Zielloos SVVN verliest opnieuw

Datum: 15-04-2019

8.28 uur - Afgelopen zaterdag reisde het eerste elftal in het kader van de 22ste speelronde af naar Aadorp voor de wedstrijd tegen ASV’57. Aan de lijst van afwezigen werden in vergelijking met vorige week twee nieuwe namen toegevoegd: Alwin Zigterman (ziek) en Joost ten Kleij (geschorst).

Hun vervangers waren Johnny Teterissa en Leon Kienhuis. In de voorhoede waren er twee wijzigingen. Bas Koedijk en Roy Mulder werden vervangen door Marvin Thomas en Frank Bolink. Melvin Morsink complementeerde de aanval. Voor de wedstrijd werd Jonny van der Maat door ASV middels hun aanvoerder Soufyan Aouam in de bloemen gezet. Een prachtig gebaar.

Om half drie gaf scheidsrechter de heer Jan Everlo uit Hengelo het startsein voor deze wedstrijd. SVVN heeft het laatste jaren erg moeilijk met de formatie uit Aadorp. Er wordt geen resultaat behaald en ASV ontpopt zich als ware angstgegner voor de Volharding. SVVN begon echter voortvarend aan deze wedstrijd. SVVN dicteerde het spel en dwong fouten af bij de tegenstanders. De meegereisde supporters gingen er eens goed voor zitten. Zij waren de laatste maanden niet verwend met hoogstaand voetbal en hadden nu hoop op een betere wedstrijd van hun favorieten.

De eerste kans was dan ook voor SVVN. Frank Bolink trekt na tien minuten spelen ouderwets naar binnen en schiet de bal tegendraads in. Keeper Stephan Groten Steenwelle tikt de bal met moeite naast zijn doel ten koste van een corner. Na tien minuten kantelde het duel volledig. ASV kwam beter in hun spel en SVVN kon geen duel meer winnen. Als het dan eens in balbezit kwam verspeelde SVVN deze vaak op een knullige manier. ASV kreeg de regie van deze wedstrijd volledig in handen. De eerste waarschuwing kwam in de 14de minuut toen Nick Schuur van de thuisploeg rechts op de punt zestien in balbezit kwam. Zijn schot in de korte hoek noopte Patriz Loohuis te strekken om de bal uit zijn doel te houden.

ASV was heer en meester in deze fase en reeg de kansen aaneen. In de 20ste minuut krijgt ASV een corner op links. Geheel vrij kopt Schutte van ASV de bal voorlangs in plaats van tussen de palen. Een doelpunt van ASV kon niet uitblijven en kwam er ook in de 27ste minuut. ASV neemt een vrije trap op de vijandelijke helft iets over de middenlijn. De bal wordt de zestien ingepompt en via een scrimmage belandt de bal in het doel. De onvermijdelijke voorsprong voor de thuisclub is een feit. Ook hierna is ASV klassen beter dan SVVN en rijgt het de kansen aaneen. Het is dat de voorhoede hun vizier niet scherp had staan dan wel Patriz Loohuis op hun weg vonden om de wedstrijd al in een vroeg stadium te beslissen.

SVVN kon daar helemaal niks tegenover zetten. En of dat niet allemaal genoeg was voor de Volharding moest nog voor rust Melvin Morsink geblesseerd het veld verlaten. SVVN mocht de handen dichtknijpen dat het slechts 1-0 was bij rust. In de tweede helft moest uit een heel ander vaatje getapt worden om vandaag de broodnodige punten te pakken.

In het begin van de tweede helft was SVVN warempel af en toe op de helft van de tegenstander te zien. Echt voor gevaar zorgen kon SVVN nauwelijks. In de 57ste minuut was er een steekbal door het centrum en schiet Marvin Thomas op correcte manier gehinderd de bal op het doel. De doelman redt met moeite. In de 65ste minuut krijgt SVVN een nieuwe dreun te verwerken. De verdediging van SVVN staat weer eens niet goed en verleent op links Lars Stokman vrije doortocht naar het doel. Hij schat het cadeautje op juiste waarde en tekent 2-0 aan.

SVVN probeert het wel, maar er zit geen overtuiging in de ploeg. De echte wil ontbreekt en het oogt allemaal inspiratieloos wat SVVN vandaag op de mat brengt. In de 73ste minuut wordt SVVN een 100% penalty onthouden. Marvin Thomas wordt binnen de beruchte lijnen onderuit geschopt door de doelman. Tot verbazing van alles en iedereen geeft de scheidsrechter een vrije trap wegens buitenspel. Dat kon het dus ook nooit zijn. We kunnen dan gaan mopperen over dit onrecht, maar eerlijkheid gebied te zeggen dat SVVN vandaag ook niets afdwong. Zuur is het wel.

Het wordt in de slotfase allemaal nog erger voor SVVN. Een voorzet van links mag vlak voor het doel tot twee keer toe worden ingeschoten door Thierry Koorn zonder dat ook maar iemand ingrijpt. De tweede keer is het wel raak. In de 86ste minuut reageert SVVN weer niet bij een vrije trap vanaf rechts en mag Nick Schuur ongehinderd de 4-0 binnen koppen. In de 89ste minuut mag Marvin Thomas de “eer” redden. Hij wordt alleen op de doelman afgestuurd en verschalkt deze met een mooie lob. Het is niets anders dan een vlag op een modderschuit.

Zo verliest SVVN kansloos deze wedstrijd. De concurrentie deed bijna allemaal wel goede zaken zodat de situatie zorgelijk wordt. SVVN staat nog twee punten boven de streep, maar juist de huidige vorm baart de meeste zorgen. Volgende week zaterdag komt Quick’20 naar Nijverdal. Quick staat derde en heeft de punten hard nodig om de nacompetitie te bereiken. De wedstrijd begint om half drie en de scheidsrechter is de heer Gert Maneschijn uit Daarlerveen.

Gisteren is na een klinkende 6-0 overwinning PH kampioen geworden van de 3de Klasse D. Van harte gefeliciteerd met het kampioenschap en succes volgend seizoen in de 2de Klasse.

Opstelling SVVN: Patriz Loohuis; Johnny Teterissa (85. Melvin Arentsen), Martijn ter Steege, Delano Papilaja, Kars ter Avest (71. Roy Mulder); Leon Kienhuis, Delano Burnama, Melvin Hulsman; Melvin Morsink (38. Bas Koedijk), Marvin Thomas en Frank Bolink.
Geel: Johnny Teterissa.