Zwemveilig met de Nationale ZwemChallenge in zwembad Het Ravijn

Datum: 11-06-2019

13.42 uur - Op 29 juni organiseert Het Ravijn – zwem sport zorg – in samenwerking met Zwem- en Poloclub Het Ravijn een ZwemChallenge voor kinderen èn volwassenen.

Waarom Nationale ZwemChallenge
Zwemvaardigheid kan afnemen als je niet regelmatig blijft zwemmen. Bij een onderzoek van Hogeschool Windesheim vanuit het kennisproject NL Zwemveilig is de zwemveiligheid gemeten door kinderen die al enige tijd in het bezit zijn van Zwemdiploma B opnieuw te toetsen op de vereiste vaardigheden. Het blijkt dat bijna de helft van de kinderen niet meer voldeed aan de eisen bij bepaalde onderdelen, zowel bij het zwemmen met kleren aan als in badkleding. 
De belangrijkste conclusie is dat je zwemmen moet blijven onderhouden om zwemveilig te zijn. Daarom is het belangrijk dat kinderen én volwassenen periodiek checken hoe zwemveilig ze nog zijn. Dit kan met de Nationale ZwemChallenge in zwembad Het Ravijn.
 
De Challenge
De Nationale ZwemChallenge bestaat uit twee delen: een SurvivalChallenge (gekleed) en een FunChallenge (in badkleding). Je legt het uitdagende en leuke parcours af in het zwembad. Je kunt jezelf testen of je daagt je vrienden/vriendinnen, ouders, opa/oma of je klasgenoten uit om samen het parcours te doen. Dan weet je hoe zwemveilig je bent ten opzichte van de Nationale Norm Zwemveiligheid (= Nationaal Zwemdiploma C). Na het afleggen van de Challenge ontvang je een certificaat met - indien nodig - een persoonlijk advies hoe je zwemvaardigheden te verbeteren.
 
Deelnemen
Je kunt je opgeven voor de ZwemChallenge in zwembad Het Ravijn via de site www.kennismakenmetsporten.nl. De kosten bedragen € 5 per persoon, inclusief recreatief zwemmen.
Tijdens de ZwemChallenge zijn het doelgroepenbad, het recreatiebad en de glijbaan geopend voor recreatief zwemmen! Je kunt dus ook komen zwemmen als je niet meedoet met de Challenge.
 
Meer informatie is ook te vinden op www.hetravijn.nl of via de receptie van Het Ravijn - zwem sport zorg -, tel. 0548-613516.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: