Lokaal Hellendoorn: Gemeente Hellendoorn passeert inwoners bij invulling klimaatakkoord

Datum: 11-05-2020

8.21 uur - Lokaal Hellendoorn heeft in een brief het College van B&W van de gemeente Hellendoorn vragen gesteld over de Regionale Energie Strategie Twente (RES Twente). Het college van de gemeente Hellendoorn heeft in het concept van de RES Twente al harde afspraken gemaakt over de invulling van het klimaatakkoord. Dit gebeurt in een fase dat de inwoners van de gemeente Hellendoorn in werkgroepen nog volop bezig zijn met het maken van plannen en het creëren van draagvlak. 

 
Lokaal Hellendoorn is verbaast en teleurgesteld over deze gang van zaken. Volgens de politieke partij gaat de gemeente Hellendoorn overhaast te werk en passeert bij dit belangrijke thema zowel de inwoners als de gemeenteraad . Bovendien bestaat er volgens de partij de kans dat er, tegen de wens van inwoners, onnodig agrarische gronden verloren gaan aan zonneparken en de ruimtelijke kwaliteit afneemt door de komst van windmolens.
 
Eerder heeft Lokaal Hellendoorn gepleit voor een beter alternatief in de vorm van de zonneladder. Hierbij ligt de  focus op minder energieverbruik en zonnepanelen op daken. Een amendement hierover van de VVD en Lokaal Hellendoorn werd eerder in de raad weggestemd. Bijzonder is dat de provincie in de RES Twente de kans biedt te kiezen voor de zonneladder als uitgangspunt. Volgens Lokaal Hellendoorn laat het college zo kansen liggen voor een alternatief op zonneparken en windmolens.
 
Klik HIER voor de brief die Lokaal Hellendoorn naar het college van B&W stuurde.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Pff schreef op 11-05-2020

Dat vinden wij niet bijzonder, dit is heel normaal. Stap nooit in dit soort werkgroepen want zij doen toch wat ze zelf willen.

K e schreef op 11-05-2020

Juist pff Ze vragen ons, wanneer er betaald moet worden. (Misschien ).

H v Henk schreef op 11-05-2020

Als we elke keer de burger moeten raadplegen hebben we geen Gemeenteraad (lees Lokaal Hellendoorn) meer nodig. En dat is heel ongewoon en heel bijzonder.

Geronimo schreef op 12-05-2020

@H v Henk, klopt helemaal, zolang een gemeenteraad nooit durft tegen te stemmen, omdat hun partij op het pluche zit, heb je deze feitelijk niet nodig. En als LH, of je nu voor of tegen bent, nooit serieus wordt genomen met wat voor plan dan ook, dan is dit hun enige middel.

hellendoorner schreef op 12-05-2020

lokaal Hellendoorn wordt op deze site wel heel erg gepromoot.. moeten wij hier niets iets bij gaan denken !

jos schreef op 13-05-2020

Maakt LH zich ook druk dat we nu het geld krijgen van Dauwpop..? Iets wat ze tot nu toe weigeren. De Europese Commissie benadrukt dat festivals en reisbureaus het geld moeten teruggeven aan klanten als zij een voucher niet accepteren. Komende jaren Dauwpop maar even overslaan tot er een vaccin is.

Geronimo schreef op 13-05-2020

@hellendoorner, zekers moet je hier iets van denken. Nl waarom horen we niets van de andere partijen? Oja, die zitten allemaal in de knip bij dit college, op de VVD na.

kluk kluk schreef op 13-05-2020

dit college zit er niet voor de burgers

William S. Burroughs schreef op 17-05-2020

Aan Geronimo. In uw reactie schetst u precies de verhoudingen tussen het college en de oppositie. Men kan er dus vanuit gaan dat het college vrijwel altijd de meerderheid heeft. Dan is het als oppositie niet handig om vrijwel altijd tegen te zijn en niet constructief. In dit geval is men het ook weer geheel oneens (tubantia) met het college. Op deze manier krijg je in het spel van geven en nemen geen poot aan de grond laat staan een ingang. Met deze patstelling kan je in groepen blijven werken tot je een ons weegt en altijd te laat bent. Men moet ze iets geven om meer binnen te halen. Een visser vist ook niet zonder aas. Om een lang verhaal kort te maken: Men bedrijft verkeerde politiek met als gevolg bijna altijd verlies. En mocht aan dit alles nog steeds persoonlijke rancune ten grondslag liggen wordt het ook nooit wat. Politiek is hard en slim. Zij zijn tot op heden zacht en een 'beetje dom'. Prettige dag.

Geronimo schreef op 18-05-2020

@WSB, ze hebben dit college vaak genoeg gesteund. Verder is oppositie voeren toch om jouw standpunten voor het voetlicht te brengen. En dat doe je natuurlijk niet met zaken waarin je het eens bent. En aangezien de rest niets doet, dan voer je dus als enige oppositie. Verder verliest LH nog steeds niets. Maar ja, als jij voor de huidige status quo bent, waar ik down down van zou worden, dan ben jij waarschijnlijk wel tevreden over de gang van zaken in de gemeente.

Uw reactie

Naam:
Bericht: