Stimulans aanpak asbestdaken bij maneges, clubgebouwen en sportaccommodaties

Datum: 13-06-2019

14.05 uur - De provincie Overijssel wil dat asbestdaken op gebouwen waar regelmatig veel kinderen of jongeren komen, snel worden aangepakt. Het gaat dan bijvoorbeeld om sportaccommodaties, maneges of andere club- en verenigingsgebouwen. Om eigenaren van deze gebouwen te ondersteunen snel aan de slag te gaan met de vervanging van hun dak, kunnen zij op kosten van de provincie een asbestinventarisatie laten uitvoeren.

 
 
 
Hiervoor zijn 100 inventarisaties beschikbaar. De actie richt zich op particuliere eigenaren, verenigingen en clubs; gemeentelijke gebouwen zijn uit gesloten.
 
Gezond en veilig
Gedeputeerde Annemieke Traag (Energie, Milieu en Europa): "Jongeren en kinderen zijn een doelgroep die wij willen beschermen tegen blootstelling aan schadelijke asbestvezels. Daarom is het belangrijk dat locaties waar veel jongeren en kinderen komen en waar ze vaak langdurig aanwezig zijn een gezonde en veilige plek vormen. Door eigenaren te helpen de eerste stap te zetten, hopen wij dat ze sneller tot uitvoering van een benodigde sanering overgaan."
 
Locaties waaraan gedacht wordt zijn maneges, sportaccommodaties, clubgebouwen en verblijfsaccommodaties op recreatieterreinen. Gemeenten en belangenorganisaties zijn gevraagd om eigenaren van dit soort gebouwen in te lichten over de mogelijkheid voor een gratis asbestinventarisatie.
 
Tientallen jaren
Inademing van asbestvezels kan leiden tot ernstige en dodelijke aandoeningen als asbestkanker. De ziekte kent een lange incubatietijd van soms wel tientallen jaren. Om op termijn het aantal ziektegevallen en doden als gevolg van asbest gerelateerde ziektes te verminderen, is het belangrijk om de jongste doelgroepen nu zoveel mogelijk te beschermen tegen blootstelling aan asbest.
 
Voor voorwaarden en aanmelding kunnen dakeigenaren terecht op de website van de provincie www.overijssel.nl/asbestdaken.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Hendrik schreef op 17-06-2019

Toch niet te geloven zeg, van links populistische klimaatdrammers naar links populistische astbestdrammers. Het wordt tijd dat D66 op zoek gaat naar een andere planeet, dan kunnen ze lekker helemaal opnieuw beginnen. Mevrouw Traag doet haar naam eer aan, want het is schijnbaar nog niet tot haar doorgedrongen dat er in maart van dit jaar een rapport is gepubliceerd die de vloer aan veegt met de zwaar overtrokken (lees zwendel) asbestsanering die in geen verhouding staat tot het gevaar hiervan. Mevrouw denkt zeker dat mensen tot 240 euro per vierkante meter gaan betalen voor sanering. De burgers in de gemeente Hellendoorn hebben wel wat anders aan hun hoofd, het miljoenen begrotingstekort wat op hun wordt afgewenteld is er een van.

William S. Burroughs schreef op 18-06-2019

Aan Hendrik. Ik ben het met u eens en sta daarnaast versteld alias paf van hoe u werkelijk alles tot links weet te breien. In uw fascinatie alias obsessie met alles wat links is verdenk ik u ervan uitsluitend links af te slaan. Wat betekent dat u non stop linkse rondjes alias linkse vierkantjes draait. Dat moet toch doodvermoeiend zijn? Daarentegen bent u slechts 1 stap verwijderd van de ultieme transformatie. Want nu zo goed als alles om u heen links is bent u slechts 1 stem verwijderd van het zelf ook links worden. Met uw fascinatie alias obsessie moet het zelf links zijn toch het hoogst haalbare in uw leven zijn. Tot slot en ik durf het bijna niet te vragen: bent u toevallig ook linkshandig? Mijn excuses ik sla nu net als u een beetje door. Prettige dag.

Hendrik schreef op 18-06-2019

Links Nederland slaat door!

Geronimo schreef op 19-06-2019

Links Nederland kan wel doorslaan, maar dit kan toch geen gewicht in de schaal leggen. De macht ligt nl sinds 2010 bij rechts Nederland.

Uw reactie

Naam:
Bericht: