Lokaal Hellendoorn wil inwoners gemeentebreed betrekken bij oplossingen crisis gemeente Hellendoorn

Datum: 11-03-2019

10.35 uur - De gemeente Hellendoorn heeft grote financiële tekorten. Lokaal Hellendoorn is van mening dat goed uitgezocht moet worden hoe deze tekorten zijn ontstaan. Naar de oorzaken van deze tekorten is onderzoek gedaan door een extern bureau en wordt momenteel onderzoek gedaan door de provincie Overijssel. De uitkomsten van beide onderzoeken zal Lokaal Hellendoorn kritisch beoordelen en de wethouders van CDA, CU, GRL en D66 hiervoor ter verantwoording roepen.

De financiële tekorten van de gemeente Hellendoorn zijn zó veelomvattend, dat grote ingrepen al snel noodzakelijk zijn. De rekening zal ook bij de inwoners terechtkomen in de vorm van aantasting van het voorzieningenniveau en /of belastingverhoging.
 
De door het college voorgestelde planning om de impact van de bezuinigingsvoorstellen voor te bereiden en de inwoners hierbij te betrekken, is volgens Lokaal Hellendoorn té beperkt. Daarom zal Lokaal Hellendoorn extra bijeenkomsten organiseren in de wijken en dorpen, om van inwoners en maatschappelijke organisaties te horen wat zij van de bezuinigingsvoorstellen en/of belastingverhogingen vinden en of er andere oplossingen mogelijk zijn.
 
Op maandag 25 maart en woensdag 27 maart zijn raadsleden en fractieleden van Lokaal Hellendoorn aanwezig in Nijverdal in verschillende wijken, in Hellendoorn, Haarle, Daarle, Daarleveen en Marle; in Marle ook voor Egede, Elen&Rhaan en Hancate.
 
Lokaal Hellendoorn heet u van harte welkom om vrijblijvend binnen te lopen en uw mening te geven. Dit gaat ons allemaal aan!
 
Maandag 25 maart om 19.30 uur
De Kruidenwijk/ Hulsen; het Kulturhuus,
Haarle; Sportorant
Hellendoorn; ‘t Noaberhuus
Daarlerveen; ‘t Trefpunt
 
Woensdag 27 maart om 19.30 uur
Nijverdal Centrum; de Huiskamer
De Blokken/Groot Lochter: De Blokkendoos
Daarle: ’n Kadiek
Marle/Egede, Elen&Rhaan, Hancate: De Leemkamp Marle
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Geronimo schreef op 11-03-2019

Als de provincie ook zo'n onderzoek uitvoert, waarom werd er dan een extern bureau ingehuurd? Dus wie diit bedacht heeft, kan er als eerste uit. Verder krijgt elke afdeling toch een budget, gaat men eroverheen, dan de desbetreffende wethouder aansprakelijk stellen. Word men ook wat minder geil om op het pluche te komen, nu kan elke malloot, zonder enige kennis van zaken zo'n post bekleden. De burgemeester heeft nagelaten om de gemeente strak te leiden, dus kan ze ook haar conclusies trekken. Verder leegstaande panden ombouwen tot appartementen cq woningen en verkopen. En zo valt er wel meer te verzinnen. Hou er wel rekening mee dat er waarschijnlijk weer een droge zomer aankomt. Dus een brand in de berg kan ook financieel grote gevolgen hebben.

K e schreef op 11-03-2019

Ze gaan de makkelijkste weg bewandelen, en de rekening bij de onschuldige burgers neer leggen, zo dat ze zelf op het pluche kunnen blijven zitten. B v onnodige kosten parkeerbeleid

Mitis schreef op 11-03-2019

Plaats hier a.u.b. de ongekuiste rapporten, we krijgen ook de rekening en/of het ongemak, lezen kunnen wij ook. Ben benieuwd, bestuurlijke openheid is niet de sterkste kant van het CDA.

Mitis schreef op 11-03-2019

Leuk geprobeerd die inspraak, dat wordt vast een chaos. Laat de gekozen leden van Lokaal Hellendoorn zelf met voorstellen komen, zij vertegenwoordigen hun kiezers en niet de grootste schreeuwers in de zaal. Kunnen we ze later ook de maat nemen...

een verontruste inwoner schreef op 11-03-2019

subsidie op het zinin theater en cultuur verminderen. Dit kost veel te veel geld. Laat ze hun eigen broek eens ophouden. Drie directeuren op een plek waar komt dat nog voor

Geronimo schreef op 11-03-2019

En ja hoor, het is alweer bekend wie de rekening betaald. Niet die malloten die verantwoordelijk zijn, maar de meest kwestbaren, dus snijden in de zorg en de minima. Wat een kutcollege.

jan s schreef op 11-03-2019

wordt het niet eens tijd voor de gele hesjes

Willem schreef op 11-03-2019

Coes op tijd weg zag het aankomen Wierden heeft nog geld

Hendrik schreef op 11-03-2019

Als je dit in het bedrijfsleven flikt, kun je gelijk opstappen.Dus weg met de cartelpolitiek, en alleen mensen met verstand van zake in de raad!

De gewone man schreef op 11-03-2019

Ik heb het al eens eerder geschreven. Het CDA is te arrogant. Nu ook weer, te arrogant om het boetekleed aan te trekken. Nee, ze gaan in gesprek met de huisartsen, om hun erop te wijzen dat ze een luisterend oor moeten zijn i.p.v. de jeugd door te verwijzen naar jeugdhulp. Of huisartsen verder niets te doen hebben. College, stap op is mijn advies. Kies eieren voor je geld. Aanstaande provinciale verkiezingen zal jullie niet zo erg treffen, maar met de eerst volgende gemeenteraad verkiezingen worden jullie hierop afgestraft. Wacht hier niet op. Het zal een verschrikkelijke afgang en nederlaag voor jullie zijn. En gezien jullie te arrogant zijn, ook nog eens een vernedering zijn.

Mitis schreef op 11-03-2019

Van ouds her heeft onze gemeente een zwak gemeentebestuur, nette goed willende amateurs. In 2019 red je het - dat blijkt nu weer - niet meer mee. Ik pleit voor een fusie met Rijssen - Holten, in die gemeente zitten veel zakenlui en aanplakkers, minder kletsmajoors zoals bij ons.

Mitis schreef op 11-03-2019

Als bovenstaand bericht van Geronimo klopt is het idd iets om je voor te schamen. Dan geef ik sterk de voorkeur aan de deeloplossing van de Een verontruste inwoners!

Geronimo schreef op 12-03-2019

Mitis, https://www.tubantia.nl/reggestreek/ . Overigens mag elke partij zich dit aantrekken, want ik mag toch aannemen dat dit niet alleen van het laatste jaar is. Vorige keer zat de VVD ook in het college. En Lokaal zat in de oppositie en had een controlerende functie, maar zij hebben dit nagelaten of zij moeten kunnen aantonen dat zij overal buitengehouden zijn. Dus het enige goede wat er nu kan gebeuren is dat de gehele raad inclusief college aftreden.Verder dit jaar alles redelijk normaal afwerken en daarna alleen de noodzakelijke werkzaamheden uitvoeren, zoals de zwakkeren ondersteunen, iets wat men nu juist wil afschieten.

K e schreef op 12-03-2019

Dit kon je jaren geleden al aan zien komen; Er moest een nieuw zwembad komen Er moest een nieuw gemeente huis komen Er moest een nieuw centrum komen En toen zag je de crisis al aankomen. Dus dit loopt al jaren.

Mitis schreef op 12-03-2019

@ Geronimo, ik schreef toch al: "Goed willende amateurs" als je deze groep vervangt voor een nieuw leger amateurs hoeft het niet te betekenen dat de kwaliteit omhoog gaat. Ook blijkt nu onze o zo aardige burgemeester te aardig en onvoldoende capabel, zij is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. Uit de krant lees ik dat er veel mis is in de bedrijfsvoering. Zoals verwacht blijven de rapporten geheim, de burger krijgt alleen de rekening en het ongemak inzage kun je wel vergeten.

Triest schreef op 12-03-2019

Wat een aanfluiting! Ze maken zich drukker om hondentoiletten dan om dit. De oorzaken geheim houden maar de rekening wel bij de burger neerleggen. Complete rapport openbaar maken. Desnoods via de wet openbaarheid van bestuur.. Verantwoordelijke burgemeester, wethouders en directie OPSTAPPEN!! Brevet van onvermogen en onbetrouwbaar!

William S. Burroughs schreef op 12-03-2019

Bij dit soort van 'voor eigen parochie' preken zal het voornamelijk gaan over wat men er allemaal van vind en zijn de oplossingen vaak ver te zoeken. Prettige dag.

Geronimo schreef op 12-03-2019

@Mitis, eigenlijk is de oplossing om, vanaf volgend jaar (aangezien voor dit jaar toch al alles vastligt), een "zakenkabinet" in te voeren, totdat er weer een beetje vet op de botten zit.

Geronimo schreef op 12-03-2019

PS een "zakenkabinet" zie ik alleen als een noodgreep op lokaal niveau, omdat je binnen afzienbare tijd geen nieuw lokaal partijkader kunt krijgen. Landelijk en provinciaal ben ik hier op tegen.

William S. Burroughs schreef op 13-03-2019

Wat betreft een zakenkabinet. Dan heb je kans op een soort van Boss Hogg met als enige tegenstand de Dukes of Hazzard. Moeten we niet willen. Prettige dag.

Geronimo schreef op 13-03-2019

@WSB, ben het in principe met je eens, maar het niveau wat er nu rondloopt, in de gemeentelijke Tweede Kamer der Staten-Generaal, doet er niet voor onder., Maar jij slaat ze, ondanks alles, dus toch hoger aan? PS hoop dat B&W vrijdag aanschuiven bij HOI, maar weet nu al dat ze daar de ballen voor missen. Jarenlang klotste het geld tegen de plinten, maar sinds de megalomane ideeen, ligt er zelfs geen zwart zaad meer.

frits schreef op 13-03-2019

ik had dit gezeur van te korten al lang aanzien komen ze gaven de laatste jaren bakken met geld uit dan weet je dat je op een moment komt dat het er niet meer is het grootste probleem zit hem in nijverdal de politiek denkt steeds dat het een stad is ze moeten eens wakker worden het is en blijft een dorp en geld weg gooien aan een stadsbeek is weggegooid geld en dat gedoe met honden ook weg gegooid geld dan hebben ze nog meer projecten gedaan wat mooi is als je goed bij kas zit maar nu ook weggegooid geld is de politiek hier moet gewoon opstappen en ruimte maken voor nieuwe mensen en als je wild bezuinigen begin bij u zelf

Ibequin schreef op 13-03-2019

Wat er nu zit weg!!! en dan uithuilen en opnieuw beginnen.

Meisje schreef op 13-03-2019

Ik hoop dat iedereen die hier zich realiseert dat de meerderheid van de raad 12+1 is. Met andere woorden bijna de helft van de inwoners wordt niet gehoord. College zijn sloapers en het beleid is wanbeleid. Dit wisten ze voorjaar 2018 al. Wethouder van den Dolder zei in de vergadering dat ze 1,2 miljoen moest bij plussen voorjaar 2018 hoezo ik wist het niet? Wat een wanprestatie.

meisje schreef op 14-03-2019

Deze coalitie is binned de raad 12+1. De macht van het getal. De coalitie heeft de macht. Van den Dolder modest voorjaar 2018 al 1.2 miljoen bijplussen in het sociaal domein. Beintema zegt pas in January 2019 te horen van dit debacel. Waarom zijn er in 2018 niet alle alarmbellen afgegaan? Stelletje sloapers. Wat een wanprestatie van college en coalitie. Dit mag niet onbestraft blijven. Wedden dat de coalitie het onbestraft laat.

Geronimo schreef op 14-03-2019

En voor een ieder die gaat "speeddaten" met raadsleden, kijk liever naar bv een varken. Die weet van zichzelf dat hij er geen verstand van heeft, dit in tegenstelling tot de raad. Zij stonden er nl bij, keken toe en niemand die er op de rem trapte. En zij willen nog wat uitleggen? Zere buik van het lachen, indien het niet zo ernstig is.

K e schreef op 14-03-2019

En dan lees ik bij Tunantia dat het tekort nog millioenen hoger uit zal komen,

Gait schreef op 14-03-2019

Iedereen weet toch dat dit zou gaan gebeuren,eruit met die ambtenaren die er niet voor de burger zitten. Zoek een goede manager en nee niet deze burgemeester,zij is een slecht bestuurder en heeft totaal geen overwicht binnen het college. Weg met die zielige wethouders , je zit er niet voor jezelf,realiseer je dat eens een keer

Triest schreef op 15-03-2019

Als dit in 2018 al bekend was moeten er gewoon koppen gaan rollen!! Hele college AFTREDEN huichelaars!!

gert schreef op 15-03-2019

in 1985 hoorde gem.Hellendoorn bij de rijkste gemeenten nu bij de armsten van Nederland

k e schreef op 15-03-2019

wat zijn ze lekker rustig daar in het rusthuis.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 15-03-2019

Is dit manipulatie? “”De door het college voorgestelde planning om de impact van de bezuinigingsvoorstellen voor te bereiden en de inwoners hierbij te betrekken””. Dit schept de illusie dat beide partijen even sterk zijn. De sterkere, machthebbende politiek, belast de zwakkere, machteloze burger met een taak. Wanneer deze zijn taak niet uitvoert, omdat het natuurlijk geen inzicht en kennis heeft in de situatie, geeft dit een ‘schuldgevoel’, waardoor deze burger verder ook niet mag gaan klagen.

William S. Burroughs schreef op 17-03-2019

Ik snap niet waarom de eindverantwoordelijken geen verantwoording durven afleggen op HOI tv. Daar had allang iemand moeten zitten. Want bij geslaagde projecten of openingen is men ook niet te beroerd om er even met een lachend hoofd te verschijnen. Hoewel ik bij het lachende hoofd van voormalig wethouder Coes rondom het zwembadgebeuren het denkbeeldige water altijd aan zijn lippen zag staan. Maar dat wijt ik aan mijn manier van kijken en is dus persoonlijk. Toch draaft men bij successen probleemloos op en is het bij falen schijnbaar een probleem om te verschijnen. Wel worden er al maatregelen afgekondigd waarbij de zwakkeren zoals gewoonlijk weer het zwaarst worden getroffen. Zeg dat dan gewoon op Hoi tv. In goede tijden zijn wij voor u en in slechte tijden zijn wij tegen u. Ook dat iedereen de schuld geven vind ik een beetje laf. Je ambieert een functie of niet. Je ambieert status of niet. En bij die functie hoort het meest vervelende namelijk de eindverantwoording. Je delegeert, controleert en hebt daarbij de eindverantwoording. Want je ambtenaren zijn in dit geval net als diplomaten onschendbaar. Eindverantwoording is bij succes prachtig en bij falen wat minder prachtig. Wel draagt het bij aan je status wanneer je er bij minder prachtig ook staat. Want aftreden is mij veel te makkelijk nu het er echt.op aankomt, namelijk besturen en uitleggen waarom het nu op bepaalde terreinen zeer gaat doen. En daarom zou het de eindverantwoordelijken sieren om op HOI tv te zeggen: Er is iets fout gegaan in mijn organisatie en daarvoor ben ik verantwoordelijk. Want daarom bent u gekozen en daarvoor wordt u betaald. Niet om met de vinger te wijzen maar om de hand in eigen boezem te steken. Laten we zeggen komende vrijdag ... Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 17-03-2019

Rico Verhoeven heeft vandaag een duidelijke boodschap voor Mark Rutte. De kickbokser heeft de premier geleerd om voortaan voorafgaand aan een debat een staredown te doen. Tsjonge jongen dat was toch helemaal niet nodig. Als er een met een stalen gezicht kan liegen alsof het gedrukt staat is het Rutte wel. Daar heeft hij echt geen advies bij nodig. Tsjonge jongen.. Prettige dag.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 17-03-2019

Efficiënt; ontslag voor Burgemeester & Wethouders. Ambtenaren kunnen deze taken er wel bij doen. Wanneer de financiën weer op orde zijn, is er weer plek voor nieuwe B & W. Wanneer dezen zich vervelen, kunnen ze als vrijwilliger aan de slag, om de gemeentelijke zorgen op te lossen.

Harm schreef op 17-03-2019

Ie bint echt een tut....

Wat ben ik toch een tut! schreef op 18-03-2019

Klopt, ik zeur graag. Dit kan besparing van half miljoen per jaar opleveren. Net als bij de bankencrisis, de verantwoordelijken merken geen centje pijn, de brave spaarders zijn de dupe geworden.

William S. Burroughs schreef op 20-03-2019

(De oppositiepartijen VVD, Lokaal Hellendoorn en de PvdA wilden dinsdagavond in de raadsvergadering een motie van wantrouwen tegen wethouder Jelle Beintema indienen. Ze kwamen te laat. De drie wachtten tot na de laatste stemming over de ombuigingsopdracht voor 2019 en volgende jaren. En daarmee hadden ze volgens burgemeester en raadsvoorzitter Anneke Raven te lang gedraald om de motie deze avond nog te kunnen indienen. Dat kan volgens de gemeentelijke reglementen alleen tijdens de behandeling van het agendapunt of voor de vaststelling van de agenda. Tubantia) Wat moet de burger hier nu weer van denken? Het amateurisme spat er bij de oppositie schijnbaar ook van af. Bij het niet kennen van de reglementen moet je er toch ook niet aan denken dat de oppositie coalitie wordt. Mijn God en bij bestaan ook geprezen! Prettige dag.

Mark Paalman schreef op 20-03-2019

@WSB: Het is een beetje lastig om een regel uit het reglement te kennen als die regel er niet als zodanig in staat (-; Het is weliswaar netter om bij de vaststelling van de agenda ook meteen moties aan te kondigen, maar het reglement zelf (artikel 29 lid 3) stelt klip en klaar dat moties ook behandeld kunnen worden over onderwerpen die niet op de agenda staan en nergens is de verplichting in het reglement opgenomen dat dergelijke moties bij het vaststellen van de agenda bekend moeten zijn.

Hendri schreef op 20-03-2019

Gemeente Hellendoorn denkt gewoon dat nijverdal een stad moet zijn naar mijn mening... alles kan en mag en geld moet geen probleem zijn. Veel gemeenschapsgeld uitgeven kan iedere inwoner wel. Daarvoor hoef je geen wethouder te zijn , tenzij men het leuk vindt om het geld van medeburgers te spenderen aan een Nijverdals centrum met stadse aanzicht. Natuurlijk werden de middenstanders benaderd om een flinke duit in het zakje te doen met de realisatie van de nieuwe dorpskern , maar onder de streep betalen we daar allen aan mee als klant zijnde. Het gehele bestuur van Gemeente Hellendoorn moet zich heel diep schamen voor de ernstige tekorten binnen de gemeenschapsgelden waarvan de armere mensen de dupe weer eens zijn. Nu niet alleen door de Staat, maar zelfs door de eigen gekozen ( en dus ons vertrouwen gegeven ) bestuur !

Geronimo schreef op 20-03-2019

@WSB, dit zie je verkeerd. Als ze het volgens de regels hadden gedaan, dan was hun een feestje, opening Grotestraat, door de neus geboord. Door deze "geweldige" zet, word dit eroverheen getild.

De gewone man schreef op 25-03-2019

Zie onderstaand artikel. De door mij genoemde arrogantie van het CDA begint langzamerhand buitensporige proporties aan te nemen. Ook nog eens weglopen voor hun eigen wanbeleid en de rekening vooruit schuiven. Het is maar goed Dhr Beintema, dat u niet in het bedrijfsleven werkt. Dan was u de uitgang allang gewezen. Helaas heeft onze burgemeester hiervoor niet het lef. Jammer. https://www.tubantia.nl/hellendoorn/politieke-toenadering-in-hellendoorn-blijkt-zeepbel~a4fca054/

De gewone man schreef op 25-03-2019

Wanneer je denkt dat je alles wel hebt gehad. Die 7,15 miljoen tekort wordt steeds verder opgetrokken. Coalitie trek je conclusie, jullie zijn niet geschikt voor deze job. Houd de eer aan jezelf, neem ontslag en stel je nooit, maar dan ook nooit meer verkiesbaar. https://www.tubantia.nl/hellendoorn/hellendoorn-draait-op-voor-kosten-sanering-oude-vuilstort~a2351f22/

Uw reactie

Naam:
Bericht: