Marten Westra ontvangt Reizende Duurzaam Compliment

Datum: 06-09-2019

16.05 uur - Dinsdagmiddag 2 september 2019 werd Marten Westra tijdens een vergadering verrast met het Reizende Duurzame Compliment van Hellendoorn. Wim Feddes, penningmeester IVN Hellendoorn-Nijverdal overhandigde het kunstwerk. Marten was in de veronderstelling dat hij in het Bezoekerscentrum aanwezig was voor een vergadering over de Heideslak waar hij als vrijwilliger voor werkzaam is.

Maar in overleg met het bestuur van het Platform Duurzaam Hellendoorn had Wim Feddes dit moment uitgekozen om het Duurzame Compliment te overhandigen. Dit omdat een eerder gepland moment niet door kon gaan. Bij de overhandiging waren ook zijn vrouw en zoon aanwezig, die door Wim Feddes in het complot waren betrokken.
 
IVN Hellendoorn-Nijverdal ontving het Duurzame Compliment eerder van de Jan Barbierschool. Het bestuur van IVN was het vrij snel eens dat Marten Westra dit compliment ten volle verdiend. Met name voor zijn werkzaamheden als vrijwillig coördinator van twee werkgroepen die voor Landschap Overijssel werkzaamheden uitvoeren aan de Regge tussen Nijverdal en Hancate. Marten doet dit al 10 jaar met grote inzet, bescheidenheid en zorgt voor een goede sfeer.
 
Hij inventariseert met de boswachter welke werkzaamheden worden uitgevoerd, regelt de vrijwilligers, het gereedschap, de koffie, de uitleg en helpt dan zelf net zo actief mee met de klus. Op dit moment coördineert hij bijvoorbeeld de werkzaamheden voor het zichtbaar maken van Huize Eversberg op het gelijknamige landgoed, sinds een paar jaar in eigendom bij het Landschap.
 
De foto’s zijn gemaakt door Foto HePa.
Wim Feddes in zwart shirt, Marten Westra in geblokt overhemd.
 
N.B.:
Het Reizende Duurzame Compliment is een initiatief van Stichting Platform Duurzaam Hellendoorn. De Stichting wil hiermee mensen, groepen, organisaties in het zonnetje te zetten die zich inzetten voor een duurzame samenleving in de gemeente Hellendoorn.
Het kunstwerk wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich heeft onderscheiden op het terrein van duurzaamheid in de afgelopen jaren of aan een persoon of organisatie die zich sterk heeft gemaakt om initiatieven te ontplooien voor de verduurzaming van onze gemeente richting 2050. Het kan dus zowel een compliment zijn voor iets wat men heeft gedaan als iets wat men wil doen.
Jan Nije Bijvank, secretaris/penningmeester en Wilma Paalman-Vloedgraven, vice-voorzitter, van het Platform waren bij de overhandiging aanwezig.
Het kunstwerk is vervaardigd door Monique Nijmeijer uit Wierden. Het is een houten sculptuur, waar je bijvoorbeeld een juichend persoon in kunt zien.
Het glaskunstwerk in de sculptuur is het logo van het Platform, waarin zowel bladeren als een vlinder herkent kunnen worden, als symbolen van de flora en de fauna van onze aarde. De kleuren groen en blauw symboliseren het water en de natuur waarvoor we als mens verantwoordelijk zijn.
Ook is in het kunstwerk het wapen van de gemeente gestileerd afgebeeld.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: