Ontdek de Sallandse Heuvelrug, 65+ wandeling

Datum: 22-08-2019

9.14 uur - Maak een wandeling langs heuvelachtige heidevelden en verlaten paden. Geniet in een rustig tempo van de prachtige glooiende heidevelden en de vergezichten. Laat u verrassen door de bergen vol natuur. Ga donderdag 5 september ’s middags om 14.00 uur mee met een gids van Staatsbosbeheer en ontdek in een rustig tempo de Sallandse Heuvelrug.

De start is bij het BuitenCentrum, Grotestraat 281, 7441 GS te Nijverdal. 
Met uw eigenauto gaat u vanaf het buitencentrum iets verder het gebied in. Vervolgens maakt u een wandeling door het natuurgebied. 
De gids vertelt u graag over het uitgestrekte gebied, de cultuurhistorie en over de planten en dieren van het gebied. 
U heeft een uitgebreid zicht over de weidse heidevelden en bosranden en natuurlijk gelegenheid om foto's te maken en vragen te stellen. Onderweg is er een pauze en krijgt u koffie of thee met iets lekkers aangeboden. 
 
 
Datum: donderdag 5 september
Prijs: Deze wandeling kunnen wij u gratis aanbieden dankzij een financiële ondersteuning door SOS (Stichting Ondersteuning Senioren Hellendoorn-Nijverdal)
Leeftijd: 65 + 
Aanvangstijd: 14.00 uur 
Duur: anderhalf à twee uur 
Informatie: 0548-612711
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Geronimo schreef op 24-08-2019

Het verbaast mij dat er nog nooit iemand over is begonnen en ik gun iedereen zijn uitjes en kortingen. Maar waarom word nog steeds de grens van 65 jaar aangehouden, nu men minimaal tot 67 jaar moet doorwerken. Dan kan men toch ook de normale prijs betalen en zulke bezigheden verhogen naar 67+. Of zie ik iets over het hoofd?

Han schreef op 25-08-2019

Geronimo, nooit bij stilgestaan, maar je hebt wel een punt. Het zijn natuurlijk wel ambtenaren bij SBB, dat moeten we niet vergeten. Ik kan mij vergissen, maar dacht dat ambtenaren pas in 2021 tot hun 67ste door moeten werken. Waarschijnlijk is hun eigen situatie hun maatstaf.

Geronimo schreef op 25-08-2019

Han, hield voor het gemak 67 aan, maar momenteel 66,4 of zoiets. Dus daar heb jij gelijk.

Pff schreef op 25-08-2019

Misschien moet je je afvragen waarom deze tocht niet gewoon voor iedereen is. Die club wordt al betaald door de maatschappij. De groep die niet kan wandelen en geen recht heeft op een invalide kaart valt hier weer buiten de boot.

Mitis schreef op 25-08-2019

Ik ben me er zeer van bewust dat ik een cynische oude man ben. Komt vanzelf als je veel hebt meegemaakt. Zou het niet gewoon een verdienmodel kunnen zijn voor de betrokkenen van StaatsbosVerwoesting en de klanten er eigenlijk helemaal niet toe doen?

Han schreef op 26-08-2019

Pff, genoeg is niet genoeg voor die gasten van SBB. Zoals die groenen denken, zo moet iedereen denken in hun ogen. Doet men dat niet, dan deugd men bij voorbaat al niet. En tja, ze zijn trots op hun verwoestingen en ja, daar moet voor betaald worden om dit te kunnen aanschouwen.

Han schreef op 26-08-2019

Mitis, SBB verwoest niet alleen de sallandse heuvelrug, maar zijn ook nog eens medeverantwoordelijk voor de afbraak van de Nederlandse economie. Met het hele PAS verhaal zit Nederland ineens muurvast. Die overgesubsidieerde club (niet alleen SBB, maar nog veel meer van die linkse clubjes) helpt Nederland aan zijn einde.

Jaap schreef op 26-08-2019

Volgens mij heeft staatsbosbeheer Han zijn favoriete boom omgezaagd oid jammer maar zo krijgt de heide meer ruimte en dat is voor onze biodiversiteit ook weer fijn.

Han schreef op 26-08-2019

Jaap, mijn favoriete boom staat nog steeds veilig in mijn tuin, iets hangend naar rechts, dat wel, maar sterk geworteld. Het is overigens een geldboom die ikzelf geplant heb en zelf onderhoud, al mijn hele leven lang. Zelfs nu nog, op mijn oude dag. Tegenwoordig zijn deze bomen zeldzaam, omdat het keihard werken is om zo'n boom te onderhouden en vruchten te laten dragen. Door deze boom ben ik niet genoodzaakt om mijn hand op te houden bij allerlei instanties. Ik betwijfel het of u de hele discussie wel snapt en waarom SBB zoveel kritiek krijgt vanuit de maatschappij. Verdiept u zich daar eerst eens in, alvorens over mijn boom te beginnen. Het is overigens al wel mijn tweede boom. De eerste is helaas kaal geplukt en ontworteld door een storm uit de linkse hoek. Sindsdien staat mijn tweede boom op een strategische plek, niet beschut ofzo, maar vol in wind.

Mitis schreef op 26-08-2019

Ach Han, het gaat ons nog steeds erg goed. Te goed, meestal komt er na een te goede tijd een dikke bloeper. Uit welke hoek die komt geen idee maar het is in mijn leven steeds zo gegaan. Geniet nog even, zolang het goed gaat. Jou verhaal hier is niet anders dan de mijne. Mijn vele kinderen - niet dom - adviseer ik om meer te genieten en zich minder door de roverheid te laten plunderen, geen enkel kind werkt nog 5 dagen in de week, gelijk hebben ze.

Jaap schreef op 28-08-2019

@Han Dat is een heel mooi lang relaas wat echter geen fluit met natuurbeheer of biodiversiteit te maken heeft. Zie: https://www.boswachtersblog.nl/schoorlseduinen/2016/09/21/bomenkap-draagt-bij-aan-natuurherstel-in-de-schoorlse-duinen/ voor meer uitleg

Han schreef op 28-08-2019

Jaap, natuurherstelplan. De grootste onzin die er bestaat. Natuur redt zichzelf, daar is de mens niet voor nodig. Dit is een linkse hobby, wat totaal niet bedraagt aan onze "natuur". Ja, natuur tussen aanhalingstekens, heeft Nederland überhaupt natuur, of krijgt één of ander stuk heide of bos met een hek erom de stempel "natuur". Laat me niet lachen en zoek de echte natuur op. Je zult versteld staan wat voor mooie dingen je tegen komt. Maar zeker geen idioot van SBB met een schep die een zandkuil aan het graven is om biodiversiteit te creëren. Überhaupt een idee wat PAS en die groenen hun gedachten teweeg brengt? Als die groenen hun zin krijgen, dan is Nederland de eerste 25 jaar een bouwput, dit om de gehele infrastructuur van elektra te vernieuwen. (elektro auto opladen, productie van stroom door zonnepanelen die niet te regelen is). Grote tussen stations van hectaren groot moeten er gebouwd worden om de stroom te ver-transporten en onder te verdelen. Hectaren akkerland gaat verloren aan zonnevelden. Hoe groot is de stikstof bijdrage van de 25 jaar durende bouwput, met fabricage van machines, kabels etc? Plus daarbij, verminderde opname van stikstof door het vernietigen van akkerland. Dit zijn consequenties waar geen groene over nagedacht heeft. Lekker een beetje roepen en geld opstrijken.

Han schreef op 02-09-2019

Jaap, zie hier wat ik al schreef en jij hun gedrag maar goed praten. Graag het hele artikel lezen. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1256451774/automobilist-hoeft-geen-bon-te-vrezen

Uw reactie

Naam:
Bericht: