Nieuw seizoen zwembad Het Ravijn in de startblokken!

Datum: 04-08-2020

9.05 uur - De zomerstop van veel sportactiviteiten loopt naar zijn einde en ook de schoolvakanties lopen af. Er staat een nieuw seizoen voor de deur! Ook in Het Ravijn - zwem sport zorg – staat men in de startblokken voor een spetterend nieuw seizoen.

 
 
Coronaperiode

Door de beperkende overheidsmaatregelen om het coronavirus te bestrijden sloot Het Ravijn – zwem sport zorg – een periode lang haar deuren. “Een unieke periode, die we zoveel mogelijk hebben aangegrepen om te investeren in de toekomst door groot onderhoud te plegen.” beschrijft manager Ruben Buijserd. “Vrij verrassend mochten we in mei onze deuren weer openen. Eerst onder zeer strenge voorwaarden en inmiddels hebben we dat veilig en verantwoord verder kunnen verruimen. Zover, dat we -natuurlijk onder voorbehoud- hopen het nieuwe seizoen ‘normaal’ te kunnen starten.”
 
Frisse start
Op 10 augustus hervatten we onze zwemlessen en enkele beweegactiviteiten weer. Vanaf maandag 17 augustus start het seizoen officieel en komen bijvoorbeeld alle basisschoolleerlingen uit Hellendoorn weer spetterend bewegingsonderwijs volgen in het zwembad. “We starten dan ook weer met AquaVitaal, een van onze belangrijkste beweegprogramma’s voor met name senioren” kijkt Buijserd vooruit. 
 
Op www.hetravijn.nl publiceert het zwembad een overzicht van alle activiteiten, tijden en tarieven in het nieuwe seizoen. “Je vindt er ook de richtlijnen voor een zwembadbezoek in coronatijd, al hopen we zoveel mogelijk weer als vanouds activiteiten te kunnen organiseren. Natuurlijk met inachtneming van de voorgeschreven afstandsbeperking. In de bassins hoeft er tijdens het sporten geen onderlinge afstand gehouden te worden. Wat dat betreft krijgen we letterlijk weer wat meer ruimte, omdat dat volgens de richtlijnen veilig en verantwoord kan. Maar voor en na het zwemmen is dat anders, we roepen mensen daarom nog steeds op zoveel in badkleding (onder de normale kleding) te komen.”
 
Huurders

Na de heropening heeft Z&PC Het Ravijn al een aangepast trainingsaanbod onder scherpe protocollen aan kunnen bieden. “Zij starten binnenkort hun voorbereiding op het nieuwe seizoen weer bij ons op.” Vanaf 31 augustus volgen ook de overige zwembadhuurders, waaronder De Waterspetters, Stichting Revalidatiezwemmen en Stichting De Doordrijver als belangrijke gasten met honderden leden. “Het zal dan weer geleidelijk aan druk worden. We zijn goed in gesprek met onze huurders en zullen continu het verloop monitoren om ervoor te zorgen dat we samen gezond blijven.” onderschrijft Buijserd de belangrijkste prioriteit voor het nieuwe seizoen. “2020 is vanzelfsprekend een slecht jaar voor de exploitatie. Zowel qua bezoek als qua omzet moeten we dit bijzondere jaar maar snel vergeten.”
 
Ook de gemeentelijke binnensportaccommodaties openen per 17 augustus weer, de sporthal in Het Ravijn – zwem sport zorg - wordt dan ook opengesteld. In eerste instantie blijft de tribune nog gesloten. Het aantal bezoekers neemt vanaf dat moment dus substantieel toe, na maanden van relatieve rust.
 
Beperkingen
Met de terugkomst van alle vaste gasten is het een uitdaging de onderlinge afstandsbeperking aan te houden en te handhaven. Om die reden heeft Het Ravijn - zwem sport zorg - moeten beslissen de doucheruimtes in eerste instantie niet vrij te geven. “We vinden dat erg vervelend voor onze gasten, maar rekenen op hun begrip. Om veel weer mogelijk te maken moeten we helaas één ding onmogelijk maken.”
 
Nazomer
“Nu de zomer volop is losgebarsten zijn we blij vele bezoekers in onze buitenbaden te ontvangen. Meer dan ooit zijn dat vooral kinderen, omdat we die geen beperkingen hoeven op te leggen.” legt Buijserd uit. “In de hoop dat het einde van deze maand en de maand september nog een aantal zomerse dagen brengt, zijn de buitenbaden – als het weer daar aanleiding toe geeft – dit jaar ook in het nieuwe seizoen nog open.” 
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: