij Ossendrecht met zijn mening over de westerse beeldvorming rond de Russische president Poetin. De eigenzinnige bioboer Hugo Jansen plaatste in 2017 drie billboards langs de A4 bij Ossendrecht met zijn mening over de westerse beeldvorming rond de Russische president Poetin. © archieffoto Tonny Presser © 2017 Net zo grondig graafwerk verrichte hij ooit om zijn stelling te staven dat niet Rusland maar Amerika ‘s werelds grootste agressor is. ,,De VS hebben meer landen gebombardeerd dan wie ook. Check maar”, sprak Jansen in 2017 nadat hij opzien baarde met drie pro-Russische billboards langs de A4 bij Ossendrecht. ,,De Russen versloegen in WO II meer Duitse divisies dan de geallieerden.” De eigenzinnige bioboer schuwt afwijkende meningen niet en schreef op een blog waar hij doorgaans medestanders treft die het NOS-journaal vaak te eenzijdig vinden. ,,Maar na mijn bijdrage over het gevaar van corona werd ik voor gek verklaard. Het virus zou flauwekul zijn, of voor 90 procent overdreven.” Na mijn bijdrage aan dat blog over het gevaar van corona werd ik voor gek verklaard, het virus zou flauwekul zijn Hugo Jansen, corona-watcher Reden voor Jansen om af te haken bij dat blog, want hij nam covid-19 eind januari meteen serieus, ruim een maand voordat toenmalig minister Bruins patiënt 0 had gemeld, carnavalvierders hossend het virus doorgaven en premier Rutte nog onwennig het schudden van handen afraadde. In brieven wees hij diverse media op hun taak om de overheid tot snel ingrijpen te manen. ,,Toen ik las dat China zijn economie op slot gooide en miljoenen mensen dwong thuis te blijven, wist ik dat het ernstig was. China stuwde in twintig jaar ruim een miljard inwoners op van hongerlijders naar middenklassers. Zo’n onvoorstelbare vooruitgang op het spel zetten doe je niet voor een griepje. In de Chinese regering en ambtenarentop zit niemand met een IQ onder de 140, die moet je serieus nemen.” Toen China zijn economie op slot gooide, wist ik: dit is ernstig. In die regering zit niemand met een IQ onder de 140. Die neem ik serieus Hugo Jansen Vijf pallets suikermais Een truck draait zijn erf op. ,,Even vijf pallets suikermais inladen”, zegt Jansen. Behendig manoeuvreert hij met de heftruck. ,,Hugo zei in januari tegen me: ‘Over een paar weken praat het hele land over corona‘”, vertelt de vrachtwagenchauffeur. ,,Hij heeft gelijk gekregen.” Riep Jansen voor de eerste golf media op de overheid tot actie te bewegen, onlangs stuurde hij meerdere kranten een betoog over het gebruik van vitamine D om weerstand tegen corona te kweken. Kort voordat Nederlandse wetenschappers met een soortgelijk pleidooi naar buiten traden. Drie medische blogs per dag Zelf slikt hij onder meer vitamine D, én neemt een dagelijkse dosis van drie medische blogs tot zich. ,,Zo’n anderhalf uur per dag dus. Ik volg drie artsen en een microbioloog die online uitleg over corona geven. Hardwerkende, integere wetenschappers.” Want Jansen checkt zijn bronnen en gruwt van ongefundeerde meningen. ,,Ja, het RIVM en het kabinet hebben fouten gemaakt. Maar wie roept dat ie recht heeft op de vrijheid om zich niks van de coronaregels aan te trekken, heeft er niks van begrepen. In ons systeem geven wij de regering de macht om beperkingen op te leggen als kwetsbaren beschermd moeten worden.” Fabeltjesfuik Jansen haalt de tv-uitzending van Arjen Lubach aan over de ‘Fabeltjesfuik’, de wijze waarop sommigen zich via social media laten meesleuren in samenzweringstheorieën. ,,Lubach legde goed uit hoe mensen in hun bubbel blijven zitten om hun eigen gelijk bevestigd te zien. Je moet juist breed kijken en het goede eruit pikken.” Complotten over Bill Gates of de farmaceuti­sche industrie zijn niet productief Hugo Jansen Complotten zijn niet productief, stelt Jansen richting oude blogvrienden die zonder bewijs beweren dat Bill Gates nóg rijker wordt van corona. ,,Ik zie dat niet.” Of dat de farmaceutische industrie achter de uitbraak zit. ,,Die bedrijven kunnen we niet missen, ze maken veel producten waar veel mensen baat bij hebben. Ja, ze willen ook winst maken, zo werkt dat nou eenmaal. Zolang de media maar kritisch volgt of ze niet over de schreef gaan.” Zijn eigen twijfels parkeert hij even. ,,Er is nu geen tijd voor complotten. Geen tijd om te kijken of het virus in de natuur ontstond of door mensen gemaakt is, of het expres of per ongeluk is verspreid, of welke instanties of bedrijven profiteren van deze crisis. Nee, we moeten nú zorgen dat zo min mogelijk mensen eronder lijden.” Briefje op de wc-deur Februari en maart beleefde hij als een angstige tijd. ,,Door mijn leeftijd, diabetes en wat overgewicht, loop ik risico. De zomer kwam ik onbezorgd door, in september werd ik weer voorzichtig toen hier achttien Polen suikermais kwamen oogsten.” Die arbeiders zijn terug naar huis, maar op de wc-deur in het woonhuis bij zijn bedrijf hangt nog een briefje in het Nederlands, Engels en Pools: dit toilet is alleen voor Hugo. Lichaam weerbaar maken Volgens Jansen valt er veel ellende te voorkomen met de juiste voorzorgsmaatregelen. Op basis van de specialistenblogs die hij volgt, besloot hij aan de vitamine D te gaan. ,,Met mijn boerenverstand denk ik: laat iedereen dat slikken voor zijn weerstand. Wereldwijd kampen velen een fors vitamine D-tekort, in Amerika zelfs 42 procent, onder de zwarte bevolking nog meer. Juist daar zie je de hoogste sterftecijfers.” Jansen haalt Spaans onderzoek aan waaruit bleek dat corona-patiënten met vitamine D-tekort 25 maal zo vaak op de intensive care belandden. ,,200.000 jaar geleden liepen we half naakt over de savanne en maakten vitamine D aan uit zonlicht. Nu is dat bijna nul, vooral ouderen komen amper nog buiten. Je krijgt het echt niet genoeg binnen door af een toe een vet visje te eten.” 200.000 jaar geleden renden we half naakt over de savanne en maakten vitamine D aan uit zonlicht, nu is dat bijna nul Hugo Jansen Om de vermenigvuldiging van het virus in het bloed tegen te gaan, slikt Jansen zink in combinatie met quercetine. Plus vitamine A en selenium. Zijn immuunsysteem schudt hij wakker met koude-/warmte-therapie. ,,Ik heb er een bad voor gekocht.” Kwetsbaren adviseert hij om de neus- en keelholte goed vochtig te houden. ,,Want daar komt het virus binnen, maar zit ook beschermend slijm. Zie het als de slotgracht van een kasteel: als die droog valt, wandelt de vijand zo binnen. Veel ouderen drinken te weinig en zijn daardoor extra kwetsbaar.” In geval van nood overweegt Jansen hydroxychloroquine. ,,Gevaarlijk? Je krijgt het toch ook tegen malaria? In veel landen zijn er goede resultaten mee geboekt tegen corona. Ik heb twee huisartsen gepolst, maar die willen het niet geven. Gelukkig heb ik wel ivermectine bemachtigd, dat werkt ook goed. Ik ga dat gebruiken als ik denk besmet te zijn.” Cruciaal: geen besmetting met hoge dosis Naast ventilatie en afstand houden is Jansen ervan overtuigd dat mondkapjes wel degelijk nuttig zijn: om het aantal besmettingen te beperken én om de dosis waarmee iemand besmet wordt laag te houden. ,,Bij griep is bewezen dat je minder ziek wordt als je een lagere virusdosis binnen krijgt. Voor corona is dat vermoeden er wel, het bewijs nog niet. Tja, er is ook geen bewijs dat morgen de zon opkomt, maar ik vermoed van wel.” Jansen gelooft dat RIVM-voorman Jaap van Dissel integer is, maar te stug vasthoudt aan zijn eerste uitspraak dat het nut van mondkapjes niet bewezen is. ,,Je moet open blijven staan voor nieuwe inzichten. Microbioloog Ann Vossen zei eerst ook dat je symptomen moet hebben om corona over te dragen, nu weten we dat je al eerder besmettelijk bent.” Van Dissel is integer maar wil te krampach­tig consequent zijn over mondkapjes. Hoeft niet, corona in nieuw. Logisch dat je bijleert Hugo Jansen Dat valt niemand kwalijk te nemen, vindt Jansen. ,,Want dit virus is nieuw. N-I-E-U-W! Logisch dat medici en overheid nog niet alles weten en moeten bijsturen. Maar soms weigeren ze krampachtig toe te geven dat ze ernaast zaten. Consequent zijn lijkt prima, maar bij zo’n totaal nieuw fenomeen leer je elke dag bij, wees daar eerlijk in.” Discussie over groepsimmuniteit Hugo Jansen schuwt nooit een afwijkende mening. In 2011 haakte hij niet aan bij het grote Occupy-protest in Amsterdam, maar stond zelf met zijn tentje op de Grote Markt in Breda om met passanten in discussie te gaan over de crisis in de wereld. Hugo Jansen schuwt nooit een afwijkende mening. In 2011 haakte hij niet aan bij het grote Occupy-protest in Amsterdam, maar stond zelf met zijn tentje op de Grote Markt in Breda om met passanten in discussie te gaan over de crisis in de wereld. © archieffoto Else Loof Het weggezakte idee van groepsimmuniteit vindt Jansen de moeite waard om bediscussieerd te worden door deskundigen. ,,Wie zijn afweer op orde heeft, zeker de jeugd, loopt amper gevaar als ie met een lage dosis besmet raakt en maakt antistoffen aan als ie corona krijgt. Dan heb je geen vaccin meer nodig. Eigenlijk is vaccineren ook niets anders dan iemand op veilige wijze besmetten om die afweer op gang te krijgen.” Een totale lockdown moet voorkomen worden, vindt Jansen. ,,Hoe vervelend ook, leg alleen beperkingen op aan kwetsbare en oudere mensen. Om opa en oma te beschermen, mogen ze niet alles doen wat hun gezonde kinderen of kleinkinderen wel mogen omdat die niet of nauwelijks ziek worden.” Hoe meer de maatschappij door kan draaien, hoe beperkter de nadelige gevolgen, betoogt hij. ,,Want wie weet hoe lang het duurt voor er een goed vaccin is. Laat mensen verantwoord doorwerken en scholen open. Kwetsbare leraren kun je online les laten geven.” Schade aan economie en zorg De schade aan de economie en de gezondheidszorg is al zo groot, vindt hij. ,,Geen operaties, geen bestralingen. Een kankerpatiënt is de klos maar kan er niks aan doen als jij onnodig op de intensive care belandt, dus hou je aan de regels en maak jezelf weerbaar.” Graag wil Jansen een bemiddelende rol spelen nu hij de samenleving ziet polariseren. ,,Brave mensen worden bang. Of boos omdat ze hun bedrijf of baan kwijtraken. En dan heb je nog demonstranten die alles onzin vinden, zelfs agressief worden. Ja, het coronabeleid wisselt en rammelt soms, maar dat maakt het nog geen bedrog.” Ja, het coronabe­leid wisselt en rammelt soms, maar dat maakt het nog geen bedrog Hugo Jansen Weerzin tegen lockdown De weerzin tegen een lockdown snapt hij. ,,Wie zegt dat die veel kapot maakt, heeft gelijk. De economie, het sociale weefsel in de maatschappij, huwelijken, vriendschappen. Dat hoeft niet.” Dus roept hij op: ,,Laat iedereen zijn weerstand maximaliseren en de negatieve gevolgen van een mogelijke besmetting afzwakken door te ventileren, afstand te houden en mondkapjes te dragen. Dan kunnen samenleving en economie doordraaien als we de kwetsbaren wat beperkingen opleggen.”

Jos schreef op 27-01-2021

In een tijdperk dat wordt bepaald door sociale media en identiteitspolitiek, is ‘waarheid’ veranderlijk en lijkt ‘angst zich sneller te verspreiden dan de infectie’.

Jos schreef op 27-01-2021

De Amerikaanse president Trump zegt dat artsen liegen over het aantal mensen dat is gestorven aan corona, omdat ze geld krijgen voor sterfgevallen door het virus. De VS meldde gisteren een nieuw record aan coronabesmettingen. Trump deed zijn uitspraken op een campagnebijeenkomst. "Onze artsen krijgen meer geld als iemand overlijdt aan Covid-19. Dat weet je toch?", zei Trump. "Dus zeggen ze: het spijt me, maar weet je, iedereen sterft aan corona." Miniatuurvoorbeeld Lees ook: Dit is het brein achter de meest succesvolle anti-Trump spotjes De Amerikaanse president kwam niet met bewijs voor zijn claim. Hij ligt al langer onder vuur om zijn aanpak van het coronavirus. Het aantal gevallen in de VS loopt nog altijd op. Eerder zei Trump dat dit komt door het hoge aantal testen in zijn land. Trump zegt dat dokters 'ongeveer 2000 dollar meer' krijgen voor sterfgevallen door corona. In andere landen zouden volgens Trump andere aandoeningen als doodsoorzaak worden opgeschreven, terwijl Amerikaanse artsen kiezen voor Covid-19. Artsen woest De artsenorganisatie American Medical Association (AMA) is woedend over de uitspraken van Trump. "De suggestie dat artsen, midden in een gezondheidscrisis, te veel Covid-patiënten tellen, of liegen om hun zakken te vullen, is schandalig en volledig misplaatst." "In plaats van ons aan te vallen met ongegronde beschuldigingen, zouden onze leiders moeten aandringen op het dragen van mondkapjes, het wassen van handen en het houden van afstand." Miniatuurvoorbeeld Lees ook: Waarom we (beter niet) zo geobsedeerd zijn door de Amerikaanse verkiezingen In de VS kwamen de afgelopen 24 uur een recordaantal van 94.000 nieuwe besmettingen bij. In totaal zijn meer dan negen miljoen besmettingen gemeld. Meer dan 235.000 Amerikanen zijn overleden aan de gevolgen van het virus.

Jos schreef op 27-01-2021

"Zoals ik het zie zou de anderhalvemetermaatregel opgeheven kunnen worden." Dat zegt de Schiedamse huisarts Lieneke van de Griendt, die de wetenschappelijke ontwikkelingen rondom corona op de voet volgt. Ze wijst op een nieuw verschenen wetenschappelijk artikel van vier Amerikaanse artsen. Dat nog niet officieel gepubliceerde onderzoek laat zien dat de maatregel van de mondkapjes, weliswaar in combinatie met de anderhalve meter, isolatie van besmette mensen thuis en het vele testen, daadwerkelijk effect heeft, legt de huisarts uit. "Als je kijkt naar de huidige data in China, New York en Italië zie je een duidelijke daling vanaf het moment dat het dragen van een mondkapje werd ingevoerd. Met andere woorden: het blijkt toch wel degelijk een verschil uit te maken", zegt Van de Griendt. Hoe meer fijnstof, hoe meer corona In het artikel is ook aandacht voor de invloed van luchtverontreiniging. "Want die gebieden waar we het over hebben - New York, Wuhan (China) en Italië - zijn gebieden waar meer fijnstof in de lucht zit. En dat zien we ook hier in Noord-Brabant en Limburg. Op het moment dat de luchtverontreiniging groot is, blijven die deeltjes makkelijker in de lucht hangen. Dat verwaait niet zo snel." Momenteel zeggen het RIVM en het kabinet nog altijd: buiten is de kans op infectie veel kleiner dan binnen. Volgens Van de Griendt klopt dat, maar niet helemaal. "Dat heeft waarschijnlijk ook met die aerosolen te maken, want binnen blijven ze natuurlijk ook hangen als je de ramen niet tegen elkaar open zet." "Buiten verwaait het veel sneller. Behalve in de gebieden met luchtverontreiniging. Dat zou wellicht een verklaring kunnen zijn waarom je in dit soort gebieden in korte tijd zo ontzettend snel een explosie van besmettingen ziet." Anderhalve meter onzin? Als die conclusies over mondkapjes en schone lucht kloppen, heeft de anderhalvemeterregel dan nog zin? Nee, zegt de huisarts. "Ten eerste omdat het virus momenteel al veel minder in Nederland aanwezig is. Daarnaast is het zo dat doordat we allemaal binnen zijn gaan zitten er veel minder luchtverontreiniging was. Ook daardoor kregen we een daling te zien. Dus ik vind dat we moeten werken aan luchtverontreiniging." Mocht er dan toch een opleving komen of je zit in een ruimte die slecht geventileerd wordt, is een mondkapje mogelijk slimmer dan afstand houden. De rust is inmiddels teruggekeerd in haar Schiedamse praktijk. Patiënten die coronaverschijnselen vertonen, komen naar een centraal punt in de huisartsenpost. Het aantal patiënten dat het virus ook echt blijkt te hebben is klein: een paar per week. 'Minder ernstig dan de griep' "Achteraf gezien denk ik dat we met z'n allen best een beetje kunnen ademhalen, want de ernst van de ziekte blijkt helemaal niet zo groot. De case fatality rate (sterftecijfer, red.) ligt op 1 procent en misschien zelfs lager. Met andere woorden: van de mensen die het krijgen gaan er niet veel dood." "En degenen die doodgaan zijn mensen die waarschijnlijk in dit jaar toch zouden zijn overleden, omdat ze heel oud waren of een ernstige ziekte onder de leden hadden." Ook de mensen die op de ic's belandden hadden in 99 procent van de gevallen al onderliggend lijden, zegt de huisarts. Daar waren geen gezonde, jonge mensen bij. "Een enkeling daargelaten, natuurlijk, maar dat is dan waarschijnlijk een genetische toevalligheid." "De ziekte zelf is eigenlijk qua ernst vergelijkbaar met het influenzavirus en dan zou ik eigenlijk willen zeggen dat het waarschijnlijk niet eens zo'n enorme uitbraak is als de influenza van 2017/2018. Dus we kunnen heel goed meer ontspannen in deze hele kwestie, denk ik. We kunnen weer ademhalen, ook zonder mondmasker."

Jos schreef op 27-01-2021

In het Zwitserse Luzern is een man overleden na tegen het nieuwe coronavirus te zijn ingeënt, zo hebben de autoriteiten vandaag bekendgemaakt

Jos schreef op 27-01-2021

Noorwegen heeft een waarschuwing de wereld ingestuurd nadat er 23 mensen het leven hebben gelaten kort na een vaccinatie met het vaccin voor Covid-19 van Pfizer en BioNTech

Anonymous schreef op 28-01-2021

Jos, en hoe verder? Wat wil je nu exact vertellen? Wanneer ik uw reactie lees valt het allemaal nog wel mee. En ben ik zo gek nog niet.

Anonymous schreef op 28-01-2021

Farmareus Merck is gestopt met de ontwikkeling van twee coronavaccins. Het bedrijf zegt dat na uitvoerig onderzoek is geconcludeerd dat de prikken minder bescherming boden dan antilichamen die het lichaam aanmaakt bij een natuurlijke besmetting. Het bedrijf kondigde aan dat de coronavaccins, V590 en V591, ‘goed werden getolereerd’ door proefpersonen, maar in vergelijking met natuurlijke besmetting een ‘inferieure’ immuunrespons opwekten. Merck gaat zich nu richten op antivirale middelen tegen corona, en krijgt daar van de Amerikaanse overheid een slordige 356 miljoen dollar voor. Neuroloog Jan Bonte reageert: “Verdomd. Het is waar. Het doormaken van de infectie was beter dan hun vaccin.” Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons voegt toe: “Eigen immuunsysteem effectiever dan ‘vaccin’.” Slechts 8 procent Daarnaast is gebleken dat het vaccin van AstraZeneca nauwelijks bescherming biedt aan ouderen. Het zou gaan om een effectiviteit van slechts 8 procent bij 65-plussers, meldt de Duitse krant Handelsblatt op basis van bronnen binnen de Duitse regering. Het coronavaccin van AstraZeneca is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse vaccinatiestrategie. Minister De Jonge heeft 11,7 miljoen doses van het vaccin gereserveerd. Nederland krijgt de komende tijd overigens een stuk minder AstraZeneca-vaccins dan was afgesproken.

Jos schreef op 28-01-2021

https://www.ad.nl/binnenland/ouders-overleden-pepijn-14-doen-oproep-laten-we-nadenken-wat-we-onze-kinderen-aandoen~a07cef38/

Jos schreef op 28-01-2021

Waarom zorgen we niet voor groepsimmuniteit onder jongeren? Het idee van groepsimmuniteit onder jongeren is interessant. Veel jongeren hebben dan het coronavirus gehad en hierdoor hebben ze antistoffen aangemaakt tegen het virus. Daardoor zijn ze beschermd tegen het virus en is de kans kleiner dat het virus zich snel verspreidt

Hendrik schreef op 28-01-2021

Jos schreef 22-01-2021 het volgende:anoniem...is er geen spuitje voor Anoymous haha...? Als de buurman een virus heeft en hij blíjft in zijn eigen huis en ik blijf in mij huis...wordt ik ook ziek volgens Anymous....prachtig dit ! Volgens mij is dit degene die pas op levenopnijverdal zat te stoken over het virus en viruswaanzin etc..

Anonymous schreef op 28-01-2021

Hendrik, wat wilt u hiermee bereiken om deze opmerking te herhalen?

Anonymous schreef op 28-01-2021

Hendrik, de o zo voorstander van een strenge lockdown, een lockdown die nog veel strenger mag in uw ogen. Je kunt lezen in het artikel die Jos deelde wat het met de jeugd doet. Is dit het waard, is dit wat we willen? Dit voor een hele kleine groep mensen die al ziek is. Wees eerlijk en blijf niet star aan je eigen gelijk denken. Nederland is kapot gemaakt met angst zaaien. Ons kabinet blijft het maar volhouden. Ik zal u uitleggen waarom. Wanneer zij nu gaan toegeven dat het allemaal niet zo erg was, dat de maatregelen buitenproportioneel waren, dan wordt Den Haag overspoeld met schadeclaims. Dit moet voorkomen worden, daarom houden ze vast aan angst zaaien en ze blijven maar beweren dat het vaccin ons enige redmiddel is. Want dan gaan zij vrijuit.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 28-01-2021

@Anonymous, pardon jouw laatste tekst van 27-01-2021 is geschreven door een alternatieve gezondheidscoach. Die kun je je toch niet serieus nemen, qua kritisch denken. Hij schreef over bijeenkomst van die BPOC2020 van dominee Pedro Kuit. Een dominee neem ik ook niet serieus. Hoe kan iemand in zijn kerk nu zo’n onzin over een God op de mouw spelden.

Hendrik schreef op 29-01-2021

Anonymous, stop toch eens met het zielige beeld wat je schets van de huidige jeugd. De laatste jaren diverse keren langere afstanden gereisd met de trein, en dan kom je ze tegen, rugzakje en oordopjes in, op weg naar de ruimte die voor hen gecreëerd is, "De stiltecoupe". Wars van elk menselijk contact lopen ze als zombie's rond, op zoek naar een plek waar ze niet gestoord worden. Zonder dat ze er zelf erg in hebben, dat ze gestoord zijn!, en dat wordt dus gepromoot door de NS. Dat staat dus los van de criminele relschoppers (bondkraagjes) die proberen ons maatschappij te ontwrichten, dat is weer een andere jeugdcategorie, gecreëerd door de linkse wegkijkers.

Anonymous schreef op 29-01-2021

Hendrik. Datgene wat jij allemaal uitkraamt is nu het gehele probleem. Er is geen oog (geweest) voor de rest van de Nederlanders. Welk invloed heeft het op die andere 98% van Nederland. Onze "experts" kijken alleen maar naar het virus. Daarbuiten is niet over nagedacht. Ons kabinet heeft hun adviezen opgevolgd, want Rutte en Hugo zijn te labiel om na te denken over de gevolgen. God zij geprezen dat nu eindelijk het tegengeluid verkondigd wordt. Een staatsschuld van meer dan 100 miljard is wat straks over blijft. De overheid gaat wel heel makkelijk hiermee om, mag jij mij vertellen wie de rekening gepresenteerd krijgt. Ik had u hoger ingeschat, maar blijkbaar gelooft u nog steeds heilig dat alles, maar dan ook alles kapot moet voor een soort van griep virus. En dan laten we het vaccinatie beleid maar even buiten beschouwing.

Anonymous schreef op 29-01-2021

Hendrik, wat ik al schreef, de beerput wordt geopend, en staat inmiddels op een kier. https://www.amjmed.com/article/S0002-9343(20)30673-2/fulltext Een onafhankelijke toezichtraad van Facebook heeft daarnaast geoordeeld dat Facebook een foute beslissing maakte door een bericht over de effectiviteit van hydroxychloroquine te verwijderen. Het bericht, dat betrekking had op het gebruik van het middel in Frankrijk, werd verwijderd vanwege het beleid voor ‘desinformatie en het risico op directe gezondheidsschade’. “Facebook heeft zojuist aangekondigd ‘een fout te hebben gemaakt’ door studies te censureren die aantonen dat HCQ levens redt. Censuur is nooit ‘een fout’. Techdirecteuren hebben er maandenlang bewust voor gekozen om artsen te censureren. Censuur is dodelijk.”

Hendrik schreef op 29-01-2021

Anonymus, wel netjes blijven, ik ben niet het probleem en ik kraam niks uit! Maar ik merk wel, je laat met deze reactie zien wie je werkelijk bent, alle andere reacties van jouw kant zijn gekopieerde lulverhalen.

Jos schreef op 29-01-2021

Complottheorieën over corona, 5G en aliens: is hackerscollectief Anonymous nu zelf gehackt? In de nasleep van #BlackLivesMatter hebben hackers onder de naam Anonymous Amerikaanse politiewebsites platgelegd. Heel even leek het weer vier jaar geleden, de hoogdagen van de beweging. Maar toch klinkt Anonymous anno 2020 anders dan vroeger. Waanzinniger. De internetbeweging gaat nu immers ook tekeer tegen 5G, Bill Gates en zelfs buitenaardse wezens die de wereld zouden besturen. wo 12 aug 2020 17:38 De muziek klinkt als de soundtrack van de SF-reeks "X-Files". We krijgen opzettelijk groezelig gemonteerde archiefbeelden van Bill Gates voorgeschoteld, gevolgd door desolate stadsbeelden die zo uit een horrorfilm zouden kunnen komen. Close-ups van telefonerende mannen in maatpak en stapels dollarbiljetten. We zien alles door een donkere filter van groen- en bruintinten. En dan waarschuwt een vervormde stem: “Op 31 maart 2025 komt de hele procedure ten einde.” Er volgt een uiteenzetting over hoe “ze” (we komen niet te weten wie) de hele wereldeconomie zullen hertekenen. En de tweede golf van de coronapandemie is “nog maar het begin”. U kan niet volgen? Geen nood, wij ook niet. Zelfs niet nadat we verschillende keren het tien minuten durende filmpje hebben bekeken dat onlangs verschenen is op het officiële Youtubekanaal van Anonymous, tussen een hele resem gelijkaardige video’s. Het lijkt wel alsof het hackerscollectief het maatschappelijk engagement heeft afgezworen en zich nu voluit richt op het verspreiden van complottheorieën. We krijgen opzettelijk groezelig gemonteerde beelden te zien van Bill Gates. We krijgen opzettelijk groezelig gemonteerde beelden te zien van Bill Gates. Wat is er aan de hand? Hoe komt het dat Anonymous deze video’s verspreidt naar meer dan 3 miljoen Youtube-abonnees? Heeft het zichzelf geherdefinieerd? Of zijn de hackers zelf gehackt? Uit de schaduw We spoelen even terug naar een vijftal jaar geleden. De Guy Fawkes-maskers lijken wel overal. Het collectief Anonymous zet zichzelf op de kaart met een aantal ophefmakende acties op het kruispunt van hacking, maatschappelijk engagement en zelfs journalistiek. Zo vergroot het de impact van Wikileaks door gevoelige gelekte documenten verder te verspreiden. Het zorgt ervoor dat een kritische reportage die de controversiële Scientology-kerk offline wil laten halen, toch te bekijken blijft. En na de aanslag op de redactie van het satirische magazine Charlie Hebdo kondigt Anonymous een wereldwijde internetoperatie aan tegen Twitterprofielen van IS.

Jos schreef op 29-01-2021

Welkom op de website van Anonieme Codependents! Vanwege COVID-19 vinden sommige meetings momenteel online plaats. Het is aan de groepen zelf om hierover te beslissen. Online meetings kunnen goed worden georganiseerd met Zoom, BlueJeans of eventueel met Skype. De bestaande Skype meetings gaan gewoon door. Zie de meetings pagina voor meer informatie. Wat is CoDA? Anonieme Codependents is een gemeenschap van mannen en vrouwen met het gezamenlijke doel gezonde relaties te leren ontwikkelen. De enige voorwaarde voor deelname is een verlangen naar volwaardige en liefdevolle relaties. De Twaalf Stappen en Tradities Wij zijn op een reis om onszelf te ontdekken en te leren van onszelf te houden, en we komen bijeen om elkaar te steunen en om onze ervaringen te delen. Als wij leven volgens het programma van de Twaalf Stappen kunnen wij eerlijk tegenover onszelf zijn over onze persoonlijke geschiedenis en ons eigen codependent gedrag. We vertrouwen hierbij op de kennis en wijsheid die is beschreven in de Twaalf Stappen en Twaalf Tradities zoals overgenomen van de Anonieme Alcoholisten en aangepast voor ons doel. Zij vormen de principes van ons programma en zijn richtlijnen voor het ontwikkelen van eerlijke en bevredigende relaties met anderen en met onszelf. Bij Anonieme Codependents leren we een relatie op te bouwen met een Hogere Macht zoals wij die ons zelf voorstellen, en we gunnen anderen hetzelfde voorrecht. Het hieruit voortkomende vernieuwingsproces is een geschenk voor ons herstel. Door actief het programma van Anonieme Codependents te volgen kunnen wij een nieuwe kalmte, aanvaarding en geluk in ons leven verwezenlijken.

Jos schreef op 29-01-2021

Naar aanleiding van de ontwikkelingen mbt het coronavirus willen we u op de hoogte stellen van enkele maatregelen die wij hebben genomen. We hebben, sinds bekend is dat het virus ook in Nederland was, extra hygiene maatregelen genomen. Alle oppervlakken, hendels, tafels, knopjes, deuren, etcetera worden extra goed schoongemaakt tijdens de dienst en aan het eind van de avond met desinfectiemiddel bespoten. We zijn vrijdag 12 maart gestopt met het accepteren van cashbetalingen, op dezelfde dag hebben we besloten geen mensen meer te laten eten in de winkel. We hebben zondag 15 maart besloten enkel nog contactloze bezorging aan te bieden via Thuisbezorgd en Uber Eats. Contactloos ook vanuit de winkel naar de bezorgers toe. Als de bezorger bij onze winkel aan komt laat hij de bestelling op zijn mobiel zien door het venster, vervolgens wacht hij of zij dan tot een medewerker het buiten op een tafeltje zet en neemt het dan mee. Onze medewerkers gebruiken bij alle stappen -van het maken tot het inpakken- vinyl handschoenen. Afhalen door klanten is vanaf zondag 15 maart ook niet meer toegestaan. Het gaat erom zo weinig mogelijk contact met elkaar te hebben. Onze ervaring leert dat tijdens de lunch tussen 12:30-14:00uur en in de avond tussen 18:00-20:00uur heel veel mensen tegelijk eten komen ophalen, dat zou betekenen dat veel mensen tegelijkertijd in een kleinere ruimte staan. Dat risico willen we niet nemen met u en onze zeer gewaardeerde werknemers ! Bedankt voor uw begrip ! B. Anonymous

Jos schreef op 29-01-2021

Artsen in de Verenigde Staten zijn woedend over een uitspraak van president Donald Trump, die vrijdag zei dat ze zouden liegen over het aantal dodelijke slachtoffers als gevolg van de corona-epidemie in het land. Trump beweerde vrijdag tijdens een campagnebijeenkomst dat Amerikaanse artsen liegen over het aantal Amerikanen dat is overleden aan het coronavirus. Ze zouden de aantallen hoger voorstellen dan ze zijn omdat ze meer geld zouden krijgen voor sterfgevallen die aan het virus kunnen worden toegeschreven, aldus de Republikeinse presidentskandidaat. "Onze doktoren krijgen meer geld als iemand overlijdt aan COVID-19. Dat weet je toch?", zei Trump tijdens de bijeenkomst in Waterford Township, in de staat Michigan. Hij zei dat dokters "ongeveer 2.000 dollar meer" krijgen betaald voor sterfgevallen als gevolg van het coronavirus. De belangrijkste Amerikaanse artsenorganisatie, American Medical Association (AMA), is woedend over de uitspraken van Trump. "De suggestie dat artsen, te midden van een volksgezondheidscrisis, te veel COVID-19-patiënten tellen of liegen om hun zakken te vullen, is een kwaadaardige, schandalige en volledig misplaatste aanklacht", zei Susan Bailey van de AMA in een verklaring. "In plaats van ons aan te vallen en artsen ongegronde beschuldigingen naar het hoofd te slingeren, zouden onze leiders de wetenschap moeten volgen en moeten aandringen op naleving van de volksgezondheidsregels waarvan we weten dat ze werken: een mondmasker dragen, handen wassen en fysieke afstand houden", voegde Bailey eraan toe. NUchecktZie ook: NUcheckt: Geen druk op artsen om COVID-19 als doodsoorzaak te noemen Geen aanwijzingen dat artsen onder druk worden gezet De Amerikaanse factchecker Politifact ontdekte dat sinds 27 maart een ziekenhuis inderdaad 20 procent meer vergoed krijgt voor een patiënt met COVID-19 dan voor een patiënt met aan een vergelijkbare luchtwegziekte. Maar, dit geldt alleen wanneer de patiënt is verzekerd via Medicare, de nationale zorgverzekering in de VS. Ziekenhuizen - en dus niet doktoren - krijgen meer voor deze COVID-19-patiënten vanwege de maatregelen die een ziekenhuis moet treffen voor het veilig behandelen van COVID-19-patiënten en de impact die COVID-19 heeft op de reguliere zorg. Er is volgens Politifact geen bewijs dat artsen in de VS onder druk worden gezet om vaker de diagnose COVID-19 te stellen. Er zijn, op basis van cijfers over oversterfte, aanwijzingen dat het aantal COVID-19-gevallen in de VS juist wordt onderschat. Trump bagatelliseert tijdens zijn verkiezingsbijeenkomsten de impact van het coronavirus in zijn land. In de VS, waar dinsdag presidentsverkiezingen zijn, overleden bijna 235.000 mensen aan COVID-19. Van de 9 miljoen mensen die besmet raakten, is twee derde hersteld.

Jos schreef op 29-01-2021

Nu COVID-19 de hele wereld in zijn greep houdt, zijn wetenschappers hard op zoek om de oorsprong van het virus. Veel mensen zoeken de reden echter in complottheorieën. Een Youtuber, genaamd laowhy86, meent echter de bron van het coronavirus te hebben achterhaald. De eerste besmettingen werden gemeld in de Chinese provincie Wuhan, en zouden volgens de wetenschappers mogelijk ziek zijn geworden van het eten van vleermuizen of andere dieren. Veel mensen trekken deze verklaring echter in twijfel en denken dat de overheid, Chinese spionnen of zelfs Bill Gates achter het virus zitten. ADVERTENTIE Volgens laowhy86, die zelf 10 jaar lang in China woonde, ging twee weken lang op onderzoek uit en meent dat hij erin is geslaagd te bewijzen wat de bron van het coronavirus is, en deze is volgens hem zeker niet van buiten China afkomstig. De video met zijn theorie is in drie dagen al meer dan een miljoen keer bekeken.

Anonymous schreef op 29-01-2021

Hendrik, ik denk dat we deze discussie maar even moeten laten voor wat het is. Over een aantal maanden weten we meer en gaan we zien wie er gelijk heeft, welke beerput er geopend wordt en wie de daadwerkelijke slachtoffers zijn van corona.

Geronimo schreef op 30-01-2021

@Anonymous, je eerste goede reactie bij dit onderwerp. Ik denk dat de meesten al die gekopieerde lappen tekst, van jou en Jos, onderhand goed zat zijn.

Jos schreef op 30-01-2021

Nee :)

Anonymous schreef op 30-01-2021

Geronimo. Inderdaad, de mens is het angst zaaien goed zat. Daarom zijn we ook blij om het tegenbericht te lezen in de kranten.

Jos schreef op 30-01-2021

Stopt iedereen hier met de onzin tegen Corona? Anders gaan we gewoon verder met knippen en plakken. Je zoekt op Google...Corona en tegenstanders... en plakken maar...

Anonymous schreef op 31-01-2021

Jos, Neen. Laat mij het volgende artikel delen met Hendrik, Geronimo, anoniem en de rest die mij weg zet als complotdenker. Wat in dit artikel wordt beschreven, mocht ik niet zeggen of denken. Dit was fout in hun ogen, het was niet waar in hun ogen, het kon niet kloppen wat ik schreef in hun ogen. Nederland moest nog meer op slot was hun oordeel, ondernemers moeten nog verder kapot worden gemaakt was hun oordeel, kinderen moesten niet zeuren schreef Hendrik, ook al zien ze het niet meer zitten. Totaal verbod op bezoek hadden ze nog liever. God zij geprezen dat het tegenbericht luider en luider wordt verkondigd en Goddank worden deze berichten gepubliceerd en niet meer gecensureerd. https://www.nrc.nl/nieuws/2021/01/31/maatregelen-eisen-te-grote-tol-a4029894

Anonymous schreef op 01-02-2021

Mijn excuses voor het plak en knipwerk. Lees het volgende maar eens. Wie is er nu gek, jullie of ik?https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/opinie-het-wordt-tijd-dat-het-omt-erkent-dat-het-niet-gelukt-is-om-corona-in-de-acute-fase-uit-te-roeien~b1e51f71/

Anonymous schreef op 01-02-2021

Lees de opmerking van Van Dissel.Vorig jaar zomer zouden een aantal OMT-leden hebben geopperd dat de blik van het OMT op de coronapandemie ‘te nauw’ was, waarop Jaap van Dissel zou hebben gezegd: ‘Wij zitten er om de kwaal te bestrijden, niet voor de bijwerkingen’ Dus, ze hebben enkel gehandeld vanuit hun vakgebied.

Jos schreef op 01-02-2021

TILBURG - ‘Corona = leugen’, staat er sinds kort in grote zwarte letters op viaducten op de Tilburgse randweg. De gemeente ziet geen reden de graffiti snel te verwijderen. Het is volgens een woordvoerster vooral een teken dat het corona-debat (ook) in Tilburg polariseert. Hein Eikenaar 30-11-20, 18:03 Laatste update: 18:09 Bron: BD Graffiti wordt in Tilburg zo snel mogelijk verwijderd als de boodschap discriminerend, racistisch of op een andere manier kwetsend is. Tenminste als de teksten in de binnenstad op muren of andere plekken zijn gekalkt, aldus de woordvoerster. ,,De Burgemeester Bechtweg valt daar dus niet onder. De teksten worden ter zijner tijd verwijderd.” Posters tegen burgemeester Het is niet voor het eerst dat onbekenden in de gemeente met leuzen hun ongenoegen over het coronabeleid kenbaar maken. Onlangs zijn bankjes in Udenhout beklad met de tekst ‘Corona = voorbij’. Op verschillende plekken - onder meer in het Leijpark - werden posters opgehangen met een foto van burgemeester Weterings en daarbij de tekst dat hij mede schuldig is ‘aan het verwoesten van de lokale economie en het maatschappelijk leven door een verzonnen crisis'. De posters zijn door de gemeente verwijderd. Daar blijft het bij. ,,Er is geen strafrechtelijke grens overschreden", aldus de woordvoerster. ,,We beschouwen het als wildplakken, al mag dat ook niet.

Jos schreef op 01-02-2021

Dagelijks liegen zo'n duizend mensen over coronasymptomen. Dit zegt directeur Publieke Gezondheid Sjaak de Gouw van de GGD tegen BNR. "Dat horen we via social media, de medewerkers in de teststraten horen het, we horen het via de televisie dat zelfs mensen die uit een oranje gebied komen zonder klachten toch zeggen: 'Ik heb maar gezegd dat ik klachten heb, dan word ik in ieder geval getest."' Volgens De Gouw zeggen mensen dat omdat ze een bruiloft hebben, op vakantie willen of omdat ze een verklaring nodig hebben. Hij noemt dat 'zorgwekkend' omdat leraren en zorgmedewerkers daardoor extra lang moeten wachten en klassen vervolgens naar huis worden gestuurd en zorgafdelingen worden gesloten.

Jos schreef op 01-02-2021

Premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge hebben woensdag in een livestream via social media vragen van Nederlanders beantwoord over het coronabeleid van het kabinet. Is het virus wel echt? Wordt vaccinatie verplicht? Waarom mag een minister een feestje geven zonder straf? Een overzicht:

Jos schreef op 01-02-2021

90-plusser overleden na coronaprik,

Jos schreef op 01-02-2021

Mag ik een feestje geven als ik jarig ben? Ja, je kan een feestje geven of partijtje vieren. Ben je 12 jaar of jonger? Dan hoef je geen afstand te houden van anderen. Er zijn wel een paar regels: In huis mag je op één dag niet meer dan één persoon ouder dan 12 jaar uitnodigen. Je mag wel meer kinderen uitnodigen als zij 12 jaar of jonger zijn. Het is belangrijk om rekening te houden met de avondklok. Tussen 9 uur 's avonds en half 5 's ochtends mag je niet op straat zijn. Het feestje gaat niet door als jij je niet lekker voelt. Vraag aan papa of mama of ze op deze website willen kijken of jij de klachten hebt die bij het virus horen. Het feestje gaat ook niet door als iemand bij jou thuis verkouden is én koorts heeft of benauwd is. Dat is jammer! Maar het is wel nodig. Zet dit ook in de uitnodiging. Dan snapt iedereen als je het afzegt. Vriendjes en vriendinnetjes mogen niet komen als ze zich niet lekker voelen. Ze mogen ook niet komen als iemand bij hun thuis verkouden is én koorts heeft of benauwd is. Vier je je verjaardag in huis? Zet dan ook even een raam open. Was allemaal vaak en goed je handen. Een keertje niezen? Altijd in je elleboog! Je kunt je verjaardag ook digitaal vieren. Nodig iedereen uit via een video-app waar je elkaar allemaal tegelijk kan zien. Vraag van te voren of familie hun cadeautje willen laten bezorgen. Dan kun je alle cadeautjes uitpakken voor de camera.

Jos schreef op 01-02-2021

Hij ontwikkelde computers, is een hartstochtelijk voorstander van vaccins en sprak in 2015 al over een wereldramp. Bill Gates moet dus wel een persoonlijk belang hebben bij het coronavirus. Toch? „Luister, als die vaccins niet van Bill Gates zouden komen, was het misschien nog anders. Maar ik vind Bill Gates een hele, hele enge man.” Rapper Lange Frans weet het zeker: Bill Gates, lange tijd de rijkste man ter wereld, is bezig een slaatje te slaan uit het coronavirus. „Die vaccins zijn er ook vooral om heel veel geld te verdienen. Er worden natuurlijk heel veel van die doses gekocht. Als we er allemaal twee moeten hebben, hebben we er 50 miljoen gekocht. Nou moet je je voorstellen dat er een tientje per stuk voor moet worden betaald. Dat is een half miljard. Dat is serieus geld.” En als het om serieus geld gaat, zijn er volgens de Amsterdamse artiest en tv-presentator altijd mensen „die die extra kilometer willen doen” om daar een flink deel van op te strijken.

Jos schreef op 01-02-2021

ikdoenietmeermee: boodschap influencers wake-upcall voor beleidsmakers Een groep BN’ers heeft zich uitgesproken tegen de coronamaatregelen. Onder anderen Famke Louise, Thomas Berge en Tim Douwsma plaatsten de hashtag #ikdoenietmeermee op hun Instagram en eisen ‘eerlijkheid en transparantie’ van de overheid. De actie wordt bekritiseerd en bespot, maar zegt ook iets over het afbrokkelende draagvlak voor de corona-aanpak.

Jos schreef op 01-02-2021

Gordon is buitengewoon trots op hoe het kabinet de huidige coronacrisis aanpakt. De presentator heeft vooral veel lof voor minister-president Mark Rutte.

Jos schreef op 01-02-2021

50 Lange Frans en Paul Elstak maken protestlied tegen coronamaatregelen. Gedurende de coronacrisis heeft rapper Lange Frans zich in zijn podcast regelmatig uitgesproken tegen de maatregelen van het kabinet, die volgens hem veel te ingrijpend zijn. Ook Paul Elstak weigerde terug te krabbelen nadat hij meedeed aan de actie #ikdoenietmeermee. Het duo heeft nu de handen ineengeslagen voor een protestlied.

Anonymous schreef op 01-02-2021

Jos, wat ik al schreef, alles draait met deze "pandemie" om geld en macht. Bill Gates heeft er belang bij dat elke bewoner van deze aardbol een vaccin haalt. Bill Gates zijn woorden waren dan ook toen hij twee grote farmaceuten opkocht, voor elke 5 dollar die ik geïnvesteerd heb, krijg ik er 25 terug. Daarnaast heb ik geschreven dat de PCR test niet deugt. Met deze test kan en mag men geen besmettingen vaststellen. Deze PCR test kan enkel deeltjes vaststellen, dan wel levend materiaal, dan wel dood materiaal. De fabrikant schrijft voor om de test tot 30 cycli te gebruiken, daarboven wordt de test onbetrouwbaar. Het rivm heeft het aantal cycli verhoogd naar 35 tot 40. Testen zijn dan veelal fout positief. Deze fout positieve uitslagen zijn altijd meegeteld in hun bangmakerij cijfers. Onlangs schreef ik dat het WHO de betrokken partijen, dus ook het rivm geadviseerd heeft om het aantal cycli naar beneden te brengen, als reden om het percentage fout positieven terug te dringen. Hiermee zal het aantal positieve testen sterk afnemen. Dan de ernst van het virus. Ongeveer 8000 Patienten zijn opgenomen geweest op de ic. De grootste gros was oud en of al ernstig ziek. Heel Nederland is voor deze groep platgelegd. Nederland is kapot gemaakt door angst voor iets wat een ernstige griep bleek te zijn. In de Volkskrant was te lezen dat Van Dissel enkel het virus te lijf wou gaan, de bijwerkingen waren niet belangrijk voor hem. Ik schreef heel vaak het woord, "vakidioot" . Het bewijs is dus hiermee geleverd. Met een derde golf op komst, om jullie nog banger te maken, komen er wel versoepelingen aan. Onze maatschappij heeft eindelijk doorgekregen hoe het nu echt zit. Eindelijk heeft de media de ballen gevonden om hierover te schrijven. Ook hier had ik al eens over geschreven. De media heeft bewust het tegenbericht niet gepubliceerd. Stap voor stap mensen komt het uit. Natuurlijk houdt Hugo, Rutte en het rivm deze fabels in leven, dit zijn hun laatste stuiptrekkingen. Verder valt het me op dat diegenen die de grootste mond hadden, Hendrik, WSB, anoniem en Geronimo nu niet meer reageren. Ook hun lezen de kranten, ook hun lezen deze berichten.

William S. Burroughs schreef op 02-02-2021

Aan Anonymous. Gezien de brij aan woorden bent u hier diegene met de grootste mond. Een brij aan woorden die u overigens niet zelf schreef maar grotendeels kopieerde van mensen met zogenaamde ballen. Ballen die met terugwerkende kracht het beleid met de kennis van nu proberen te bekritiseren. Natuurlijk krijgen we nu en in de toekomst een hele brij van wat we in de volksmond ook wel achteraf gelul noemen over ons heen. Daar is overigens niks mis mee maar ben je geen ballen voor nodig omdat het namelijk heel menselijk. Helaas heb je in dit leven niets aan als, als of als. Bij een pandemie moet je handelen en dat daar achteraf verkeerde inschattingen zijn gemaakt is evident aan problemen oplossen. Voordat u gaat denken dat William S. Burroughs om is en zich aan uw zijde schaart moet ik u toch teleurstellen. En wel om het volgende. Dat het hier om geld draait is geen nieuws maar menselijk. Alles draait om geld. Maar dat er bewust beleid wordt gevoerd om onze samenleving in de afgrond te storten is natuurlijk je reinste complot onzin. Iets meer respect voor het aanpakken van een pandemie, de zorgmedewerkers en de slachtoffers en hun nabestaanden zou u dan ook niet misstaan. Wat u doet is mij veel te makkelijk. Ga er maar aanstaan in het heetst van de strijd in plaats van vanaf de zijlijn lopen toeteren dat men tegen ons is. Kortom onze beleving van de realiteit staat een heel eind uit elkaar en als u het goed vind blijf ik bij de mijne want daar is de situatie mijn inziens serieus genoeg voor. Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 02-02-2021

Tot slot aan Jos. Wat Gordon betreft. Gordon is VVD'er en kent Rutte persoonlijk. Dus dat is niet zo raar. Wat Lange Frans en Paul Elstak en hun protest lied betreft. So what? Ja en? Lange Frans en dj Paul Elstak? Mijn God! Prettige dag.

Geronimo schreef op 02-02-2021

@WSB. chapeau dat je nog tijd besteed aan zo'n nitwit, die alles wat hij kopieert serieus neemt en als hij een keer zelf zijn "hersenen" moet gebruiken, zelf ook in de fantasie-modus schiet.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 02-02-2021

@William, inderdaad; een nieuw, moeilijk probleem oplossen gaat niet in één rechte lijn van A naar B. Maar het is meer meanderen, kronkelig, je probeert iets, en als dat geen voldoening geeft, probeer je iets anders, telkens bijsturen.

Anonymous schreef op 02-02-2021

WSB, vertel mij eens wat het verschil is tussen knippen & plakken, of de overheid en het omt een beetje na papagaaien en maar blijven volhouden hoe slecht de situatie is. Met blijven angst zaaien kom je er niet. Denken in oplossingen. Jij weet zelf ook dat de situatie onhoudbaar wordt. Waarschijnlijk strijk jij al een pensioen op en hebt niets te klagen. Velen hebben het stukken slechter door onzinnige maatregelen.

Hendrik schreef op 02-02-2021

Anonymous,j ij hebt geen greintje fatsoen, jij vindt dus als iemand vijfenzestig is en vijftig jaar gewerkt heeft, pensioen opstrijkt. Wat een hufterige opmerking!

William S. Burroughs schreef op 03-02-2021

Aan Anonymous . Het verschil is verstand en vertrouwen. Prettige dag.

Mitis schreef op 04-02-2021

Ach ik denk dat ik Anonymous wel een beetje begrijp, er wordt nu in zijn handel of winkel waarschijnlijk niets verdient door corona, zijn euro's vliegen de deur uit. Hij zoek vertwijfeld overal rond om zijn gelijk te halen en plakt dat dan voor ons op deze site. Niet dat ook maar iets helpt natuurlijk. Gelukkig worden we in het algemeen keurig bestuurd in ons landje het maakt ook weinig uit of het door rechts of links gebeurt. Ik wens Anonymous veel sterke en verstand komt met de jaren.

Hendrik schreef op 04-02-2021

Anonymus heeft de pest aan "dor hout", en is vast en millennial die voor de eerste keer tegenslag heeft.

Mitis schreef op 04-02-2021

Valt vast erg mee Hendrik, ook Anonymus heeft ouders. Ik denk dat jaloers beter past. En inderdaad zo rond de 20e rolt elke maand ons (zelf verdiende) pensioen en AOW keurig binnen. Niet dat je daar in de corona tijd veel mee kunt. Reizen, mijn hobby, daar zie ik nu toch maar even vanaf.

Anonymous schreef op 04-02-2021

Probeer me maar zwart te maken en mij woorden in de mond te leggen. Hier heb ik geen probleem mee. Ik ben net als jullie een ouder iemand (had ik ook al geschreven) die zich niet bang laat maken door het omt en de overheid. Ik ben een ouder iemand die realistisch is en die echt wel weet en ziet wat er aan de hand is. We hebben te maken met een aantal virologen die bezeten zijn van hun werk en denken een virus er onder te krijgen. Misschien moeten zij de schoolbanken maar weer in. Ik ben dus een ouder iemand die wel ziet waar het naar toe gaat met de jeugd en ondernemers en ik ben iemand die zich daar ernstige zorgen over maakt, maar dit mag blijkbaar niet. Iemand die nadenkt over de gevolgen van deze buiten proportionele maatregelen. Maatregelen die veel meer ernstig zieke mensen gaat voortbrengen. Denk aan al die kankerpatiënten die niet of worden gediagnosticeerd. Kinderen die mishandeld worden, kinderen die geen onderwijs krijgen. Wie denkt diegene wel niet wie hij is om te bepalen dat kinderen niet naar school mogen om een bejaard iemand die al ernstig ziek was, in leven te houden. Het lijkt wel of we niet meer dood mogen gaan, ook al sta je op het randje . En ja ja, er worden ook jongere mensen ziek. Dit is normaal en zal ook blijven. Het zou jullie sieren om hier ook eens over na te denken. Maar nee, dat is een brug te ver voor jullie. En wat ik al schreef, maar niet in dank werd afgenomen. Ik en de meesten van jullie hebben het goed gehad en genieten, of mogen bijna genieten van hun pensioen. Kinderen moeten hun hele leven nog. Studenten moeten hun hele leven nog. Ondernemers zien hun kapitaal verdampen. De overheid doet wel gul overkomen, maar dat valt nog wel tegen. Zij zijn diegenen die de echte slachtoffers zijn van corona. Individueel denken is altijd slechter dan denken in algemeen belang in mijn ogen. Lees het volgende maar eens. https://www.ad.nl/binnenland/niemand-durft-te-zeggen-we-moeten-minder-coronapa-tien-ten-toelaten-op-de-ic~a8c2ad6c/

Mitis schreef op 04-02-2021

@ Anonymous, je zet weer dezelfde LP op, discussion closed wat mij betreft.

Jos schreef op 05-02-2021

Onderzoekers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) melden vrijdag dat in de eerste vijf weken van de tweede coronagolf 2.482 mensen zeker of vermoedelijk zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat is ruim 70 procent meer dan het aantal door corona veroorzaakte sterfgevallen dat het RIVM over die periode heeft vastgesteld. In totaal zijn tussen maart en november bijna dertienduizend mensen overleden aan COVID-19. Het CBS heeft hiervoor doodsoorzaakverklaringen van artsen geanalyseerd. Daardoor komen ook door corona veroorzaakte sterfgevallen in beeld die niet bekend zijn bij het RIVM, dat zich baseert op GGD-meldingen. Dat komt onder meer doordat GGD's deze sterfgevallen niet altijd doorgeven aan het RIVM, ook omdat dit niet verplicht is. Bovendien kunnen artsen soms op basis van het klinisch beeld vaststellen dat iemand is overleden aan de gevolgen van het coronavirus, terwijl het RIVM alleen bijhoudt hoeveel mensen die positief zijn getest zijn overleden. De artsen hebben van 21 september tot en met 1 november bij 2.335 mensen vastgesteld dat ze zijn overleden aan COVID-19. In nog eens 147 gevallen vermoedden zij dat dit de oorzaak was. Net als tijdens de eerste golf is de sterftepiek in deze periode volledig toe te schrijven aan het coronavirus. Ook tijdens de tweede golf maakt het coronavirus met name veel slachtoffers onder ouderen en kwetsbaren. Dat laatste meet het CBS af aan het opvallend grote aantal langdurige zorggebruikers dat is komen te overlijden. Ook het patroon dat relatief meer mannen dan vrouwen aan COVID-19 overlijden, lijkt zich te herhalen. De gemiddelde leeftijd bij mannen bedroeg in de tweede golf 80,8 jaar, bij vrouwen was dat 84,2 jaar. 67 procent van alle coronadoden was 80 jaar of ouder, 2 procent was jonger dan 60 jaar (57 mensen). Nog geen griepepidemie geweest deze winter Of er minder mensen zijn overleden aan griep, valt niet uit deze cijfers te halen. Influenza is namelijk, in tegenstelling tot COVID-19, geen meldplichtige ziekte. Dat betekent dat artsen niet verplicht zijn om te onderzoeken of iemand is overleden aan griep. Wel is bekend dat er deze winter nog geen griepepidemie is geweest. De statistici hebben ook bekendgemaakt dat vorige week naar schatting 3.750 mensen zijn overleden. Dat zijn er driehonderd meer dan normaal is voor de periode van het jaar.

Anonymous schreef op 05-02-2021

Nog een aanvulling op mijn vorige reactie. Alle focus ligt op de ouderen, terwijl de jongeren en de werkenden de economie draaiende moeten houden. Zij moeten ons verzorgen op den duur en misschien worden sommigen van jullie al geholpen. En mocht dat vaccin echt ons enige redmiddel zijn, begin dan die spuiten te zetten in de werkenden en niet in een arm van iemand die al 100 is. Door de werkenden voorrang te geven, hebben de ouderen daar ook profijt van. Maar ook dit zal voor jullie een brug te ver zijn. Waar is jullie fatsoen en begrip en wat verstaan jullie onder "we leven in een beschaving". Ik wacht maar al te graag op dat vaccin, puur en alleen om de economie weer op te laten starten, de kinderen naar school te laten gaan en ondernemers weer laten ondernemen. Maar goed, in jullie ogen is van iedereen alles afpakken en Nederland naar de afgrond helpen de beste oplossing.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 05-02-2021

@Anonymous; de ouderen hebben oorlog meegemaakt, armoede gekend, hard gewerkt na de oorlog om Nederland er weer bovenop te krijgen. Lange werktijden, onder barre omstandigheden in smerige, oorverdovende fabrieken. En wat dacht je van de boeren en bouwvakkers; vroeger waren er geen beschermende kleding en machines die het zware werk uit handen namen. En nu wil jij die ouderen ook nog de laatste jaren van hun leven nog even respectloos een trap nageven. Wij de jongeren en middelbaren hebben alleen maar veiligheid en luxe gekend. En nu zit jij te grienen dat jouw luxe leventje in gevaar komt. Het mag wel een beetje minder in deze consumptiemaatschappij. Het is Voor ons als verwende nesten wel eens goed om te beseffen dat niet alles maakbaar is. Tegenslagen zijn goed voor je karakter. Een stapje terug doen maakt betere mensen van ons. Na de vette jaren nu eindelijk eens wat magere jaren, nou en? En het is een zegen voor het klimaat.

Hendrik schreef op 05-02-2021

Aan Tut, en zo is dat !!!!

Anonymous schreef op 05-02-2021

Hoe dan ook Tut. De weerstand vanuit de maatschappij wordt steeds groter en dat is in mijn ogen alleen maar goed. Lijdzaam de adviezen opvolgen van een groep virologen is niet goed. Zij kijken niet verder door hun gebrek aan kennis van de samenleving. Zij zien en begrijpen niet wat het teweeg brengt. Zij denken dat wat zij doen het enige goede is. Inbreng van anderen wordt nog niet eens naar gekeken. En met een zielig verhaal komen dat ouderen hun hele leven hard hebben gewerkt, is ook niet terecht. De 98 procent die geen tot nauwelijks hinder ondervinden van het virus, hoeven niet op hun blote knieën om de overige 2 procent te danken en te aanbidden en hun verdere leven stop te zetten. Dit wil ik niet vragen van de jongeren en werkenden. Jullie vragen dit wel, ik niet.

Anonymous schreef op 12-02-2021

Het woord "angst zaaien" heb ik meermaals geschreven. We hebben allemaal kunnen lezen dat Duitsland dit heeft gedaan om hun regeltjes te kunnen rechtvaardigen. In wat voor wereld leven we? Er is onderhandeld over het aantal doden, dit om mensen bang te maken. Daarnaast heb ik meermaals geschreven dat adviezen over gezond voedsel en een gezonde levensstijl uitblijven vanuit de overheid en het rivm. Een gezonde levensstijl voorkomt vele ziekteverschijnselen. Gisteren was te lezen dat mensen met een ernstig overgewicht voorrang krijgen met vaccineren op mensen die gezond leven. Gezonde mensen worden dus wederom afgestraft. Hoezo leven in een beschaving en hoezo solidariteit? Drie grote zorgverzekeraars hebben zich uitgelaten in de Volkskrant. https://www.topics.nl/het-aantal-nederlanders-met-overgewicht-groeit-dat-kan-zo-niet-langer-vinden-drie-grote-zorgverzekeraars-a15594443vk/38bea1eee03beaa57a3ec0084a0e84b3c8c473eabe4f93ee10a3c83fb982f682/?utm_term=ankeiler&referrerBrand=tubantia&utm_campaign=topics-integratie-niet-ingelogd&utm_medium=referral&utm_source=TT&utm_content=topics

Uw reactie

Naam:
Bericht: