ChristenUnie Hellendoorn: maak werk van actieprogramma Kansrijke Start

Datum: 03-12-2018

09:27 uur - Volgens ChristenUnie Hellendoorn verdient ieder kind  de best mogelijke start van zijn of haar leven en een optimale kans op een goede toekomst.

De gezondheid van baby´s rondom de geboorte is een belangrijke opgave voor ons allemaal: ouders, samenleving, professionals en overheid. De gezondheid van een kind voor, tijdens en na de geboorte blijkt een belangrijke voorspeller te zijn van problemen – zowel fysiek als mentaal - op latere leeftijd. Gelukkig gaat het met de meeste baby’s dan ook goed bij de geboorte. Maar sommigen hebben een valse start, doordat zij te vroeggeboren worden, te weinig wegen bij de geboorte of beiden. Een baby die tijdens de eerste 1000 dagen van het leven blootstaat aan stress, rook, slechte voeding, mishandeling of andere risicofactoren, begint met een achterstand aan zijn of haar leven.

De eerste 1000 dagen van een kind zijn cruciaal voor een goede start. Daarom heeft minister de Jonge (VWS) het programma “Kansrijke Start” aangeboden aan de 2de kamer. Minister de Jonge, gemeenten, partijen uit de geboortezorg en de jeugdgezondheidszorg (JGZ) slaan in het actieprogramma Kansrijke Start de handen ineen om de kinderen van vandaag en de volwassenen van morgen een betere kans te bieden. Voor de uitvoering van dit programma stelt het Rijk 41 miljoen euro beschikbaar. 

De ChristenUnie heeft vragen gesteld aan het college van B&W en wil van het college weten of zij bekend zijn met het programma Kansrijke Start en of het college bereid is om hiermee aan de slag te gaan in Hellendoorn.

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Hennie schreef op 03-12-2018

En dat moet gebeuren onder de windmolens in Daarle die volgens jullie niet ongezond zijn voor ons?

Wat ben ik toch een tut! schreef op 03-12-2018

Beetje overdreven, zwangeren staan onder controle bij verloskundige, baby’s en peuters worden gecontroleerd op consultatiebureau’s. De jeugdzorg voor oudere kinderen is al jaren een problematisch, nu nog meer taken erbij ? Doelgroep lijkt gemeente Hellendoorn niet zo groot, meer iets voor achterstandswijken. Zorg liever dat gezinnen rond armoedegrens beter omstandigheden krijgen.

William S. Burroughs schreef op 04-12-2018

Aan Hennie. Zolang u er niet aan begint te knabbelen zie ik niet in wat er ongezond aan is. Noemt u eens een paar direct of indirecte negatieve gevolgen voor de gezondheid? Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 07-12-2018

Nog even aan Hennie. Ben niet meer zo van de rooksignalen sinds ik internet heb dus neem na 2 dagen even de vrijheid om u een hart onder de riem te steken. Ik begrijp uw stilzwijgen namelijk volkomen. Want op de door mij aan u gestelde vragen zou ik ook geen noemenswaardig laat staan overtuigend antwoord weten. En dan rest slechts zwijgen. Prettige dag.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 07-12-2018

@William, ze produceren ultrasoon geluid, onhoorbaar voor mensen, maar de trillingen veroorzaken wel degelijk gezondheidsklachten. https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/windmolens-maken-wel-degelijk-ziek.htm

D.J. schreef op 07-12-2018

Ik dacht ik wacht nog even met een reactie want Tut zal nog wel komen met een een link, en ja hoor daar is de https://

Wat ben ik toch een tut! schreef op 07-12-2018

@D.J., jazekers, degene die een bewering doet, moet met kritisch, betrouwbaar bewijs daarvoor komen.

Han schreef op 08-12-2018

Tut, als windmolens echt zo slecht zijn voor uw gezondheid, dan was de Noordoostpolder en Flevoland al lang uitgestorven.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 09-12-2018

@Han, ik heb gezegd dat het gezondheidsklachten veroorzaakt en dus niet beweerd dat het dodelijk is. Het is infrasoon geluid (lage onhoorbaar geluid) dus geen ultrasoon (hoog onhoorbaar) geluid.

Han schreef op 09-12-2018

Tut, ik zeg ook niet dat het dodelijk is, enkel uitgestorven. Dat de mensen weg zijn gegaan, maar dat is niet het geval, dus het zal allemaal wel meevallen.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 11-12-2018

@ChristenUnie; Men zou kinderhersens niet met religieuze verzinsels moet vervuilen. Leer ze liever zelf kritisch na te denken en niet klakkeloos de bijbel te volgen. Ik heb respect voor ‘ongelovige Thomas’; dat was tenminste een verstandig mens, die eerst bewijzen wil hebben en niet allerlei onmogelijkheden zomaar gelooft, zoals ‘opstanding uit de dood’. Verklaringen voor tegenslagen die mensen ondervinden, moeten niet toegedicht worden aan ‘de wil van God’. Dit maakt mensen tot krachteloze slachtoffers die hun lot aanvaarden en dus minder gemotiveerd zijn om zelf verandering in hun situatie aan te brengen. Religie maakt gelovigen angstig (dreiging van hel en verdoemenis). Religie discrimineert, de ongelovigen worden als minderwaardig beschouwd, homo’s worden niet geaccepteerd. Religie zorgt voor schaamte en schuldgevoel, wanneer men iets overkomt wat als ‘straf van God’ wordt gezien. Bah! hier word ik heel droevig van.

William S. Burroughs schreef op 11-12-2018

‘Alle spreken over Boven komt van beneden, ook het spreken dat beweert van Boven te komen.’ Prettige dag.

Geronimo schreef op 11-12-2018

@WSB, boven en beneden bestaan niet. Vertel mij anders eens waar boven of beneden is op de aardbol?

William S. Burroughs schreef op 11-12-2018

Aan Geronimo. In dit specifieke geval kun je beneden of boven vervangen door het woord verbeelding. Daarom gaat een aap ook niet naar de kerk. Prettige dag.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 11-12-2018

Eerste alinea in bovenstaande tekst: “”Volgens ChristenUnie Hellendoorn verdient ieder kind de best mogelijke start van zijn of haar leven en een optimale kans op een goede toekomst.”” Hoe is het dan mogelijk da de ChristenUnie de Bijbel als leidraad heeft! Ik heb even gegoogled op “kindermishandeling Bijbel”, het is werkelijk afschuwelijk wat je dan kunt lezen.

Geronimo schreef op 12-12-2018

@tut, ben je bezig met je eigen kruistocht? Telkens als er een link met het geloof is, spring jij boven in de boom.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 13-12-2018

@Geronimo, het is meer de moeite die ik heb met de sterkeren, vaak hoogopgeleiden in politiek, bedrijven, kerk, gezondheidszorg, die door manipulatie, mooie praatjes, de macht hebben om zwakkeren uit te melken, net zoals boeren hun koeien uitmelken, exploiteren. En ik heb natuurlijk de pest aan directeuren van goede doelen die zich verrijken door de illusie te wekken dat het door vrijwilligers opgehaalde geld, ingezet wordt om situatie’s te verbeteren, terwijl het in werkelijkheid niet veel zoden aan de dijk zet. Terwijl ze zelf rond de 100.000,- euro per jaar verdienen. Je kunt beter de vijf euro die je anders met de collecte zou geven, bij mensen in je buurt die het goed kunnen gebruiken, in de brievenbus stoppen.

Han schreef op 13-12-2018

Sommige mensen dringen hun geloof op, Tut haar ongeloof.

Uw reactie

Naam:
Bericht: