Huis-aan-huiscollecte voor vluchtelingenkinderen Griekenland

Datum: 19-11-2020

15:40 uur - Het is bijna zover. Van 29 november-5 december wordt er - volledig coronaproof! – gecollecteerd voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. Hun situatie is, na de brand in Moria, urgenter dan ooit. Meer dan 50.000 kinderen verblijven onder erbarmelijke omstandigheden op diverse Griekse eilanden. Door de trage procedures zitten sommigen daar wel drie jaar.

Iets groots neerzetten
Kerk in Actie, die de huis-aan-huiscollecte organiseert, helpt de vluchtelingenkinderen in Griekenland met voedsel, kleding en onderwijs en probeert ze op een betere plek te krijgen. Op meer dan zeshonderd plekken gaan collectanten in de eerste week van december langs de deuren. “Ik vind het vreselijk wat die kinderen in Griekenland meemaken. Ze hebben er niet om gevraagd en part noch deel aan de situatie”, vertelt een collectant. “Als ik dan aan mijn eigen kinderen denk, kun je toch alleen maar dankbaar zijn dat ze hier geboren zijn, en niet daar. Daarom collecteer ik, en ik hoop dat mensen gul geven. Als we allemaal iets kleins doen, kunnen we met elkaar iets groots neerzetten!”

In de knel
Kerk in Actie is het diaconale programma van de Protestantse Kerk in Nederland. De organisatie zet zich wereldwijd in tegen armoede en onrecht. Een belangrijk deel van het werk van Kerk in Actie richt zich op kinderen die in de knel zitten door oorlog, armoede of uitbuiting. Kijk ook op kerkinactie.nl/griekenland.

Geen collectant gezien?
Helaas kunnen we niet bij iedereen in Nijverdal langs. Maar u kunt uw gift ook storten op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. 'Vluchtelingen Griekenland' of doneer online (kerkinactie.nl/griekenland). 

Hartelijk dank!

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

FSW schreef op 19-11-2020

Spijtig voor deze kinderen maar het was waarschijnlijk een van de ouders die het zo nodig vond de boel in de hens te zetten, ik doe niet mee!

Wat ben ik toch een tut! schreef op 19-11-2020

2017: Kerk in Actie: salaris directeur €169.000 Minister-President Rutte: salaris € 157.287 (

Mitis schreef op 20-11-2020

Je hebt het niet goed begrepen Tut, de directeur van Kerk in Actie is zelf het goede doel.

K E schreef op 20-11-2020

HELAAS hebben jullie alle twee gelijk TUT en Mitis. er wordt maar "gebedeld" om een bijdrage van ons allen, maar OOK volgens mij blijft er veel hangen.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 20-11-2020

PKN bezit een miljard euro. Dat is duizend miljoen! Stelletje #@€&€#@! Kerkelijke gemeenten in de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) hebben gezamenlijk een vermogen van zeker een miljard euro, hebben onderzoekers becijferd. (Trouw, 8 juni 2020)

D.J. schreef op 21-11-2020

Zijn er ook nog reagluurders die er iets positief in zien ?

Geronimo schreef op 21-11-2020

D.J., tsja, moeilijk te verkopen als de bestuursleden zoveel geld verdienen. Maar die kinderen hebben er niet om gevraagd, dus ook al gaat maar van iedere euro de helft naar die kinderen, dan zijn zij daar weer een tijd mee gered.

Hendrik schreef op 21-11-2020

Aan Geronimoo, dus dat is christelijk, van elke euro vijftig cent naar de kinderen en vijftig cent naar de graaiers.

D.J. schreef op 22-11-2020

Geronimo, u hebt er in ieder geval nog een positieve draai aan gegeven en dat is nu net waarom ik een collectant bijna nooit met lege handen laat staan.

Geronimo schreef op 22-11-2020

Hendrik, maar goed dat de geallieerden, tijdens de invasie van Normandie, niet zo in mensenlevens rekenden, zoals jij dus wel doet.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 22-11-2020

Goede doelen zijn gewoon bedrijven die winst moeten maken, om zichzelf in stand te houden. Eerlijke bedrijven betalen voor grondstoffen in en betalen de werknemers salaris. Goede doelen laten collectanten gratis voor hun werken om geld op te halen. Met dit geld worden projectjes bekostigd en ander gedeelte wordt gebruikt om er nog meer winst van te maken, in beleggingen b.v..

Jos schreef op 22-11-2020

tut en wat is het probleem met je eeuwige geknip en geplak. Ben je verplicht te doneren? wordt je verplicht collectant? Bij een eerlijk bedrijf volgens jouw ben je dan verplicht te komen? Denk het wel hè....

William S. Burroughs schreef op 22-11-2020

Aan D.J. en Geronimo. Ik snap hier ook de grieven van Wat ben ik toch een tut! Maar ik ben het met jullie eens dat hier het doel de middelen heiligt. Want de kinderen hebben hier part nog deel aan. Waarschijnlijk hadden wij na 3 maanden ipv 3 of 5 jaren de boel al in de hens gestoken om aandacht te vragen. Natuurlijk doen wij ook weleens bewust moeilijk in een tentje. Maar dat duurt vaak een week of 3 en noemen wij dan vakantie. Deze vorm van ontspanning? noemen wij het buitenleven maar is natuurlijk heel wat anders dan overleven. Want onze kinderen keren terug naar huis, eten, drinken en school. Kortom afzien met het oog op perspectief is heel wat anders dan structureel afzien zonder perspectief. En daarom is elke euro die er na aftrek van wat voor onzin dan ook in dit geval bijzonder welkom bij deze doelgroep. Wat tot slot niet wegneemt dat ik de vergelijkingen van Wat ben ik toch een tut! altijd wel schokkend verhelderend vind en hoop dat ze deze vinger nog lang op de zere en schandelijke plek mag leggen. Prettige dag. Prettige dag.

Mitis schreef op 23-11-2020

@Tut, je legt vaak de vinger op de zere plek waarvoor hulde. Toch ben je ook wel eens erg kort door de bocht. Die miljard van jouw die kerken bezitten bestaat natuurlijk voor een groot deel uit de bakstenen in kerkgebouwen, pensioen verplichtingen enz. Goede doelen zoals het kankerfonds financieren langdurige onderzoeken het geld hiervoor wordt natuurlijk zo efficiënt mogelijk weggezet. Beetje nuance kan geen kwaad Tut.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 23-11-2020

@Mitis, Klopt, ik ben kort door de bocht omdat ik geen tijd, zin en kennis heb om me er verder in te verdiepen. Je zegt dat beetje nuance geen kwaad kan; je hebt groot gelijk, daarom ben ik blij met jullie kritische blik. Grofweg berekend betekent het dat en PKN-kerkgebouw/gemeente, gemiddeld een 500.000,- aan vrij vermogen ter beschikking heeft, dus spaargeld, en dit zit niet in bakstenen. Er is kritiek op dat dit beleid om geld in beleggingen te steken, en dus niet naar de hulp aan arme, zieke mensen gaat. Gaat erom dat het duidelijk wordt dat Goede Doelen een mooi plaatje voorspiegelen met zielige foto’s, om emoties bij mensen op te wekken, zodat ze naar hun portemonnee grijpen. Kankeronderzoek; medicijnfabrikanten verdienen miljarden aan verkoop medicijnen, dus het lijkt me redelijk dat zij daarvan ook onderzoeken kunnen betalen. Maar probleem is dat er octrooi op medicijnen zit. Wanneer deze periode bijna is verlopen, komen ze pas met nieuw medicijn op de markt, terwijl dit al jaren klaar ligt op de plank. En deze medicijngrootverdieners investeren alleen in onderzoek, waarvan ze verwachten dat het veel geld in het laadje brengt. Over 2019 heeft KWF: 201 miljoen aan inkomsten, waarvan 60 miljoen naar onderzoek is gegaan.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 28-11-2020

Heeft iedereen het wel goed gelezen? Nee? Dan zal ik het even herhalen; Mitis schreef: @Tut, je legt vaak de vinger op de zere plek waarvoor hulde. William schreef: wat tot slot niet wegneemt dat ik de vergelijkingen van Wat ben ik toch een tut! altijd wel schokkend verhelderend vind en hoop dat ze deze vinger nog lang op de zere en schandelijke plek mag leggen.

Uw reactie

Naam:
Bericht: