Sinterklaas opnieuw per boot naar Hellendoorn

Datum: 08-11-2019

07:09 uur - Na een succesvolle eerste aankomst per boot in Hellendoorn vorig jaar, legt Sinterklaas ook dit jaar zijn boot weer aan de kade bij het boothuis achter de ijsfabriek. Een week na de landelijke intocht vindt dit op 23 november om 14.30 uur plaats.

 

Na het ontvangst en het welkomswoord door Klepperderk, stapt Sinterklaas in een cabrio. Onder feestelijke begeleiding van de Hellendoornse Harmonie begeeft de stoet zich, samen met het publiek, via de Reggeweg naar de Dorpsstraat. Vanaf dat punt loopt de Sint naar het pleintje bij de kerk waar nog een eind feestje wordt gebouwd en waar de kinderen alle gelegenheid hebben om Sinterklaas een hand of tekeningen te geven of om op de foto te gaan met één van de vele Pieten.

Te land, ter zee en door de .....?

Dat het dit jaar een heel bijzondere, spectaculaire intocht in Hellendoorn wordt is volgens de organisatie in meerdere opzichten een feit. “We kunnen en willen nog niet te veel verklappen, maar we verwachten dat de kinderen, en ook de ouders, hier nog lang over na zullen praten. En dat komt niet alleen omdat ze hun schoen mogen zetten!”, aldus de organisatie lachend. “Een tip aan deouders is om onze Facebookpagina (Sinterklaas Hellendoorn) goed in de gaten te houden!”.

Wat ze al wel kunnen prijsgeven is de terugkeer van de zogenaamde “enveloppen Pieten”. Voor de oudere inwoner zal dit bekend klinken, maar het komt erop neer dat een aantal Pieten enveloppen uitdelen aan de ouders met daarin een leuke attentie die besteed kan worden bij één van de deelnemende Hellendoornse ondernemers.

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: