Nijverdallers 6e in ELE Rally

Datum: 26-05-2019

19.58 uur - Afgelopen weekend is de ELE Rally verreden rondom Eindhoven. De ELE rally maakt deel uit van het Nederlands Rallykampioenschap. Gerard Tijink en Tim Rietveld namen deel in een Volkswagen Polo GTI R5 van het team van Hans Weijs Motorsport. Gerard en Tim hadden het debuut van deze bijzondere auto op de Nederlandse rallypaden.

Gezamenlijk met een aantal studenten van het Deltion College uit Zwolle werd de auto in perfecte conditie gehouden.
 
Op vrijdagavond moesten 6 klassementsproeven worden afgelegd, waarvan de helft in het donker. Gerard en Tim openden gelijk op een 7e plaats algemeen. De auto was goed geprepareerd en gedurende de avond werden de tijdens steeds beter.
Op zaterdag moesten nog 10 klassementsproeven gereden worden. Grote delen van het parcours bestond uit zandwegen. Dit zorgde voor een uitdagende strijd. Gerard en Tim zagen kans om richting de top 5 te strijden.
 
Uiteindelijk zijn ze tijdens het debuut in een van de uitdagendste rally’s van Nederland geëindigd op een zesde plek. De rally werd uiteindelijk gewonnen door Jasper van den Heuvel.
 
Dit jaar zijn Gerard en Tim nog in actie te zien tijdens de rest van het Nederlands Rallykampioenschap en een aantal wedstrijden in Duitsland.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: