Derde gelijkspel voor SVVN

Datum: 07-10-2019

10:36 uur - Afgelopen zaterdag speelde SVVN in het kader van de 3de speelronde de 2de thuiswedstrijd van het seizoen tegen VV Mariënberg. De twee laatste seizoenen openden beide clubs tegen elkaar bij Mariënberg en beide keren eindigde deze ontmoeting in een gelijkspel waar meende dat het meer had kunnen krijgen. Onder ideale weersomstandigheden kon er om half drie worden afgetrapt ware het niet dat de gasten hun tenue waren vergeten en dit toch wel essentieel is bij een voetbalwedstrijd.

Dus iets later dan gepland floot scheidsrechter Erwin Heijmeriks uit Emst, die na zijn optreden vorig seizoen tijdens SVVN tegen Kloosterhaar promotie had afgedwongen naar de 3de Klasse, voor het begin van de wedstrijd. Robin de Jong maakte zijn debuut voor SVVN 1 en hij verving de geblesseerde Chiel Karkdijk in het hart van de defensie. Vanaf het begin was het meer spannend dan goed. VV Mariënberg kreeg in de beginfase een kansje. SVVN kreeg echter de mogelijkheid de score te openen al in de 3de minuut. Een diepe bal op rechts op Bas Koedijk die in zevenmijlslaarzen tempo zijn tegenstander achterlaat en bal perfect terug legt op Melvin Morsink. In de 16 schiet Melvin alleen voor de keeper huizenhoog over. Als zo’n bal tussen de palen gaat zit ie. Maar helaas.

In de 14de minuut volgt de grootste kans van Mariënberg om de score te openen. Een aanval over rechts geeft Patrick Willems een schotkans in de zestien. Patriz Loohuis moet zich helemaal strekken om een doelpunt te voorkomen. Op de rebound wordt niet alert gereageerd door Mariënberg zodat deze kans over gaat. In de 25ste minuut zet Teun Bakhuis goed door op links. Hij murwt zich langs de tegenstander. Zijn inzet zit tussen een schot en een voorzet in en lijkt voorlangs te gaan als bij de tweede paal Bas Koedijk nog komt inglijden. Ongelukkig genoeg belandt de bal op de paal.

Na een half uur spelen komt er een voorzet van rechts op de pantoffel van Melvin Morsink. Oog in oog met doelman Altena schiet Melvin tegen de keeper aan. Zo gaan we rusten met de brilstand. Dat is jammer want met iets meer scherpte had SVVN voor kunnen staan. Niet dat SVVN veel beter is dan de gasten. Het is boeiend maar niet goed wat de 22 matadors op het veld laten zien.

In het begin van de tweede helft ontvlamt de sfeer op en om het veld ineens zonder echte aanleiding. Scheidsrechter Heijmeriks ziet zich genoodzaakt om viermaal een gele kaart te geven voor een Mariënberger in het eerste kwartier. Gek genoeg is vooral SVVN hiervan slag en worden ballen zomaar ingeleverd bij de tegenstander. Bij één daarvan is de aanleiding dat Patrick Willems in de zestien in balbezit komt en na een duw tegen het gras gaat. Geen correcte duw beoordeeld de scheidsrechter en de bal gaat op de stip. Dat is aan Rolf Hofsink wel toevertrouwd en de 37-jarige aanvoerder maakte hiermee zijn officieel 200ste doelpunt voor VV Mariënberg 1. Een duizelingwekkend aantal en een felicitatie is hiermee zeker op zijn plaats. Al hadden we liever gezien dat hij zijn 200ste tegen een andere tegenstander had gescoord.

SVVN is even helemaal kwijt en Mariënberg krijgt direct een mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen. Deze laten ze gelukkig onbenut. Als de storm weer is gaan liggen komt SVVN weer aan aanvallen toe. Regelmatig worden de aanvallers van SVVN gestuit door overtredingen. Scheidsrechter Heijmeriks houdt nu echter zijn kaarten op zak terwijl hij eerder voor vergelijkbare overtredingen wel geel gaf. Dit deed hij overigens in het vervolg van de wedstrijd naar beide kanten toe. Als SVVN op de rand van de zestien op rechts weer een vrije trap krijgt gaat rechtspoot Melvin achter de bal staan. Doelman Altena leunt tegen de paal om de muur neer te zetten. Melvin besluit daar niet op te wachten en krult de bal in de verre hoek tegen het net. Een fijne opsteker voor SVVN.

SVVN stond al klaar met drie wissels en die kwamen dus met een gelijke stand het veld in. In het vervolg bleef het ongemeen spannend. Een doelpunt zou zo maar aan beide kanten kunnen vallen. Echt hele grote kansen bleven uit. Wel claimden beide partijen nog een penalty, maar in beide gevallen vond de scheidsrechter het niet genoeg om de bal op de stip te leggen. Zo eindigde dit boeiende duel in een gelijkspel. Op basis van de eerste helft had SVVN hier misschien wel meer uit moeten halen, maar een puntendeling is wel iets waar iedereen vrede mee kan hebben. Elke keer een puntje schiet echter niet op voor SVVN. Een overwinning zal ook wel eens fijn zijn. Dan moet het volgende week maar gebeuren in Aadorp tegen ASV’57. Deze wedstrijd op Sportpark ’t Heuveltje begint om 14:30 uur en staat onder leiding van arbiter Niels Mulder uit Vriezenveen.