GroenLinks draagt Henk Nijhof voor als opvolger wethouder Willem Joosten

Datum: 04-10-2019

8.16 uur - De GroenLinks-fractie in de gemeente Hellendoorn draagt eind dit jaar Henk Nijhof voor als opvolger van wethouder Willem Joosten. Uiteraard is deze benoeming nog wel afhankelijk van instemming door de gemeenteraad van Hellendoorn, die daarover op 17 december 2019 een besluit neemt.

Henk Nijhof heeft ruime ervaring in het openbaar bestuur. Van 1994 tot 2006 was hij wethouder in de gemeente Hengelo op een soortgelijke portefeuille. Aansluitend is hij partijvoorzitter van GroenLinks landelijk geweest. Na de afgelopen raadsverkiezingen heeft Henk de colleges van respectievelijk Wageningen en Deventer geformeerd. Naast zijn werk is en was hij als vrijwilliger maatschappelijk betrokken bij diverse organisaties, zoals bij Stichting Veldwerk Nederland, HVV Tubantia, vrienden van het Weusthag, stichting BAM! Festival, raad van toezicht van het Schouwburg Hengelo en het ROC van Twente en het Pure Energiefonds. Henk is van oorsprong afkomstig uit het onderwijs.
 
Zoals zou Willem Joosten in eerste instantie Dennis op den Dries voor een periode van 16 weken vervangen in verband met ziekte. Nog voor de installatie van Willem is Dennis helaas veel te jong overleden, terwijl hij nog zoveel mooie plannen had met onze mooie gemeente en GroenLinks. Willem heeft direct bij het begin van zijn, toen niet meer tijdelijke, wethouderschap aangegeven dat hij zou aanblijven tot direct na de begrotingsvergadering van 5 november. De eerstvolgende raadsvergadering is 17 december.
 
GroenLinks fractieleider Anja ter Harmsel is blij in Henk Nijhof een goede kandidaat wethouder te hebben gevonden. "Het langer aanblijven van Willem dan de beoogde 16 weken gaf ons de tijd om rustig opzoek te gaan naar een opvolger. We hebben gesprekken gevoerd met meerdere kandidaten. In Henk zien wij een gedegen en sterke wethouder, die zich in deze van tijden van bezuinigingen en ook nog een energietransitie goed staande weet te houden. Door zijn ruime ervaring, open manier van besturen, deskundigheid op deze portefeuille, de plek binnen het college en toegankelijkheid hebben wij als fractie alle vertrouwen in hem. Henk is vaak te vinden op zijn fiets en kent daarom de gemeente Hellendoorn op zijn duimpje."
 
Ook het college heeft er alle vertrouwen in dat met deze benoeming de continuïteit en slagvaardigheid van het gemeentebestuur is verzekerd.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Geronimo schreef op 04-10-2019

Volgens mij kan men nu toch wel stellen, dat de poel met politieke zwaargewichten in de gemeente, is opgedroogd.

Meisje schreef op 04-10-2019

Jammer dat ze dit moment niet hebben aangegrepen om in het “torentje” te bezuinigen. De enige plek waar niet bezuinigd wordt is op de derde verdieping ( het college). Heel verkeerd signaal naar de burgers.

Geronimo schreef op 04-10-2019

Of had ik moeten zeggen "politici met een beetje gewicht"?

Dirk Jan schreef op 04-10-2019

Wel beetje een afgang al die wissel trucs met gepensioneerde gasten. Van jong en dynamisch naar ploegje ouwe gasten. Tja..

Mitis schreef op 04-10-2019

Jongeren met ambitie hebben geen tijd, pensionados te over.

Harm schreef op 04-10-2019

Drie wethouders had ook gekund en de taken hadden best verdeeld kunnen worden, een goed voorbeeld van bezuinigen en dat is eerlijke politiek......

William S. Burroughs schreef op 04-10-2019

Aan Geronimo. Zolang hij het interieur van het gemeentehuis niet wil verkopen lijkt hij mij geen lichtgewicht. Prettige dag.

Geronimo schreef op 05-10-2019

@WSB, als men verder ging met 3 wethouders, had men in ieder geval een stoel via marktplaats kunnen verkopen. Verder heb ik het over zwaargewichten of politici met enig gewicht uit de gemeente Hellendoorn, waar Nijhof dus niet onder valt.

K E schreef op 05-10-2019

Waarom melden jullie je niet aan? ?? Maar wel opmerkingen (negatief ) plaatsen

Geronimo schreef op 07-10-2019

Nu in Tubantia "hoe men bij Henk" terecht kwam. Maar de coalitie bestaat uit 4 partijen en als je zelf geen geschikte wethouder kunt leveren, geef je het over aan de andere 3 (het pluche zit toch niet aan GL zijn kont vastgeplakt?). Men heeft toch gestemd op personen die op de verkiezingslijst stonden? Nu is het kiezersbedrog. Hiermee geeft men alleen maar aan dat hun eigen leden incompetent zijn. Henk heeft geen binding met de gemeente, zet zich dus in voor algemene zaken en niet voor wat de burger belangrijk of noodzakelijk vind.

Mitis schreef op 08-10-2019

GL is niet mijn club, toch lijkt me niets mis met Henk, liever een doorgewinterde prof dan nog zo'n hopeloze amateur. We wachten af...

Geronimo schreef op 08-10-2019

Mitis, Dennis op den Dries was ook zo'n hopeloze amateur (gezien zijn ervaring), die toch een van de betere wethouders was, van de laatste tig jaar, ofschoon hij niet van mijn club was. Hij zocht de mensen tenminste op en hoorde zo wat er onder de bevolking leefde.

Jan. schreef op 09-10-2019

Henk is toch een ZZPer.

Uw reactie

Naam:
Bericht: