Burgemeester sluit opnieuw woning in Nijverdal op grond van Opiumwet

Datum: 11-07-2019

19.31 uur - Burgemeester Anneke Raven van Hellendoorn heeft besloten op grond van de Opiumwet opnieuw over te gaan tot sluiting van een woning in Nijverdal. De woning aan de Laurier is donderdagochtend 11 juli gesloten nadat half juni onder andere harddrugs zijn aangetroffen in de woning. Vorige maand sloot de burgemeester een woning aan de Venkel in Nijverdal. De hoofdbewoner van de woning aan de Laurier is aangehouden en verblijft in voorlopige hechtenis.

De burgemeester is op grond van de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van een woning voor bepaalde tijd als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik. Op basis van een uitgebreide politierapportage heeft burgemeester Anneke Raven besloten van deze bevoegdheid gebruik te maken. De bescherming van de openbare orde en veiligheid, het woongenot van de omwonenden en de strijd tegen (de handel in) verdovende middelen wegen voor de burgemeester zwaarder dan het belang van de hoofdbewoner om in de woning te blijven wonen. Het besluit van de burgemeester betekent dat de huidige bewoner en anderen het pand gedurende zes maanden niet meer mogen betreden.
 
Onacceptabel
Mede op basis van regionaal gemaakte afspraken en nauwe samenwerking tussen gemeenten, politie en Openbaar Ministerie voert ook de gemeente Hellendoorn een sluitingsbeleid. Met dit sluitingsbeleid is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast en drugshandel, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen. Burgemeester Anneke Raven: “Wij tolereren geen drugsoverlast in onze gemeente. Daarmee treed ik op tegen het bezit en handel van drugs, omdat dit niet alleen onacceptabel is, maar bovendien een ernstige inbreuk vormt op de openbare orde en leidt tot een onveilige leefomgeving.”
 
Blijf melden
“Elk inwoner van de gemeente Hellendoorn moet zich veilig voelen in de eigen leefomgeving. Daarom is het belangrijk dat inwoners verdachte situaties, (vermoedens van) drugshandel en hennepkwekerijen blijven melden. Dat is in het belang van ieders veiligheid”, aldus burgemeester Anneke Raven. De politie is hiervoor bereikbaar via 0900 8844 en via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Mitis schreef op 14-07-2019

Chapeau !

Uw reactie

Naam:
Bericht: