De Welle organiseert digitale lezing over positieve gezondheid

Datum: 22-12-2020

17:42 uur- Grip houden op je eigen gezondheid en kwaliteit van leven, wil natuurlijk iedereen. Soms raak je de grip (even) kwijt en raak je uit balans. Ook de gevolgen van het  COVID-19 virus kunnen zowel bij jong als oud de balans aardig verstoren. 

Stichting De Welle werkt vanuit het positieve gezondheidsprincipe. Wij geloven dat gezondheid meer is dan alleen wel of niet ziek zijn / voelen, het is een zoektocht waar het gaat om veerkrachtig omgaan met lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen en dagelijks leven. 

Tijdens de digitale lezing gaan de leefstijlcoaches van De Welle dieper in op deze theorie. Door middel van concrete voorbeelden vertalen we het onderwerp naar de praktijk. Ook ontvang je praktische tips waardoor je zelf aan de slag kunt met het thema. 

Wanneer: Woensdag 6 januari om 19.00 uur
Duur: 1 uur (evt. uitloop voor vragen)
Aanmelden: bit.ly/digitalelezing

De lezing is bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Hellendoorn en Wierden. Ook professionals of vrijwilligers zijn van harte welkom!
Een dag voor de lezing ontvang je een mail met hierin o.a. de link (Microsoft Teams) en een handleiding om deel te nemen.

Meer informatie? Neem contact op met Kitty van der Steege of Kayra Rodijk
leefstijlcoaches@stichtingdewelle.nl of 0546-571693

 

 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Wat ben ik toch een tut! schreef op 28-12-2020

De trend van de laatste 20 jaar is dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen leven, gezondheid en dus geluk. Want iedereen heeft z.g. gelijke kansen. Wanneer jij je maar genoeg inzet, je best doet, ben je een winnaar, dus gelukkig. Met als gevolg dat falen, somberheid, het niet mee kunnen komen in de maatschappij ook je eigen fout is; je hebt niet genoeg je best gedaan en ben je dus lui en een loser. Dit is een misvatting. Iedereen heeft ongelijke kansen. Het begint al wie je ouders zijn, en of je sterke en gezonde genen hebt meegekregen. En waar je wiegje heeft gestaan, in welk gezin, welke religie, welke beroep je ouders hebben, of je gezinsleden psychische en lichamelijk gezond zijn, je woonplaats, je vrienden, je uiterlijk etc.. Er is een ideaalbeeld van een mens, die moet sociaal, ambitieus, avontuurlijk, sportief, mondig zijn en perfect uiterlijk nastreven. Voldoe je niet aan die norm, krijg je een stempel opgedrukt; ADHD-er, Autist, Dikzak, Luiwammes, Profiteur, Slappeling. Iedereen die niet voldoet aan de norm, daar wordt ingegrepen, door trainingen, medicatie, dieet, cursus, beugel, operatie, etc. probeert men je in de gewenste vorm te persen. Jammer, want het is gewoon natuurlijk en dus nuttig dat er variatie is in menselijke eigenschappen.

Geronimo schreef op 29-12-2020

tut, als je insteek al uitgaat van het negatieve, ja dan word het nooit wat.

Pibernik schreef op 29-12-2020

Tut, bij de geboorte krijg je al een stempel door o.a. opmerkingen die over je worden gemaakt zoals je uiterlijk of trekjes die je hebt. Die stempel kan in je verdere leven verdwijnen maar er komt wel een andere voor terug. Je ontkomt er niet aan tot het einde blijf je een stempel houden en voor sommigen onder ons kan dat een zware last zijn. Ik probeer het in ieder geval positief te bekijken, zou u ook eens moeten doen.

Mitis schreef op 29-12-2020

Nou Tut en meelezers, huilie huilie zo gaan we echt 2021 niet in. Ik wens u allen eerst een goed en vooral een gezond 2021. Tut zegt: De trend van de laatste 20 jaar is dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen leven. En zo is het helemaal Tut, tenminste zolang je over een redelijk gezond lijf en hersens beschikt. Is dat niet (meer) zo heb je recht op hulp. Het eigen falen, ja dat moet je ook weer zelf oplossen, niemand in het reservaat Nederland komt om van de honger. En wat anderen over jou of tegen je zeggen is heel oninteressant, laat ze lekker lullen en doe je eigen ding, maar later niet zeuren als het fout gaat, door vechten. Life is a game play to win...

Mitis schreef op 30-12-2020

Tut kijk maar eens naar de bikkels van 26.000 gezichten. Vijftien jaar geleden zond de VARA korte portretten uit met de naam '26.000 Gezichten', met als doel 26.000 uitgeprocedeerde asielzoekers een gezicht te geven, in de hoop dat zij een verblijfsvergunning zouden krijgen. Mede onder druk van de filmpjes kwam er een generaal pardon en mocht deze groep blijven. Nu gaat een aantal filmmakers terug naar de kinderen die zij destijds portretteerden: Pariya, Nikola, Ariunsanaa en Edris. Hoe kijken zij terug op de onzekere, stressvolle periode van toen? Welke impact had dit op hun leven? En hoe gaat het nu met hen? Wat hen verbindt is hun enorme veerkracht en de motivatie om iets van hun leven te maken.

Jos schreef op 31-12-2020

Benieuwd of de ouders van Tut ook in herhaling vielen en zeer negatief waren op anderen.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 01-01-2021

Jullie noemen het negatief, ik zie het eerder als kritisch denken; niet klakkeloos geloven van alle info die je krijgt van media of wat mensen je vertellen. Ik denk als eerste ‘Wáárom krijg ik deze info op dit moment; welke bedoeling zit hierachter’. B.v. zoveel druk om je eigen verantwoordelijkheid te nemen is natuurlijk gebaseerd op de uit de hand gelopen ziektekosten en toeslagen/uitkeringen. Het Rijk zegt tegen universiteiten dat ze moeten samenwerken met het bedrijfsleven en zo onderzoeksgeld binnenhalen. Bedrijfsleven wil winst maken, dus bedenken ze b.v. dure apparatuur waar dure medewerkers voor moeten komen om deze te bedienen. Terwijl de aandacht dan niet gaat naar betere methodes die veel goedkoper en eenvoudiger zijn. Daar komen diagnoses uit waar de dure medicijnen al voor klaarstaan. Want de medicijnfabrikanten kijken naar bijwerkingen van bestaande medicijnen, en deze vormen de basis voor nieuwe toepassingsgebieden. B.v. viagra is bedacht door de bijwerking van hogebloeddrukmedicijn. Dus de pharmaceutische bedrijven zijn constant op zoek naar nieuwe ziektes of bestempelen normale lichaamsfuncties als ziekte die behandeling nodig heeft. Vandaag in de krant interview van de depressieve Bennie Jolink, reken maar dat dit onderdeel is van nieuwe reclamecampagne. Bekende Nederlanders worden dik betaald om deze ‘ziekte’ onder de aandacht te brengen. En in vervolgberichten zal worden benadrukt dat je hiervoor naar de huisarts moet gaan. Deze heeft al geschenken en leuke vakanties aangeboden gekregen, waarin ze een dagje ‘bijscholing van de fabrikant’ hebben gekregen.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 01-01-2021

@Mitis en Pibernik; Precies wat jullie zeggen: Dat je altijd een stempel krijgt en de buitenwereld je beoordeelt en behandelt daarnaar. En “En wat anderen over jou of tegen je zeggen is heel oninteressant, laat ze lekker lullen en doe je eigen ding” En in de serie over asielzoekers hoor je dat je een eigen doel moet nastreven, dat geeft kracht om te vechten.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 01-01-2021

@Jos/Richard, heerlijk toch om iemand te hebben waarin je je eigen ongenoegen op botvieren ; ) Klopt, net als jij val ik ook vaak in herhaling. En daarom zijn we samen aan het roeptoeteren.

Jos schreef op 01-01-2021

Wat is tut toch slim....of gewoon naïef,...heb je wel een prettig leven zo? Dan moet je het verhaal van Bennie Jolink hier goed vertellen...hij komt er weer op zonder medicijnen haha. Waarom ben jij geen huisarts geworden Tut? Zeker geen goede genen zal het verhaal zijn, maar vast en zeker gewoon laks op school geweest is het echte antwoord.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 01-01-2021

@Jos/Richard, ik schreef dat bekende Nederlanders ‘ziektes’ onder de aandacht brengen’. Dat deed Bennie Jolink dus vandaag in Nederlandse kranten. Het is reclamecampagne, dus binnenkort komen er vervolgberichten waar wel de medicijnnaam wordt onthult. Paar jaar geleden was hij in het nieuws met lovende woorden over astmamedicijn. Hij trad op in Astma Fonds commercials. AstmaFonds kreeg bedrag van € 100.00,- van fabrikant van dit medicijn. “”””” Het grootste bedrag, meer dan 100.000 euro, gaf GSK vorig jaar aan het Astma Fonds. Het geld is vooral gebruikt voor een meerjarige publiekscampagne van het fonds voor bewustwording van COPD. GSK brengt diverse middelen op de markt voor luchtwegaandoeningen. Het bedrijf is marktleider met het COPD-middel Seretide, waarvoor in 2005 een miljoen recepten werden uitgeschreven (kosten 114 miljoen euro).””””

Jos schreef op 01-01-2021

Tut wel alles kopiëren en plakken....... Het is voor het eerst dat een farmaceutisch bedrijf via internet aan de samenleving openheid geeft over samenwerking met belangenorganisaties van patiënten.

Hendrik schreef op 04-01-2021

Straks na de pandemie pakt iedereen z'n eigen idealistische leventje weer op. De jeugd gaat weer aan het lachgas en de GHB, en de ouderen die nog over zijn gaan door met het slikken van Statines, om het cholesterol en de immuniteit maar zover mogelijk naar beneden te krijgen, ondanks alle bijwerkingen. En de drugswereld en farmacie zijn de lachende derde, dus verdiep je in de werkelijkheid en leef je eigen leven.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 04-01-2021

De politiek, probeert met leefstijl- of gezondheidspolitiek de burgers als individu een gezonde en zelfverantwoordelijkwoordelijke levensstijl bij te brengen. Terwijl deze politici zelf de oorzaken van onze ongezondheid door onze strot geduwd heeft. Het is dus maatschappelijk probleem, waarvan het individu de schuld krijgt en aan zichzelf moet gaan werken. 1. Campagnes om te stoppen met roken, meer bewegen, minder te drinken, terwijl industrie, vliegverkeer, snelheidsverhoging auto’s alle ruimte krijgen. Hierdoor meer uitstoot gevaarlijke stoffen. Geen en belasting en BTW op kerosine en vliegtickets. 2. Invoering neoliberalisme; onderwijs, post/telefonie, gezondheidszorg, nutsbedrijven etc. zijn commercieel geworden, dat betekent niet dathet welzijn van de burger, maar de winst is het belangrijkste geworden. Alles zo goedkoop mogelijk, daardoor zijn veel eenvoudige (productie-) banen wegbezuinigd. Gevolg hiervan is dat heel veel banen aan de onderkant van de samenleving zijn vervangen door computers, machines of verplaatst naar andere landen. Daardoor hebben heel veel mensen met een ‘stoornis’ of lageropgeleiden geen baan meer, of kwamen in de Wajong, zitten werkeloos thuis, voelen zich waardeloos, en worden depressief. En krijgen ook nog een het verwijt over zich dat ze zich niet genoeg inspannen en profiteren. Banen die nog over zijn, zijn vooral in de dienstverlening; hiervoor heb je sociale vaardigheden en goed uiterlijk nodig. B.v. autisten zijn niet sociaal ingesteld en zitten dus werkeloos thuis. Doordat iedereen zo moet presteren om gelijk op te gaan met collega’s, klasgenoten, ontstaat er veel stress en burn-out. In de jaren 70/80 van vorige eeuw werd door premie’s eigen woningbezit gestimuleerd. Hierdoor werden vrouwen gedwongen om mee te werken om de hypotheek af te lossen. Door dit extra werk werd de schatkist gevuld. Door studiebeurzen kreeg iedereen kans om te studeren, nu is er een overschot aan hoogopgeleiden terwijl ze geen bijbehorend salaris hebben om hun studieschuld af te lossen. Kleuters en schoolkinderen worden voortdurend gestrest en beoordeeld, wat voor stress voor ouderen en kinderen zorgt. Dus eigenlijk is iedereen in Nederland gestresst door de druk van hoe de maatschappij ingericht is door de overheid. Het is dan onjuist om de schuld en schaamte bij de individuele burger te leggen, die is ook gewoon slaaf van de omstandigheden.

Hendrik schreef op 04-01-2021

Aan Tut, eenvoudige productiebanen zijn niet wegbezuinigd, mensen met een stoornis of lager opgeleid waren werkzaam in sociale werkplaatsen, en die zijn allemaal opgedoekt onder het bewind van Jetta Klijnsma. Deze mensen moesten allemaal ondergebracht worden in het bedrijfsleven, maar vielen letterlijk tussen de wal en het schip. Deze vrouw vliegt thans rond op haar bezem in Drente als commissaris van de Koning.

Mitis schreef op 04-01-2021

@ Hendrik en Tut, jullie leven vol van argwaan en negativiteit over bijvoorbeeld de jeugd stemt me heel even triest. Ik zie het leven als 1 groot feest, nee niet alle dagen soms was het even minder maar daarna is het feest nog groter. En over medicatie gesproken, het is de enige reden dat ik jullie nog corrigerend kan toespreken. En inderdaad wordt daar grof geld verdient, heb ik ook altijd. Jullie 2 hebben natuurlijk altijd of niet of voor niets gewerkt....

Jos schreef op 05-01-2021

Snelheidsverhoging? Mag met mijn RS zelfs geen 120 meer op de snelweg in de spits omdat deze is verlaagd naar 100 km. Rotterdam wil in het centrum 30 km per uur als Max. Grens.

Jos schreef op 05-01-2021

Premie a b of c is onzin, starters tm 35 jaar betalen nu geen overdrachtsbelasting.

Jos schreef op 05-01-2021

Tut last van een burn-out want je typt al lange tijd onzin...... Naast de belasting op kerosine wordt er in 2021 nog een andere belasting geheven op vliegen. Dan gaan passagiers op vliegtickets een belasting van 7 euro per ticket betalen. Die zogenoemde vliegtaks geldt voor passagiers die vanaf de Nederlandse luchthavens vertrekken, maar niet voor transferpassagiers. De vliegtaks levert de staatskas zo'n 200 miljoen euro op.

jos schreef op 05-01-2021

Tut jij wilt straks dus niet het Corona vaccin, waar sommige bedrijven winst op maken? indien deze bedrijven geen winst mochten maken waren ze er waarschijnlijk niet geweest en was er niet zo snel een Corona vaccin geweest. Doordat jij thuiszit met een depressie verkondig je de grootste onzin hier :)...laat het vaccin maar komen.

Jos schreef op 05-01-2021

Steeds meer bedrijven in het noordoosten van onze provincie hebben steeds hoger opgeleid personeel nodig. Zoals Itter B.V. in Hardenberg. "En voor dat personeel is bereikbaarheid een heel belangrijk iets", zegt oprichter en voormalig eigenaar Henk Wiersma. "Nu duurt het een eeuwigheid om in Groningen te komen. Tot aan Emmen gaat het nog wel, daarna moet je met een soort buurtbus door naar Groningen. Dat duurt gemiddeld twee tot tweeënhalf uur, en soms wel drie uur. Dat is toch wel heel erg lang." De Nedersaksenlijn zou daarom een perfecte oplossing zijn, stelt Wiersma. "Als die spoorlijn er komt, kan dat ook nog eens een explosie betekenen in economische groei in dit gebied, waardoor veel meer mensen gebruik gaan maken van die trein."

Anonymous schreef op 05-01-2021

Jos, laat het vaccin maar komen schrijft u. De media, virologen, de farmaceuten en nog vele andere enge mensen doen je geloven dat het vaccin ons enige redmiddel is. Onze regering staart zich blind op wat zij zeggen en verschuilen zich daar achter, opdat zij niet verantwoordelijk zijn voor deze onmenselijke maatregelen. Vorige week bevestigde de WHO dat ivermectine ingezet als therapie bij Covid-19 de sterfte met 83% doet dalen. Tevens is bekend dat vitamine D in hoge dosis goede resultaten geeft in preventie en symptoomvermindering. Ook quercetine is zeer uitgebreid onderzocht en is een goede behandeling bij Covid-19 samen met zink,” Gezonde voeding, eerlijke voeding eten en niet de bewerkte voeding die door onze grote supermarktketens gemaakt worden, dat zal ons mensen al veel gezonder en weerbaarder maken voor ziekten. Onze regering zou hierin een grote rol moeten spelen. Alles heeft te maken met het verdienmodel, zo ook het vaccin, een aantal experts van het RIVM hebben directe belangen bij het vaccin (aandelen). Onze zorg is overbelast, dat is een feit, dit valt niet te ontkennen. Maar, dit is het directe resultaat van verkeerd beleid. Onze IC capaciteit is in 10 jaar tijd van bijna 3000 IC bedden naar 1100 IC bedden gegaan, dit door bezuinigingen, bezuinigingen en nog eens bezuinigingen. Bezuinigingen op verplegend personeel, terwijl de staff enkel meer is geworden. Tegen deze grove fouten lopen wij als Nederland nu tegen aan. En wij burgers zijn de dupe. Sinds 2016 klagen onze ziekenhuizen en ic's steen en been over grote drukte, overvolle bedden en te weinig mensen tijdens het griep seizoen. Hier is door onze regering niets mee gedaan, er is zelfs nog meer bezuinigd. Nederland moet op slot door hun wanbeleid, waar wij burgers de kosten voor moeten dragen. Nu doen zij geloven, dit via de virologen en al die andere enge mensen dat het vaccin ons enige redmiddel is. Dit corona virus cq moment kon niet beter uitkomen voor onze rekening, gezien zijzelf er een puinhoop van gemaakt hebben, wat zij nooit gaan toegeven. Hierachter verschuilen onze politici zich en gaan ze vrijuit. Ik hoop echt dat het zorgstelsel volledig op de kop gaat na de verkiezingen, deze zittende regering gaat niets meer doen, dat staat vast. Zorgverzekeraars hebben teveel macht gekregen, waardoor zij bepalen welke behandeling wij krijgen en niet de arts of dokter. Wanneer er geen verdienmodel aan een bepaald medicijn zit, dan zul je hem nooit krijgen. En dit is een ernstige ontwikkeling. Daarnaast schrijf jij dat de farmaceutische bedrijven geld mogen verdienen, maar moeten deze bedrijven miljarden, maar dan ook miljarden verdienen over onze rug? Ook hier draait het om macht en geld. Wat heeft Bill Gates te maken met het vaccin zou ik mezelf maar eens gaan afvragen, ook hij heeft teveel macht gekregen. En onze regering, maar wij inwoners van Nederland net zo goed, laten dit allemaal gebeuren. En natuurlijk kan men ernstig ziek worden van het corona virus, maar bewezen is en dit zijn echte getallen van het RIVM, 2 procent wordt ook daadwerkelijk ziek, terwijl bij 98 procent geen tot nauwelijks klachten heeft. Van die 2 procent komt vervolgens weer een percentage in het ziekenhuis te liggen waar onze rekening 2/3 weg heeft bezuinigd. Dit betekent dat door wanbeleid van onze regering, de burger kan bloeden, de ondernemer kapot wordt gemaakt, vele andere zieke mensen niet de benodigde zorg krijgen die ze zouden moeten krijgen, de regering zich niet gaat inzetten voor gezonde voeding, omdat het RIVM hier geen verdienmodel in ziet, vitamine D nooit aangeprezen zal worden door het RIVM (dezelfde reden, verdienmodel) en ga zo maar even door. Alles heeft met macht en geld te maken. Zo ook jou vaccinatie Jos die jij omarmt.

Jos schreef op 06-01-2021

Als een bedrijf miljarden verdiend, dan doen ze het goed. Je moet geen vaccin je mag een vaccin !! Facebook verdiend miljarden en moet je kijken wat dit voor onzin brengt. Amazon maakt denk ik de meeste winst, deze maakt o.a. De middenstand kapot, maar tijden veranderen....Was vroeger alles beter? Vitamine D versterkt het immuunsysteem. Onvoldoende is aangetoond of (extra) vitamine D het risico op infecties zoals het coronavirus vermindert.

Hendrik schreef op 06-01-2021

Anonymous, dat de farmacie een verdienmodel is valt niet te ontkennen, maar dat hoeft niet te betekenen dat daarom een vaccin moet weigeren. Het accepteren is geen individuele zaak, doe het dan voor je naasten waarmee je onbeschermd in contact gaat komen, zonder het te merken. Anders is het met een pil die de farmacie middels grote campagnes dropt bij het KWF en de Hartstichting (die door de farmacie gesponsord worden) en uiteindelijk terecht komt bij de huisartsen. Die vervolgens d.m.v. een app een berekening maken, en aan de patient dit medicijn voorschrijven. En als je daar dan gevoelig voor bent (angst) dan ga je dat slikken, je kunt dan weer gewoon met je (misschien slechte manier van) leven verder. Daar kun je dus zelf heel veel aan doen, en nog mooier zou zijn als de regering gezond voedsel BTW vrij maakt.

Jos schreef op 06-01-2021

Hier hoor ik niemand over...... In Nederland mogen de volgende produkten bestraald worden: kruiden en specerijen, garnalen, vlees van pluimvee, graanvlokken. peulvruchten, gedroogde groenten, kikkerdelen (tillen), gedroogde zuidvruchten en diepvriesmaaltijden voor dieetpatienten. Daar werknemers en bevolking risico's lopen, zou van de overheid verwacht mogen worden dat er strenge normen gehanteerd worden. Het tegenovergestelde blijkt het geval te zijn: de huidige normen dateren uit 1957, toen nog gedacht werd dat straling in kleinere hoeveelheden niet schadelijk zou zijn.

Anonymous schreef op 06-01-2021

Jos, typisch een opmerking van iemand die onder ontwikkeld is. Jij ziet niet de daadwerkelijke problemen waarmee Nederland te maken heeft. We hebben het hier over bezuinigingen op bezuinigingen op bezuinigingen in de zorg, terwijl de zorgverzekeraars miljoenen winst maken. De farmaceutische bedrijven miljarden winst maken. Maar daar waar de echte zorg verleend moet worden, wordt uitgeknepen. Uitgeknepen door diegenen die de macht hebben. En onze regering laat het gebeuren en speelt het spelletje mee. Nu de zorg vastloopt gaat het vingertje naar de burger, omdat wij ons niet aan de door hun opgelegde corana regeltjes houden, terwijl de regering dit allemaal heeft laten gebeuren en aan mee heeft gewerkt. De regering is dan ook direct verantwoordelijk voor deze gehele crisis, voor te weinig capaciteit in de zorg, voor het wegbezuinigen van ic bedden, voor het wegbezuinigen van ziekenhuis bedden, voor het wegbezuinigen van verzorgend personeel en nog vele zaken meer. Jos, jij snapt totaal niet wat er gaande is, waar de problemen echt liggen. Het is niet uit te leggen dat de zorgverzekeraars rijker en rijker worden, terwijl op de werkvloer de ene bezuiniging wordt opgevolgd door de andere. Het is niet uit te leggen dat de zorgverzekeraar bepaald welk medicijn wij krijgen en niet de arts, ook al is hetgene wat de arts voorschrijft beter. Het is niet uit te leggen dat een farmaceut een medicijn verkoopt waarvan de kostprijs luttele tientjes is en verkoopt voor meer dan 50.000 euro. Dus houd je aub uit deze discussie als je niets zinnigs te melden hebt.

Mitis schreef op 06-01-2021

Jos ik respecteer je, maar van gebruik van RA bestraling blijkt dat je geen verstand heb, lul niet mee over dingen waar je niets van weet. Angst is een slechte raadgever, ik zie heden avond tig onbenullen het Captiool overnemen I feel sorry for them en denk aan 1933 toen was er oost van ons landje ook zo'n held, iedereen weet wat dat gebracht heeft. (mag ik hopen)

Mitis schreef op 06-01-2021

Als ik het bericht van je nogmaals door lees moet ik lachen, weet je het verschil wel tussen straling en bestraling, vrees van niet. Dus wees consequent, nooit meer een röntgen of MRI . Hoewel dat niet precies het zelfde is maar vast net zo bedreigend voor een niet al te slimme Medelander...

Anonymous schreef op 07-01-2021

Hendrik, ook jij snapt niet wat er gaande is. Lees het verhaal nog eens en meld je dan weer. Dit gaat niet om het wel of niet willen van het vaccin. Dit gaat niet over jou pil die de farmacie middels grote campagnes bij het KWF en de Hartstichting dropt. Waar gaat het dan wel op? Daar waar de zorg nodig is en daar waar de zorg verleend moet worden, daar wordt bezuinigd, daar wordt alle geld weggetrokken. Door wie? Door diegenen die de macht hebben, door diegenen die het geld hebben, door diegenen voor wie wij er niet toe doen. Het hele probleem is het verdienmodel in de zorg. Jammer dat vele Nederlanders dit nog niet zien, of misschien wel geen weet van hebben. Die betalen netjes hun ziektekostenverzekering maandelijks, zonder er bij na te denken, waarom de premie ieder jaar hoger wordt. Ik zal u nog een voorbeeld geven van hoeveel macht onze zorgverzekeraar heeft. Veel Nederlanders wijken uit naar het buitenland om een operatie of behandeling te ondergaan, waarom zul je je afvragen? De reden is dat onze zorgverzekeraar deze operatie of behandeling niet vergoed, gezien er geen rooie cent aan te verdienen valt, ook al is deze operatie of behandeling levensreddend. Nogmaals, dit is een ernstige situatie. Waarom ernstig zult u zich afvragen, het is ernstig dat de zorgverzekeraar bepaald welke operatie of behandeling ik, jij en de rest van Nederland gaat krijgen en niet de behandelende arts.

Hendrik schreef op 07-01-2021

Anonymus, ik snap wel heel goed wat er gaande is. Vanaf het moment dat de marktwerking zijn intrede deed, hebben de verkeerde mensen grip op onze zorg. We moeten terug naar een nationale zorgaanbieder met een inkomensafhankelijk premie.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 07-01-2021

@Anonymous, dank voor je verhelderende uitleg. Dit is wat er aan de hand is. B.v. psychiatriebedden in ziekenhuizen worden plekken voor hartpatiënten, omdat dit acht keer zoveel opbrengt. Ik ben het niet helemaal met je eens; je mag niemand de mond snoeren, iedereen mag zijn zegje doen, ongeacht niveau. Door ieders stem te horen, hoor je ook de mening van alle niveaus, of van ieder een een verkeerd beeld van een situatie heeft. Hier kun je weer reactie op geven, zodat diegene wel de juiste informatie krijgt.

William S. Burroughs schreef op 07-01-2021

Aan Hendrik. Volledig mee eens. Prettige dag

Mitis schreef op 07-01-2021

En wat was het doel van de marktwerking in de zorg? Het zorgsysteem betaalbaar houden. Alles wat je door ambtenaren laat doen wordt uiteindelijk veel inefficiënter dus duurder.

Anonymus schreef op 07-01-2021

Dit doet me deugd. Gelukkig zien velen het daadwerkelijke probleem in. Iedereen weet dat je Alpha en Betà mensen nodig hebt in onze ambtelijke molen, helaas ontbreekt het ons aan Betà mensen in onze regering en ons bestuursorgaan in de gemeente Hellendoorn.

Hendrik schreef op 07-01-2021

Een schoolmeester op een bestuurlijke functie werk ook niet, die luisteren niet en willen altijd hun eigen zin doordrijven.

Mitis schreef op 07-01-2021

@ Anonymus: Lullen is makkelijk, rekenen voor velen erg lastig. @ Hendrik, Klopt, dat komt omdat kinders die de meester tegenspreken brutaal genoemd worden vooral als ze ook nog vaak gelijk blijken te hebben, de reden dat mijn een na jongste zoon naar een andere school moest. Gelijk hebben en krijgen is nog steeds niet het zelfde. De humor vind ik dat hij nu in de USA tig keer meer verdient dat zijn vervelende meester...

Jos schreef op 08-01-2021

Het haast blinde vertrouwen in werking en effectiviteit van de verschillende COVID vaccins baart grote zorgen. Er is nog zoveel dat we gewoonweg niet weten. Zijn de vaccins veilig genoeg? Hoe beschermd zijn gevaccineerden feitelijk? Hoe zit het met de (bij)werking voor specifieke groepen zoals vrouwen in de vruchtbare leeftijd?

Wat ben ik toch een tut! schreef op 08-01-2021

@Jos/Richard, jij citeert huisarts Vingerhoets. Precies zo denk ik er over. De ouderen worden als eerste ingeënt. Proefkonijnen? Ik had liever gezien dat de politici en virologen en andere deskundigen als eerste de prik zouden krijgen. Maar ja, iets wat nieuw is kan niet optimaal getest worden; straks komen pas de bijwerkingen op langere termijn naar boven.

Jos schreef op 09-01-2021

Het haast blinde vertrouwen in werking en effectiviteit van de verschillende COVID vaccins baart grote zorgen. Er is nog zoveel dat we gewoonweg niet weten. Zijn de vaccins veilig genoeg? Hoe beschermd zijn gevaccineerden feitelijk? Hoe zit het met de (bij)werking voor specifieke groepen zoals vrouwen in de vruchtbare leeftijd?

Hendrik schreef op 10-01-2021

Aan Jos, een van de positieve bijwerkingen van het vaccin is, dat je niet in herhaling valt.

Anonymous schreef op 12-01-2021

Onlangs schreef ik over macht en geld. Helaas hebben we gisteren allemaal in de krant kunnen lezen dat Moderna de factor "twee" gaat toepassen op hun vaccin, Dit is nu precies wat de farmaceut wil, meer geld en meer macht.

Jos schreef op 13-01-2021

Veiligheid van het coronavaccin staat bovenaan. Hier gelden strenge eisen voor. Net als bij andere vaccins. Bij twijfel over de veiligheid van een vaccin mag het niet worden toegelaten in Nederland. Ook voor de bijwerkingen gelden strenge regels. Een van de Vaccins is een bestaand reuma middel en bestaand ontstekingsremmer zijn hier gecombineerd....prikken is ongevaarlijk.

Hendrik schreef op 14-01-2021

Aan Jos, dit schreef de Volkskrant dinsdag jl.: "Een combinatie van een ontstekingsremmer en een reumamiddel kan bij de allerziekste covid-19-patiënten de sterfte met ruim 60 procent verminderen. Nederlands onderzoek, dat dinsdag werd gepubliceerd, geeft hiervoor aanwijzingen. Het is een van de spectaculairste resultaten die tot nu toe zijn geboekt tegen het coronavirus". We hebben het hier dus over een medicijn, en niet over een vaccin!

Mitis schreef op 14-01-2021

Kijk zo gaat het al zelfs zonder directe marktwerking. NRC 15022021:Verloskundigen en arts-assistenten van het Meander MC in Amersfoort zijn boos omdat zij niet en de managers wél zijn gevaccineerd. Teut maar lekker naïef verder...

Mitis schreef op 14-01-2021

@ Anonymous het doel van elk bedrijf is winst genereren, werk of heb jij voor niets gewerkt...

Anonymous schreef op 14-01-2021

Mitis, ik heb mijn geld altijd goed kunnen verdienen door keihard te werken en heb er veel voor gelaten in mijn leven. Helaas weet de belastingdienst dit ook en betaal altijd braaf. Farmaceutische bedrijven drijven kunstmatig de prijs omhoog, puur uit zelfverrijking en macht, want zij weten dat zij iets leveren wat wij nodig zijn. Een vitamine D pilletje gaan hun nooit leveren, omdat op natuurlijke producten geen patenten aangevraagd kunnen worden. Het patent dat zij op medicijnen hebben, geeft hun het alleenrecht. Maar goed, het artikel in de NRC heb ik ook gelezen, ook hier kan je zien dat de hardwerkende op de werkvloer lucht is voor het management. Deze mensen moeten zich kapot schamen. Het rivm en ons kabinet doet ons geloven dat het vaccin ons enige redmiddel is. Alternatieven zijn er genoeg en deze hebben zich ook bewezen, maar dit alles wordt afgewimpeld door onze vakidioten van het rivm. Ook dit vind ik een kwalijke zaak. In 2009 stak het mers virus de kop op. Ook dit zou een extreem dodelijk virus zijn. Miljarden zijn er uitgegeven om vaccins te kopen. Achteraf bleek dit virus een milde griep te zijn en vaccineren was niet nodig. Vervolgens zijn al deze vaccins vernietigd voor nog vele miljarden meer aan belastinggeld. Kostte wat kost wil men deze situatie voorkomen en we worden bijna gedwongen om dat vaccin te nemen. Bewezen is ook dat 98% geen tot milde klachten heeft. 2% wordt ziek, waarvan een percentage in het ziekenhuis belandt. En laten we even realistisch naar deze cijfers kijken. Momenteel liggen er 2500 mensen in het ziekenhuis. 2500 mensen van 17.000.000 inwoners van Nederland. Begrijp me niet verkeerd, dat mensen ernstig ziek zijn en komen te overlijden is altijd erg. 2500 zieken op een inwonersaantal van 17.000.000 bepaald momenteel de druk op de zorg. Deze zorg is volledig uitgewrongen door onze regering. Nu kan je pas nagaan hoe ver ons kabinet het heeft laten komen. Vervolgens worden wij Nederlanders weggezet als personen die zich niet aan de corona regels houden, dat wij Nederlanders de oorzaak zijn van al die besmettingen en noem maar op. Zelfs het laatste stukje vrijheid, de wandeling in de avonduren om maar geen besmetting over te brengen, willen ze ons ook nog eens afpakken. Maar ons kabinet heeft hier geen schuld aan, dat wij Nederlanders in deze situatie zijn gekomen. Door hun uitmelken van de zorg, worden wij beperkt in vrijheid. Het roer moet om daar in Den Haag.

Jos schreef op 14-01-2021

Je hoeft geen vaccin je mag een vaccin.

Hendrik schreef op 14-01-2021

Anonymus,en de winst (meer dan vijftig miljoen) zit bij de zorgverzekeraars, waarvan de drie grootste, Achmea, CZ en Aegon, bestuurders hebben die respectifelijk 513000, 415000 en 676000 euro verdienen. Het is dus niet alleen de farmacie die graait.

Mitis schreef op 14-01-2021

Wij, jij en ik, allemaal zijn we homo economicus, Het ergste vind ik de "rode" graaiers, mooie woorden en maar graaien, maar ik heb me ook te veel op de hals gehaald door voor een heel prettig maximum te gaan door klussen rond de wereld te accepteren en mijn maatje met de 4 boys alleen te laten. De een na jongste was bij tijden onhandelbaar, beetje lullig dat je dan alleen via de telefoon je bijdrage kunt leveren, maar goed we hebben het toch gered. En alle 4 doen het heel verschillend maar goed.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 14-01-2021

(Oud-)politici die bestuursfuncties vervullen bij b.v. zorgverzekeraars en ziekenhuizen. https://www.groene.nl/artikel/de-macht-van-de-zorgverzekeraars-een-netwerkanalyse

Mitis schreef op 14-01-2021

@ Anonymus, je schrijft: Helaas weet de belastingdienst dit ook en betaal altijd braaf. Ik heb van belasting gedoe nooit veel begrepen, het boeide me ook nooit ik ging 100% voor het avontuur, geweldig man!!! Ik mis het elke dag! Ik vroeg gewoon wat scoort het onder de streep en ik wil business class vliegen kwam altijd goed. KPMG regelde dat en ik wist ongeveer wat we konden verwachten van de blauwe brief. Dat voordeel heb je als je bij een professioneel bedrijf werkt, ik heb geen moeite met belasting betalen, jij wel lijkt het.

Jos schreef op 15-01-2021

Shell had een winst van 23 miljard en de benzine prijs ging niet naar een euro o.d. So watt, wanneer bedrijven geen winst halen hebben ze geen bestaansrecht.

Jos schreef op 15-01-2021

Hendrik eerlijke informatie vertellen. Algemeen bezoldigingsmaximum 2021 vastgesteld op € 209.000

Anonymous schreef op 15-01-2021

Hendrik, dit klopt. Ik had deze leugenaars, sorry, de zorgverzekeraars ook al genoemd in mijn eerdere reacties. Wat deze personen verdienden wist ik, mijn dank voor uw reactie. Dit zijn bedragen die niet in verhouding staan met wat zij doen en presteren. Verder wil ik er nog één ding over zeggen. Het valt op dat een groot deel van de media en ook het RIVM & het kabinet elk positief nieuws gelijk weer weet te bagatelliseren. Het dagelijkse aantal positieve tests daalt al bijna 3 weken lang significant, maar het kabinet en "ons" rivm roept dan weer 'dat het te langzaam gaat'. Wat denkt men nu eigenlijk? Dat we in 3 weken tijd van 12000 besmettingen naar 2000 besmettingen kunnen gaan? De cijfers zijn gewoon positief. Het is vrijwel niet mogelijk met het winterseizoen virussen volledig uit te bannen. Wanneer men dat denkt dan kunnen onze experts en onze vakidioten van het rivm beter vandaag hun ontslag nog aanbieden, want dan zijn ze hun titel "expert" niet waard. Nu worden we weer 'bang gemaakt' met de Britse variant. Ongelofelijk gewoon. De ziekenhuisopnames dalen al significant. 2500 mensen in het ziekenhuis. We hebben 37.000 ziekenhuisbedden in Nederland. De reguliere zorg ligt nagenoeg stil, met alle respect voor de zieken en mensen die zijn overleden, waarom moet Nederland op slot voor 2500 bezette bedden? Het aantal dagelijkse besmettingen dalen significant (Corona Dashboard), maar blijkbaar mogen we gewoon geen goed nieuws meer horen lijkt het wel. De geloofwaardigheid is weg, het zijn allemaal noodsprongen van het kabinet die zich verschuilen achter een stel idioten, die het virus enkel benaderen vanuit hun vakgebied met oogkleppen op, waardoor zij geen enkele notie hebben dat zij vele ondernemers de strot om draaien.

Anonymous schreef op 15-01-2021

Mitis, nee hoor, ik heb geen hekel aan belasting betalen. Dit hoort er immers bij. Daar verdien en verdiende ik naar.

Anonymous schreef op 15-01-2021

Breaking news. Ernst Kuipers waarschuwt ons alvast voor de derde golf in Maart, om ons maar even weer bang te maken. Gelukkig kunnen we het betaalde voetbal nog kijken, blijkbaar zijn zij immuun voor het virus en houden zij Nederland nog enigszins draaiende. Ik bedoel maar, het betaalde voetbal moet doorgaan, terwijl over de rug van kinderen hun ouders verplicht thuis worden gehouden. Goddank is het kabinet gevallen, dit tot verdriet van het rivm, want nu kan het kabinet niet meer dansen naar hun pijpen. Hoewel de val van het kabinet natuurlijk wel symbolisch is, moeten de verantwoordelijken worden bestraft in mijn ogen.

Mitis schreef op 16-01-2021

Ben zo benieuwd op welke universiteit Anonymous zijn opleiding tot viroloog heeft gehad, of kletst hij zonder kennis zo maar wat, dat komt op deze site vaker voor...

hennie schreef op 16-01-2021

Anonymous; wat een gelul, liggen de mensen voor hun lol in de ziekenhuizen??? zijn er mensen voor hun plezier overl????? dat dit kabinet is gevallen gaat over andere zaken .ik vermoed dat jij aangesloten bent bij die demonstranten die maar wat roepen.

Mitis schreef op 16-01-2021

Inderdaad Hennie, helaas bestaat een groot gedeelte van de menselijke populatie uit slecht opgeleid of gewoon dom volk. Bij dit type mensen regeert de onderbuik die willen zo graag bedrogen worden en geloven in de aangeboden fake hemel op aarde. Zo maar een greep b.v. Benito Mussolini, Hitler, Trump en er zijn er helaas nog veel meer. Het avontuur in de USA loopt uiteindelijk fout af in weer een burgeroorlog. De arm gehouden negroïde en latino bevolking groeit er veel sneller - dus ook hun invloed - dan de blanke bevolking, dat pikken de ultra rechtse blanke lieden uiteindelijk niet, is mijn overtuiging. Dat wordt dan tevens de val van de dollar en dus van jouw pensioen.

Anonymous schreef op 16-01-2021

Mitis & Hennie. Neem als voorbeeld Trump. Als je maar blijft roepen dat de verkiezingen gestolen, dan zal een hele menigte dit gaan geloven. Zo gaat het helaas ook met dit corona virus. Als die vakidioten maar blijven roepen dat deze variant van de griep extreem dodelijk is, de hele wereld in lock down moet, het vaccin ons enige redmiddel is, de kranten dit maar blijven schrijven, omdat goed journalistiek werk niet meer bestaat, dan gaat een hele grote menigte dit inderdaad geloven. En denk niet dat ik dom ben, of aangesloten ben bij die club van demonstranten. Soms moet je nadenken en realistisch zijn. Wat willen jullie dan? In de toekomst bij elke uitbraak van een griepvirus in lock down? Wachten tot er een vaccin is, om weer vrijheid te krijgen? Willen jullie dit? Is dit onze toekomst? Denk na, voordat je gelooft wat die vakidioten je allemaal voor kauwen. Een lock down is gerechtvaardigd als men niet weet wat er op je af komt. De lock down van maart 2020 was gerechtvaardigd. Maar wat ons nu wordt aangedaan, is met geen pen meer te beschrijven, is economisch niet meer verantwoord en valt niet meer goed te praten. Ondernemers zullen failliet gaan, extreem hoge werkloosheid, dit door het domino effect te gaat ontstaan bij faillissement van bedrijven. De staatsschuld zal oplopen naar misschien wel 150 miljard. Deze kosten gaan wij burgers dragen. Hoeveel is een mensenleven (en we hebben het over oude en of zieke mensen die verschillende onderliggende aandoeningen hebben) dan eigenlijk waard? En ja, ik zal jullie even een stap voor zijn. Er gaan ook gezonde mensen dood, ja dit gebeurt, maar dat zal ook altijd zo blijven, ook met griep. En dan nog een vraag aan jullie. Kinderen hebben recht op onderwijs, dit is bij wet geregeld. Hoeveel kinderen denken jullie die een leerachterstand gaan oplopen? Dit kan zo niet langer, bescherm de zwakkere medemens, en geef de vrijheid terug aan die 98% die geen tot nauwelijks klachten heeft.

Jos schreef op 16-01-2021

Juist Hennie...spijker op z’n kop

Anonymous schreef op 16-01-2021

Mitis en Hennie. Graag wil ik jullie vragen om de volgende video eens te gaan kijken. Waarschijnlijk hebben jullie daar wel tijd voor. https://youtu.be/aWrZxCx6L6g

Jos schreef op 16-01-2021

Haha video uit België....kijken we niet

Anonymous schreef op 16-01-2021

Jos, bijna elke YouTube video is een .be. Daar is helemaal niets raars aan, ook al is het Nederlandse video. Kijk, dat u dit nog nooit gezien heeft en niet snapt hoe dit allemaal werkt, zegt meer iets over uw verstandelijk vermogen. En trouwens, deze video was voor Mitis en Hennie bestemt, gezien zij zich blind staren op een paar vakidioten die dit virus enkel benaderen vanuit hun vakgebied. Wat er allemaal om hun heen gebeurt, dat bedrijven kapot gaan, kinderen geen onderwijs meer krijgen, huiselijk geweld fors is toegenomen, werkende ouders het water tot aan de lippen staat, psychische klachten explosief toenemen, de mensen een vaccin krijgen waarvan de werking op langere termijn niet bekend is, gezondheidexperts nu al zeggen, geef het niet aan de ouderen en zwakken. De eersten zijn al dood door dit vaccin. Ik kan nog wel een hele waslijst schrijven waar die vakidioten maling aan hebben. Er zijn ook nog economische belangen waar men rekening mee moet houden. Belangen van kinderen, belangen van werkenden. Ook jij Jos zult dit nooit snappen. En Jos, daarbij komend, ook deze informatie zal ver boven uw niveau zijn die u hieronder kunt lezen. De consequenties van het feit dat de unieke genetische samenstelling van het sars-cov-2 virus nog nooit is vastgelegd zijn enorm. Hoe kan je testen op een virus als je niet precies weet uit welk genetisch materiaal het virus bestaat? Wat er nu gebruikt wordt in de RT-PCR testen is een benadering van Sars-cov-2 die een computer heeft berekend. Er is geen enkele manier om te weten of de test in staat is het echte virus aan te tonen bij mensen zolang het virus niet correct geïsoleerd is. In navolging daarvan, hoe kan er een veilig en werkzaam vaccin ontwikkeld worden als de exacte samenstelling van sars-cov-2 niet bekend is? En allen, denk nu niet dat ik anti vaccinatie ben. Gezien ik werkzaam geweest ben over de gehele wereld (en nog wel eens bij moet springen), in gebieden werkte en werk waar echt enge ziektes heersen, die je echt niet wilt oplopen. Dan zult u begrijpen dat mijn vaccinatie paspoort meer dan vol staat met toegediende vaccinaties.

Anonymous schreef op 17-01-2021

Hieronder een berichtgeving die door alle bangmakerij en ons redmiddel door onze "onafhankelijke" media niet tot nauwelijks gepubliceerd worden. Bij veel patiënten die ernstig ziek worden van een corona-infectie is niet het virus zelf schuldig, maar de overdreven reactie van het eigen immuunsysteem, dat na een eerste aanval tegen de indringers van geen stoppen meer weet. Toen dat eenmaal duidelijk was, onderzochten Britse artsen of die doodzieke patiënten gebaat zouden zijn bij goedkope corticosteroïden, zoals dexamethason, middelen die normaal gesproken ontstekingsreacties bij bijvoorbeeld astma en allergieën bedwingen. De resultaten waren spectaculair: bij patiënten aan de beademing nam de sterfte met eenderde af. Corticosteroïden worden nu in alle Nederlandse ziekenhuizen gebruikt.

Jos schreef op 17-01-2021

Anonymous is vast gigolo van Tut.

Anonymous schreef op 17-01-2021

Jos, ook in deze opmerking ontbreekt het u aan intelligentie. Ga een discussie aan, kom met feiten of alternatieven.

Anonymous schreef op 17-01-2021

Hennie, u viel mij aan over het feit dat zeer broze mensen komen te overlijden en of ernstig ziek worden. Dat de hele wereld op slot zit voor deze groep mensen is de reden. Dat vele inwoners van Nederland en vele ondernemers in Nederland hun vraagtekens zetten bij de maatregelen is heel normaal. Jammer genoeg worden diegenen direct bestemmeld als complotdenkers. Lees het volgende bericht maar eens (link onderaan dit bericht). Wat hier gebeurt is moord. Bewust toedienen van een vaccin aan ouderen die zeer en zeer broos zijn. Deze ouderen zijn overleden aan de bijwerkingen. Deze bijwerkingen waren bekend, maar niemand die dit wat uitmaakt, ze waren broos en dit lag in de lijn der verwachting. Wereldwijd zijn er nu al honderden mensen met een broos gestel door het verkrijgen van een vaccin overleden. Wanneer men de kleine lettertjes leest, zal zowel de fabrikant als regering niet verantwoordelijk zijn voor deze bijwerkingen. Ik houd mijn hart van aanstaande week wanneer in Nederland 15000 kwetsbare ouderen een vaccin toegediend krijgen. https://nos.nl/artikel/2364820-experts-over-vaccinatie-voor-meest-kwetsbare-ouderen-zorgvuldig-afwegen.html

Mitis schreef op 17-01-2021

@ Anonymous, Ik heb de door u aanbevolen video bekeken. De video maakt een serieuze indruk. Toch raak ik er niet door van slag. Zo gauw er nieuwe ontwikkelingen zijn ontstaat altijd wat wrijving, niets mis mee er zijn altijd wel argumenten te vinden tegen nieuwe ontwikkelingen. De mens is conservatief en bang voor vooruitgang. Ik kan over de medische gemelde feiten niet oordelen want ik weet er te weinig van. Ik zie niet in waarom ik het verhaal uit het filmpje wel zou moeten geloven en de Europese deskundigen niet. U laat zich niet vaccineren, prima eigen keuze, ik wel en graag. Klaar. Het leven is een groot risico met gegarandeerde dodelijke afloop. Wat de ouderen betreft heeft u wel een punt. Mijn helaas wijlen en hele oude wakkere moeder, bijna 100 jaar had dat al scherp door na de vaccinatie tegen de griep zei ze eens: Let maar op komende week gaan er hier weer een paar dood en dat was meestal inderdaad zo.

Mitis schreef op 17-01-2021

@ Jos, u zit fout. Niet Anonymous is de gigolo van Tut, maar ik. Al had ik dat liever onder de pet gehouden.

Jos schreef op 17-01-2021

Met niks doen gaan er nog meer mensen dood..

Jos schreef op 17-01-2021

Bijna alle landen op de hele wereld hebben een lockdown, Bij veel landen worden de ouderen vaak als eerste ingeënt, maar al deze wetenschappers/regeringen hebben het mis. Anonymous weet alles beter.

Jos schreef op 17-01-2021

Naast de Britse mutant en de zuid Afrikaanse komen er steeds meer varianten bij. Het niet vaccineren of afstand houden vergroot de kans dat het virus zich muteert in een zeer dodelijk virus voor jong en oud waarbij een vaccin mogelijk niet direct voor handen is.

Anonymous schreef op 17-01-2021

Jos, met niks doen gaan er nog meer mensen dood. Is dit werkelijk het enige wat u kunt verzinnen? Dit soort mannen zijn wel makkelijk, ze vinden alles goed en luisteren braaf. Mocht u mijn man zijn geweest, dan had ik je kunnen sturen met mijn ogen.

Hendrik schreef op 17-01-2021

Anonymus, mijn beide ouders zijn op hoge leeftijd overleden in het verpleegtehuis aan een longontsteking in de griepperiode. Ik weet dus hoe het verloop was en de goede zorg. Uw associatie met dit soort gevallen en het vaccin, verwijzend naar het artikel van nos.nl 2364820 slaat helemaal nergens op!

Anonymous schreef op 18-01-2021

Zolang ik mij kan herinneren gaan er broze mensen dood tijdens het griep seizoen. Wat er nu gebeurt is niet zo maar uit de lucht komen vallen en nieuw voor ons. Tijdens deze griep seizoenen was er ook geen lock down. De huidige maatregelen gaan veel te ver, maar velen van jullie geloven alles wat de kranten schrijven. Expert en virologen die een andere manier van aanpak willen, er anders over denken worden monddood gemaakt door de media en bestempeld als complotdenkers. Dus jullie zeggen dat zij er geen verstand van hebben. Daarnaast maakt het OMT zich druk om een mutatie. Inmiddels is het corona virus al 3000 keer gemuteerd, dit is normaal dus ook niet nieuw. Als die Engelse variant zo besmettelijk was, dan hadden de cijfers er al wel heel anders uitgezien. Gommers zit maar te schreeuwen over code zwart op de ic, was het niet Gommers die al de bezuinigingen heeft toegelaten op de ic zorg? En als donderslag bij heldere hemel wil hij zich ook nog even ventileren over het feit dat vrouwen in deze "moeilijke" tijd zwanger worden. Met alle respect voor jullie, maar ik snap werkelijk niet dat jullie dit allemaal voor zoete koek aannemen wat deze man en al die andere mensen van het rivm ons willen doen geloven. Nog één ding, de rechter heeft bepaald dat de website voor foute artsen onlangs verboden is. Onze eigen Van Dissel en nog een aantal OMT leden stonden op deze website. Waarom vraag je je af, omdat ze grove medische missers hebben begaan. Sommigen hebben de dood van 1000 mensen op hun naam. Deze artsen bepalen nu ons beleid. Van Dissel heeft een eigen vermogen van 5 miljoen. Dit vermogen heeft hij opgebouwd omdat Van Dissel in het adviespanel zat voor toelating van medicijnen. De farmaceuten, zoals jullie weten schuiven graag met geld om hun producten aan de man te brengen. Mensen denk na, bescherm de zwakken, dat is mijn advies, maar geef gezonde mensen hun vrijheid terug. Laat kinderen weer naar school gaan. Laat ondernemers weer hun kost verdienen. Dat grote evenementen even niet kan, dat snap ik, maar momenteel wordt alles kapot gemaakt en de rekening krijgen wij burgers voor onze kiezen.

jos schreef op 18-01-2021

dus jij wilt het virus snel laten rondgaan over de wereld met mogelijk een echt dodelijk virus mutatie tot gevolg?

Wat ben ik toch een tut! schreef op 18-01-2021

@Anonymous, je zegt dat de zwakkeren bescherming nodig hebben en de rest weer hun gewone leven moet kunnen oppakken. Maar... er werken 1,3 miljoen mensen in de zorg om de zwakkeren te hulp te bieden. Al deze 1,3 miljoen medewerkers hebben een gezin, waarin ze dus besmet kunnen worden door huisgenoten die wel besmettingen oplopen tijdens hun werk, familie- en vriendenbezoek en in deun vrije tijd. Dus zo brengen de zorgwerkers het virus over naar de zwakkeren. Ik ken zorgwerkers die er helemaal doorheen zitten, uitgeput, collega’s die stuk voor stuk uitvallen, opgebrand, angstig. Hoesten je de situatie voor wanneer deze 1,3 miljoen zorgmedewerkers met burn-out of Corona thuis komen te zitten? Wié vervangt deze mensen?

Anonymous schreef op 18-01-2021

Tut. Met deze maatregelen zit heel Nederland er doorheen, niet alleen de zorgverlener. Er lopen scholieren met zelfmoord neigingen rond. En dit vind u oké? Dat heel Nederland kapot gaat staat niet in verhouding met het beeld wat u schetst. Dat de zorg uitgeknepen is door ons kabinet en onze zorgverzekeraars is niet mijn en de inwoners van Nederland zijn schuld. Als Gommers een vent is, pleit hij voor extra bedden op de ic, maar dit doet hij niet, je hoort hier niemand over, ook niet in het kabinet. Even een stukje biologie. Het virus wordt echt niet overgedragen van mens op mens door contact. Virusdeeltjes verspreiden zich door de lucht, het zit overal. De PCR test die men hiervoor gebruikt deugd in dit beleid ook niet. Deze test pakt ook dood virus materiaal, hiervan wordt men niet ziek en je bent al helemaal niet besmettelijk. Maar deze groep mensen telt men wel mee in de cijfers om ons bang te maken. Door het vele testen, heeft men ook veel positieve uitslagen, maar het percentage positief geteste mensen neemt per week af. Ze testen meer, maar het percentage wat hiervan positief is, wordt minder en minder. 1 en 1 is 2. Je snapt nu ook wel waarom alle basisschoolleerlingen ook getest moesten worden, enkel en alleen om maar zo veel mogelijk positieve uitslagen te hebben, opdat de mens banger en banger worden. Deze bange mensen zullen dan elke maatregel die onze "experts" voorstellen rechtvaardigen. Zodra de zwakke mensen een prik hebben gehad, dan zullen de ziekenhuizen leger en leger worden, tenzij deze groep mensen ziek wordt van het vaccin. Dit beeld zie je al in onze buurlanden. Helaas schenkt de media hier nauwelijks aandacht aan. Verder rest mij nog om te zeggen dat de adviezen van het WHO haaks staan op wat ons land doet. Ze hebben zich ergens in vast gebeten en willen dit niet loslaten. Wederom zullen ze gezichtsverlies lijden. Rutte is hier alles aan gelegen om gezichtsverlies te voorkomen, hij aast namelijk nog steeds op een plekje in het Europese parlement. Tja en dan moet je wel meedoen. Bewegen, buitenlucht en gezond eten, dat zult u vast met mij eens zijn. Ook hier hoor je niets over. Jezelf opsluiten, niet meer verplaatsen, zal ons immuunsysteem verder verzwakken.

Hendrik schreef op 18-01-2021

Anonymous,ook voor de coronacrisis liep het aantal jongeren met zelfmoordklachten en psychische storingen op, dus geen enkel verband. De jeugd is geen tegenslagen gewend, de lopen teveel van die verwende nesten rond (kwestie van opvoeden).

William S. Burroughs schreef op 18-01-2021

Aan Anonymous. Ik heb uw stukken gelezen en helaas ben ik in deze kwestie ook te volgzaam om uw man te kunnen wezen. NIet omdat ik bang ben om gestuurd te worden door uw ogen want dan hebt u de mijne nog niet gezien. Bovendien vond ik het ook niet nodig om tijdens het lezen van uw commentaar te knipperen met mijn ogen. Dat komt omdat er meer mensen denken zoals u denkt. Voortkomend uit een diepe frustratie over alles wat even niet meer mag gaat men alles ter discussie stellen dmv onwaarheden, getallen die niet kloppen en veelal indirect bewijs voor incompetentie van virologen of wetenschappen. Zo beweert u dat we dit al eerder hebben gehad en het dus niet onverwacht kwam. Griep was er al maar deze vorm hebben we nog niet eerder gehad. Dat het virus al 3000 keer gemuteerd is is volledig uit de lucht gegrepen. Dat iemand vroeger een fout heeft gemaakt zegt niets over zijn kennis van nu. Wanneer mijn slager vroeger gestolen heeft wil dat niet zeggen dat hij nu geen vlees kan snijden. Macht en geld spelen altijd een rol dus waarom nu niet en tot slot zal Rutte ook zonder pandemie ooit wel in Brussel belanden. Kortom uw argumenten rammelen in mijn beleving harder dan die waar u tegen rammelt. Maar dat is een kwestie van vertrouwen. Tot slot insinueert u dat een kleine groep mensen uit eigen belang de maatregelen laat voortduren. Ook dat geloof ik niet en ook dat is een kwestie van vertrouwen. Kortom we verschillen van mening ondanks het begrip voor de frustratie. Ook dat wordt gevoed door een stukje eigen belang en dat is logisch. Mijn belang? Ik val in een risicogroep en neem dus geen risico en voor mijn gevoel loop ik dat met uw oplossing wel. En zo is mijn keuze dus niet de uwe en dat mag. Prettige dag.

Geronimo schreef op 18-01-2021

@WSB, had niet verwacht dat jij je in deze onzinnige discussie zou mengen. Sommige personen zoeken altijd meer dan dat er is. Maar Rutte gaat alleen naar Brussel, indien hij voorzitter EU kan worden. Of hij krijgt een hoge functie bij de VN of iets dergelijks aangeboden. Zo niet, dan neemt hij meerdere commissariaten bij multinationals en gaat dan zijn zakken vullen.

Uw reactie

Naam:
Bericht: