De reus van Salland; Ga mee met een ijzige wandeling

Datum: 31-07-2019

16.04 uur - Een gebied met on-Nederlandse vergezichten over grote golvende heidevelden en uitgestrekte bossen, dat is De Sallandse Heuvelrug tussen Hellendoorn en Holten. Kenmerkende heuvels zijn de Hellendoornse Berg, de Haarlerberg, de Holterberg en de Koningsbelt. De Koningsbelt is het hoogst en reikt tot 75 meter boven zeeniveau.

Het landschap is in een ver verleden gevormd door schuivend ijs, smeltend water en stuivend zand.
 
Wandel mee met de gids van Staatsbosbeheer en ontdek alles over het ontstaan van de Sallandse Heuvelrug. Tijdens de route over "bergen" en door smeltdalen luister je naar verhalen over lang vervlogen ijstijden en de zwerftochten van het zand en steen. En met een grondboor duik je de bodem in, en bekijk je de verschillende grondlagen.
 
Maar is dit heuvelrijke gebied eigenlijk wel een stuwwal uit de voorlaatste ijstijd, ontstaan door schuivende gletsjers? Of was het toch De Reus van Salland die zijn zandzak leeggooide tussen Holten en Nijverdal... Wandel mee en trek je eigen conclusie.
 
Datum: Woensdag 7 augustus
Vertrekpunt: BuitenCentrum
Starttijd: 14.00 uur
Duur: ongeveer twee uur; lengte ongeveer 5 kilometer
Kosten: € 4,-- volwassenen en €2,50  kinderen t/m 12 jaar
 
De wandeling is niet geschikt voor jonge kinderen.
Informatie: balie BuitenCentrum of telefonisch 0548-612711
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: