NKC'51 start 2020 met eenvoudige zege bij De Hoeve

Datum: 13-01-2020

00:25 uur - In de eerste wedstrijd van het jaar 2020 speelde NKC’51 de late uitwedstrijd tegen De Hoeve in Noordwolde. NKC’51 eindigde 2019 goed met een nipte overwinning op KV Heerenveen en het was zaak voor de Nijverdallers om het goede gevoel na de onderbreking voort te zetten.

Echter moesten na een wisselvallige voorbereiding de koppen wel weer dezelfde kant op. De Hoeve staat weliswaar puntloos onderaan, maar bleek in eerdere ontmoetingen een stugge tegenstander voor NKC’51.

NKC’51 begon goed aan de wedstrijd. De eerste aanval van De Hoeve werd gepareerd, waarnaar NKC’51 meteen voor de 0-1 tekende. De Hoeve maakte gelijk, maar hierna nam NKC’51 snel het heft in handen. Binnen enkele minuten pakte de ploeg een voorsprong van 2-6. NKC’51 had het betere van het spel en creëerde vele kansen. De Hoeve moest het hebben van opportunistisch spel en van verdedigende fouten aan de kant van NKC’51. NKC’51 bouwde de voorsprong langzaam maar zeker uit, maar wist nog geen definitief gat te slaan voor een overwinning. Na de 6-9 en 6-12 scoorden beide ploegen nog éénmaal waardoor de kleedkamers opgezocht werden met een 7-13 ruststand.

In de tweede helft stond er een getergd NKC’51 in het veld en de ploeg liet binnen een paar minuten zien dat er geen twijfel over bestond dat de punten mee naar Nijverdal gingen. Binnen no-time stond er een verschil van tien doelpunten op het scorebord, 8-18. De Hoeve beschikte duidelijk over minder kwaliteit, maar bleef desondanks strijden voor elke bal. NKC’51 bleef geconcentreerd verdedigen waardoor De Hoeve moeilijk de korf kon vinden en genoodzaakt was geforceerde kansen te nemen. NKC’51 speelde vrijuit en het een na het andere doelpunt viel door de korf. Ook was het prettig dat alle acht spelers van NKC’51 meerdere malen op het scoreformulier terecht kwamen, daarmee laat de ploeg van Gert Schorn zien dat het over alle schijven tot scoren kan komen. In een al vroeg besliste wedstrijd stokte de teller van NKC’51 bij 29, De Hoeve kwam niet verder dan 12 doelpunten. Eindstand 12-29.

Na vijf speelronden bezet NKC’51 een gedeeltelijke tweede plaats. Komend weekeind staat er wederom een uitwedstrijd op het programma. NKC’51 speelt dan tegen Nic. uit Groningen, aanvang 20:00.