Folkloristische Dansgroep Hellendoorn naar Indonesie

Datum: 05-09-2019

13.17 uur - De Folkloristische Dansgroep Hellendoorn vertrekt donderdag 19 september naar Tenggarong op Oost-Kalimantan in Indonesie, waar ze gaan deelnemen aan het "Teggarong International Folk & Arts Festival Indonesia. Aan dit international opgezette dansfestival neemt de Folkloristische Dansgroep Hellendoorn deel met twee van de drie dansgroepen, de Boeren en de Noabers.

Er is flink geoefend met de dansen die gepresenteerd gaan worden, de voorbereidingen zijn afgerond en de 25 koppige delegatie verheugt zich enorm op dit prachtige dansfeest.  
 
De Boeren presenteren hun authentieke boerendansen in hun karakteristiek klederdracht met de witte klompen, voor buitenlanders altijd een bijzondere ervaring. Daarnaast  dansen de Noabers, in hun "eigentijdse" kleding van de jaren '30 en '40 , een selectie van hun repertoire uit die jaren.
 
Op het programma staat ook nog een officieel bezoek aan de Sultan en een Pelgrimstocht naar de heilige Tombs of Kutai Kings.
 
Het festival duurt 8 dagen en de groep wordt dinsdag 1 oktober terug verwacht.
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: