Eerste nederlaag SVVN

Datum: 04-11-2019

07:08 uur - Afgelopen zaterdag speelde het eerste elftal van SVVN een thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat VV Bergentheim. De Banthummers eindigen al jaren in de top van de 3de Klasse. Telkens werd een ander team kampioen en al zes jaar lang konden ze ook geen promotie bewerkstelligen via de nacompetitie. Dit seizoen was VV Bergentheim erg weifelend begonnen met twee nederlagen in uitwedstrijden in de eerste zes wedstrijden. SVVN speelt voornamelijk gelijk. Vijf maal maar liefst. Alleen tegen DES werd er gewonnen.

Arbiter Mick Landman uit Hengelo floot iets na half drie voor het begin van deze wedstrijd. Chiel Karkdijk verving Delano Burnama en Teun Bakhuis startte in plaats van de geblesseerde Bas Koedijk. SVVN begon ongekend slordig aan de wedstrijd. In de zesde minuut speelt een verdediger de bal terig zo in de voeten van Ronny Hakkers. Via een combinatie komt hij in scoringspositie. Patriz Loohuis brengt gelukkig redding met zijn voeten. Hierna krijgen de gasten nog een goede kans om de score te openen, maar dat feest gaat niet door omdat het buitenspel is.

Na een kwartier komt SVVN beter in zijn spel en is de wedstrijd in evenwicht. SVVN voetbalt vooruit en krijgt ook wat kansjes. In de 20ste minuut gaat Marvin Thomas op links als een haas vandoor. Zijn voorzet wordt in eerste instantie geblokt, maar in de herkansing vindt hij Rowan Wijnen op de vijfeneenhalf. Rowan schiet de bal bij de tweede paal binnen. Een welkome voorsprong in een gelijk opgaande wedstrijd. Na het doelpunt heeft SVVN het betere van het spel. Rowan Wijnen mag iets buiten de zestien uithalen, maar ziet zijn inzet via een medespeler naast gaan.

In de 31ste minuut wordt SVVN een penalty onthouden als Teun Bakhuis in het strafschopgebied onderuit geschopt wordt door Devin Prijs. Scheidsrechter Landman, die toch niet ver van de situatie af staat, oordeelt echter anders vol onbegrip van iedereen. Na iets meer dan half uur scoort Teun Bakhuis de 2-0. Hij duwt daarbij zijn tegenstander opzichtig waardoor het feest niet doorgaat.

In de 37ste minuut passeert Ronny Hakkers met zijn schot Patriz Loohuis in een 1 tegen 1 duel. Robin de Jong kopt de bal echter vlak voor doellijn weg. In de corner die daarop volgt wordt Devin Prijs bij de tweede paal vrijgelaten en hij mag eenvoudig de gelijkmaker aantekenen. In de 43ste minuut mag Nick Buitenhuis vanaf links ongehinderd opstomen. Hij probeert Ronny Hakkers te vinden, maar ziet dat een speler van SVVN de bal in het eigen doel glijdt.

Een 1-2 achterstand bij rust. Een vermakelijke eerste helft na een moeizaam begin. Na de 1-0 had SVVN de 2-0 kunnen maken. De gelijkmaker was op zich wel terecht, maar de achterstand was wel licht tegen de verhouding in.

De tweede helft is een stuk minder aantrekkelijk. Er is minder gevaar voor de beide doelen. In de 59ste minuut komt Jeffry Plaggenmarsch terug gesjokt uit buitenspelpositie en volleert uit niets op prachtige wijze van zo’n 30 meter de 1-3 tegen de touwen. De scheidsrechter neemt niet eens de moeite om zijn vlaggende assistent een blik waardig te gunnen. Na deze nieuwe domper is het veldspel van SVVN prima. Alleen gevaarlijk worden dat lukt SVVN niet of nauwelijks. Ook de drietal wissels van SVVN brengen daar geen verandering in

In de 81ste minuut mag Jeffry Plaggenmarsch ongehinderd opstomen van de rechterkant. Hij schiet ongenadig hard de 1-4 tegen de touwen. Hiermee is de wedstrijd helemaal gespeeld. Het slotaccoord komt van de voet van Melvin Morsink. In de 83ste minuut schiet vanaf een meter of 18 de bal stijf in het kruis. De treffer komt te laat om het nog echt spannend te maken. Zo verliest SVVN met 2-4 van VV Bergentheim.

Door de nederlaag zakt SVVN naar de negende plaats. Concurrenten pakten wel punten zodat het allemaal erg kort op elkaar staat. Volgende week gaat de reis naar Ommen. OZC pakte tegen AJC in Losser een punt na een 2-0 achterstand. De wedstrijd op Sportpark Westbroek begint om 14:30 uur.

Opstelling SVVN: Patriz Loohuis; Alwin Zigterman, Martijn ter Steege (77. Melvin Hulsman), Robin de Jong, Ronald van den Berg; Rowan Wijnen, Chiel Karkdijk, Joost ten Kleij (64. Johnny Teterissa); Melvin Morsink, Teun Bakhuis en Marvin Thomas (64. Frank Bolink).