SVVN verliest in doelpuntenfestijn

Datum: 03-12-2018

08:58 uur - Afgelopen zaterdag ging SVVN 1 op bezoek in Oldenzaal tegen het eerste zaterdagteam van Quick’20. Hoewel Quick het zaterdagvoetbal absoluut niet wil omarmen en er intern alles aan doet om dit onderuit te halen spelen daar inmiddels 13 van de 19 teams op zaterdag. De afschuw was de gezichten af te lezen. De manier van ontvangst stuitend.

Dat heeft niks met dit team te maken overigens. Vorig seizoen bleek tijdens deze wedstrijd dat Quick veruit de best voetballende ploeg van deze klasse had. Tijdens de wedstrijd in Nijverdal liet het zien waarom ze nog steeds in deze klasse verblijven. Ze kunnen het niet elke wedstrijd opbrengen en laten te vaak de punten liggen tegen mindere tegenstanders.

Om iets over drie begon de wedstrijd. SVVN begon niet bijster scherp, maar dat had ook zeker te maken met hoe Quick uit de startblokken schoot. Een enorm snel veldspel waarbij elke bal op maat was en elke aanname perfect. SVVN werd op elk vlak compleet overlopen. Al in de eerste minuut had Quick op voorsprong moeten komen. De Oldenzalers combineerden echter hun aanval te ver door waardoor ze de verdediging van SVVN de kans gaven de aanval te onderscheppen.

Quick’20 was veruit de betere partij en het was wachten op een doelpunt van thuisclub. Die kon niet uitblijven en kwam derhalve ook vlot. Een voorzet van rechts belandt bij de tweede paal op het hoofd van Willem Kienhuis die de bal van grote afstand met een boog prachtig over keeper Patriz Loohuis in het doel kopt. Ook na dit doelpunt is de thuisclub heer en meester in deze wedstrijd. Het is wachten op meer doelpunten van Quick. Dit heeft niet zo zeer te maken met het optreden van SVVN, maar met het optreden van Quick die met dit veldspel één en misschien wel twee klassen hoger hoort te voetballen.

In de 14de minuut lijkt Quick de score te verdubbelen. De anders zo betrouwbare doelman Loohuis wil een voorzet van rechts weg boksen in de hoek van zijn zestien. Patriz raakt de bal volledig verkeerd en ziet een verdediger zijn inzet de bal wegwerken. Curieus. Vanuit mijn positie leek de bal over de lijn, maar de arbitrage oordeelt van niet en zo blijft het slechts 1-0.

Hierna komt SVVN wel beter in de wedstrijd. SVVN blijft werken en toont ook aan dat verdedigen niet het beste kwaliteit van Quick’20 is. Hoewel daar ook louter voetballers staan komen ze onder druk te staan omdat SVVN er fel op zit. In de 19de minuut zet Joost ten Kleij een slalom in. Hij krijgt daarbij meerdere aanslagen te verwerken van de zwarthemden en op de rand van de 16 wordt de zoveelste schop ook Joost te veel. De verder uitstekend fluitende scheidsrechter besluit het trappen niet te bestraffen met een gele kaart terwijl de meerdere aanslagen daar wel rijp voor waren. Roy Mulder is de specialist. Hij schiet de bal vanaf de zestien snoeihard in het dak van het doel. Keeper Hooge Venterink had wel wat meer mogen doen, want de bal was wel hard, maar zat niet in de uiterste hoek.

Een fijne meevaller voor SVVN dat tot het doelpunt helemaal nergens recht op had en zo maar op een grote achterstand had kunnen staan als Quick het veldoverwicht iets beter uitgedrukt had in de score. Na dit doelpunt verandert het spelbeeld. SVVN weert zich kranig en is niet minder dan de tegenstander. Sterker nog: SVVN verdedigt uitstekend in deze fase en geeft geen kans weg. Het middenveld is voor Nijverdallers en zij brengen de aanvallers in stelling die voor gevaar zorgen bij het vijandelijke doel.

In de 27ste minuut verovert Delano Burnama de bal op zijn eigen 16. Hij speelt de bal naar Roy Mulder die perfecte pass over de hele geeft op rechts op Melvin Morsink. Die geeft een scherpe voorzet die in de 5.5 niet voor de doelman is en bij tweede paal tikt de meegelopen Kars ter Avest vindt die bal in het doel tikt. Zo komt SVVN misschien iets tegen verhouding in op 1-2. Ook hierna blijft het spelbeeld hetzelfde. SVVN creëert het enige gevaar en heeft weinig te vrezen van de thuisploeg omdat de aanvallen van hun in vroeg stadium onschadelijk worden gemaakt door de verdediging die goed staat. Een uitblinkende rol is hier weggelegd voor Delano Burnama die een zeer puike eerste helft speelt.

In de 36ste minuut krijgt SVVN een corner. Dode spelmomenten zijn doorgaans niet de sterkste punten van SVVN. Maar Melvin Morsink geeft nu een perfecte corner die de geheel vrijstaande Melvin Hulsman vindt. Deze kopt snoeihard de bal in de kruising: 1-3. Het is allemaal zeer geflatteerd, maar niemand bij SVVN maalt daar natuurlijk om. Een zeer comfortabele en fijne voorsprong. SVVN doet er alles aan om dit resultaat naar de rust te trekken en Quick kan niet echt voor gevaar zorgen om daar verandering in te brengen. In de 43ste minuut valt een afvallende bal voor de voeten van Florian Boitelle. Die bedenkt zich geen moment en schiet de bal vanaf een meter of 30 geweldig mooi in de kruising van het doel. Een zondagsschot op zaterdag. Maar ook die tellen zelfs bij Quick’20 en zo staat het bij rust 2-3.

In de rust realiseert SVVN zich wat het ook voor deze wedstrijd realiseerde: Het wordt moeilijk om hier vandaag een resultaat te boeken. SVVN begint de tweede helft uitstekend en had de 2-4 kunnen maken. De inzet wordt echter geblokt en zo resulteert slechts een hoekschop in plaats van het verschil op twee te zetten. Hierna is het wel gedaan met SVVN. Quick’20 hervindt zich en dicteert het spel. Het gaat verwoed opzoek naar de gelijkmaker en dit terechte doelpunt komt er. In de 51ste minuut staat de afronder nog buitenspel, maar in de 56ste minuut moet SVVN alsnog capituleren.

Een vrije trap aan de linkerkant van het veld wordt in eerste instantie nog gekraakt, maar in tweede instantie schiet Dylan Rikhof de gelijkmaker tegen de touwen. Een punt overhouden aan deze wedstrijd is nog steeds een uitstekend resultaat en SVVN houdt lang stand. Net als het eerste gedeelte van de wedstrijd is Quick veruit de betere ploeg en gaat het op zoek naar een doelpunt. SVVN kan alleen maar tegenhouden en kan in het vervolg van deze wedstrijd geen kan meer creëren.

In de 78ste minuut krijgt Quick weer een vrije trap op een gevaarlijke plaats. Ditmaal aan de rechterkant van het veld zo’n 20 meter van het doel. De vrije trap belandt op de lat, maar in de rebound is het Jesse oude Monnikhof die de thuisploeg op een hernieuwde voorsprong schiet. SVVN kan het tij niet meer keren. De thuisploeg is oppermachtig en twee minuten later wordt het duel beslist. Een vlotte aanval over rechts wordt door Rick Groenewold vakkundig afgewerkt.

Ook het slotaccoord is voor Quick’20. Weer een aanval over rechts wordt door Jesse oude Monnikhof in de kruising afgewerkt. Hij brengt daarmee de eindstand op 6-3. Een bijzondere wedstrijd, waarvan we vooraf wisten dat het moeilijk zou worden. Het resultaat is negatief, maar toch heeft SVVN zich kranig verweerd wat hoop zou moeten kunnen geven voor de toekomst. Quick’20 heeft een uitstekende voetballende ploeg de bal snel in de rondte speelt. Dit soort spel hebben we niet eerder gezien in deze klasse. Tegen andere teams hebben we dus wel een kans op resultaat.

Misschien volgende week al. Dan komt ASV’57 1 naar Nijverdal. De Aadorpers hebben evenveel punten als SVVN en staan op doelsaldo één plek hoger. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer Hermann Marschalk uit Enschede.