Buitencentrum Staatsbosbeheer weer open voor publiek

Datum: 05-06-2020

13.06 uur - Naar buiten en op pad gaan in de natuur is altijd een feest! Het buitencentrum de Sallandse heuvelrug, Grotestraat 281, 7441 GS  in Nijverdal is nu ook weer geopend als vertrekpunt voor uw dagje in de natuur.

Kom binnen in het buitencentrum voor informatie over het gebied, over een korte of lange wandeling, het speelbos of voor een fietstocht over de heuvels van de Sallandse heuvelrug.
U kunt ook in het buitencentrum terecht voor een alternatief van het Kabouterpad. Voor de kinderen staan kaboutertassen klaar die niet ingeleverd hoeven te worden. Maak met de kleintjes, omgetoverd tot kabouter, een wandelingetje door het bos en wie weet heeft u een ontmoeting met een heuse kabouter.
 
Jammer genoeg kunnen de boswachters nog niet op pad met een excursie. Daarom hebben boswachter Corrie en boswachter Cor tassen gemaakt voor een bos-ontdektochten. Zodat u zelf op pad kunt gaan met een tas met daarin alle materialen voor een leuke ontdektocht door het bos. Dus “ga los met Cor en Corrie in het bos”.
Wat dacht u van op bomenonderzoek met boswachter Cor of botanisch stoepkrijten met Corrie. Een ander tasje door boswachter Cor gemaakt is op pad met de Cor en de reus van Salland. Een ontdektocht over heuvels, brengen en stenen. Of ga met boswachter Corrie ‘bosjutten’. In ieder tasje zit een beschrijving en alle materialen die nodig zijn om op onderzoek te gaan en de natuur te ontdekken. De ontdektassen zijn in het bos, maar ook thuis te gebruiken.
 
In het buitencentrum gelden de richtlijnen van het RIVM om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
 
Wij heten u van harte welkom in het buitencentrum.
 
Wij hanteren aangepaste openingstijden. Het Buitencentrum is nu dagelijks geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Het buitencentrum is het startpunt voor uw dagje uit op de Sallandse heuvelrug. Kom kijken en genieten. Na een wandeling is het goed vertoeven in het restaurant Buitengewoon Lekker.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: