District Kampioenschap Wielrennen Hellendoorn 2019

Datum: 07-05-2019

12.53 uur - Na een geslaagde eerste editie van het District Kampioenschap Wielrennen in 2018. Is de organiserende commissie vanuit CC’75 Cycling Team, hard aan het werk aan een tweede editie. Op tweede pinksterdag zullen meer dan 400 renners uit het District Oost strijden voor een plek op het podium.

Geslaagd evenement
Montell Veldhuis, een van de organisatoren, verteld: “De reacties op het unieke parcours afgelopen jaar waren lovend. We hebben het parcours al in 2017 uitgestippeld, we zijn toen met 3 vrienden gaan kijken hoe we het konden realiseren. Uiteindelijk hebben we een evenement neergezet waar we erg trots op zijn! De hulp van vele vrijwilligers en medewerking van omwonenden hebben daar een groot aandeel in gehad. We hebben er daarom al snel voor gekozen de wedstrijd in 2019 weer te organiseren” In 2019 kunnen de mannen wederom rekenen op de ondersteuning van de Stichting Ronde van Overijssel. Die met de gelijknamige “Ronde van Overijssel” op 4 mei, een beeldbepalend evenement organiseert.
 
Vrijwilligers gezocht
De organisatie heeft de commissie voor 2019 uitgebreid. Onder andere met Menzo Grobbink. De twintiger is verantwoordelijk voor de werving en begeleiding van vrijwilligers voor het evenement. Langs het parcours van 10 kilometer zijn op de drukke punten posten ingericht, die bemand worden met zogeheten “parcourswachters”. Om de veiligheid van de renners te kunnen garanderen wordt het parcours afgesloten voor verkeer. De parcourswachters staan op een vast punt en houden een oogje in het zeil. Uiteindelijk zijn verkeersregelaars op de motor, die voor de groepen renners rijden, verantwoordelijk voor de afsluiting van het parcours. Vrijwilligers die de organisatie graag willen helpen met het mogelijk maken van dit evenement, kunnen zich melden via info@cc75.nl.
 
Ambitieus
De jonge organiserende commissie is ook dit jaar weer ambitieus. “Dit jaar is er ook een wedstrijd voor renners uit de funklasse. Iedereen met een basislidmaatschap kan deze wedstrijd rijden. Een mooie toevoeging, naast de 13 andere categorieën die van start zullen gaan.” Aldus Veldhuis. Vorig jaar ging CC’er Emiel Jansman er vandoor met de overwinning in de categorie Amateurs. Dit jaar gaat de vereniging natuurlijk weer voor sportief succes. Naast het District Kampioenschap, is CC’75 Cycling Team ook ambitieus. Met het Avonturenpark Hellendoorn pronkt er vanaf 2019 een avontuurlijke partner, als hoofdsponsor op de nieuwe tenues van de vereniging. Afgelopen jaar veranderde CC’75 Renafdeling haar naam in CC’75 Cycling Team. Onder andere omdat de naam de activiteiten volledig meer dekte, door de toevoeging van een wedstrijdgerichte mountainbike-afdeling. Met de organisatie van de Villapark ronde in Nijverdal en de Jeugdronde van Haarle biedt de vereniging een mooi podium voor de jeugd. Daarnaast zal CC’75, samen met de Stichting Sportevenementen Hellendoorn/Nijverdal, een etappe van de Boels Ladies Tour verzorgen.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: