Slordig NKC '51 toch ruim voorbij ASVD

Datum: 14-09-2020

7.50 uur - In de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe veldseizoen trof NKC ’51 de gasten ASVD uit Dronten. Na veel onduidelijkheid eerder deze week of de wedstrijd door kon gaan door mogelijk positief geteste coronatesten aan Drontse zijde, werd er toch gespeeld in Nijverdal.

NKC ’51 wist dat het een jong en gretig ASVD kon verwachten. Het ASVD dat weliswaar weinig ervaring kent, speelt met veel energie en elan. Daarvoor was de ploeg gewaarschuwd en moest er voor gezorgd worden dat ASVD niet in het spel kwam. Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd. Enkele aanvallen werden gespeeld, echter zonder doelpunt. Uiteindelijk was het NKC ’51 dat de score opende, maar ASVD reageerde direct. 1-1. Door verdedigend niet scherp te zijn, zorgde NKC ’51 er voor dat ASVD in het kielzog van NKC ’51 bleef en de thuisploeg niet meer afstand kon nemen. NKC ’51 was weliswaar de leidende ploeg, maar liet dit niet in haar spel zien. Het spel was te slordig, verdedigend werden er de nodige fouten gemaakt en aanvallend kwam NKC ’51 moeilijk tot scoren. Het geluk aan NKC’51-zijde was dat ASVD ook niet scherp was, hierdoor werd toch het gewilde gaatje geslagen, 6-2. Dit kon NKC ’51 vasthouden tot aan de rust, zonder echt een goed niveau te laten zien. NKC ’51 leek met een comfortabele 11-5 te gaan rusten, maar vlak voor tijd werd er nog een strafworp weggegeven waardoor de ruststand op 11-6 werd bepaald.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld. NKC ’51 kon het niveau maar niet halen en ASVD was niet bij machte om de achterstand te verkleinen. Hoewel ASVD moeilijk de korf kon vinden, gaf NKC ’51 ze vaak daar de gelegenheid toe door onnodige overtredingen te maken. Via 12-7 werd de voorsprong voor de Nijverdallers uitgebreid naar 14-8 en 16-8, waarin de ingevallen Martijn Klompjan een groot aandeel in had met mooie, rake afstandsschoten. Hierna bleek dat NKC ’51 dacht dat de overwinning binnen was. Het verdedigende spel van NKC’51 zakte in en ASVD wist driemaal op rij te scoren, 16-11. Dit schudde NKC ’51 weer wakker en wist ook driemaal de korf te vinden, 19-11. Hiermee was de wedstrijd definitief beslist en het slotakkoord was voor ASVD, dat nog twee fraaie doelpunten wist te maken.
Gert Schorn liet Anne-Roos Vos en Rick Somberg ook nog de nodige minuten maken in het vlaggenschip van NKC ’51, zij wisten hun invalbeurt helaas niet te bekronen met een doelpunt. Eindstand 19-13.

Komend weekend speelt NKC ’51 tegen Nic. in Groningen, zij wisten verrassend te winnen van sterkhouder KV Drachten. Aanvang 18:30 uur.