NIEUW; de succesvolle zomercursus voor aanstaande brugklassers

Datum: 01-07-2019

15:32 uur - Je kind gaat binnenkort naar de brugklas. Dat is leuk, maar ook spannend. Voor sommige kinderen is die stap extra spannend, omdat ze bijvoorbeeld (erg) verlegen zijn, moeilijk vriendjes maken, gepest werden op de basisschool of het lastig vinden om zichzelf altijd te beheersen. Plezier op school helpt jouw kind om een zelfverzekerde start te maken op de nieuwe school. Voor het eerst gaat de cursus van start in de gemeente Hellendoorn. De cursus loopt al 3 jaar met groot succes op het Noordik in Vriezenveen, mede door gebruik van hulphonden van stichting Hulphond. 

 

 

Plezier op school is voor alle groep-8-leerlingen die naar de brugklas gaan. Je kind gaat naar een nieuwe school en dat betekent ook: een nieuwe start. Dit is een goed moment om te leren om bijvoorbeeld makkelijker contact te maken of beter voor jezelf op te komen. Zo kan je kind fris en gesterkt beginnen in het nieuwe schooljaar en de dingen die niet zo goed gingen op de basisschool, achter zich laten. 

 

Praktische informatie

Zelfverzekerd starten op de nieuwe school. Daar gaat je kind samen met andere kinderen aan werken bij Plezier op school. Je kind leert allerlei sociale vaardigheden of frist die op. Tijdens de training leert je kind hoe je nieuwe contacten kan leggen, hoe je het best kan reageren als iemand vervelend tegen je doet, jezelf beheersen als je boos bent en hoe je voor jezelf op kan komen. De kans op herhaling van pesterijen of van problemen in de omgang met anderen wordt door deze cursus verkleind. De gratis training wordt gegeven voor de aanstaande brugklassers van de gemeente Hellendoorn in de laatste week van de zomervakantie. De training bestaat uit twee dagen van 9.00 tot 16.30 uur. Plezier op school wordt uitgevoerd door Avedan en Impluz.

De cursusdata voor ‘Plezier op School’ zijn 21-22 augustus, van 9.00-16.30 uur. De ouderavond is op 20 augustus, van 19.00-21.00 uur.  

 

Belangstellenden worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Voor meer informatie of aanmelden:www.impluz.nl of bel 0570-604900 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: