Zes wereldtitels voor leden van vogelvereniging 'Zang en Kleur'

Datum: 12-01-2019

10.35 uur - Bij de wereldkampioenschappen COM Mondial 2019 in Zwolle zijn er maar liefst zes wereldtitels behaald door leden van vogelvereniging ”Zang en KLeur”. Acht leden van deze vereniging hadden vogels ingestuurd naar Zwolle om mee te spelen voor de hoogste eer.

 
 
Er werd meegedaan in diverse hoofdgroepen, deze hoofdgroepen zijn weer onderverdeeld in groepen. In iedere groep kon een wereldkampioenschap behaald worden. In Zwolle waren 25000 vogels vanuit de hele wereld ingeschreven. De leden van “Zang en Kleur” behaalden maar liefst elf prijzen.
 
De keuring van de vogels was afgelopen zondag en maandag. 150l internationale keurmeesters beoordeelden de vogels. Er werd erg streng gekeurd gezien het aantal punten die de vogels behaalden. Van vogelvereniging 'Zang en Kleur' behaalden de volgende leden een prijs.
 
Albert KleinJan behaalde brons met een agapornis taranta groen.
Theo Wijnberg behaalde zilver met een st.Helenafazantje.
Maarten Melenboer behaalde twee maal zilver. Een keer met een stam- en eenmaal met een enkeling catharinaparkieten.
Henk Kampman werd wereldkampioen met een kwartel, tevens behaalde hij zilver met een diamantvink.
Henri Melenboer werd twee maal wereldkampioen. Eenmaal met een lutino (geel)catharinaparkiet en eenmaal met een turquoise catharinaparkiet.
Roel Harmsen werd zelfs drie maal wereldkampioen. Hij werd kampioen met een agapornis lilianae en twee maal met een bourkeparkiet.
 
Al met al een geweldig resultaat voor persoon en vereniging!
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Hans schreef op 12-01-2019

Allemaal van hartelijk gefeliciteerd met het behaalde succes.

Uw reactie

Naam:
Bericht: