Lokaal Hellendoorn: Gemeente Hellendoorn passeert inwoners bij invulling klimaatakkoord

Datum: 11-05-2020

8.21 uur - Lokaal Hellendoorn heeft in een brief het College van B&W van de gemeente Hellendoorn vragen gesteld over de Regionale Energie Strategie Twente (RES Twente). Het college van de gemeente Hellendoorn heeft in het concept van de RES Twente al harde afspraken gemaakt over de invulling van het klimaatakkoord. Dit gebeurt in een fase dat de inwoners van de gemeente Hellendoorn in werkgroepen nog volop bezig zijn met het maken van plannen en het creëren van draagvlak. 

 
Lokaal Hellendoorn is verbaast en teleurgesteld over deze gang van zaken. Volgens de politieke partij gaat de gemeente Hellendoorn overhaast te werk en passeert bij dit belangrijke thema zowel de inwoners als de gemeenteraad . Bovendien bestaat er volgens de partij de kans dat er, tegen de wens van inwoners, onnodig agrarische gronden verloren gaan aan zonneparken en de ruimtelijke kwaliteit afneemt door de komst van windmolens.
 
Eerder heeft Lokaal Hellendoorn gepleit voor een beter alternatief in de vorm van de zonneladder. Hierbij ligt de  focus op minder energieverbruik en zonnepanelen op daken. Een amendement hierover van de VVD en Lokaal Hellendoorn werd eerder in de raad weggestemd. Bijzonder is dat de provincie in de RES Twente de kans biedt te kiezen voor de zonneladder als uitgangspunt. Volgens Lokaal Hellendoorn laat het college zo kansen liggen voor een alternatief op zonneparken en windmolens.
 
Klik HIER voor de brief die Lokaal Hellendoorn naar het college van B&W stuurde.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Pff schreef op 11-05-2020

Dat vinden wij niet bijzonder, dit is heel normaal. Stap nooit in dit soort werkgroepen want zij doen toch wat ze zelf willen.

K e schreef op 11-05-2020

Juist pff Ze vragen ons, wanneer er betaald moet worden. (Misschien ).

H v Henk schreef op 11-05-2020

Als we elke keer de burger moeten raadplegen hebben we geen Gemeenteraad (lees Lokaal Hellendoorn) meer nodig. En dat is heel ongewoon en heel bijzonder.

Geronimo schreef op 12-05-2020

@H v Henk, klopt helemaal, zolang een gemeenteraad nooit durft tegen te stemmen, omdat hun partij op het pluche zit, heb je deze feitelijk niet nodig. En als LH, of je nu voor of tegen bent, nooit serieus wordt genomen met wat voor plan dan ook, dan is dit hun enige middel.

hellendoorner schreef op 12-05-2020

lokaal Hellendoorn wordt op deze site wel heel erg gepromoot.. moeten wij hier niets iets bij gaan denken !

jos schreef op 13-05-2020

Maakt LH zich ook druk dat we nu het geld krijgen van Dauwpop..? Iets wat ze tot nu toe weigeren. De Europese Commissie benadrukt dat festivals en reisbureaus het geld moeten teruggeven aan klanten als zij een voucher niet accepteren. Komende jaren Dauwpop maar even overslaan tot er een vaccin is.

Geronimo schreef op 13-05-2020

@hellendoorner, zekers moet je hier iets van denken. Nl waarom horen we niets van de andere partijen? Oja, die zitten allemaal in de knip bij dit college, op de VVD na.

kluk kluk schreef op 13-05-2020

dit college zit er niet voor de burgers

William S. Burroughs schreef op 17-05-2020

Aan Geronimo. In uw reactie schetst u precies de verhoudingen tussen het college en de oppositie. Men kan er dus vanuit gaan dat het college vrijwel altijd de meerderheid heeft. Dan is het als oppositie niet handig om vrijwel altijd tegen te zijn en niet constructief. In dit geval is men het ook weer geheel oneens (tubantia) met het college. Op deze manier krijg je in het spel van geven en nemen geen poot aan de grond laat staan een ingang. Met deze patstelling kan je in groepen blijven werken tot je een ons weegt en altijd te laat bent. Men moet ze iets geven om meer binnen te halen. Een visser vist ook niet zonder aas. Om een lang verhaal kort te maken: Men bedrijft verkeerde politiek met als gevolg bijna altijd verlies. En mocht aan dit alles nog steeds persoonlijke rancune ten grondslag liggen wordt het ook nooit wat. Politiek is hard en slim. Zij zijn tot op heden zacht en een 'beetje dom'. Prettige dag.

Geronimo schreef op 18-05-2020

@WSB, ze hebben dit college vaak genoeg gesteund. Verder is oppositie voeren toch om jouw standpunten voor het voetlicht te brengen. En dat doe je natuurlijk niet met zaken waarin je het eens bent. En aangezien de rest niets doet, dan voer je dus als enige oppositie. Verder verliest LH nog steeds niets. Maar ja, als jij voor de huidige status quo bent, waar ik down down van zou worden, dan ben jij waarschijnlijk wel tevreden over de gang van zaken in de gemeente.

William S. Burroughs schreef op 28-05-2020

Waarom vind hier geen hoor en wederhoor plaats in de vorm van de reactie van de wethouder (tubantia))? Prettige dag.

Geronimo schreef op 28-05-2020

@WSB, ik denk omdat de Hellendoornse "regering en hun tweede kamerfracties" hier voor passen. Als de geest (leugens) uit de fles is, gaat ze er moeilijk weer in. Tenminste als je denkt dat zij de naakte waarheid zullen vertellen.

Richard schreef op 29-05-2020

In de brief van Lokaal Hellendoorn wordt de suggestie gewekt dat de invulling van het Hellendoornse bod aan de RES Twente vaststaat en dat inwoners daarop geen invloed konden uitoefenen. „Dat klopt gewoon niet”, De gemeenteraad is in december akkoord is gegaan met de bijdrage van de gemeente aan de RES Twente. Hellendoorn heeft zich bereid verklaard om in 2030 71 Gigawatt op duurzame wijze op te wekken. Om dat doel te halen, kun je bijvoorbeeld twee windmolens plaatsen en 45 hectare aan zonnevelden en 17 hectare aan zonnepanelen op daken realiseren. Echter de invulling hiervan wordt nog besproken met onder andere inwoners etc... Het is vervelend dat Lokaal Hellendoorn misverstanden de wereld in slingerd. Daar hebben we de laatste tijd veel last van gehad. Hierdoor moest onze energieregisseur veel brandjes blussen in plaats van bezig te kunnen zijn met het ondersteunen van initiatieven en verder uitwerken van allerlei plannen. Aldus de wethouder

William S. Burroughs schreef op 30-05-2020

Aan Richard. U zou het als journalist denk ik helemaal niet zo slecht doen. Maar dat terzijde. Beide verhalen hebben een kern maar volgens mij zit in de door u geplaatste kern de meeste waarheid. Prettige dag.

Geronimo schreef op 30-05-2020

@WSB, ik denk niet dat je het lang volhoudt als journalist, als je plagiaat pleegt. Gewoon een berichtje van die uitheemse wethouder.

Geronimo schreef op 30-05-2020

PS daar refereerde ik aan, bij mijn vorige bericht aan jouw.

William S. Burroughs schreef op 30-05-2020

Aan Geronimo. Het laat in ieder geval 2 kanten van het verhaal zien. Prettige dag.

Geronimo schreef op 30-05-2020

@WSB, correctie, jou.

Geronimo schreef op 30-05-2020

@WSB, ik vindt het gewoon een college, leuke woordspeling, voor eigen parochie. Nijhof zegt nl niet hoe hij die 75 GW gaat opwekken.En daar ligt volgens LH het pijnpunt. Zij willen nl eerst onderzoeken hoe zij dit gaan opwekken. Verder kan Richard beter copy-paste toepassen, want ...en...en..en, levert wel heel veel GW op.

Geronimo schreef op 02-06-2020

@Jos, als je wilt weten of ik al koffie heb gedronken met Walder, bel hem zou ik zeggen.

Geronimo schreef op 02-06-2020

En alweer leugens van het college. Want of je nu voor of tegen Overeem bent, bij Walder zei men al dat het eenmalig zou zijn.

Mitis schreef op 03-06-2020

Als je de bijdragen hierboven leest vind je meteen het bewijs dat de burger niet moet meepraten over zaken waar ze totaal geen verstand van heeft. Volgens bovenstaande moet Hellendoorn t.z.t. 75 GW opwekken. Humor, als je weet dat de totaal opgesteld capaciteit in ons landje 38 GW is (-;

William S. Burroughs schreef op 04-06-2020

Aan Mitis. Dan rest ons de vraag of we zo blij moeten zijn met de gedachte dat het verstand schijnbaar bij u zit? Prettige dag.

Wilma Paalman schreef op 06-06-2020

@Mitis. Even voor jouw beeld. In 2018 werd 66.641 TJ van onze elektriciteit in Nederland duurzaam opgewekt. 1 TJ = 0,2777 GW. Ofwel in 2018 werd 18.511 GW duurzaam opgewekt. In Hellendoorn was dat 53 TJ, ofwel 14,7 GW en daar hebben we samen 10 jaar over gedaan, dus nog genoeg te doen de komende 10 jaar om op 75 GW te komen. Bron: https://klimaatmonitor.databank.nl/dashboard/dashboard/hernieuwbare-energie/ Daar kun je veel meer gegevens vinden over ons energieverbruik enz. Helaas lopen ze altijd wat achter. De gegevens van 2019 zijn nog niet beschikbaar.

Uw reactie

Naam:
Bericht: