SVVN verliest de wedstrijd in vijf minuten

Datum: 11-11-2019

8.19 uur - Na het eerste verlies vorige week in de thuiswedstrijd tegen VV Bergentheim speelde SVVN 1 afgelopen zaterdag weer een wedstrijd tegen wat op dit moment een hoogvlieger is in deze 3de Klasse. De reis ging naar Sportpark Westbroek in Ommen, waar ouderwets een flinke frisse wind waaide over het hoofdveld van OZC. De gemeente Ommen had bedacht dat vrachtwagens vol scherp zand de spelvreugde wel zou verhogen. Het speelveld was daardoor in erbarmelijke staat.

Patriz Loohuis was vandaag weggeroepen voor een noodgeval op zijn werk. Gelukkig was het vijfde vandaag vrij en was de spits van dit team wel bereid om vanmiddag de positie tussen de palen waar te nemen. Michiel Middelesch heeft natuurlijk wel enige ervaring hiermee. Verder heeft Joost ten Kleij last van een ongeluk. Daardoor speelde Johnny Teterissa linksback en schoof Ronald van den Berg door naar het middenveld. Frank Bolink nam ten slotte de plek van linksbuiten in ten koste van Marvin Thomas.
Rond een uur of half drie floot scheidsrechter Turhan Yildiz voor het begin van de wedstrijd. SVVN begon slordig aan de wedstrijd wat gelijk voor wat gevaar zorgde voor het doel van Middelesch. SVVN herstelt zich snel. Rowan verovert de bal op het middenveld. Hij geeft hem diep op links waar Teun Bakhuis loopt. Die zet goed door en legt de bal terug op Rowan Wijnen. Rowan schiet op de keeper, maar in de rebound is het een koud kunstje voor Melvin Morsink om de score te openen. Zo is de eerste kans van SVVN in de vijfde minuut direct raak.
Hierna volgde een goede periode waar SVVN fel op de bal speelde waardoor het vaak de bal veroverde. Door de spelwijze gaf SVVN achterin wel veel ruimte weg en kon OZC gevaarlijk worden. SVVN creëerde een handvol kansjes en mogelijkheden, maar deze werden niet omgezet in doelpunten door Teun Bakhuis, Frank Bolink (2x) en Rowan Wijnen (2x). In de 37ste minuut is er een diepe bal op Tom Simons van OZC. Johnny Teterissa kan hem niet houden en er is geen rugdekking omdat twee verdedigers bekant nog in het vijandelijke strafschopgebied staan. Simons geeft de bal panklaar voor op Jesse de Lange die eenvoudig de gelijkmaker aantekent.

Hierna gaat het helemaal mis voor SVVN. Verdedigend is het een gatenkaas, waar de thuisclub gretig gebruik van maakt. Een eenvoudige steekbal op Niel Koggel zet hem alleen voor Michiel en deze is kansloos op zijn inzet in de 39ste minuut. In de 42ste minuut spurt een OZC’er eenvoudig over rechts langs zijn directe tegenstander. Zijn schot gaat op de paal en komt ongelukkig op de rug van Michiel Middelesch. Hierna kan Jesse de Lange de bal in het lege doel schieten. Drie tegendoelpunten in vijf minuten. Dat mag gewoon niet. De 4-1 van Koggel wordt afgekeurd omdat daarvoor een overtreding plaats vond. Maar de aanleiding van deze kans kwam uit Comedy Capers. Vlak voor rust is er nog een ongelukkig moment als Rowan Wijnen in de zestien probeert uit te halen en een verdediger hem voor is. Zijn enkel klapt dubbel en het is einde wedstrijd voor Rowan. Delano Burnama vervangt hem.

Zo heerst er bij de supporters van SVVN vooral ongeloof in de rust over de tussenstand en het spel van de laatste minuten waar SVVN alles weggeeft.
De tweede helft kan SVVN geen vuist maken. Balverlies op het middenveld leidt een aanval in. De bal belandt uiteindelijk op de paal waar SVVN dus goed weg komt. Julian op den Dries wisselt nog twee keer waardoor hij in de 56ste minuut al door zijn wissels is. Door een individuele actie komt de spanning in de wedstrijd terug. Frank Bolink komt op links in balbezit. Hij trekt naar binnen en schiet in de verre hoek de 3-2 binnen.

Kansen op de gelijkmaker blijven echter uit. Het is juist OZC die de kansen krijgt om de voorsprong uit te bouwen. Gepruts op het middenveld zorgt ervoor dat Tom Simons in stelling kan worden gebracht. Oog in oog met Michiel in eerste instantie nog redding maar in het vervolg is hij kansloos en wordt het toch 4-2. Weer een uitzichtloze situatie. SVVN wordt in de 77ste minuut een handje geholpen als er totaal nutteloos in de zestien hands wordt gemaakt. Teun Bakhuis schiet de penalty onberispelijk in. Het is weer even een wedstrijd.

Er volgen een paar kleine kansjes, maar echt aanspraak maken op de gelijkmaker kan SVVN niet. OZC gaat er in de 85ste minuut vanaf links van door en Jesse de Lange bezorgt de bal bij Rik-Jan de Groot die enigszins gelukkig de bal via de binnenkant van de paal binnen ziet rollen. In blessuretijd wordt het ook nog 6-3 als OZC een penalty krijgt voor de overtreding die tot grote hilariteit van alles en iedereen binnen OZC buiten de zestien plaats vindt. Rik-Jan de Groot pakt het cadeautje uit en zorgt voor de 6-3 eindstand.

Een onnodige nederlaag die ontstond in vijf minuten. SVVN zakt naar plaats 10. Volgende week is er een beker-/inhaalweekend. Dan speelt SVVN thuis voor de beker tegen zondag 2de Klasser SV Schalkhaar. De wedstrijd begint om 17:00 uur en staat onder leiding van de heer Gert Maneschijn uit Daarlerveen. De week erop gaat de competitie verder met een thuiswedstrijd. Dan is De Esch de tegenstander. Deze wedstrijd begint gewoon om 14:30 uur.