Alcoholcontrole

Datum: 21-10-2019

10:33 uur - Afgelopen nacht, maandag 21/10, is er een alcoholcontrole gehouden op de rotonde Helmkruidlaan / Baron van Sternbachlaan / Collenstaartweg in Nijverdal. Rond 00:15 uur kon de eerste bestuurder, een beginnend bestuurder, mee naar het bureau. Op straat blies de bestuurder een P/A indicatie op de ademtester en dit is te veel voor een beginnend bestuurder. Middels het ademanalyseapparaat op het politiebureau, blies de bestuurder 145 uitgeademde lucht (ug/l) (0,33 promille). Dit betekende een rijverbod van 1 uur en een boete van €309,00.

 

Omstreeks 05:10 werd een tweede bestuurder meegenomen naar het bureau in verband met het rijden onder invloed. Deze bestuurder blies op het selectiemiddel een A indicatie. Ook van deze bestuurder werd een test afgenomen middels het ademanalyseapparaat, wat de volgende uitslag gaf: 260 ug/l (0,6 promille). Vermoedelijk rest alcohol van de zaterdagavond. Het boetebedrag voor deze bestuurder betrof €334,00 en een rijverbod van 1 uur. 

In het kort:
Ug/l = uitslag na uitgeademde lucht. Promille = uitslag van bloedproef. Het alcoholgehalte in de adem mag niet hoger zijn dan 220 ug/l microgram per liter. Bij de beginnende bestuurder geldt een alcohollimiet van 88 ug/l in de eerste vijf jaar van het rijbewijs. 0.25 promille is +/- 1 standaardglas bier.

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

K e schreef op 21-10-2019

Mooi werk gedaan Wat een stommeling.

Uw reactie

Naam:
Bericht: