Thema- avond ‘Het getijdengebed’

Datum: 06-01-2020

13.40 uur - Donderdag 23 januari om 20.00 uur wordt in de Leerkamer, hoek Jac. Kapteijnstraat/Zuid Esweg te Hellendoorn een thema-avond gehouden.
Inleider: prof.dr. M. te Velde.

 
Vorig jaar publiceerde professor M. te Velde een boekje over het getijdengebed. Dat is een eeuwenoud fenomeen van gestructureerd bidden, dag in dag uit. We denken daarbij in het bijzonder aan kloosters, maar die hebben niet het alleenrecht. Ook buiten de monastieke traditie komt het wel voor, meer en meer ook in protestantse kring.
Professor Te Velde zal vertellen over de geschiedenis, de betekenis en de uitdagingen van het getijdengebed. Zijn lezing heeft dus niet alleen een historisch karakter. De spreker zal ook blijvende principes, geleerde lessen en aantrekkelijke elementen van het getijdengebed te berde brengen. Tevens zal hij perspectief op vernieuwing van het verschijnsel dat uit het verre verleden dateert, bieden.
 
Prof.dr. M. te Velde was van 1988 tot 2015 hoogleraar kerkgeschiedenis na 1650, kerkrecht en gemeenteopbouw aan de Theologische Universiteit te Kampen, van 2009 tot 2015 was hij tevens rector en voorzitter van het college van bestuur. Hij was een van de initiatiefnemers van en rondleider in klooster Nieuw Sion, centrum voor ontmoeting, stilte en bezinning in Diepenveen. Hij is nog steeds actief in het vormen van een netwerk van kloosterplekken, zowel uit de Middeleeuwen als uit de negentiende en twintigste eeuw, om die onder de aandacht te brengen van burgers, passanten en toeristen in Overijssel.
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: